agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   EM (Etkin Mikroorganizmalar) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/3903.htm)

cilekkentli 29-03-2020 02:17

Merhabalar,

SAION EMTECH MİKROBİYAL GÜBRE kullanan oldu mu ? Olduysa fayda sağladımı öğrenmek istedim. Bahsi gecen ürünler arasında ki fiyat farkı 2 katı. Saion fiyat olarak çok makul. Kendileriyle konusmamda birbirleriyle alakaları olmadıgını davalık olduklarını soylediler.
EM Agriton Turkey adresine gittiginizde sizi eski siteye yonlendiriyor. İyice kafa karıstırıcı bi durum var.


Birçok kişi em.a kullandıgını belirtmiş. Acaba Saion'un em.1 ürünü nü kullanan varmı ? Varsa gözlemlerini bizimle paylaşıp bilgilendirise sevinirim.

2. Olarak bazı e-ticaret sitelerinde İstanbul Gübre Sanayinin Bazı ürünlerinde Mikrobiyal Gübre olarak girilmiş. Örnek olarak İGSAŞ 6.8.6; MİKROBİYAL NPK GÜBRE
Burada bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Ruhsatta böyle bir bilgiye rastlamadım. Bu olabilir mi sizce

EM Agriton 14-04-2020 21:30

Etkin mikroorganizmalar teknolojisi
 
5 Eklenti(ler)
Değerli Üyeler,

Öncelikle COVİD-19 dan dolayı sağlıklı günler dilerim.
Değerli üyeler EM (Etkin Mikroorganizmalar) Teknolojisi 03.04.2007 Tarihinden itibaren bu sayfada yayınlanmaya devam etmektedir. Ara sıra sayfaya EM adı altında çeşitli firmalar ve yine bizim firma bünyemizden ayrılanlar kafa karışıklığına neden olmaktadır.

Orijinal EM, Japonya'nın Okinava kentindeki Ryukyus Üniversitesi'nden Prof. Dr. Teruo Higa tarafından geliştirilmiştir. Orijinal ürün EMRO Japonya'nın ürünü EM.1'dir.

Dünyadaki Marka Tescil Belgelerinden bir kaçını burada siz değerli üyelerin bilgisine sunarız.

