![]() |
2 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU
5. Pruden’s Purple (İri Pembe Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-05) Pembe-mor renkte oldukça iri bir domatestir. Hafif basıktır. Lezzetli ve etlidir. Salatalara, sandiviçlere renk katar. Gündüzleri sıcak geceleri serin karasal iklime uygundur. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263779 Eklenti 263780 |
2 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU
6. Purple Calabash (Mor Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-06) Tadıyla ve görüntüsüyle nadide bir türdür. Şekli balabağını andırır. Üst kısmı yeşil, içi koyu pembe bir renge sahiptir. Lezzeti harikadır. Salatalarda aranan bir domatestir. Olgunlaşam süresi: 75 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263873 Eklenti 263874 |
2 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU
7. Purple Russia (Pembe Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-07) Rusya'ya özgü bir türdür. 200-250 gr. ağırlığında ve yumurta şeklindedir. Nefis tadı sayesinde salataların, salsa sosun ve konservelerin vazgeçilmez domatesidir. Verimli bir türdür. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263781 Eklenti 263782 |
1 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU
8. BLACK EARLY Ürün Kodu: DOM-MOR-08 Fransa'ya özgü yeni bir tür. Sırık doamtesidir. Yetiştirme dönemi kısa olan bölgeler için ideal. Yuvarlak, biraz da şekilsizdir. Çok lezzetli ve suludur. Hasat Süresi: 60-65 gün Eklenti 263783 |
1 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU
CARBON (Sırık) ÜRÜN KODU: DOM-MOR-09 Çok lezzetli bir mor domates cinsidir. Ağırlığı 350 gr. kadar çıkabilir. Etli ve suludur. Salatalar için ideal. Olgunlaşma süresi 75 gün Eklenti 276174 |
2 Eklenti(ler)
PEMBE DOMATES TOHUMU
1. Brandy Wine Pink (İri Pembe) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-01) İnce kabuklu, dolgun gövdeli, 300-400 gr. a kadar büyüyebilen çok lezzetli bir domatestir. Salata, sandviç ve konserveye uygundur. Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263784 Eklenti 263785 |
2 Eklenti(ler)
PEMBE DOMATES TOHUMU
2. Giant Belgium Pink (Dev Pembe) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-02) Bir başka dev domates. Ağırlıkları 1-1.5 kg kadar çıkabilir. Pembe renkte, tatlı, lezzetli ve etlidir. Hastalıklara ve kuraklığa dayanır. Salatalar, sandiviçler ve konserve için uygundur. Olgunlaşma süresi: 80 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263786 Eklenti 263787 |
2 Eklenti(ler)
PEMBE DOMATES TOHUMU
3. Henderson’s Pink Ponderosa (İri Pembe)(Sırık)(ÜRÜN KODU: DOM-PEM-03) Pembe renkte dev domates. Domateslerin ağırlığı yaklaşık 800-900 gramı bulmaktadır. Etli ve lezzetlidir. Konserveler, salatalar ve sandviçlerle iyi gider. Olgunlaşma süresi: 87 gün Eklenti 263788 Eklenti 263789 |
2 Eklenti(ler)
PEMBE DOMATES TOHUMU
4. Tlacalula Pink (Akordiyon Şeklinde, Sırık) Ürün Kodu: DOM-PEM-04 Meksika'ya özgü geleneksel bir domates türüdür. Armuta benzeyen ve girintili çıkıntılı şekli ile ilgi çekici bir görüntüsü vardır. Çok vermli ve lezzetlidir. Etlidir. Olgunlaşma Süresi: 75-80 gün. Eklenti 263790 Eklenti 263791 |
2 Eklenti(ler)
PEMBE DOMATES TOHUMU
5. Pink Accordion (Pembe Akordiyon Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-05) Eklenti 263792 Eklenti 263793 |
1 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
1. Azoychka (Sarı İri Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-01) Rusya'ya özgü bir türdür. Limon sarısı renginde hafif basık ve iridir.Hafif limoni tadıyla lezzetlidir. Yaprakları patates yaprağına benzer. İri bir domates olmasına rağmen oldukça erkencidir. Olgunlaşma süresi: 65-70 gün |
