Geleneksel ve Doğal Domates Sebze ve Meyve Tohumları
Merhaba Arkadaşlar,
Elimde Amerika'dan profesyonel tohum firmalarından getirttiğim, tohumlarını nesilden nesile aktarabileceğiniz geleneksel (Heirloom) 89 değişik çeşit domates tohumu bulunmaktadır. İlgilenen arkadaşlar elimdeki tohumların listesini aşağıda görebilirler. Sipariş verirken lütfen hem ürün listesinde hem de ürünü tanıtıcı mesajda görebileceğiniz ÜRÜN KODU ile sipariş veriniz. Örneğin DOM-KIR-03 gibi... Tohumlarin poşet başı fiyatı 20 TL. Ayrica 3. mesajdaki diger tum sebze tohumlarinin poset basi fiyati 20 TL'dir. Domates tohumu poşetlerinde aksi belirtilmemişse 20+ tohum vardır. TOHUMLARINIZI, ÇİMLENME KABİLİYETLERİNİ UZUN SÜRE KORUMALARI İÇİN LÜTFEN KURU, SERİN VE KARANLIK BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. Ayrıntılı bilgi için lütfen SATIŞ ŞARTLARI bölümünü okuyunuz. Ayrıca 64 çeşit Geleneksel Sebze-Meyve Tohumunun listesini 2. mesajda bulabilirsiniz. İlginize teşekkürler. SATICI İLE İLGİLİ BİLGİLER ŞEHİR: Ankara Siparis vermek ya da kargo ile İlgili Sorularınız İçin Soner Yardımoğlu TELEFON: 0 532 641 5400 / 0 312 480 5214 E.mail: soneryrd@hotmail.com Kamer Yardımoğlu Ürünlerle İlgili Sorularınız İçin E.mail: kyardimoglu@yahoo.com ÖDEME BİLGİLERİ (EFT için) Soner Yardımoğlu Garanti Bankası / Bulvar Dikmen Subesi BANKA HESAP NO: 1547 6688463 ya da IBAN NO: TR59 0006 2000 5060 0006 2939 81 (PTT Posta Ceki Hesabi icin) Soner Yardımoğlu Hesap No: 09491467 SATIŞ ŞARTLARI Garanti * Tohumlarımız en güvenilir tohum kaynaklardan sağlanmaktadır. Ayrıca çimlenme yeteneklerini uzun süre korumaları için ideal şartlarda saklanmaktadır. * Güvenirliğimizi hep korumak amacıyla tohumların çimlenme testleri düzenli olarak yapılmakta ve sonuçlar alıcılar ile paylaşılmaktadır. Çimlenme yeteneğini zamanla yitiren tohumlar satıştan çekilmektedir. * Tohum çimlendirme uygun toprak, nem, ışık ve sıcaklık şartlarında mümkün olmaktadır. Alıcıların hem çimlendirme de hem de tohum saklamada başarılı olabilmesi için gerekli bilgi notları kendilerine tohumlarla birlikte iletilecektir. Bu noktadan sonra çimlendirme başarısı alıcının sorumluluğunda olacaktır. İade * Eksiksiz ve sağlam olarak teslim edilen tohumlar paketi açılmamışsa kargo ücreti alıcıya ait olmak üzere iade alınabilir. Paketi açılan ve kulllanılan tohumların iadesi mümkün değildir. Kargo * Aksi belirtilmedikçe, kargo ücreti alıcıya aittir. Kargo ücreti ödemeleri teslimatta alıcı tarafından kargo şirketine yapılacaktır. * Tohumlar, etiketlenmiş kilitli poşetlerde bilgi notları ile birlikte havalı naylon ambalaj içinde gönderilecektir. * Tohumlar, aksi belirtilmediği ve özel bir kargo şirketi seçimi yapılmadığı takdirde en hesaplı kargo gönderimini yapan PTT Kargo ile gönderilecektir. * Pazar günleri hariç, haftanın her günü ödemesi yapılan her tohum siparişi en fazla 2 iş günü içinde gönderilir. Müşteri Bilgileri Gizliliği * Müşteriye ait bilgiler gizli tutulacak ve başka kurum ve kuruluşlarla asla paylaşılmayacaktır. SAYGILARIMLA, KAMER YARDIMOĞLU
|
Geleneksel ve Doğal Domates Sebze ve Meyve Tohumları (2106)
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2 tohum ekiniz. 5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir. 12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali. 13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
Geleneksel ve Doğal Sebze Meyve Tohumları (2012)
GELENEKSEL SEBZE VE MEYVE TOHUMLARI
|
Geleneksel ve Doğal Sebze Meyve Tohumları (2012)
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2 tohum ekiniz. 5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir. 12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali. 13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
2 Eklenti(ler)
BEYAZ DOMATES TOHUMU
1. GREAT WHITE (İri Beyaz Domates) (Sırık) Ürün Kodu: DOM-BEY-01 İri, etli, büyük beyaz renkte bir domatestir. Tatlı ve suludur. Salata, sandiviç ve konserve için. Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263683 Eklenti 263684 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
1. Bellstar (Turuncu, Çeri domatesi) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-01) Erkenci bir türdür. Hasat döneminin kısa olduğu bölgeler için idealdir. Erik büyüklüğünde orta boyda kırmızı domates... Salatalarla taze olarak tüketilir. Olgunlaşma süresi: 65 gün Eklenti 263685 Eklenti 263686 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
