agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni342Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2012, 20:52   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-03-2011
Şehir: KDZ EREĞLİ
Mesajlar: 1,090
Bahçemi ziyaret eden değerli arkadaşlar,
şu an bahçemde paylaşabileceğim bir şey bulunmadığından,malum kışı daha yollayamadığımız için mayıs ayına kadar ara veriyorum.
Kusurum olduysa bağışlanması dileği ile.....


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 12:05 Neden: alcen / bahçe
alcen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 22:19   #32
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Şahsen, yeni bahçem için sayfa açmayı düşünmüyorum. Bitkileri kendi başlıklarında paylaşmanın daha verimli olacağını düşünüyorum. Genel bahçe fotoğraflarını ise pek rağbet görmeyen galeriye ekleyeceğim. Orada rahatlıkla beğeni yorumları yapabiliriz diye düşünüyorum.
Esasında limon'un bu fikrini beğendim.
Bahçemde yeni ve değişik bir şey yapmadıktan sonra ben de fotoğraf yüklemeyeyim. Nasılsa bilmediğiniz şeyler değil.

Başlıklara kaymak çok daha iyi olacak.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 23:04   #33
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Aynı bitkinin 5 adet çekilmiş fotoğraflarına bakmak, bir süre sonra ilgiyi dağıtıyor,hele sohbetlerde uzamış sa o sayfadan çıkıp başka başlıklara bakıyorum.

Kendi bahçemde temiziliğe başladım en kısa zamanda,Güler Hanıma ulaştıracağım.

Bu arada öneri, fikir ve yorumları dikkatle okuyorum,sanırım düzenleme çalışmalarına genelde müsbet bakılıyor.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 01:36   #34
Ağaç Dostu
 
berrinb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,909
Efendim; ben Sayın Malina' nın taşındık başlıklı yazısını 4.3.2012 saat l5.30 civarında görüp ,bu sahifeye girip okudum.. Sevgili hk 50 nin mesajı sondu.....

Bir senedir üye olmama rağmen,iki kelime yazmaya çekindim...Bir gaf yapmamak adına...Buradaki bütün arkadaşların mesajlarını okudum.. Bende nacizane iki cümle etmek istiyorum....

Ben şahsım; güzele , canı yürekten ve coşarak ,bağırarak GÜZEL.. diyenlerdenim..çiçek ve bitki delisi olduğum ,doğaya hayran olduğum için bu sitedeyim..Güzellikler karşısındaki ahvalimizi açıkça belirtmek niye bu kadar rahatsızlık vermiş arkadaşlara..?
Hislerini belli etmemek, emekleri onore etmemek ketumiyet değilmidir..?
Bizler; duygulu ,hassas,ve coşkulu insanlarız.Katı kişilikler zaten çiçek ve böceklerle uğraşmayı boşa harcanmış bir zaman addederler kanımca...

Luzumsuz yazı ve resimler , isenirse ****** silinebilir.Konulan ve istenilen kurallara uymayı görev sayarım..Ama emekli olmuş bir bayan olarak profesyonelce botanik bilgileri ve latinceyi ,kitapları karıştırıp,da ahkam kesmek , yapıma ters düşer...
Olduğum gibi görünmeyi tercih edenlerdenim... Yaklaşık bir senedir,bahçelerde gördüğüm kadarını bende paylaşmaya çalıştım..... Bahçe sahifemdeki fotoğraf ve mesajlarımda bir laubalilik, gariplik de varsa lütfen uyarılayım..

Yarışma ve flamalara olan fikrime gelince ; bu kış mevsiminde , bu kasvetli ve acılı günlerimde bana enerji ve can vermiştir....

61 yaşında ve bu olağanüstü günlerimde çok yorgun bir bayan olarak; pazar günü ,İstanbuldaki bahçelerde (( Flama ve bayrak))) ) Sayesinde ,tabiri caizse pala çaldım diyebilirim ...)

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 03:02   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Ben de kendi sayfamı düzenlemek istiyorum. Sayfa dokusunu bozan iletilerimi silmek, silinmesi gerekenleri bildireceğim.

Dostlarımın güzel dilekleri ve alkışları kalmalı

Şöyle yapmayı düşünüyordum, şimdi söylemenin sırasıdır. Bazı kendimce önemli bulduğum iletilerimi_ ya da bu önemlidir denilenleri_ ilk sayfamda, ilk iletimde ling vermek istiyorum. Derli toplu olsun istiyorum, bir yerde...

