20-11-2013, 11:46 | #6901 |
Moderatör
|
Size daha önce de yazdığım gibi, bahçede dolaşırken, topladığım muşmulaları, bir ik tane trabzon hurmasını, bir avuç kış eriğini, irice bir narı kırarak yiyorum. Yani bir iki saat doşaşmam esnasında ağzım hiç boş durmuyor. Daha sonra Oğuz eve geliyor " acıktım" ne yiyeceğiz dediğinde de " ayy sen ne çabuk acıkıyorsun" deyince bana " eeee ben senin gibi bahçede dolaşırken lüpür lüpür bir o meyveden bir bu meyveden yemiyorum ki, tabii acıkırım" dedi. Valla adamcağız haklı mı haklı. Korogaki olmaktan kurtulan, bana kalan hurmalarım, eriklerim ve güzel narım. İnanın her sabah öğlene kadar hepsinin doya doya tadına bakıyorum,..... sorun bana, ben niye bakıyorum diye... sizlere yazacağım ya ondan bakıyorum tadlarına ... dermişim. |
20-11-2013, 12:49 | #6903 |
Ağaç Dostu
|
Herşey çok canlı duruyor Güler Abla, bu yıl kırağı daha olmadı. Biberler, patlıcanlar hala dolu. Ağaçta asılı Trabzon hurması görüntülerine bayılıyorum, meyve bahçesine 2 defa bu fidandan diktik, biri sebepsiz yere kurudu, diğeri de traktörle ağaçların arası sürülürken kazara kırılmış. Dibinden patlamazsa bu bahar yine bir fidan alacağım, çok özeniyorum. Şöyle görüntüler elde edemedik bir türlü... Bir de narlarla ilgili bir sorum olacak, köydeki evin bahçesinde kocaman bir nar ağacımız var, her yıl çok güzel narlar veriyordu ancak 2 yıldır narların taneleri hep kahverengi oluyor, sebebini çözemedik. Narların tadında sorun yok, gayet sulular ama görünüş olarak hiç albenileri yok. Ağacın dibinde 3-5 tavuğun bulunduğu tavuk kümesi var, acaba bu tavukların gübrelelerinden etkileniyor olabilir mi? |
20-11-2013, 13:33 | #6904 |
Moderatör
|
Sevgili sakdag, narlarla ilgili sorunuza ben cevap veremiyeceğim, bunu sebzeci arkadaşlara veya bir bilene soralım başlığında sorarsanız en doğru cevabı alabilirsiniz. Bizde nar ağacı çok, ama bir iki tanesinin de meyvelerinde çatlamalar oluyor. Ben de bunun nedenini bilmiyorum. Bazı arkadaşlar sulama diyorlar ama aynı alanda bulunan ki biz sulama yapmıyoruz, yağmur suluyorsa suluyor, diğer çekirdeksiz narlar da aynı yağmuru alıyor, ama onlarda çatlama yok. |
20-11-2013, 13:34 | #6905 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Çelik ister misiniz? |
|
20-11-2013, 14:36 | #6907 |
Moderatör
|
İsterim tabi ki ama önce ona bir anne bulayım ondan sonra isteyeyim Güler Abla. Arada gül çeliği de isterim ama (biraz yüzsüzlük gibi oldu ama gülleri çok seviyorum napayım, senin güller de sevilmeyecek gibi değil ablacığım. ) |
20-11-2013, 14:50 | #6908 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ağaçlar çıplakken gözler uyanmadan 15-20 gün önce bir bordo bulamacı kullanın. Sonra çiçekler geçmeye başlayınca ve meyveler tam belli olunca uygun ilaçlarla ilaçlamak lazım. Ruhsatlı ilaç olmadığı için ben de tam ilaç ismi veremiyorum. Ben tebuconazole içerikli ilaç kullanmıştım sonuç gayet iyi. |
|
20-11-2013, 16:36 | #6909 |
Moderatör
|
Sevgili h_dogan, agaclar.net üyeleri hiç yüzsüz olmazlar, bizler elimizde olanları paylaşırken keyif alırız. Sırf bende olsun diye hiç düşünmem. Ne kadar çok arkadaşımızda olursa o kadar memnun olurum. İstediğin gül çeliği olsun, ne kadar istersen gönderirim. Hiç unutmam bir sene tam 550 tane çelik yapıp dağıtmıştım arkadaşlara, hemde onar, onbeşer. Gelelim sakdag'ın sorduğu soruya. Verdiğin cevap için teşekkür ederim. Ama şimdi bu bilgi benim bahçe sayfamda kalıp, kaybolacak, oysa meyve ağaçları hastalıklarında paylaşmış olsaydık başka arkadaşlar da yararlanmış olurlardı, haksız mıyım? Daha sonra ben bu soruyu ve cevabı ilgili başlığa taşırım. Anaç eriği temin ettiğinde haber ver ki çelik göndereyim. |