2 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
2. Brandy WineYellow (İri Sarı) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-02) İnce kabuklu, dolgun gövdeli, 300-400 gr. a kadar büyüyebilen çok lezzetli bir domatestir. Salata, sandviç ve konserveye uygundur. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263794 Eklenti 263795 |
1 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
3. Golden Jubilee (İri Sarı) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-03) Sarı yeşil renkte etli oldukça iri bir domatestir. C vitamini açısından zengin ve az asitlidir. Salata ve sandiviçler için idealdir. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263796 |
2 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
4. Mountain Gold (İri Sarı) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-04) Orta büyüklükte altın sarı domatestir. Lezzetli ve tatlıdır. Hastalıklara ve çatlamaya dayanıklıdır. Salatalara renk katar.Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263797 Eklenti 263798 |
2 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
5. PineApple (İri Sarı) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-05) Sarı kırmızı renklerde iri bir domatestir. Meyvemsi tadı ile çok lezzetlidir. Asit oranı düşüktür. Salatalarla taze taze yenebilir ya da salsa sos yapımında kullanılabilir. Olgunlaşma süresi: 85 gün Eklenti 263799 Eklenti 263800 |
2 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
6. Plum Lemon (Limon Görünümlü) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-06) Rusya'ya özgü geneleksel bir türdür. Orta büyüklükte oval şekildedir. Adını limon sarısı rengi ve limona benzer şekli nedeniyle almıştır. Aromalı ve lezzetli bir türdür. Salata ve salçalarda kullanılır. Olgunlaşma süresi: 75 gün. Eklenti 263877 Eklenti 263878 |
2 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
7. Taxi (İri Sarı Domates, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-07) Erkenci bir türdür. Sarı renkte orta büyüklüktedir. Verimli bir türdür. Asit oranı düüşüktür. Salatalarda ve salsa sos yapımında kullanılır. Olgunlaşma süresi: 60 gün Eklenti 263801 Eklenti 263802 |
1 Eklenti(ler)
SARI DOMATES TOHUMU
8. Wapsipinicon Peach (Ürün Kodu: DOM-SAR-08) Tatli ve meyvemsi bir tada sahiptir. Orta boy bir domates cesididir. Verimi yuksektir. Salatalar icin ideal. Olgunlasma suresi 80 gun kadardir. Eklenti 642095 |
2 Eklenti(ler)
TURUNCU DOMATES TOHUMU
1. Valencia (İri Turuncu) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-TUR-01) Turuncu renkte orta büyüklükte etli bir domatestir. Serin iklimlere uygundur. Dengeli bir asitlik oranına sahip lezzetli bir türdür. Olgunlaşma süresi:75 gün Eklenti 263804 Eklenti 263805 |
2 Eklenti(ler)
YEŞİL DOMATES TOHUMU
1. Emerald Evergreen (Yeşil) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-YEŞ-01) Verimli bir türdür. Yeşilken olgunlaşır. Zengin aromalı ve tatlıdır. Taze tüketilir. Salatalara ve sandviçlere renk ve tat katar. Olgunlaşma süresi: 72 gün Eklenti 263806 Eklenti 263807 |
2 Eklenti(ler)
YEŞİL DOMATES TOHUMU
2. Green Zebra (İri Yeşil Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-YEŞ-02) Üzerinde yeşil/sarı çizgiler olduğu için Yeşil Zebra olarak anılır. Etli kısmı yakut yeşili renktedir. Salatalara ve yemeklere renk katar. Baskın bir domates aromasına sahiptir. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263808 Eklenti 263809 |
1 Eklenti(ler)
TOMATILLO TOHUMU
1. Tomatillo Purple (Mor Tomatillo) (Sırık) (ÜRÜN KODU: TOM-MOR-01) Orta irilikte "Tomatillo" cinsi mor domates. Koparıldıktan sonra mor renge bürünür. Yeşil türlerinden daha lezzetli ve tatlıdır. Olgunlaşma süresi: 68 gün Eklenti 263810 |