2. Brown Berry (Siyah Çeri, Erkenci) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-02) Suludur. Hafif asitli tatlımsı bir tadı vardır. Salatalara renk katar. Atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Olgunlaşma Süresi: 70 gün Eklenti 263687 Eklenti 263688 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
4. Gold Nugget (Sarı Çeri, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-04) Orta büyüklükte yuvarlaktır. Tatlı ve lezzetlidir. Çatlamaya karşı dayanıklıdır. Atıştırmak için ideal. Olgunlaşma süresi: 60 gün Eklenti 263689 Eklenti 263690 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
6. Matt’s Wild Cherry (Kırmızı Çeri, Erkenci) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-06) Sırık çeri domatesidir. Meyveleri küçük ve tatlıdır. Narin ve yumuşaktır. Erkenci bir cinstir. Atıştırmak için iyi bir seçimdir. Olgunlaşma süresi 60 gün. (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263691 Eklenti 263692 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
7. Red Cherry Large (İri Kırmızı Çeri) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-07) İri, kırmızı, tatlı çeri domatesidir. Verimli bir türdür. Salatalarla ve atıştırmalık olarak yenebilir. Olgunlaşma süresi: 75 gün. Eklenti 263693 Eklenti 263694 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
8. Red Pear (Kırmızı Ampül Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-08) Kırmızı renkte küçük armut şeklindedir. Salatalarda, garnitur olarak ve atıştırmalık alarak tüketilir. Olgunlaşma süresi: 75 gün. Eklenti 263695 Eklenti 263696 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
9. Red Robin (Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-09) Kışın oda sıcaklığında ve oda ışığında yetiştirilebilir. Bu nedenle saksı yetiştiriciliğine uygundur. Insana kışın saksı domatesi yeme zevkini tattırır. Orta büyüklükte kırmızı domatesler verir. Erkencidir. Olgunlaşma süresi: 55-60 gün. (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263697 Eklenti 263698 |
1 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
10. Sweetie (Salkım Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-10) Salkım şeklinde meyve veren çeri domates çeşididir. Çok tatlı ve lezzetli bir domatestir. Sırık cinsi olduğu için sopa ile desteklenmelidir. Salatalarla ve atıştırmalık olarak tüketilir. Olgunlaşma süresi: 65 gün Eklenti 263699 |
1 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
11. Sugar Plum (Kırmızı Salkım Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-11) Verimli bir türdür. Saksıda yetiştirilebilir. Domatesleri salkımlar haline yetişir. Salatalarla taze tüketime uygundur. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263700 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
12. Tiny Tim (Minik Kırmızı Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-12) Çok erkenci bir türdür. Güneşli balkonlarda saksıda da yetiştirilebilir. Domatesleri kırmızı ve miniktir. Salatalarda ya da atıştırmalık olarak taze tüketilir. Olgunlaşma süresi: 45 gün Eklenti 263701 Eklenti 263702 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
13. Tumbler (Kırmızı Çeri Domatesi) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-13) Erkenci ve çok verimli bir çeri domatesi cinsidir. Saksıda yetiştirmeye uygundur. Balkonda yetiştirmeye uygundur. Olgunlaşma süresi: 50 gün Eklenti 263703 Eklenti 263704 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
14. Washington Cherry (Kırmızı Çeri Domatesi, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-14) Verimli ve erkenci bir cinstir. Saksı domatesciliğine uygundur. Lezzetli ve doldun bir çeri türüdür. Salatalarla ve atıştırmalık olarak taze tüketilir. Olgunlaşma süresi: 60 gün Eklenti 263705 Eklenti 263706 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ
15. White Cherry (Beyaz Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-15) Küçük sarı/beyaz renkte çeri domatesi. Çok lezzetli ve bol verim alınan bir türdür. Salatalara renk katar. Atıştırmalık olarak taze tüketilebilir. Olgunlaşma süresi: 65 gün Eklenti 263707 Eklenti 263708 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ
16. Wonder Light (Sarı Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-16) İnce uzun sivri uçlu sarı/ turuncu bir domatestir. Limona benzer. Orta büyüklüktedir. Salatalar ve domates sos için uygundur. Taze tüketilir. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263709 Eklenti 263710 |
2 Eklenti(ler)
ÇERİ DOMATESİ TOHUMU
17. Yellow Pear (Sarı Ampül Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-17) Sarı ampül ya da armut şeklinde domatestir. "Red Pear" cinsinin sarı türüdür. Salatalarla iyi gider. Ayrıca atıştırmalık olarak da taze tüketilir. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263711 Eklenti 263712 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
1. Flame (Hillbilly) (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-01) Çift renkli (sarı-kırmızı) bir domatestir. Kesildiğinde çok çekici bir görüntüsü vardır. Oldukça iri, etli ve lezzetlidir. Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263713 Eklenti 263714 |
1 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
2. German Johnson (İri Sarı/Kırmızı) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-02) İri ve etli bir domatestir. Az çekirdekli ve çok lezzetlidir. Çatlama ve hastalıklara karşı dayanıklıdır. Salatalar, sandviçler ve konserve için uygundur. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263715 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
3. Mr. Stripey (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-03) Sarı kırmızı çizgili dev domates türüdür. Kesildiğinde renk ayrımları daha net görünür. Düşük asit oranına sahip etli bir domatestir. Salatalarda ve sandiviçlerde kullanılılabilir.Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263716 Eklenti 263717 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
4. Old German (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-04) Sarı kırmızı çizgilere sahip iri bir domatestir. Etlidir. Salatalar ve sandviçlere tat katar. Oldukça tatlıdır. Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263718 Eklenti 263719 |
1 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
5. Piriform (İri Yeşil/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-05) Sulu ve tatlı bir domatestir. Yeşil ve kırmızı renktedir. Alt kısımları kırmızı üst kısımları yeşildir. Oldukça iri ve etlidir. Salatalarda ve sandiviçlerde kullanılır. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263720 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
6. Striped Cavern (İri Sarı/Kırmızı Oluklu) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-06) Sarı ve kırmızı renkleriyle oldukça çekiçi bir görünüme sahiptir. Kalın etli, iri ve lezzetlidir. Verimlidir. Kesilince içinde küçük haznecikler görülür. Dolma yapımı ve salatalar için idealdir. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263721 Eklenti 263722 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
7. Striped German (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-07) Verimli bir türdür. İlk sonbahar donlarına kadar ürün verir. Sarı kırmızı renkleriyle salatalara renk ve lezzet katar. Oldukça iri bir domates çeşididir. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263723 Eklenti 263724 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU
8.Tigerella (Kırmızı Çizgili, Erkenci) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-08) Kırmızı sarı çizgili yuvarlak orta büyüklükte bir domatestir. Lezzetlidir. Yazı serin geçtiği yörelere uygundur. Hastalıklara karşı dayanıklıdır. Erken ürün vermeye başlar. Olgunlaşma süresi: 55-60 gün Eklenti 263725 Eklenti 263726 |
2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES
COPİA Ürün Kodu: DOM-CIZ-09 Orta büyüklüktedir. Ancak ağırlıkları yarım kiloya kadar da ulaşabilir. Sarı kırmızı çizgili lezzetli domatestir. Oldukça sulu ve aromalıdır. Salatalara renk, sandviçlere lezzet katar. Hasat süresi: 75-80 gün Eklenti 263727 Eklenti 263728 |
1 Eklenti(ler)
KIRMIZI DOMATES TOHUMU
1. A Grapolli Carbarino (Kırmızı İtalyan) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-01) Uzun, oval, parlak kırmızı, tatlı İtalyan domatesi. Salkım halinde yetişir. Salata ve garnitürler için mükemmel bir seçimdir. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263729 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024