EM Agriton 14-04-2020 21:37

Etkin mikroorganizmalar teknolojisi
 
5 Eklenti(ler)
Marka tescillerin devamı 1

EM Agriton 14-04-2020 21:44

Etkin mikroorganizmalar teknolojisi
 
5 Eklenti(ler)
Marka tescil belgeleri 2

EM Agriton 14-04-2020 22:08

Lisans ve tescil belgelerimiz
 
5 Eklenti(ler)
ÜRÜNLERİMİZİN TESCİL BELGELERİ VE ŞİRKETİMİZİN ÜRETİCİ LİSANS BELGESİ EKLİ DOSYALARDA.

www.agriton.eu
www.emrojapan.com

EM Agriton 14-04-2020 22:19

Hayvancılık ürünlerimiz
 
4 Eklenti(ler)
Hayvancılık Probiotik Yem Katkı Ürünlerimiz

EM Agriton 14-04-2020 22:27

Sılaj
 
3 Eklenti(ler)
SILAJ
EM Silo içerisindeki laktik asit bakterileri bir miktar şekeri laktik aside dönüştürerek pH’ının düşmesini ve böylelikle daha kararlı ve daha dayanıklı bir silaj elde edilmesini sağlar. EM silo içerisindeki diğer bir bileşen maya, fermantasyonun daha da ilerlemesini sağlayarak, silajın besin değerini artırır. EM Silo silajı kararlı hale getirmekle ve yemin enerjisini korumakla kalmaz, aynı zamanda silajın yem olarak enerjisini artırır. Bunu benzersiz bakteri ve maya dengesi sayesinde başarır ve bu yüzden iklim koşulları ne olursa olsun kullanılmalıdır. Silajın oluşum sürecinde Ph nın hızla düşmesini garanti eden ve içerdiği mayalar sayesinde anaerobik metabolitlerin oluşmasına neden olan EM Silo birçok mikroorganizmanın dengeli bir karışımından oluşmaktadır.Oluşan metabolitler silaja hayvanın beğeneceği güzel bir tat verir ve silajın aşırı derecede ısınmasını önler.
Kullanım amacı : Silajın daha kısa sürede olgunlaşmasını sağlamak, silajın dayanıklı olmasını ve besin içeriğini muhafaza etmesini sağlamak. Sindirim kanalında mikroflora dengesini düzenlemek, zararlı mikroorganizmaların üremesini önlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve yemden yararlanma oranını artırmak.
Kullanım şekli ve dozu : 2 litre EM Silo® 100 litre suyla seyreltilir. Bu karışımdan 4 litre silaj yapılacak ürünün tonu başına spreylenir. Eğer daha az su kullanılacak 2 litre EM Silo® en az 50 litre suyla seyreltilmelidir. Bu karışımdan ton başına en az 2 litre kullanılmalıdır.
Kısaca 20 litre EM Silo® ile 250 ton silaj yapılmaktadır.
Etkin Mikroorganizmalar (EM) ilk olarak Japonya’ da Okinawa Üniversitesi’ nde Profesör Dr.Teruo Higa tarafından geliştirilmiştir.
Orijinal ürünlerde ''EM'' Logosu ve ''EM HOLOGRAM''ı bulunmaktadır.

EM Agriton 14-04-2020 22:32

Tarım
 
3 Eklenti(ler)
YERYÜZÜNÜ, ENTROPİ’Yİ AZALTAN TEKNOLOJİLERLE DONATIP FARKLI BİR TOPLUM YAPILANDIRMALIYIZ.

ASIL SORUN YERYÜZÜNDEKİ YARARLI VE KÖTÜ MİKROORGANİZMALARIN DENGESİDİR.
SORUN BİYOLOJİKTİR.

Nüfusun sürekli arttığı ve tarım alanlarının sürekli azaldığı, kaynakların yetersiz kaldığı, doğal problemlerin büyüdüğü bir dünyada geleceğe karamsar bakıyoruz.

Genelde toplumların birlikte hareket etmelerinin, bazı sorunlara çözüm getireceği görüşü kesindir, ama insanlığın top yekun biçimde kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir genel refah düzeyine ulaşabilmesi için toplumsal sorunların kökenine inmemiz gerekmektedir.

YERYÜZÜNÜ, ENTROPİ’Yİ AZALTAN TEKNOLOJİLERLE DONATIP FARKLI BİR TOPLUM YAPILANDIRMALIYIZ.
(Dünyadaki düzensizliğin bir ölçüsü)

İnsanlık toplumsal yaşamı kurmadan ve nüfusu artmadan önce,

DÜNYA ENTROPİYİ DENGEDE TUTAN İŞLEVLERİNE SAHİPTİ;

Doğayla (kendisiyle) uyum içinde yaşıyordu ve kainattan sınırsız gücünü alabiliyordu.

Dünyada bir evrim yaşanmaktadır.

Şu andaki dünya bir saniye önceki dünya ile aynı olmadığı gibi, bir saniye sonrasıyla da aynı olmayacaktır.

Örneğin, sobanız da yanan kömür, son bir saniye içinde yeryüzüne biraz daha enerji vermiş olacaktır.

Bu yanma olayı sonucu enerjinin yanı sıra kül, karbondioksit açığa çıkacak ve bu yeni açığa çıkan maddeler ve yerküre sistemine ilave edilen enerji nedeniyle yeryüzündeki düzensizlik biraz daha artmış olacaktır.

İŞTE BİZ BU DÜZENSİZLİĞİ ÖLÇEN KAVRAMA ENTROPİ DİYORUZ.

Günümüz teknolojilerinin hemen, hemen tamamı oksidasyona dayalıdır ve her oksidasyon, entropi artışını da beraberinde getirmektedir.

Yoğun entropi ortamında karşılaşacağımız kirlilik ve oksidasyon devam ederse, zararlı mikroorganizmaların ve virüslerin yayılıp güçleneceğine kesin gözüyle bakılmaktadır.

Bu, sadece çevre kirliliğinin artmasıyla kalmayacak; salgınlar baş gösterecektir. Bunlar da zararlı mikroorganizmaların, sinek ve böceklerin çoğalmasına sebep olarak gelişmiş yaratıkların varlığını tehlikeye sokacak, tedavisi bulunmayan hastalıklara yol açacaktır. (ZATEN BU TEHLİKE BUGÜN DE MEVCUTTUR.SARS, COVID-19).

Bu sorunları kontrol altına alabilmek için hızlı bir şekilde Entropi yavaşlatıcı ve dönüşüm yaratıcı teknolojilere yönelmeliyiz.

İŞTE BU TEKNOLOJİLERDEN BİRİDE ETKİN MİKROORGANİZMALAR TEKNOLOJİSİDİR

ETKİN MİKROORGANİZMALAR TEKNOLOJİLERİ, Japonya’nın Okinawa kentindeki Ryukyus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Teruo Higa tarafından geçen yüzyılın sonlarında geliştirilmiştir.

EMTeknolojisi, Etkin Mikroorganizmaların kullanıldığı teknoloji anlamına gelmektedir. Etkin Mikroorganizmalar ,tek bir mikroorganizma türü olmayıp, çeşitli mikroorganizma gruplarının karışımından oluşmaktadır..

Etkin Mikroorganizmalar Teknolojisi tarım, hayvancılık, balıkçılık, çevre ve insan sağlığı alanlarında uygulanmaktadır.

EM Teknolojisinin başlangıcı, 1968 yılına dayanmaktadır ve amacı hasattaki verimliliği arttırmak ve bozunmanın ya da çürümenin önüne geçmektir.

Ancak 1980’ler döneminde pratik uygulamalar olumlu sonuçlar göstermeye başlamıştır.
1982 yılında EM pratikte uygulanabilir hale gelmiş ve dünyanın 116 ülkesinde kullanılmaya başlanmıştır.

DİĞER BİR TARAFTAN;

Tarım işletmeciliğinde, çok uzun yıllar aşırı kimyasal gübreler ve zehir kullanımı sonucu maalesef topraklar canlılığını yitirmiş, doğal yapısını kaybetmiş, dolayısıyla artık verim alınamaz duruma gelmiştir.

Aslında, geçmiş yıllarda, doğal yapısı itibarıyla topraklarda var olan yoğun miktardaki yararlı mikroorganizmalar, son yıllarda iyice artan, aşırı kimyasal madde kullanımı ve zehirlerle yok edilmiş ve topraklar tamamen patojenlerin (kötü ya da zararlı mikroorganizmaların) istilasına uğramıştır.
,
Ayrıca kimyasal gübrelerin toprakta oluşturduğu kalıntılar ile zehir kullanımının doğal bir sonucu olarak, toprak yaşamsal işlevini yitirdiği gibi;

TEKSTÜR YAPISI DA BOZULMUŞ VE TOPRAKLARIMIZ BİYOLOJİK, KİMYASAL VE FİZİKSEL OLARAK ZARAR GÖRMÜŞTÜR.

Üstelik kimyasal ve zehir kullanımı doğal dengeyi öylesine bozmuş ve hatta yok etmiştir ki, topraktaki yararlı mikroorganizmalar neredeyse tamamen yok olduğu gibi, keklik, yılan, solucan hatta arı v.b gibi doğal denge için çok önemli olan canlı türleri de tarım alanlarından kaybolmuştur.

Toprakta doğal denge gereği; makro ve mikro bitki besin maddelerini uygun oranda ve bitkilerin alabileceği formda bitkiye sunma görevlerini yapacak olan yararlı bakterilerin yok edilmiş olması sonucu, toprağa vereceğimiz her türlü kimyasal gübrenin pek çoğu toprakta kalarak kimyasal birikinti teşkil etmekte, sonuçta taşlaşan, çoraklaşan, hasta topraklarla karşılaşmaktayız.