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Kasada Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer çok ekim yapacaksanız, tahta manav kasasının içine gazete ya da paket kağıdı açınız. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, kasanın içine yayınız. 6-7 cm’lik bir kalınlık yeterlidir. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları toprağa ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için tohum kasasını büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa tohum kasasını yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Geçici ilk yaprakların ortasından çıkan esas yapraklar biraz büyüyünce şaşırtma işlemine başlayabilirsiniz. 12. Filizleri köklerine zarar vermeden topraktan/torftan çıkartarak torfla doldurulmuş fide torbalarına şaşırtınız ve cansuyu veriniz. 13. Şaşırtılan filizler bir süre cansızlaşabilirler. Bu normaldir. 2-3 gün içinde dirileceklerdir. 14. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 15. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 12. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
MOFGA tarafından onaylanmış Organik Geneleksel Tohumlar
1. Roma Organik (Salçalık, etli...) 2. Great White (İri Beyaz) 3. Bellstar (Kırmızı Çeri) 4. Gold Nugget (Sarı Çeri) 5. White Cherry (Beyaz Çeri) 6. Striped Cavern (Çizgili) 7. Striped German (Çizgili) 8. Debarao (Kırmızı) 9. Japanese Black Trifle (Mor) 10. Pruden's Purple (Mor) 11. Taxi (Sarı) 12. Valencia (Turuncu) |
Geleneksel ve Doğal Sebze Meyve Tohumları
2 Eklenti(ler)
Sipariş verirken lütfen hem ürün listesinde hem de ürünü tanıtıcı mesajda görebileceğiniz ÜRÜN KODU ile sipariş veriniz. Örneğin BIB-ACI-03 gibi...
Bütün çeşitlerin poşet başı fiyatı 3.00 TL. Her poşette aksi belirtilmemişse 20+ tohum vardır. Ayrıntılı bilgi için lütfen 1. mesajdaki SATIŞ ŞARTLARI bölümünü okuyunuz. TOHUMLARINIZI, ÇİMLENME KABİLİYETLERİNİ UZUN SÜRE KORUMALARI İÇİN LÜTFEN KURU, SERİN VE KARANLIK BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. ACI BİBER TOHUMU 1. Santa Fe Grande (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-01) Anavatanı Meksika'dır. Verimli bir türdür. Devamlı ürün verir. Bitki olarak 60-70 cm boy yapar. Biberler olgunlaşırken renkleri yeşilden turuncu-kırmızıya döner. Acıdır. Saksıda da yetiştirilebilir. Sos yapımında ya da yemeklerde kullanılabilir. Kurutulabilir ya da taze olarak da tüketilir. Olgunlaşma süresi 80 gün. Eklenti 263847 Eklenti 263848 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
2. Early Jalapeno (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-02) Erkenci acı biberdir. Verimlidir. Önceleri rengi yeşildir. Olgunlaştıkçe rengi kırmızıya döner. Olgunlaşma süresi: 65 gün Eklenti 263879 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
3. Red Cayenne Slim (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-03) 13-15 cm uzunluğunda ince sivri biber türüdür. Olgunlaştıkça yeşilden kırmızıya döner. Çok acıdır. Taze ya da kurutmalık olarak tüketilir. Olgunşlaşma süresi: 70 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263880 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
4. Pasilla Bajio (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-04) 14-15 cm uzunluğunda Meksika kökenli acı biber. "Cayenne Slim" kadar acı değildir. Olgunlaştıkça rengi yeşilden kahveengine döner. Olgunlaşma süresi: 75gün Eklenti 263849 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
1. Chocolate Beauty (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-01) Tatlı ve lezzetli dolmalık biberdir. Salatalarda ve sandviçler de kullanılabilir. Mor renktedir. Olgunlaştıkça rengi yeşilden mora döner. Olgunlaşma süresi 67-70 gündür. (STOKTA KALMADI!) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025