Örneğin;

_kabuklu bite karşı gülleci tortusu kullanımı; (sayfa12 ileti 331) veya
_ domateste tripsi zararı; (sayfa 12 ileti 355) gibi...

ama;

bamya yetiştiriciliği ile ilgili yazım sayfamda kalmalı, bamya yetiştiriciliği sayfasına ling verebilmeli, bamya yemeği tarifini Mutfak sayfasına ling vermeliyim. Bu bizim eksikliğimiz gerçekten...


yani bir okur 100 sayfadan ve 2000 iletiden kendine gerekli olan bilgileri kısa yoldan ulaşabilmeli, diye düşünüyorum. Yoksa sayfa aralarında kaybolup gidiyor, bazen ben bile bulamıyorum. 10 yıl sonrasını düşünüyorum da...

Ya da bunun benzer bir yolu olmalı...

Birde, UBYİ bahçelerinin bu birliği oluşturanlar ve moderatörler işbirliği ile tekrar düzenlenmesini, işlerlik kazanmasını ya da başka bir yol bulunmasının tartışılmasını istiyorum.

Tohum Takas Etkinliği ve Tohum Takas Bankası 1. Etkinlik sayfalarının da düzenlenmesini istiyorum. Orada da kendi yazdığım gereksiz iletileri sileceğim ve bazılarının silinmesi için yardım isteyeceğim. Orada da güzel dileklerin ve alkışların kalmasına özen göstermeliyi(z)m.

Bazen üyelerin bahçelerini ciddi ciddi okurken birden hava değişiyor ve bir latife yapılmış, adete gülmekten kopuyorum. Bazen yazılanlar bir günlük, bir anı ve hatta roman tadında sürüp gidiyor. Bu korunmalı_ ki buna dokunulmayacak biliyorum.

Resimler parça parça satır aralarına _ blok halinde değil_ yerleştirilmeli; yani atılan resimler adeta konuşmalı hatta yolu edebiyattan, felsefeden geçmeli...

Hayatı güzelleştiren insanları severim, onları övmeyi de severim. Burası hayata bir çentik attığımız, ondan güzel bir parça kopardığımız yer. Bırak bağımlılık yapsın burası, zaten hayat bağımlılıktan ibaret değil mi? Eğer bağımlılığın varsa mutlu yaşanır...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 08:09   #36
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Allah Allah bunu da mı gördük. Forumda çirkinleşmedikçe tartışma bile olabilir,
Kendim bu yazışmalara katılamasam da aşıkların atışması gibi, gülümseyerek izliyordum. Şaşırdım
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:24 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 09:06   #37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2008
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 75
Bu da ne demek şimdi. Rahatsız olanlar bu topiğe girip okumasınlar. Bir sürü konu var okunacak. Örneğin ben kaç gündür Uzaylı' nın bahçesini okumaktan başka yere bakamaz oldum.

Doğrusu ben de herşeyden rahatsız olan , dünyanın ve insanların sadece kendileri ve kendi istedikleri gibi olmasını isteyen hoşgörüsüz insanlardan rahatsız oluyorum.

Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:24 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
Step Floribunda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 10:09   #38
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Üyelerin bahçeleri bölümünde temel sorunlar:

1) Bahçe başlıklarındaki yoğun mesajlaşmalar, zaman zaman diğer üyeler ve ziyaretçiler için okuma, izleme zorluğu yaratmaktadır.

Bahçelerin günce, blog gibi olması benim de okurken hoşuma gidiyor. Ancak okuyucular tarafından eklenen mesajlar agaclar.net'tin yapısındaki kısıtlar nedeniyle yazılanların blog ve günce gibi derli toplu halde kalmasını engellemekte.

Bloglarda bilirsiniz yorumları görmeden blog sahibinin yazdıklarını kesintisiz okuyabilirsiniz. Bizde maalesef öyle değil. Bizim yapının dezavantajını bir avantaj olarak da görmek mümkün, yazılırken arada soru sorabiliyoruz, yorum yapabiliyoruz. Ama yorumlar sadece beğeni ya da özel konularda olursa, o anki grup dışındaki diğer okuyucuları rahatsız edebiliyor. Konuya katkı yapma, alternatif getirme, daha detaylı açıklama isteme tabikii bunların dışında.

agaclar.net'in ziyaretçi ve üye sayısı arttıkça bahçe başlıkları da daha çok kişi tarafından okunacaktır. Bahçe başlıklarının derli toplu kalması için çalışılmakta. Örneğin ilk mesaja tanıtım bilgilerini koyarak ziyaretçinin girdiği bahçe hakkında genel bilgi edinmesi, var olan bitkiler, yapılan ek alanlar, bulunduğu bölge gibi noktalarda ilgisini çeken konulara göre yola devam etmesi sağlandı. Zaman zaman temizlik kampanyaları yapıldı. Uzaylı, başlığında önemli konular için ilk mesaja adres koydu.