SORUNUN ESAS KAYNAĞI, TOPRAKTAKİ İYİ VEYA KÖTÜ MİKROORGANİZMALARIN DURUMLARIDIR, YANİ SORUN BİYOLOJİKTİR!

ASIL SORUN TOPRAKTAKİ YARARLI VE KÖTÜ MİKROORGANİZMALARIN DENGESİDİR.
SORUN BİYOLOJİKTİR.

Bu denge yararlı mikroorganizmalar aleyhine bozulmuştur.

Bir başka deyişle, sorun, toprağın bozulmuş olan doğal yapısının sonucu hastalık yapıcı kötü mikroorganizmaların istilası ile karşı karşıya bulunulması gerçeğidir.

Buna neden olan da topraklarımızdaki bu kimyasal birikimlerdir.

Toprakların hasta olmasının tek nedeninin kötü mikroorganizmaların istilası ile hastalık üretmeleri olduğunun, bunu engelleyecek olan yararlı mikroorganizmaların maalesef yok edildiğinin bilinmesi gereklidir.

Daha anlaşılır bir ifadeyle, ortamdan iyiler yok edilmiş, ortamı tamamen kötüler istila etmiştir.

Çözüm toprakların yeniden sağlığına kavuşturulup canlandırılmasıdır.

Etkin Mikroorganizmalar toprağı düzenleyerek toprağın yeniden doğal formuna ve sağlığına kavuşmasını sağlar.

AYRICA KİMYASAL GÜBRE KALINTILARINI PARÇALAYARAK, BİTKİNİN ALABİLECEĞİ FORMA DÖNÜŞTÜRÜP BİR NEVİ AŞÇILIK GÖREVİ YAPAR.

Etkin Mikroorganizmalar, sadece toprağı doğal yapısına kavuşturmakla kalmaz, çiçeklenmeyi, filizlenmeyi artırır, fotosentez kapasitesini, erken meyve vermeyi de teşvik eder.

ETKİN MİKROORGANİZMALAR SERTLEŞMİŞ TOPRAKLARIN TAMAMEN ÇÖZÜLEREK YUMUŞAMASINI, TOPRAĞIN HAVALANMASINI, NEFES ALMASINI SAĞLAYARAK OKSİJEN, AZOT KARBONDİOKSİT KÖTÜ GAZLAR SİRKÜLASYONUNU SAĞLAR.

Etkin Mikroorganizmalar tarla ortamındaki tüm organik kalıntıları (sap, saman, yaprak, bitki artıkları, hayvan dışkısı v.b gibi) tamamen parçalar, doğal gübre haline getirip, organik maddeyi humus haline dönüştürerek organik kompost oluşumunu ve bunu bitkinin alabilmesini sağlar.

Etkin Mikroorganizmalar bünyesindeki bakterilerin tümü birer laborant gibi görev ifa ederler.
EM teknolojileri kurumsal veya bireysel herkesin hayatına katkı sağlayacak ürünlere sahiptir.

EM Agriton 14-04-2020 22:34

Em.a ’nın fotosentez üzerindeki etkisi nedir?
 
Tarımsal üretim; güneş enerjisi, su ve karbondioksit gerektiren yeşil bitkilerin fotosentez prosesi ile başlar. Fotosentez için gerekli bu maddeler her yerde bol miktarda bulunmaktadır. Böylece, Tarımı, “yoktan birşey üretmek” olarak tanımlayabiliriz. Ekonomik etkinlik açısından bakıldığında bu iyi bir şey gibi görünse de, mevcut tarım son derece düşük verimlidir. Bunun nedeni, bitkilerce güneş enerjisinin çok düşük bir verimlilikte kullanılmasıdır. Güneş enerjisinin bitkiler tarafından teorik olarak potansiyel kullanılabilme oranı %10-20 arasındadır.

