agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

akçabardak 16-05-2015 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1379106)
:) Ben bugün foruma girememiştim tatil hazırlıkları yüzünden .Kaçırmışım güzel yazışmaları . Çiçek alırken ilk önce kırmızılara bakıyorum . Hani beş kuruş fazla olsun kırmızı olsun misali . Kırmızı diye aldığım minyatür güller sarı çıktı . Kırmızı laleler sarı vs :) . Bu fırça çalısına da kırmızı çok yakışmış . Uçuş uçuş halleri bir başka güzel .

Sevgili Betül , sevgili Akçabardak , Sevgili Laleci03 . Hepinize katılıyorum . Bu güzelliği ya sevgili Münevverin bahçesinde seyrediceğiz ,gittiğimiz yerlerde veya saksıda . Saksı daha bir yakın geldi sanki :) . Sevgili Akçabardak tohumu nereden aldınız :).
Yarın gideceğim otel bitki cenneti . Belki fırça çalısı bile vardır :). Bengovil olduğuna eminim . Çelikten tutuyor mu arkadaşlar .Umarım bahçıvanı kafalaya bilirsem :) . Bol bol çelik toplayabilirim :).Hepinize teşekkürler sevgiler

Sevgili aleydi tohumu Zengarden'den almıştım geçen sene, çok kolay çimlendiler ama daha çok minikler bir ara sayfama fotoğraflarını yüklerim.

Size iyi tatiller diliyorum, bitki cenneti sizin bütün yorgunluklarını alsın, dönerken de çok mutlu, sevgi dolu, eli kolu dolu bol güzelliklerle dönmek nasip olsun. İyi tatiller

telato 16-05-2015 20:52

Bende iyi tatiller diyeceğim:D ama... Aklınız hep bahçenizde olacak, şu çiçek ne oldu? bu çiçek ne oldu? diyeceksiniz, Doğrusu pek kafayı dinleyeceğinizi düşünmüyorum,
daha doğrusu bana böyle oluyor:D Umarım gerçekleri söylediğim için bana kızmamışsınızdır:D:D

aleydi 19-05-2015 00:30

Arkadaslar telefondan yazıyorum.yarın döndüğümde cevap yazabilirim .burası inanılmaz bitki cenneti .ilk defa fırça çalısını bu kadar yakından gördüm .kaçırırmıyım çelik aldım.onlarca tohum ve çelikle ddönücem.sevgiler☺

aleydi 20-05-2015 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1379116)
sevgili aleydi, çelikten üretmeyi denedim başaramadım. bir daha denemedim. fırça çalısı başlığında okuduğumu hatırlıyorum,suda köklendirip diktiklerini pek suda köklendirme adetim de yoktur. ama bu bitki böyle kökleniyor olabilir.denemedim. tohumuna gelince onuda denemedim .fakat zengarden de yazıyordu tohumları ektiğin kabın suyunu alttan verilmesini yazıyordu. tohumdan hiç kolay olacağını sanmıyorum. olsaydı benim dökülen tohumlardan bir tanecik olsun çıkardı hep gözüm ağacın dibinde oldu. çevremde görüp de isteyen çok oluyor. ama maalesef yardımcı olamıyorum. seranın yolunu göstermekten başka. sizin için bir tane çelik suda köklendirme denemesi yapayım. önce çiçeklerimiz bir geçsin. sizde gideceğiniz bitki cennetinden bulursanız çeliğinden alın ''el elden üstündür'' kim bilir bekli şansınıza olur. bu arada bitki cennetinde güzel vakit geçirmeniz dileğimle sevgiler.

