![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Sevgi durul Sellukayı bende açtırmayı başarmıştım ama fasulya tohumları yeşil kaldı olgunlaşamadılar ama belki iklimindedir bir daha tohum edinemedim ama o mis gibi kokusu dünyalara değer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
|
Sayın birgecelikgelin, benim sellukada üç adet fasulye yaptı fakat içlerini dolduramamış. Kokusu, ömre bedel. Şimdi çok soğuk, teras cansız ama en son çekip paylaşmayı ihmal ettiklerimle biraz hava ısınsın. ![]() Adenium yapraklanmaya başlamıştı, içeri aldım. Yapraklar bayağı büyüdü. ![]() Brugmansia tek tek açmıştı. Bu yıl şımarmasını umuyorum. ![]() ![]() Pentas. Saksıya dökülen tohumlardan tekrar büyüyecek mi bakalım? ![]() Sonbaharda tekrar açmıştı. Clematis. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Selluka çelik gönderebilirmisiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Sayın chelik26, selluka henüz uyanmamıştı, bu yüzden cevabı beklettim. Derin budadığım ve kışın çok iyi koruyamadığım için ümitli değildim açıkçası ama bugün farkettim ki selluka uyanmış. Şu sıkıntılı günleri sağlıkla geçirirsek çelik gönderebilirim size. ![]() Nakkaş sarmaşığı clematis saksılarını doldurdu. Saksılardaki diğer bitkiler görünmez oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tuhaf açan sümbülüm. Covid19 dan o da korktu galiba ne yapraklarını büyüttü, ne de çiçeğini. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Göndereceğiniz zaman haberinizi bekliyorum. Sanırım çelikleri bu zamanda almanız uygun olacak. Hatta uyanmadan alsaydınız daha iyi olacaktı sanırsam |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Oscularia deltoides, açmasını bekliyor ve istiyorum. ![]() ![]() Clematis nely moser. ![]() ![]() Mis kokulu beyaz frezya. devamı gelecek. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uyanmadan alamazdım. Çünkü hangi akla hizmet etmişsem, neredeyse dipten budamışım. Bu da kendime bir eleştiri. ![]() Frezyalara devam edelim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafı mesajınızdan hemen sonra çektim, ekleme fırsatı bulamadım Sevgili sakdag. Şu anda biraz daha gelişti yaprakları ama sanki bir sıkıntı var, kıvrık bazıları. ![]() Başaramadıklarımdan, çilli begonya. Bu bahar edindim, şimdilik iyi gidiyor. ![]() Yaprağını sevdiğim kolyozum. ![]() Clematis jackmani, sadece uçlarda açtı bu sene. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada unlu bitlerle yine başım dertte. Kaktüs saksısının altına koloni kurmuşlar. ![]() ![]() ![]() Sayın muda'nın gönderdiği sedum autumn joylar açmaya yeltendiler. ![]() Sempervivumlar da açıyor. Diğer fotoğrafları kaktüs sayfama eklerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
|
Bir yandan covid, bir yandan sıcaklar, bir yandan başka sıkıntılar. Bitkiler de olmasa hiç çekilmezdi yaşam. Hoyalar çift kap yöntemine geçtikten sonra çiçeklerini esirgemiyorlar. Hoya carnosalar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Hoyanız harika. Çift kap yöntemini sizden öğrenmiştim. Uygulamak kısmet olmadı. Ben ne yaptımsa 2 seferde hoyalarımı yaşatamadım . Ya çok üstlerine düştüm diye, ya da sevmediler beni. ''Bitkiler de olmasa hiç çekilmezdi yaşam'' demişsiniz, evet kesinlikle. Güzel, bol çiçekli günler dilerim hepimize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Nelly moser çiçekler geçtikten sonra budanmıştı. İkinci posta açıyor. ![]() Adını unuttuğum sukulentler. ![]() ![]() Bir kaç sene önce gübre yaktığından beri mavişin eski keyfi yok. Yine de açtı. Saksı ve toprak değiştirmek gerekiyor sanırım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında toprakta ben de başarılı olamadım. Çiçek açtırmak şöyle dursun, annemden getirdiğim devasa carnosayı bile kaybetmekten çelikleyerek kurtardım. Diğer hoyalarımı da. kaç kere sil baştan yaptım. Çift kap yöntemi harikalar yaratıyor, denerseniz pişman olmazsınız. ![]() Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sûz-i Dilârâ'cım, EPC oldukça yoğun kokulu, öyle ağır da değil. Ben çok beğendim. Aynı bildiğin hoyalar var, bunu geçen yaz edinmiştim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2020
|
Nedir bu çift kap yöntemi? 30 cm boyunda bir hoya carnosa fideledim,tavsiyeleriniz neler olur? Tüm bitkileriniz o kadar şahane ki! bakmaya doyamadım özellikle hoyalara... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli mor daturayı bol bol görebilmek için terasta saksıya ekmiştim. Ötle de oldu. Halen tomurcuk var fakat tohum oluşturmuyor. ![]() ![]() ![]() Bu sene aldığım picasso menekşelerden. Buckeye sarsparilla. ![]() Opuntiaya aşıladığım kırmızı atlas. Bol bol açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |