agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni175Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-06-2007, 21:12   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Belmas Mesajı Göster
Merhabalar, ben de bu hafta fesleğen diktim. Fesleğenim cılız bir kökten çıkan üç daldan ibaretti. Şimdi dallardan biri kurudu, diğeri pek keyifsiz duruyor, ortada uzayanın rahatı yerinde gibi. Daha canlı ve dik. Gidip gelip "ben bunu salatalarda kullanabilir miyim" diye başında dikiliyorum fesleğenciğimin. Yukarıdaki yazılarda geniş yapraklı olanların salatalarda kullanıldığı yazılmış ama top fesleğen yenmez de denmemiş. (Ben niyeti bozdum, illa fesleğen yiyeceğim ya, birinin "kör gözün parmağına" hesabı söylemesi gerek).
Bu top fesleğenden yiyen var mı arkadaşlar?
Evet rahatlıkla yiyebilirsiniz.Domates soslu makarnanın sosuna bir miktar fesleğen ilave ederseniz,makarnanın lezzeti nefis olur.
Fesleğenin bünyesinde eterik yağlar(astragal ve linalool) ve tanenli bileşikler vardır.
Mide rahatsızlıklarında,öksürükte(balgam söktürücü olarak) ve idrar yolları antiseptiği olarak da kullanılır.
İtalyan ve Fransız mutfağının gözde bitkilerindendir.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024