Başka neler yapabiliriz'i araştırıyoruz.

2) Bahçe başlıklarında bitki tanıtımları ve diğer başlıklarda bulunması uygun olacak açıklamalar verilmektedir.

Örneğin tturt tohumdan hibiscus üretim çalışmalarına başladı. Bahçe başlıklarına bakmayan bir üye bunu bilemezdi -kendisi zaten hibiscus başlıklarına da ekleme yaptığı için onun adını yazmayı tercih ettim-. Ama kendi başlığı dışında başlık açmayan ya da diğer başlıklara katkı yapmayan üyeler var.

Bahçelerdeki kimi özel bitkiler ayrıca tanıtımları yapılmadığı için sadece o bahçede kalmakta ve kaybolmaktadır. agaclar.net’te tanıtımı yapılmamış olan bitkiler Bitki Dünyası başlığı altında tanıtılabilir.

3) Bahçe başlıklarına özenmeyen bahçe sahipleri olabiliyor.

Aynı çiçeğin arda arda fotoğraflarının konması, bitki adının öğrenilip yazılmaması, tanıtım bilgilerinin girilmemesi, az ya da çok yapılan çalışmaların anlatılmaması gibi özensiz davranılan bahçeler var.

agaclar.net'de Üyelerin Bahçeleri bölümü verilen bilgilerle, açıklamalarla diğer üyelere yararlı olmaktadır. Bir bitkinin yapraksız kış fotoğrafı bile yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir verir.

Yoksa Üyelerin Bahçeleri'nin amacı sadece güzel bahçe ve çiçek fotoğrafları sergilemek olmamalı.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 10:29   #39
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Galeri: 103
Tamam, tamam ben bahçe temizliği deyince anlıyorum ki bu üyelerimizin kafalarını karıştırıyor ve üyeler de kendi özel alanlarına girildiğini düşünerek bunu yapmak istemiyorlar. Canınız nasıl isterse.

Halil Bey'in önerdiği de sanırım Uzaylı'nın bahçesinde ilk mesaja eklediği gibi birşey yani

" BAZI KONULAR:

Artezyen kuyu açtırma; Sf. 1
Ağaç ve direk dikmek için pratik, manuel burgu; Sf. 3-11
Zeytin Kurma; Sf. 8-9
Çit Çevirme; Sf. 12
Bahçenin düzenleme projesi; Sf. 13-25
Kuyuya dalgıç pompa indirme; Sf. 27
Piknik; Sf. 31 "

Peki bu durumda yeni üyeler veya bizler aradığımızı ilgili başlıklar yerine bu sefer de acaba hangi üyenin bahçesindeydi diye onca bahçeyi mi araştıracağız?

Bu da benim aklıma pek yatmadı.

En iyisi bu gibi değerli bilgilerin açılmış veya açılacak olan yeni başlklara aktarılması.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 10:47   #40
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Yanlış anlamalar var gibi görünüyor...

Bahçelerdeki karşılıklı samimi yazışmalar değil rahatsız olunan... Bu yazışmanın doğal bir sonucu...

Girdiği her bahçeye aynı klişe cümleleri yazanlar, bahçe sahipleri tarafından bir parça engellenebilir. Her yazana cevap vermeniz gerekmez

Abartarak yazıyorum, kimse üzerine alınmasın
- Çiçeğiniz çok güzelmiş, pek beğendim
- Teşekkür ederim çiçeğimi beğenmenize memnun oldum
- Beğenmemi beğenmenize çok sevindim
- Aman efendim lafı mı olur

Bu mihval üzere yapılan yazışmaların kimseye faydası yok. Aynı metin içinde hem beğenme yazıları hem de "söylenecek, sorulacak bilgi" olsa, beğenme mesajları kimseyi rahatsız etmez.

Yine de bu durum işin önemsiz tarafı...

Önemli olan, işe yarar bilgilerin sayfalar arasında kaybolup gitmesi...

Sayfalarınızda bu tür bilgiler varsa, onlar sayfalarınızda da olsun ama kopyalayıp ilgili başlıklara da yapıştırırsanız sorun bir parça çözülür.

Bir de bahçelerinizi fotoğraf galerisi olarak kullanmaktan ziyade gerçek yaşamın aynası gibi kullanmanız çok işe yarayacaktır.

Mart ayındayız, bu ay neler yapıyorsunuz onu öğrenmek isteriz. Görünüşü güzel diye, 2-3 yıl öncesinden, bu aya hiç uymayan ve açıklama yazılmamış bitki fotoğrafları koymak, sayfanızı fotoğraf galerisi gibi gösteriyor...

Bir konu tartışmaya açılınca, muhataplar gardını almak durumunda kalıyor. Bunu ben de yapıyorum Maksat olabildiği kadar az yapıp, "aslında ne denmek isteniyor" diye düşünmek... Yani demem o ki, gardınızı almayın


Uzunca bilgiler hem bahçenizde kalabilir hem ayrı sayfa olabilir. Uzaylı'nın bahçesinden kopyaladım.
Artezyen kuyusu açtık

Bu tür yazılar için konu adresini, sayfa ve mesaj numaralarını iletebilirsiniz, yardımcı oluruz.

Pusarık beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 11:49   #41
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Konuya ilişkin talep ve önerileri dikkatlice okudum.
Sayın malina, son mesajında düşüncelerini çok daha net bir biçimde belirtmiş.
Güler Hanım'da çok güzel örneklemiş.

Üye olan olmayan herkesin, kolayca ulaşabilmesi için, bitkilere ilişkin birçok bilgi ve kazanımların, en azından bundan böyle ilgili başlıklardada ele alınması gerektiğine bende katılıyorum.
Bu konudaki özen ve gayretleri nedeniyle, Kiraz ve limon'u takdir ediyorum. Zira bahçemdeki bir çok bitki ile ön bilgilere, onların açtığı ve işlevselleştirdiği başlıklarda ulaştım.

Bahçelerdeki, içi boş, tek kelime veya cümlelik ''beğeni'' ve karşılığında ''teşekkür'' seremonilerini bende gereksiz buluyorum.

Bir çok arkadaşımız gibi bende, özellikle şu uzun kış döneminde bahçelerin bazılarında sürdürülen, ''yarış'' gibi konulardaki takılmaları, sevimli ve sıcak buluyorum. Zaten dikkat edilecek olursa, bu diyalogların sonunda, arkadaşlarımız güzel sürpriz düzenleme ve aksesuarla karşımıza çıktılar.

Sonuç olarak;
Moderasyonun önerilerini olumlu buluyorum ve bahçemde uygulamaya özen göstereceğim.

mandalinci beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 12:24   #42
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Kesinlikle beğen butonu olmalı ve mesaj sahibi kimlerin beğendiğini görebilmeli (bence ve mümkünse tabi)
Neden mi bunu diyorum ?

Kendime ait sayfam yok ve belki buraya yazmamam gerekirdi ama yeri geldi sanki.
Yeni sayılır olmama rağmen sitede çok bulunuyorum. İlgimi çeken konuları okumaya, araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Beğendiğim bir çok fotoğraf ve mesaj var. Sadece; çok güzelmiş, beğendim, harika demek için mesaj yazmak da istemiyorum açıkçası. (Sadece 1 kelime mesaj yazsam bile bu yukarıdan aşağıya yaklaşık 5-6 cm yer işgal ediyor) Bunları yazınca karşımızdaki kişi de cevap verme zorunluluğu hissediyor olabilir, vermezse de biz alınganlık yapabiliriz. Buton burada işe yarayacak ! (diye düşünüyorum)

Sürekli takip etmeye çalıştığım sayfalarda sohbetler çok hoşuma gidiyor ama aradığımı bulamamak da canımı sıkabiliyor bazen. (Bazen forumda kaybolup, ben ne arıyordum ki dediğim çok oldu. Forumun maşallahı ! var çünkü, yok yok)
Örn: Enzimin nasıl yapılacağını okuyup anlamaya çalışmama rağmen bana hitap eden net bir bilgi bulamadım ve sormak zorunda kaldım (iyi ettim, öğrendim çünkü )

Kısacası önerim; beğen butonu. Konulardaki karışıklık nasıl çözülür ona ait bir fikrim

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 12:52   #43
Ağaç Dostu
 
rhepsag67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: KDZ.Ereğli
Mesajlar: 177
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.
Bu güzel insanların içindeki, motive etme amaçlı mizah duygusu beni de gerçekten, uzaktan motive ediyor, gülümsetiyor, heyecanlandırıyordu. Öyle ki uzun zamandır uzaktan izlediğim bu güzel siteye üye oldum. "Heyecan duyulmayan bir iş başarılamaz" sözünü de unutmamak lazım.

