![]() |
|
![]() |
#2373 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eşim önümüzdeki sezonun saksılarını boyamaya başladı. Siyah olan saksıları önce beyaz yağlı boya ile boyuyor, sonra akrilik boya ile resimleri yapıyor son olarakda vernikliyor. Hazır olan saksıların önden ve arkadan görünüşleri. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2012
|
ellerinize sağlık saksılar çok güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Ağaç Dostu
|
Siteye çıkan sokakta bulunan komşumuzun evinin önünde Temmuz ayından bu yana bu çiçekleri görüyordum. Geçen hafta eşim tohumlarını almış. İsmini sevgili Jineop ve SDurul'dan öğrendim Zinnia Elegans. Kısmet olurda tohumlarını çimlendirirsek seneye bahçemizde de bu çiçeği görebileceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tturt, Bahçenizi ne zamandır beğenerek takip ediyorum, abone başlıklarımdan...Ama bir türlü fırsat bulup yazamamıştım. Sardunyalar, begonyalar, açelyalar, manolya, acer hepsi çok güzel. Ben de sizinki gibi düzenli bahçeleri çok seviyorum. Tohum, fide, çelik çabalarınızı takdirle izliyorum. Geçen hafta Sapanca Kırkpınar'a arkadaşlarımızın yazlık gibi kullandıkları evlerine gittik. İstanbuldere cıvarlarını dolaştık. Bu vesile ile sizin bahçeniz aklıma geldi. Hep otobandan geçip gittiğimiz cennet gibi yerlermiş. Yeşilliği muhteşem, Türkiye şartlarında(!) çok bozulmamış sayılabilir. İzninizle sayfanızı dolduracağım ama görüntüleri paylaşmak istedim. Sevgiler... İstanbuldere ![]() Arkadaşlarımızın sitesinden görüntüler... Arka planda görünen çam ağacı çok güzeldi...Pinus griffithii (Himalaya Çamı - Ağlayan Çam) ![]() ![]() Taş Çeşme Düzenlemesi ![]() Düzenleyen syuksek : 19-09-2012 saat 08:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Syuksek, İstanbuldere'ye bizde her sene bir kere gidiyoruz. Bizim de keyifle vakit geçirdiğimiz bir yer. Sapanca civarında o kadar çok gezilecek yer var ki, bizde bir çok yeri göremedik. Otobandan hızla geçip giderken kısa bir mola için Sapanca çıkışından çıkıp İzmit yönüne dönerseniz o civarda bir çok güzelliği keşf edebilirsiniz. Sapanca tarafına dönerseniz daha az gelişmiş fakat bir o kadar güzel pek çok doğa harikası ile karşılaşrsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Ağaç Dostu
|
Gaura Temmuz başından bu yana çok keyifle açıyor. Eşim seneye daha çok yerde görmek istiyor. Sanırım mazıların arasına dikip hem mazıların arasında hem de boylanınca mazıların üzerinden güzel bir görüntü oluşturur diye düşündük. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zafer İnandıklı'nın Sapanca ziyaretinde bizim için bir işyerine bıraktığı bitkiler bahçemize çok renk katacaklardır. Zafer Bey'e çok teşekkür ediyorum. Büyük incelik gösterip bu bitkileri bize hediye etti. Sol taraftaki bitki Coffee arabica, Sağ taraftaki bitki Bilbergia nutans ![]() Sol taraftaki bitki Japon şemsiyesi, Sağ taraftaki bitki Solanum jasminoides ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene tam sellukanın çiçeğini göremiyeceğiz diye umut kesmişken çiçek oluşumunu görmek çok mutlu etti. Bu sene sellukalar saksıdaydı. hepsi tohumdan yetişti. 5 Kök selluka var. Seneye iki veya üç kökünü bol güneş gören bir yerde toprağa alacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu Darıcada ki hayvanat bahçesindeydik. Ege'nin hayvanat bahçesini görmesini istedik. Hayvanat bahçesindeki bitkilerde çok güzeldi. Eşim aşağıdaki bitkiyi çok beğendi. Siteden isminin iresine herbstii olduğunu öğrendik. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|