Ancak, gerçek kullanım oranı ise %1’in altındadır. Yüksek fotosentez verimliliğine sahip şeker kamışı gibi C4 bitkilerinin kullanılma oranı bile azami büyüme dönemi sırasında %6-7’yi pek geçmemektedir. En iyi verim alınan tahıllarda bu oran normalde %3’ün altında seyretmektedir. Geçmişte yapılan çalışmalar, ana ürün kloroplastla rının fotosentez verimliliğinin daha fazla artırılamayacağını göstermiştir. Bu, biyokitle üretim kapasitesinin azami düzeye ulaştığı anlamına gelmektedir. Bu yüzden, biyokitle üretimini artırmanın en iyi yolu, insan gözüyle görülebilen ışığı (visible light) (kloroplastlar halen bu ışığı kullanamamaktadır) ve kızıl ötesi ışınları kullanmaktır.

Bu ışınlar birlikte toplam güneş enerjisinin %80’ini oluşturmaktadır. Ayrıca, organik moleküllerin bitkiler tarafından doğrudan kullanımı yoluyla bitki ve hayvan artıklarının içerdiği organik enerjinin geri kazanılmasının yollarını da araştırmalıyız. Fotosentetik bakteri ve yosun (alg), ortamda organik madde bulunduğunda, 700 ila 1200 nm dalga boylarını kullanabilmektedir.

Yeşil bitkiler bu dalga boylarını kullanamazlar. Ayrıca, fermantasyon mikroorganizmaları organik maddeyi parçalayarak, amino asitler gibi karmaşık bileşikleri açığa çıkararak bitkilerin kullanımına sunarlar. Bu ise, organik maddenin tarımdaki verimliliğini artırır. Buradan yola çıkarak, tarımsal üretimin artması için önemli bir etmenin, toprakta organik maddeyi ve güneş enerjisini verimli biçimde kullanacak ve organik maddeyi parçalayacak etkin mikropların bulunması olduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle, güneş enerjisinin kullanım verimliliği artırılmış olur.

Fotosentez bakterisi (Fototropik bakteri)

Fotosentez bakterileri, yaşamlarını kendi kendilerine destekleyen bağımsız bakterilerdir. Bu bakteriler, güneş ışınlarını ve toprağın ısısını enerji kaynağı olarak kullanarak; kök salgılarından, organik maddeden ve/veya zararlı gazlardan (örneğin, hidrojen sülfür) yararlı maddeler sentezlerler. Yararlı maddelerse amino asitler, nükleik asitler, biyoaktif maddeler ve şekerden oluşmaktadır ki bunların hepsi bitkilerin büyümesini ve gelişmesini teşvik etmektedir.

Bu yararlı maddeler hem doğrudan bitkiler tarafından emilirler hem de bakterilerin daha da artması için büyüme ortamı (substrate) olarak davranırlar. Bu yüzden, topraktaki fototropik bakterilerin artışı diğer etkin mikroorganizmaları daha da artıracaktır. Örneğin, fototropik bakterilerin salgıladığı büyüme ortamı olarak davranan azotlu bileşiklerin (amino asitler) varlığından ötürü kök çevresinde (rhizosphere) VA (vesicular- arbuscular) mikoriza artmıştır. VA mikoriza, topraktaki fosfatların çözünürlüğünü artırarak, normalde bitkilerin alımı için çözeltide olmayan fosfatları çözeltiye geçirir.

VA mikoriza, azot fikse eden Azotobakter ve Rhizobium bakterileri ile birarada bulunabilir ve baklagillerin havadaki azottan yararlanma yeteneğini artırır.

EM Agriton 14-04-2020 22:38

Yaprak gübrelerimiz
 
3 Eklenti(ler)
Mikrobiyal yaprak gübeleri

EM Agriton 14-04-2020 22:49

ağaçlar.net üyelerine indirim
 
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine

Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır.

1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL
1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL
1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL
1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL

Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.)