Sevgili Cemo, mayısa kadar bu sayfada seni göremezsem çok üzüleceğim

En uzak mesafe ne Afrika'dır
ne Çin, ne Hindistan,
ne seyyareler
ne de yıldızlar geceleri ışıldayan...
En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir
Birbirini anlamayan.
CAN YÜCEL


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:24 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 13:27   #44
Ağaç Dostu
 
rhepsag67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: KDZ.Ereğli
Mesajlar: 177
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar))
Herşey gönlünüzce olsun.
Kötü havalarda insan Dosta aç olur,
Bir araya gelse, Dost Dosta ilaç olur ,
Bahçede güller tek tek bir şeye benzemez,
Öbek öbek olunca, Bahara taç olur
MEVLANA

Pusarık beğendi.

Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:24 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 13:34   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 174
Merhabalar.Ben de Gülenmelek'in beğen butonu fikrine katılıyorum.siteye kaydım yeni olmasına rağmen ben de balkon sayfamı açmıştım.Ancak giderek bu sayfalara olan ilgim azaldı.Benim amacım aldığım bitkilerin bakımını en iyi şekilde yapabilmek.Bunun için bitki başlıklarını incelemeye başladım ancak bu sayfalarda da gereksiz sohbetler veya çelik istekleri arasında bu bilgilere ulaşmak oldukça yorucu.

armeria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 13:45   #46
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67 Mesajı Göster
Kötü havalarda insan Dosta aç olur,
Bir araya gelse, Dost Dosta ilaç olur ,
Bahçede güller tek tek bir şeye benzemez,
Öbek öbek olunca, Bahara taç olur
MEVLANA
Mevlana ne güzel söylemiş. Sayın rhepsag67, aynen katılıyorum.
Sevgili cemo, gelişmelerden bizi habersiz bırakmaya hakkın olmamalı diye düşünüyorum. Alıntı yapılmazsa sevinirim. Daha sonra bu mesajımı sileceğim.


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:25 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 14:30   #47
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Bahcemde 2 aydır sadece kar var. Dışarıya cıkılacak gibi değildi bu kış.
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.

Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar))
Herşey gönlünüzce olsun.
Nereye dostum?
Mayıs çok uzun, sana bir hafta izin

Sevgili Alcen ve sen "Mayıs ayına kadar yokum" diyorsunuz, önümüzdeki günlerde yavaş yavaş uyanır her şey, bunların sevincini paylaşmayacak mısınız bizimle


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:25 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 14:33   #48
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum.

"Çok güzelmiş, beğendim" demek dışında söyleyecek şeyiniz yoksa, ha yazmışsınız, ha beğen butonuna tıklamışsınız... Bir süre sonra bahçe sahibinin bile çok ilgisini çekmiyordur.

Gerçekten beğenen duygularını klişe olmayan yollarla, karşı tarafa bazı ayrıntılar için soru sorarak ya da neyi neden beğendiğini ayrıntılı anlatarak belli eder. Bu tür yazılar kişiye ve onun sunduklarına özel olduğu için, herkesi dikkatlice incelemeyi gerektirir. Buna canımız kurban

Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz. Konuyu açan kişi, konunun ne kadar görüntülendiğine bakıp, beğenildiği için okunduğunu anlayacaktır...

Not: Beğen butonumuz var mı, yok mu bilmiyorum, uzaytek'e sorayım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 14:41   #49
Ağaç Dostu
 
sevim4's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: k.maraş
Mesajlar: 3,132
Canımı üzmüşler belliki kırılmış.


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:25 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 14:49   #50
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Moderetorlerin yükünü azaltmak amacıyla acaba bahçe sahiplerine, sadece kendi bahçe yazıları için olması kaydıyla diğer üyelerin mesajlarını silme yetkisi verilse olur mu?

Bu yolla bahar temizliği yaparken liste oluşturmalarına gerek kalmadan kendileri silebilirler.

Bunu düzenli yapan üye bahçeleri de nispeten daha çok bilgi paylaşımına uygun hale gelmez mi?

