agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2018, 15:08   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-10-2018
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 2
Ben talibim

Destan selda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2018, 21:24   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-06-2018
Şehir: Konya Eskişehir
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Destan selda Mesajı Göster
Ben talibim
Benim göndereceğim sardunyalara mı talipsiniz sayın Destan selda

busra_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2018, 17:44   #33
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asyaa Mesajı Göster
Suzi hanim kargoyu aldim. Sanirim sardunyalari kaybetme nedeniniz unlu bitti. O kadar cok unlu bit varki arindirmak zor. Tabi benim gibi 1500 u geckin bitkide olunca ciceklerimin arasina alamadim. Koklerde curumus celikledim ilacladim. Baygin baygin duruyor tutarlarmi bilmiyorum su an icin. Kaktuslerin cogu var bende olmayanda var bikac tane onlarida ilaclayip diktim. Bazi bitkilerinde koku acik oldugundan kurumus. Ama problem degil 27 tl kargoya en azindan bende olmayan bikac tur varr. Yinede tesekkurler.
Sardunyaları kaybetme sebebim unlu bit değil, kök çürümesi. Balkonumda gördüğünüz -o çiçekten görünmeyenler de dahil- sardunyaların tamamı her yaz unlu bite bulanır, balkonun kuzey köşesine çekerim, elimle temizlerim (peçete yardımıyla) havalar serinleyince unlu bitler çekilir, bitki toparlanır sürgüne geçer. Bu sene fazladan olarak bitkilerimi bıraktığım arkadaşım unlu bit ilacıyla bitkileri düzenli ilaçlamış. Artık unlu biti potansiyel tehdit olarak görmüyorum ben. Doğal sürecin bir parçasıymış gibi ilgilenirsen atlatılan bir durum. Yeter ki diğer bitkilerden hemen ayır, uzak ve serin bir yere koy saksıyı ve gerekirse dipten buda.
Ama aşırı sıcaklar nedeniyle hiç unlu bit bulaşmamış sardunyalarımın kök çürümesinden aniden solduğuna, kararıp öldüğüne her yaz şahidim, bitkileri dağıtma sebebim bu.

Size gönderdiğim sardunyaların kökleri çürümüş diyorsunuz, hayır kökler sağlamdı. Çıplak kök gönderdim, kargoda geçen sürede biraz kararma normaldir. Hadi olmadı bir dünya çelik yapılıp tekrar dikilebilir (ki yapmışsınız) ve gölgede özenli bir bakımla köklenirler önümüz sonbahar, havalar serinliyordu gönderdiğimde.

Kaktüsleri siz istediğiniz için gönderdim. "Bu yaz çok kötü geçti, bitkilerimin çoğunu kaybettim, elinizde olanlardan gönderin" dediğiniz için elimdeki müsait olan bitkilerin tamamından gönderdim. 1500 ü geçkin çeşidiniz olduğunu başta belirtseydiniz keşke en azından kaktüsleri başka yeni üye bir arkadaşa yollardım.

Son olarak sitem amaçlı mı yoksa niyet sorgulatmak için kasıtlı mı yazılmış olduğunu kestiremediğim mesajınızı keşke özelden iletseydiniz bu şekilde zan altında da kalmamış olurdum telafi edilmeyecek hiçbir şey yoktur, yeter ki kalpler kırılmasın, araya soru işaretleri girmesin.

Kargo ücreti konusunda şimdiye dek 30 ve üzeri kargo ödediğim çok olmuştur bitki siparişi ve paylaşımlarda. Üstelik bitki sayısı bazılarında 3 gibi komik bir sayı olmasına karşın. Bitkinin kendisini sipariş etseniz 15 tl, kargo ücreti deseniz 5 tl =20 tl ödeyecekken 4 sene öncesi için 30 tl gibi garip yüksek bir kargo ücreti ödemişliğim vardır. Daha örnek çok verebilirim. Yeri geldiği için yazdım yoksa asla yazamam böyle bir şeyi.
Arkasındaki iyi niyete baktım hep, dostluklar ön planda oldu her zaman.
Bitli böcekli bitkiler de çok gelmiştir bana bunu da belirteyim bunu da bir sorun olarak görmedim özelden uyardım sadece "abi, abla bitkin böcekli dikkat et, yayılmasın" diye. O bitli böcekli bitkiler de bakımlarını yaptıktan sonra en güzel halleriyle teşekkür ettiler bana.

Sardunya fidelerinin satışa çıktığı gün (zengarden için konuşuyorum) ödediğiniz kargo ücreti toplamı kadar fide adresinize ulaştırılacaktır kargo ücreti de tarafımdan karşılanacaktır. Adresleri kargo tesliminden sonra sildiğim için şu anda elimde adres ve telefon numaranız yoktur, tekrar gönderirseniz sevinirim.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2018, 22:22   #34
Yeni Üye
 
*ayfer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: ordu
Mesajlar: 2
Sayın suz-i Dilara hanım sardunyalari çok seviyorum eğer kaldıysa sardunyalarinzdan bana da gönderir misiniz onlara çok iyi bakacagımdan emin olabilirsiniz

*ayfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 19:07   #35
Ağaç Dostu
 
İlknur44's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2016
Şehir: malatya
Mesajlar: 369
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi busra_ Mesajı Göster
Elimde 3 çeşit var gönderim yapabilirim. Ama daha önce hiç sardunya göndermedim. Dalından kesip nemli bir kağıda sarıp göndersem zarar görürler mi bilmiyorum. Tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem var mı? Bir de iletişim bilgilerinizi özelden atabilirsiniz.
Teşekkür ederim ben köklü sandım, çelikleri köklendirmeyi pek beceremiyorum.

İlknur44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2018, 00:47   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2015
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 1,017
Suzi hanim gondermenize gerek yok. Ben sadece olecegi belli urunlerin gonderimine karsiyim. Bitkilerde belki biraz unlu bit olsa dediginiz dogru kurtulabilir. Ama gonderdiklerinizde arinamayacak kadar coktu ve dallarin ici cekikti. Ilaclama yapmamla bir celikleri bile tutmadi. Cunku unlu bit zaten mahvetmisti. Belki farkettiniz **** farketmeden yolladiniz bilemiyorum ama ben özelden yaprigim takaslara ozelden forumdakileri forumdan yaziyorum. Amac kimseyi zan altina sokmak vs değil ama genel olmasi gereken bu. Ben takasa **** gonderdikleeimde tek tek sarar ve özellikle sagliklilari yollarim. Belki aynisini bekledim. Siz bu sekil uygun gormussunuz problem degil

asyaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2018, 13:34   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2018
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 15
Sardunya

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi busra_ Mesajı Göster
Elimde 3 çeşit var gönderim yapabilirim. Ama daha önce hiç sardunya göndermedim. Dalından kesip nemli bir kağıda sarıp göndersem zarar görürler mi bilmiyorum. Tavsiye edeceğiniz başka bir yöntem var mı? Bir de iletişim bilgilerinizi özelden atabilirsiniz.
Merhaba busra hanım sardunya'larinizdan bana gonderebilirmisiniz

Ezel yog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024