![]() |
|
![]() |
#1771 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili narinkrgl fotoğraflama imkanınız varsa daha net bir sonuç elde edersiniz. Bitkinin rengi soluksa az ışık alıyor demektir. Bu durumda bahsettiğiniz kızarma güneş görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Fazla bir soğuğa maruz kaldığında da kendi bitkilerimde de kahve-kırmızı tonları görüyorum. Gözlemlemeye devam etmenizi tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Bağdadi, Son resmi (üzeri küçük beyaz benekli, sanırım AleoVera) çok beğendim. Şuan veya mevsiminde hiç önemli değil 2. taliplisiyim... ![]() Sevgiler, Zeliş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Sevgili Selen merhabalar.Gövdenin alt kısımları kahverengi ,üst kısımları kırmızı oldu.Eşim ölecek diyor ama bende sanki kızarınca düzeliyor gibi görüyorum.Soğukta da kaldı bir iki gece dışarıda.Artık ne yapmam gerektiğini şaşırdım.Kış boyu su vermedim.Işık alıyordu ama sürekli kötüleşiyordu.Birde güneşe koyayım dedim,böyle oldu.Deneme yanılmayla öldürecem kaktüsümüzü sonunda.Şu an hafifçe spreyliyorum ve açık balkonda.Doğru mu sizce?Fotoğraf makinem gelir gelmez resim koyacağım.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Sn. Cemboa dan aldığım lithopslara bir kardeş geldi. Hatta abla demem daha yerli olacak. ![]() Sn. Mutlu bey ile yaptığımız alışveriş görüşmesinde kendisinde kaktüs olup olmadığını sordum. Çok fazla çeşit olmadığını, ama 1 tane göndereceğini ve çok seveceğimi söledi. Gerçekten de haklıymış... Kargom bu sabah geldi, müsait olduğumda sizlere fotoğrafını paylaşarak kızımla tanıştıracağım. Not : Kızımın bebekleri olursa bende seve seve siz dostlarımla paylaşacağım. Sevgiyle kalın, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2009
|
Narinklg bahsettiğin kırmızı renk tamamen güneşle ilgili resim ekliyorum içiniz rahat olsun kaktüsünüz ölmüyor .)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2008
|
Sayın Bağdadi, biraz evvel kargo tarafıma ulaştı. Çok cömertce davranmışsınız, size çok teşekkür ederim. İnşallah bu yavruları büyütürde bunların yavrularını da ben paylaşırım. Saygı ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Yağız 59
İyi günlerde yetiştirmeni dilerim.Üzerine direkt güneş vurmayan,aydınlık bir yere koyarsan en kısa zamanda büyüyüp çoğalacaklardır.Çiçekleride çok hoş ve faydalı benzerinin çiçekli resmini ekleyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
arkadaşlar nasılsınız epeydir kimseler yok buralarda galiba kaktüsleri nasıl paylaşıcaz göndermiyicez mi birbirimize yoksa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
ya çok özür dilerim arkadaşlar ben yeni mesajları şimdi gördüm daha nedense bir sorun olmuş göremiyodum, bağdadi ne olur bana da aynısından gönderir misin bayıldım çiçeğine maşallah çok güzeller, bu arada bişey sormak istiyorum. Ben de çok yeniyim burada ve kaktüs sevdası başlayalı daha 1 hafta oldu bu kaktüsler güneşi sevmiyor mu acaba ben güneşe koyuyorum da, sadece aydınlık mı sever yani camın dışına koyamaz mıyım bilgi verirseniz çok sevinirim bir de 1 hafta evvel aldığımdan 1 boy büyük saksıya diktim ve bugüne kadar hiç su vermedim vermem gerekir mi şimdi herkese sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Ağaç Dostu
|
Papatya 367 sormuş olduğun soruya uzman arkadaşlarımız cevap verinceye kadar geçerli olmak kaydıyla amatörce gözlemim... Kalın ve uzun dikenli türler direkt güneşe dayanabiliyorlar,kısa ve yumuşak dikenlilerde güneş yanıklar,kızarmalar,daha hassas türlerde göçmelere sebeb oluyor.Resim ekleyeceğim yanıkları görmen için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2009
|