Sevgili Münevver48 çok mutlu oldum fırça çalısını görünce otelde :) . Belki daha önce gittiklerimde de vardı ben dikkat etmiyordum o zamanlar . Ben çelik, tohum toplarken arkadaşlarım bana tuhaf tuhaf bakıyorlar :) .Çiçekleri seviyordum yine de bahçem olunca daha çok ilgilenmeye başladım . Otelin bahçıvanıyla konuştuk o da köklü olması daha iyi olur dedi . İki dal çelik aldım bakalım ,belki tutar . Geçen yıl ektiğim hanımellerinden çoğu tutmuş . Teşekkür ederim zahmet etmişsin .

Aslında yolda çok sera vardı . Arkadaşlar ayıp olmasın bir de arabayla hızlı giderken geç fark ettiğim için seraları duramadık . Eşimde yolda durmayı hiç sevmez :). Bir tanesinde durayım dedi . Aslında ne çok çeşit vardı . Yalnız gitseydik mutlaka gezerdim seraları :).Başka bir sefere artık .

Yolda gelirken benzin almak için durduk devasa bir fırça çalısı ağacı vardı . Tam açmamıştı ve yüksekti . Arkadaşlarım artık tuhaf tuhaf baktıkları için çelik alamadım :) . Ben çok mu abarttım diye kendimi frenledim biraz :). Onlar mı anlamıyor bitki tutkumuzu bilemedim :) .

aleydi 20-05-2015 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1379179)
Sevgili aleydi tohumu Zengarden'den almıştım geçen sene, çok kolay çimlendiler ama daha çok minikler bir ara sayfama fotoğraflarını yüklerim.

Size iyi tatiller diliyorum, bitki cenneti sizin bütün yorgunluklarını alsın, dönerken de çok mutlu, sevgi dolu, eli kolu dolu bol güzelliklerle dönmek nasip olsun. İyi tatiller


Baya bir eli kolu dolu döndüm sevgili Akçabardak :). Tek üzüntüm seraları gezememek oldu . Umarı bu çelik ve tohumlar tutar bende arkadaşlarımla paylaşabileyim . Yalnız tohumların bazıları olgunlaşmamıştı . Onlardan da kopardım . Kurudukların da işe yara mı acaba .

Tohum takastan gelen tohumların hemen hemen hepsi çimlendi . Hazır pakettekiler de daha çok fire çıktı . O yüzden baya tohum topladım . Hatta yurtdışından pembe kadife çiçeği tohumu almıştım . Galiba oteldeki ondan .Aldığım tohum , resminde toz pembe görünüyordu . Resimden kaynaklandığını düşünüyorum. Topladığım tohumlar pembe kırmızı arası . Kurusunlar diye verandaya serdim . Yalnış bir şey yapmamışımdır umarım .

aleydi 20-05-2015 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1379250)
Bende iyi tatiller diyeceğim:D ama... Aklınız hep bahçenizde olacak, şu çiçek ne oldu? bu çiçek ne oldu? diyeceksiniz, Doğrusu pek kafayı dinleyeceğinizi düşünmüyorum,
daha doğrusu bana böyle oluyor:D Umarım gerçekleri söylediğim için bana kızmamışsınızdır:D:D


Aklım bahçemde kaldı sayın Telato haklısınız . Şu tarafını seviyorum ki : Döndüğümde daha bir büyümüş oluyorlar . Sabah kalktığımda ilk işim bahçeyi dolaşmaktır . Bütün bitkilerimi ziyaret edip hal ve durumlarına bakıp konuşurum onlarla :) . O yüzden hergün bakınca , çok geç büyüyorlar . Tatilden bir döndüm . İnanılmaz büyükmüşler 3 günde :) . Giderken otomatik sulamaya göre saksıları ayarlamıştık . Sadece gittiğim gün zengardenden gelen kargoda .Guara çalısı almıştım 6_7 tane gece alel acele ektim karanlıkta . 2 tanesi biraz solmuş .