20-11-2013, 16:43 | #6911 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Ellerinize sağlık sayın Güler hanım...Çok güzel görünüyor...Sıhhatle iyi günlerde tüketin.... |
20-11-2013, 17:09 | #6912 |
Moderatör
|
Sağ ol, hele kızarmış ekmeğin üzerine bir sür, üzerine de biraz ayva reçeli gezdir. Bir ısır, kıtırrr diye gelen sesin yanında miss gibi de tereyağ kokusu yok mu..... derken işte böyle kilo alırsın Güler diyorum. |
20-11-2013, 17:34 | #6913 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 313
|
Diyetteyiz. |
20-11-2013, 17:47 | #6914 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Guler ablacigim bir haseki tohumu getirmistin birde baska bir tohum vardı onun ne oldugunu hatırlayamadım da |
20-11-2013, 21:54 | #6916 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Sonra da bu mesajları silmek lazım tabi. |
|
20-11-2013, 22:14 | #6917 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 242
|
abla maşallah bu son sayfadaki resimler süper, özellikle eriğe bayıldım, pazarda bile doğru düzgün erik yokken hala dalından yiyosun sen |
21-11-2013, 00:02 | #6918 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Ne bereketli Maşallah Maşallah..... hepside pek leziz görünüyor İnşallah bi gün benimde olur |
21-11-2013, 00:29 | #6919 |
Ağaç Dostu
|
Eğer yakın olsaydık ve yüz yüze görüşebilseydik Oğuz beye bir tavsiyem olacaktı. Sizin daha fazla yorulmamanız ve Oğuz beyin hep haklı çıkmaması adına Moldovya'lı ya da Ukrayna'lı bir yardımcı almasını önerebilirdim. |
21-11-2013, 14:32 | #6921 |
Ağaç Dostu
|
İzin verirseniz bir hınzırlık daha yapayım. 42 senenin alışkanlığı dediğiniz şeyi ben lidere bağlılık diye anlıyorum. |
21-11-2013, 18:30 | #6923 |
Moderatör
|
İstanbul'a dönüş hazırlıkları başladı. Limonluğa kaldırılacak saksılar temizleniyor. Bazı saksılar kışlık elbiselerini giyiyorlar. Bu arada atlasa da iyi bir banyo yaptırdım, 3 senedir yıkanmamıştı. O da temizlendi, ilaçlandı ve tertemiz olup temizce koltuğuna oturdu. İnşallah seneye yine sizlere güzel dallarından verecek. |
21-11-2013, 19:29 | #6924 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2013
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 72
|
Sn Güler Hanım ellerinize sağlık.Hepsi birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.Tereyağı yapmak kolay olmasa gerek tebrikler.. |
21-11-2013, 19:35 | #6926 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2013
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 72
|
Sağ olun .Bizlerde öğrenmiş oluruz.Bakarsınız ileride lazım olur.Ama kıvamı tutturmak zor gibi görünüyor.Sert de yapmışsınız galiba öyle görünüyor.Bahçede olduğu gibi beceriklisiniz.Ellerinize sağlık. |
21-11-2013, 19:39 | #6927 |
Moderatör
|
Tereyağı ilk yapıldığında çok yumuşak oluyor. Ben bunu piknik poşetlerine uzunlamasına somun ekmek gibi koyup, dolabın buzluğuna istifliyorum. Kullanacağım poşeti daha sonra buzluktan çıkartıp, dolapta tutuyorum ve dilim dilim keserek kullanıyorum. |
21-11-2013, 21:17 | #6928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 313
|
atlas dediğiniz yılbaşı çiçeği sanırım. Nasıl tuutururuz. Şimdi çeliklesek tutar mı |
21-11-2013, 21:40 | #6930 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Güler hanım, tere yağı ben de yapıyorum ama sizin gibi beyaz olmuyor, acaba manda sütünden mi yapıyorsunuz? başka türlü düşünemiyorum, ellerinize sağlık güle güle iyi günlerde tüketin. |
|
|