bağbadi sabırsızlanıyorum resimleri gördükçe sizdede çeşit çok sanırım darısı benim başıma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim sevgili Bağdadi.İçime su serptiniz.Ben en iyisi yine balkonda yarı gölge bir yere alayım.Bana kızarıkken bile düzeliyor gibi geliyor.Sanırım iyileşiyor.Bir de birşey soracağım ;yolladığınız ikinci fotoğrafta en sağdaki çiçeğiniz hangisi merak ettim.Sukkulent türü acaba kalanşo mu okadar büyümüş? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bağdadi çiçeğini fotoğrafladığınız Aloe sp. yanındaki Crassula ovata ne kadar güzel gelişmiş. Maşallah çok keyifli bir hali var. Ellerinize sağlık. Bir de bu türün ortası beyaz çizgili variegatası en beğendiğim sukulentlerden biri. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güngör Salman ve e mine acele ettiğinizi biliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selen bende anlamadım neden öyle olduğunu aslında yeride güzel değil ama şımardı sanki ağaç olmak hevesinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Ağaç Dostu
|
Resmini ekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem! Bu güzelliğe "maşallah"tan başka birşey denmez ![]() Bir de Bodrum'un ve o bölgenin havası kaktüs ve sukulentlerin tüm isteklerine cevap veriyor kanımca. Bir tatil esnasında o bölgedeki kaktüslerin ihtişamını gördüğümde kendi ufaklıklarımın hallerine neredeyse acıdım ![]() Düzenleyen selenn : 16-04-2009 saat 23:55 Neden: ekleme yapıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Narinklgr bence bırak yerinde kalsın.Şimdi rengi kırmızımsı olsada size bir sürü yıldız şeklinde çiçekleriyle dönecek az sabredin.Çiçeklerinide seveceksiniz .)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selen dediklerin tamamen doğru.Bodrumu kaktüsler ve sukulentler seviyor bazılarını yakıcı güneşten gölgelemen şartıyla.Diğer bitkiler yazı bitkisel hayatta geçiriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Narinklgr kalanşo dediklerin sanıyorum bunlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Ağaç Dostu
|
Sn Bağdadi, Hepsi birbirinden güzel, ![]() Benim de bir kalanşom var, kışın balkonda kuytu bir köşede bırakmıştım. Tüm yapraklarını dökmüştü. Baharın ilk güneşi ile birlikte açığa çıkardım ve yapraklanmaya başladı. Normalde geçen seneye kadar büyük yeşil yaprakları vardı. Fakat ne hikmettir ki, kışın soğuğundan mıdır bilemeyeceğim, gövde kalınlaşmıştı (odunsu). Şimdi ise üst kısımlarda minik mink yapraklar vermeye başladı. Selenn hn. bahsettiği gibi galiba farkında olmadan bonsai olma yolunda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler zelish.Kalanşo güneşi çok seviyor,kuytuya bıraktığın için sana küsmüş ve yapraklarını dökmüş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Yeni Üye
|
Çok tatlı kalanşolarınız ,çok büyümüşler,benimki minicik kaldıyanlarında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Narinkrgl kalanşo bende hiç nazlanmıyor çok çabuk yetişiyor.Çiçeklenme dönemi bittikten sonra(yaz içinde) söküyorum yerinden ve gelecek yılın fidelerini ayırıyorum.Yaza kadar sabredebilirsen çelik değil köklü olarak her renginden gönderirim yani resimlerdekilerin kendini gönderirim çünki gelecek yılı aldığım çeliklerle karşılıyorum.Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Yeni Üye
|
Çok çok teşekkür ederim.Sabırsızlıkla bekleyeceğim yazı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Sn.zelish ve Sn.oobd adreslerinizi gönderirseniz eğer, p.tesiye çelikleri kargoya vermeyi düşünüyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
sevgili bağdadi ve ayine-i esma adres bilgilerimi gönderdim. teşekkür ederim sizlere.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|