Güllerim bitlenmişti . Gitttiğimiz gece saat 3 te sarımsakları ezdim , arap sabunu ve yağ koyup .İlaç yaptım .. Komşulardan biri uyanıp gecenin bir vakti beni görse herhalde ,delirmiş derlerdi :D .

aleydi 20-05-2015 18:51

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1379165)
Ben de nisanda gityigim kongre otelinde izin alarak bahceden begonvill, agac mine, hibiscus, itir vs almistim. Hibiscus, itir ve agac mineler suda koklendirmeden tuttu. Begonvilden hala ses yok. Ismini bilmedigim gumus renkli yaprakli bir bitki daha tuttu gibi ama emin degilim. Birde bahcede buz cicegi ve kalansolar da tutmis gibi. Mimosa tutmadi. Laf aramizda epey celik almisim.��Bu arada ayakkabi kutum geldi. Cok cesit var coooooooook tesekkur ederim. Biraz kendilerine gelsinler paylasacam. Bu arada pembe cicekli sarmasigin adi ne?


Sevgili Samur güle güle büyüt . Çiçeklendiklerini görürsün inşallah . Pek çoğu sarmaşık belki balkonda yetişmesi zor olur . Yinede hem diğerleri zarar görmesin diye ,hem de ya tutarsa misali :). Buz çiçeğini annem getirmişti Antalya 'dan . İnanılmaz çabuk tutmuştu ve öyle hızlı yayıldıki . Kışın içeri almayı unutunca hepsi ölmüştü . Pembe pembe çiçekleriyle çok güzeldi . Otelde de bakındım göremedim :) .

Bu sarmaşığı peyzajcıya hanımeli istiyorum demiştim bahçeyi ilk düzenlerken . Oda getirip bunu dikmiş . İlk yıl çok kötüydü durumu . Gidip hanımelini kendim alıp diktim sonra :). Şimdi çiçekli halini çok beğeniyorum . Yaz boyu açıyor . Ne yazık ki adını bilmiyorum . Kokusu yok , umarım seversin :) .

Eklenti 554065

Eklenti 554066

aleydi 20-05-2015 18:59

1 Eklenti(ler)
İşte otelden aldığım çelikler :) . Bu pembe kokulu çiçeğin adını bilen var mı arkadaşlar . Tohumları olgunlaşmamıştı ne yazık ki . Yol boyunca vardı bunlardan . Çelikten tutuyordur umarım .

Eklenti 554072

akçabardak 20-05-2015 19:57

Sevgili aleydi hoş gelmişsin, umarım tatiliniz güzel geçmiştir, yanında getirmiş olduğunuz çelikler, tohumlar inşallah olumlu sonuç verir.
Tam olgunlaşmayan tohumlardan biraz şüpheliyim ama belli de olmaz denemekte fayda var.
En son fotoğrafta karışık çiçeklerin arasında aşağıya doğru sarkan hafif renkli pembeli çiçeğini soruyorsan sanırım ağaç minesi. Sevgiler

aleydi 20-05-2015 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1380474)
Sevgili aleydi hoş gelmişsin, umarım tatiliniz güzel geçmiştir, yanında getirmiş olduğunuz çelikler, tohumlar inşallah olumlu sonuç verir.
Tam olgunlaşmayan tohumlardan biraz şüpheliyim ama belli de olmaz denemekte fayda var.
En son fotoğrafta karışık çiçeklerin arasında aşağıya doğru sarkan hafif renkli pembeli çiçeğini soruyorsan sanırım ağaç minesi. Sevgiler

Çok teşekkür ederim sevgili Akçabardak . Tatil çok güzeldi . Denizi çok seviyorum , pırıl pırıldı . Daha önce hiç yakından görmediğim pek çok çiçeği görmüş oldum :). Meleklerin boraları , fırça çalısı vb . Bende biraz dikkat eksikliği var . Bakıyorum görmüyorum :) . Hatta iki alt komşumun bahçesinin duvarının mor salkımla kaplı olduğunu bugün farkettim :) .Ağaç minesi çok güzel kokuyordu . Bakalım çelikten tutacak mı . Tek kötü yanı arkadaşlar olunca seraları gezemedim . Sağlık olsun . Zaten bahçede ekecek yer kalmadı :) . habire çimi kaldırıyorum :) . sevgiler