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 15:01   #51
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver Mesajı Göster
Moderetorlerin yükünü azaltmak amacıyla acaba bahçe sahiplerine, sadece kendi bahçe yazıları için olması kaydıyla diğer üyelerin mesajlarını silme yetkisi verilse olur mu?
Bunun sakıncalarını daha evvel yaşadık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 15:07   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:25 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 16:17   #53
Ağaç Dostu
 
rhepsag67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: KDZ.Ereğli
Mesajlar: 177
Sevgili Alcen,
Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız...
Mayısa kadar bu sayfada sizi de göremezsem çok üzüleceğim


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 12:05 Neden: alcen / bahçe
rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 16:53   #54
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Sevgili cemo,

Gönül bahçenizin mayıstan önce yeşermesi ümidiyle, görüşmek üzere.


Düzenleyen malina : 07-03-2012 saat 11:25 Neden: Cemo / Bahçe'den taşındı
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 17:55   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
bir öneri de benden,
yazdıkları mesajların arkasında durmayan üyelerin üyeliklerinin tekrar gözden geçirilmesini yönetimden rica ediyorum
(alan da gaçan mı?)

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 20:12   #56
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sayın Malina
Size katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.
Bundan sonra da sayfalarda, bahsettiğimiz minik ama önemli mesajlardan çok göreceğiz demek ki

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 20:13   #57
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Ben bu konuda yönetimin politikasına destek veriyorum. Bir bahçem yok, şimdilik olacak gibi de gözükmüyor.

Canım sıkıldıkça ara sıra sevdiğim bahçelere girip gezmek istiyorum ama arada o kadar "olmasa daha güzel olur" dedirten birkaç kelimelik bezginlik veren mesajlar var ki! Bilgiye de fotoğraflara ulaşana kadar canım çıkıyor, bilgisayar başında oturmaktan omuzlarıma ağrı giriyor.

Sadece bahçelerde değil, forumun her tarafında bu mesaj kirliliği o kadar yoğun ki!

Geçenlerde internette bir şey ararken bir forumda denk geldim (şimdi adını hatırlamıyorum) yorum yazanlardan biri diğer bir üyeye aradığı bilgi için bizim siteyi tavsiye etmiş, "aralardaki yazışmalara takılmazsan veya sabredip okursan" manasına gelecek sözler de ilave ederek. Bir üye olarak benim dikkatimi çekmesi normal ama dışarıdan birinin bile gözüne batacak kadar yoğunlaşmış mesaj kirliliği.

Kendi adıma bu önümüzdeki zaman diliminde mesajlarımı tek tek kontrol edip gereksiz yer işgâl edenleri sileceğim. Yönetime de kolay gelsin hakikaten zor iş.

Not: Başka şahsî olarak yapabileceğim bir şey varsa da yapmaya hazırım.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 20:46   #58
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
İçinde bulunduğum başka bir forumda kullanılan bir yöntem var. Burada da rahatlıkla uygulanabilir. Her forumun standart yazılım uygulamalarındandır.

Rep denen bir tür üye beğeni puanı. Bir cümle eklenerek +, - bir puan verilebiliyor. O kısa tekrarlanan kelimeler ortadan kalkıyor.

Ayrıca bu resimlere de uygulanabilir.

Bir diğer yöntem de şu olabilir:
Belirli bir süre, miktar paylaşım yapan nitelikli üyenin müstakil çalışmaları bir alt forum gibi tanımlanır, kendisine o alt forumu içeren kısıtlı yetki verilir. Siler silmez bilemem, ama derler toplar.

Yönetim de yöneteni yönetir, mesaj yükü azalır.

nurcanaybay beğendi.
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 21:32   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-10-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 163
Galeri: 62
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor.

kelebekçalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 01:41   #60
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Galeri: 103
Sevgili kelebekçalısı, ben sizlere bahçelerinizde sohbet etmeyin diye bir tabir mi kullandım anlayamıyorum?
Bahçelerimizin bir nevi üyenin kahvehanesi gibi olduğunu ama çok güzel başlıklarımız olduğu halde bilgi içeren mesajların, ilgili başlıklarda olması gerekirken bahçe sayfaları arasında kaybolduğunu belirttim.
Çok, çok uzun ve gereksiz yazışmaların da sayfa kirliliği yaptığını, bahçe sahiplerinin bir müddet sonra geri dönerek teşekkür mesajlarını silmelerini talep ettim. Kabul edilir veya edilmez, bu benim önerim.
Kabul eden arkadaşlara da yardım edebileceğimi yazdım.

Benim hangi mesajımda bahçesi olan bir üyemize saygısızlık ettiğimi düşündünüz de " Ben önce insana sonra da yapılan emeğe saygılı olunmalıdır düşüncesindeyim" dediniz?
Ben de bunu anlamış değilim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024