+90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr
+90 850 304 02 44
+90 232 332 02 44
Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR
www.agriton.eu
ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır

idris şenol 15-04-2020 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EM Agriton (Mesaj 1585571)
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine

Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır.

1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL
1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL
1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL
1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL

Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.)

+90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr
+90 850 304 02 44
+90 232 332 02 44
Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR
www.agriton.eu
ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır

Topraksız tarımda kullanmımı ne durumda nasıl bilgilere ulaşabilirz teşekkür ederim

EM Agriton 19-04-2020 19:55

Topraksız tarım da EM ürünlerinin kullanımı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1585594)
Topraksız tarımda kullanmımı ne durumda nasıl bilgilere ulaşabilirz teşekkür ederim

Sayın İdris Şenol,
Topraksız tarım bitki üretim sistemlerinde ürünlerimiz ülkemizde kullanılıyor. Fakat ülkemizde yapılmış akademik bir çalışma yok. ABD ve AB Ülkelerinde bir çok akademik çalışma var ama Türkçe tercümeleri yapılmış değil.

Topraksız bitki üretim sistemlerinde EM ürünleri besin çözeltileri ile 1:1000 oranında seyreltilerek verilebilir. Bu uygulama yüksek düzeyde mevcut besin maddelerinin neden olabileceği bitki stresini azaltırken, besin alımında kök sistemlerini etkin mikroorganizmalar ile kaplayarak besin alımını daha verimli hale getirir ve verimliliği artırmaya yardımcı olur. Mahsul kalitesini ve hasat sonrası raf ömrünü uzatır.
Sağlıklı Günler Dileriz

EM Agriton 19-04-2020 20:06

Agrıton ailesi
 
1 Eklenti(ler)
EM Agriton Ailesi
www.agriton.eu

İsmail Kuzucu 22-04-2020 19:49

Em.1 ile kaç litre em.a elde edebiliyoruz?

Safranlı 28-04-2020 09:41

20 lt

Kkank 19-05-2020 21:12

Em
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EM Agriton (Mesaj 1585571)
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine

Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır.

1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL
1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL
1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL
1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL

Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.)

+90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr
+90 850 304 02 44
+90 232 332 02 44
Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR
www.agriton.eu
ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır

Hocam saksıda bitki yetiştiriyorum.hangi Em ürününü saksı bitkilerinde ne kadar ve nasıl kullanmalıyız.(not: toprakta kullanmak istiyorum)

Ömer Bey 20-05-2020 14:31

Sn.Doğasever merhaba,

Sizi tekrar aramızda yeni nickinizle görmekten çok bahtiyar oldum.Değerli fikirleriniz ve düşüncelerinizden geçmişte olduğu gibi faydalanacağımız için çok sevinçliyim.Tekrar hoşgeldiniz.

Kirenci 22-05-2020 11:42

Merhaba.M1 i nasıl M A yapıyoruz.

gaseker 31-05-2020 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EM Agriton (Mesaj 1585571)
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine

Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır.

1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL
1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL
1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL
1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL

Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.)

+90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr
+90 850 304 02 44
+90 232 332 02 44
Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR
www.agriton.eu
ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır

Hijyen Spreyi/ Koku Giderici Olarak
a) 1 litre EM'yi 50 litre suyla seyreltin. Aşağıda belirtilen zamanlarda metrekareye 0,5 litre oranında spreyleyin.
b) Tavuklar kümese konmadan 3 - 7 gün önce veya son kimyasal dezenfeksiyon ya da fumigasyondan sonra barınağın tavanlarına, yerlere ve duvarlara spreyleyin.
c) Haftada bir kez hayvan dışkısının üzerine spreyleyin.
Kışın nemlilik daha fazla olduğundan spreylemede kullanacağınız çözeltiyi 1/10 - 1/20 oranında klorsuz suyla seyreltin ve ayda bir kez yerlere metrekareye 50 gram Bukaşi serpin. Bukaşi hem EM mikroorganizmalarını aşılar hem de fazlalık nemi alır.