samur 20-05-2015 21:05

Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

münevver48 20-05-2015 21:17

:):)sevgili aleydi, hoş geldiniz. mutlu ve güzel bir tatil geçirdiğinize sevindim. eliniz kolunuz da dolu dönmüşsünüz. ağaç minesi ,gaura çalısı ve bahçe külü gördüm. birde sardunya hepside çelikten kolay yetişen çiçekler. tohumlarda hiç belli olmuyor. geçen yıl üçüz çiçeğinin tohumunu yol kenarından elime geleni topladım öyle çok değil on tane kadar hani sizinki gibi olgunlaşmamış kaygısı vardı, üstelik çantamda unutmuşum. bu sene ektim hepsi çimlendi. şimdi neredeyse şaşırtılacak durumdalar. sizde şansınızı denemiş olursunuz.ayrıca fırça çalısını yakından görmenize çok sevindim. tabi pek çok süs bitkisini de siz çiçeklere ,çiçekler de size bakarken kim bilir yüzünüz de kaç bin sevinç gülücükleri açtı tahmin edebiliyorum.. sevgiler:):).

aleydi 20-05-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1380519)
Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın.

Teşekkür ederim ağaç minesi ile ilgili yardımın için ve güzel sözlerin için sevgili Samur . Bol çiçekli günler hepimize :)

aleydi 20-05-2015 21:51

Hoş buldum , gerçekten yüzümde gülümseme hiç eksik olmadı . Pek bir mutluyum :). Bahçe külümü o sevgili münevver . Ben onu bahçemdeki sarı çiçek açan lavantaya benzetmiştim :). Çok çalışmam lazım benim. Bir fırın ekmek gerekiyor :) .Sevgiler

aleydi 20-05-2015 23:18

2 Eklenti(ler)
Gelir gelmez kendimi bahçeye attım . Sabah sabah bu fotoğrafları çektim . Daha tatildekiler ,fideler ,bahçenin son durumu , tohum takastaki fideler ,onlarca fotoğraf yüklenmeyi bekliyor . İyi seyirler :) . Bu en çok sevgili YeniGine için . Bol bol gelincik var komşuların bahçelerinde . Ben tohumları toplayıp kaldırıma serpmiştim . Herhalde kaldırımı bellerken öldürdük :( . Neyse ki etrafta tohum çok :).


Eklenti 554145


Eklenti 554146

YeniGine 20-05-2015 23:25

Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.

aleydi 20-05-2015 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1380563)
Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok.
Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın.


Teşekkür ederim sevgili YeniGine , hep desteğinizle yanımda oldunuz . Ganimetler hepimizin :) Çimlenebilirlerse tabi :) .Sevgili Güler hanımın dediği gibi ( ağaçlar nette birimizin bahçesinde olan bitki , bir gün hepimizin bahçesinde olacak ) . Sevgiler

Sevgi Durul 21-05-2015 00:51

Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...

günebakan 21-05-2015 06:16

Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)

aleydi 21-05-2015 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1380594)
Sevgili aleydi,

Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım.:)

Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum.:)

Sevgiler...


Teşekkür ederim ağaç minesi çok şirin gerçekten . Ben bakamamıştım yorgunluk ve işlerden . Soğuga dayanıklı olmaması kötü oldu . Biz de yazlık olarak kullanırız :). Bazen küçük bir kök saksıya ekip eve alıyorum . Dışarıda kalan kısım ölüyor . Baharda tekrar evdekini bahçeye dikiyorum . Baya uğraştırıyor beni , yine de gülü seven dikenine katlanır misali :) .Sevgiler

aleydi 21-05-2015 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1380610)
Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum:)


Sevgili günebakan umarım tutarlar ,teşekkür ederim . Bende bilmiyordum sevgili münevver48 söyledi . Sarı çiçekli bahçe külü çiçeği , sardunyalar ve fırça çalısı bir de bengovil var. Sanırım bengovil baya zor tutuyor . Şansımı deniycem artık , ekecek yer bulabilirsem :) . Sevgiler

Yagmur143 21-05-2015 12:40

Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...

aleydi 21-05-2015 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1380710)
Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler...



