10-12-2015, 14:40 | #3781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Maşallah resim çok güzel.Boğulan boğulana. |
23-12-2015, 08:17 | #3782 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, şimdi boğulmaktan kurtuldular da sedum spurium ve sedum makinoi hiç açmadılar henüz. Sırada açmaları var. Bakalım ne zaman? Pazar günü tembellik ederek bahçeye gitmedim. Bahçe eve geldi. Son hasat. |
23-12-2015, 16:23 | #3783 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
23-12-2015, 23:16 | #3784 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Resulgur, bununla ilgili bir tarifim yok. Yarısını dağıttım bile, bir kaç verecek yerim daha var. Ayrıca tam olgunlaşmadan toplandıkları için kalanları olgunlaştıkça tüketiriz, kısacası ziyan olmuyorlar. |
31-12-2015, 12:09 | #3785 |
Ağaç Dostu
|
Eklemediğim yılın son görüntüleri. Pazar gününden. Yıkım devam ediyor. Fırın artık yok. Nanelerimin yeri, naneler de artık yok. Bir zamanlar salkım salkım üzümlerin sallandığı talvar da artık yok. Burada depo, traktör garajı yer alacak yapılınca. Her sonbaharda yapılan yaprak toplama ve yakma bu sene kışa kaldı. Ağaçlar aşı için kesildiğinden her zamanki gibi bol değil, kuru yapraklar. |
06-01-2016, 13:19 | #3788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Ablacım ellerine sağlık turşu çok güzel görünüyür. Tarifini de isteriz. Bahçede tadilat hiç bitmiyor. Sürekli bir şeyler çıkıyor. Kolay gelsin. Düzenleyen aleydi : 06-01-2016 saat 23:50 |
08-01-2016, 09:45 | #3789 |
Ağaç Dostu
|
Aleydi'cim, teşekkür ederim. Tarif annemden. Fakat ben hazırlıyorum, suyunu tuzunu sirkesini eşim ekleyip kapağını o kapatıyor. Her nedense aynı tariften benim turşu olmuyor. Her halde elimden. Bir litrelik kavanoza bir çorba kaşığı iri tuz, yarım çay bardağı sirke, sarımsak. Hepsi bu kadar. Her turşu için bizim ölçülerimiz bu. Bir de bahçenin suyundan turşular daha güzel oluyor. Kavanozu açtığımızda üç gün ancak dayanıyor. Tadilat işleri bitecek gibi görünmüyor. Hava yağışlı olduğundan bu hafta kendisi de gidemedi. Her gittiğinde işler biraz kolaylanıyor. Ben de evde yine bahçe ile ilgili uğraşıyorum. Dün biber dolması yapmıştım. İç artınca derin dondurucuya koyduğum asma yaprakları imdadıma yetişti. |
08-01-2016, 11:40 | #3790 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Of of sayfanın başında her seferinde iç geçirten bir börek bizi karşılıyor. Sonra sapsarı biber turşusu. İşte buna hiç dayanamam yaprak sarması. En sevdiğim üçlü. Yaprağı poşetleyip derin dondurucuya koymuştum ablacım. Elime aldığımda parçalanıp, un ufak oldular. Nerede hata yapıyorum. Haşlayıp koymuştum ondan olabilir mi. Daha doğrusu, sararken artanları o şekilde kaldırmıştım. Sevgiler. |
09-01-2016, 09:55 | #3791 |
Ağaç Dostu
|
Aleydi'cim, yaprakları derin dondurucudan çıkarınca bekletmeden bir tencereye alıp, üzerlerine kaynak su döküp bir iki taşım kaynatıyorum, ben. Benimkiler de artmış yapraklardı. O zaman hiç un ufak olmadan kullanıma hazır hale geliyorlar. Bir de böyle dene istersen. Ayrıca yaprakları konserve edince de aynı taze yaprak gibi oluyor. Link verecektim şimdi bulamadım. Buldum, buldum. Buradaymış. Sevgilerimle... |
31-01-2016, 12:13 | #3792 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeyi özlemişim, üstelik bugün kendi gitti, beni götürmedi. ''Yollar don çamuru jeep belki çıkmaz, yayan giderim'' dedi. Biraz önce telefonla görüştük, jeep çıkmış, yaya kalmamış. Söz verdi, yarın götürecek. Geçen sezon söküp yeniden diktiğim soğanlılarımı çok merak ediyorum. Aklım orada kaldı. |
01-02-2016, 17:45 | #3793 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum bahar yaklaştıkça hepimizin içi pır pır etmeye başladı, kim gitti kim kaldı merakı da cabası. Ben bile sattığım bahçemi aklımdan çıkaramıyorum, kendimi sık sık bahçeyi düşünürken yakalıyorum, "Clematisler uyanmıştır, Nergisler açmıştır, Güller o güzelim bordo yapraklarını çıkarmaya başlamıştır" gibi Bugün bahçenden güzel fotoğraflar gelecektir, bakalım neler göreceğiz, merakla bekliyorum. |