Sevgili Yağmur143 tek sıkıntı seraları gezememem oldu . 3 Gün kısa bir tatildi . Birde arkadaşları yormak istemedim . Zaten ben çelik ,tohum aldıkça tuhaf tuhaf bakıyorlar :). En güzel yanı , yeni öğrendiğim Eskişehir de görmediğim çiçekleri yakından görmem oldu . Keşke seralara uğrayıp köklü alabilseydim . İklim soğuk olduğu için her çiçek gelmiyor buraya . Biraz da kısmet galiba . Zengardendan aldığım guara çalılarından 2_3 tanesi kurumuş . Belki çelikler tutar :) . Teşekkür ederim sevgiler .

aleydi 23-05-2015 02:22

5 Eklenti(ler)
Tatilde kulağıma su kaçtı galiba . Sabah sabah soluğu sağlık ocağında aldık . Bir baktım karşıda meleklerin boruları. Kulağımı unutup koştum fotoğraf çekmeye :) . Bir de çelik almayı akıl etseymişim iyiymiş :) .Eve gelip bu fotoğrafları görünce fark ettim . Ne talihsizlik . Böyle bir şey kaçırılır mı . Kızın bana hak ettim arkadaşlar :(

Eklenti 554640

Eklenti 554641

Eklenti 554642

Eklenti 554643

Eklenti 554644

aleydi 23-05-2015 23:30

2 Eklenti(ler)
Arka tarafta boş arsada bu sarı çiçekleri görünce çok şaşırdım . Biraz yakından bakayım diye dışarı çıkınca . Bir kaç tane benim bahçemde de olduğunu gördüm . Yaklaşıp incelediğimde . Biz yemlik deriz . Köklerinden bıçakla söküp , ayıklayıp çiğ olarak tuza banıp yediğimiz bir ot . Çocukluğumdan beri sayısız defalarca gördüğüm bu bitkinin ,ilk defa çiçeklendiğini gördüm .Sabahları açıyor , o güzel sarı çiçekleri.

Eklenti 554859

Eklenti 554860

akçabardak 23-05-2015 23:47

Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.

aleydi 23-05-2015 23:49

5 Eklenti(ler)
Güllerim açmaya başladı . İlk açan kırmızı sarmaşık gülüm oldu.

Eklenti 554862

Eklenti 554863

Minyatür gülleri çok güzel aşılamışlar . Pazardan almıştım pek umudum yoktu . Bir çiçekte 3 renk var . Pembe , kırmızı , sarı . Diğeri şimdilik 2 renk açtı . Geçen yıl iki renkli gülümün satıcının ( eve al ) dediği ve aslında hava akımına ihtiyacı olan eve alındığında öldüklerini öğrenince çok üzülmüştüm .

Eklenti 554864

Eklenti 554868

aleydi 24-05-2015 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1381589)
Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış.


Bende çok şaşırdım sevgili Akçabardak . Ben mi çok dikkat etmedim çiçeklendiklerini görmedim diyeceğim . Böyle bir çiçeği hatırlamamak mümkün mü :) .

Geçmişi bende özlemle anıyorum . Sanki dostluklar daha bir güzel , yediklerimiz daha tatlıydı :)

aleydi 24-05-2015 22:31

1 Eklenti(ler)
Menekşeleri seviyorum :)

Eklenti 554973

aleydi 24-05-2015 22:33

1 Eklenti(ler)
Gülün altında çıkan bu bitki çok hoşuma gitti . Yabani sukulent olabilir mi ? ;)

Eklenti 554974


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024