02-02-2016, 13:58 | #3794 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, vuslata eremedik ne yazık ki. Dün konuşan çiçeğimiz bizdeydi, bugün de dede doktorda. Konuşan çiçeğimiz ki, bahçeyle büyüdü, 4,5 yaşında, o artık yazan çiçek olmuş. Dün ben mutfaklarda uğraşırken kendi kendine yazılar yazmış. O yazılarda neden bizde olduğunu da açıklamış. Kelime aralarında boşluk yok, bazı harfler es geçilmiş ama bu yaşta böyle yazması beni sevindirdi. Ailece, öğrenmemesi için özel gayret gösterilse de o alacağını almış. Yapacak bir şey yok. Daha sonra bu mesajımı silerim. |
02-02-2016, 15:37 | #3795 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Maşallah Durul Hanım,torununuz almış yolu gidiyor. |
03-02-2016, 12:02 | #3798 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çocuk kısa yoldan ne demek istediğini anlatmış işte. Anlamadık mı? Pekala da anladık |
|
07-02-2016, 11:29 | #3799 |
Ağaç Dostu
|
Çok sağ olun arkadaşlar, şimdi de fotoğrafçılığa merak sardık. Çekip duruyor, orijinal bir kare yakalarsa sizlerle paylaşırım. Bugün 7 Şubat. Şubat ayında bahçe biberleri. Haşlanıp kızartma ve turşu oluyorlar. |
07-02-2016, 18:12 | #3800 |
Ağaç Dostu
|
Kuru bibere ben de bayılırım. Ama benim kuru biber tarifi biraz farklı. Baştan kuru biberi haşlıyoruz. Sonra tencereye zeytinyağı koyup ona bir yemek kaşığı kadar un katıp kavurarak haşlanan biberleri ekliyor ve çok az su ilave ederek beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz. Sonra da sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz. Tavsiye ederim Sevgili SDurul. |
07-02-2016, 23:14 | #3801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Bende yemeklik kuru soğanı doğrayıp, biraz salça kavuruyorum. haşlanmış biberler ilave. Gece gece ağzım sulandı |
08-02-2016, 08:35 | #3802 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, ben cevap yazana kadar mesajını silmişsin ama ben o soruna cevap vereyim. Kuru biber turşusunu annecim yapar biz yerdik. Tarifini sorma ihtiyacı hiç duymamıştım. Şimdi sormak istesem onu bulamam. Kızartma için haşladığım biberler çok gelince turşu yapayım dedim. Mantık yürüttüm, internete bakmayı da akıl etmedim. Güzel oldu ama annemin ki gibi asla. Annem, taze biberden de çabuk yemelik haşlama turşu yapardı, çok güzel olurdu. Ah annem. Sevgili loveforlife, eşime değişik tarifler yediremesem de tarifin denemeye değer. Teşekkürler... |
08-02-2016, 18:51 | #3803 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: NAZİLLİ /DİDİM
Mesajlar: 980
|
Bizdede kurutulmuş biberler haşlanır süzülür. üzerine sarmısaklı tarotor ağartılıp üzerine dökülür iki üç saat ekşisi çekmesi için bekletilir. |
12-02-2016, 08:45 | #3804 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Etkinlik tohumlarım geldi, havanın tekrar soğumayacağını bilsem tohumları hemen ekesim var. Fotoğrafları daha sonra eklerim. 10 günlük hava raporuna göre eksilere düşüş yok. |
||
12-02-2016, 10:50 | #3805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
[QUOTE=SDurul;1438389]Sevgili aleydi, ben cevap yazana kadar mesajını silmişsin ama ben o soruna cevap vereyim. Mekanı cennet olsun. Ablacım ben mi yanlış anladım diye sildim mesajı. Tarif için teşekkür ederim sevgiler. |
12-02-2016, 22:52 | #3806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 181
|
Bu günler için özellikle badem,erik,kayısı ve şeftali hatta kiraz için uyanma sıcaklıkları. Geriye de dut,armut,elma ve ceviz kalıyo. Geçen seneki 24 nisan kırağı olan güne de 72 gün var... |
14-02-2016, 23:04 | #3808 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldinn. Kimleri görüyorum. Benim için yeri ayrı olan arkadaşlarımdansın. Keşke Satı'yı da tekrar buralarda görsek. Fotoğraf küçültmede sorun yaşadığını biliyorum, istediğin anda yardıma hazırım. O güzel bahçenin güncel halini görmek için sabırsızlanıyorum. Çabuk ol. Sevgilerimle... |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|