Kümes hijyeni için önerilen bu kullanımda bahsedilen EM EM.1 mi yoksa EM.A mıdır?

MeyveliTepe 31-05-2020 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gaseker (Mesaj 1589988)
Hijyen Spreyi/ Koku Giderici Olarak
a) 1 litre EM'yi 50 litre suyla seyreltin. Aşağıda belirtilen zamanlarda metrekareye 0,5 litre oranında spreyleyin.
b) Tavuklar kümese konmadan 3 - 7 gün önce veya son kimyasal dezenfeksiyon ya da fumigasyondan sonra barınağın tavanlarına, yerlere ve duvarlara spreyleyin.
c) Haftada bir kez hayvan dışkısının üzerine spreyleyin.
Kışın nemlilik daha fazla olduğundan spreylemede kullanacağınız çözeltiyi 1/10 - 1/20 oranında klorsuz suyla seyreltin ve ayda bir kez yerlere metrekareye 50 gram Bukaşi serpin. Bukaşi hem EM mikroorganizmalarını aşılar hem de fazlalık nemi alır.

Kümes hijyeni için önerilen bu kullanımda bahsedilen EM EM.1 mi yoksa EM.A mıdır?

EMA olmalı.

Robinson Crusoe 02-06-2020 10:26

EM-A ürününü almak için bugün Gamze Hanım'a mail attım(emturkey).

Bana gelen mail'e göre 1 litre satışını durdurmuşlar sorun yaşadıkları için, 5 litre olarak satıyorlar artık.

Hepimizin 20 dönüm tarlası yok, internette bulabildiğim mantıklı alternatif bir ürün bulup alacağım artık. Tecrübelerinize göre alıp memnun kaldığınız ürün varsa lütfen özel mesajla da olsa paylaşırsanız sevinirim.

Edit: 2015'ten MeyveliTepe'nin mesajlarını gördüm.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1412849)
Anladığım kadarıyla EM Agriton (EM Turkey)'in çalışanlarından biri anlaşmazlık sebebiyle şirketinden ayrılıp, EM'yi uzak doğuda dağıtan bir Japon firmasından lisans alarak ithalat/üretim yapmaya başlamış. EM Turkey ise bildiğim kadarıyla Hollanda üzerinden lisanslıydı.

Sonuçta yine anladığım kadarıyla iki ayrı firma EM ürünleri satar durumda. İkisinin de bakanlıktan mikrobiyal gübre tescilleri var. Bu tuhaf durum sebebiyle rekabet içindeler. EM Turkey'in ürünlerini biliyorum ama Saionem'in ürünlerinden henüz elde edip karşılaştırmadım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1412854)
Biraz daha kurcalayınca şu sonuçlara ulaştım;

Saion Japonyada EM ürünleri üreten bir şirket. Türkiye dahil 8 ülkede (Singapur, Malezya, Pakistan, Suudi Arabistan vb.) distribütörleri vasıtasıyla faaliyet gösteriyor.

Emro Japan da Japonyada EM ürünleri üreten bir şirket. Distribütörleri vasıtasıyla 59 ülkede üretim yapıyor ve 120 ülkede dağıtım yapıyor. EM Turkey de worldwide listelerinde mevcut.

Japonyada neden iki ayrı EM şirketi olduğunu bilmiyorum. Dünyadaki dağılımına bakarak Emro Japan'ın daha geniş bir organizasyona sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Dökümanlarına baktığımızda ürün içerikleri arasında bariz bir farklılık görünmüyor.

Sanırım Saion ürünlerini sipariş edeceğim.

ALEXrunaway 12-06-2020 02:40

Merhaba, EM probiyotik hakkında öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Yanıt alabilirsem memnun olurum.

Su kalitesi iyileştirme yahut arıtma durumları için kullanılan EM takviyesi kullanım miktarı ne kadar miktarda ve rutinde olmalıdır. Örneğin 1 tonluk kapalı ve devir-daim sistemli bir sistemde nasıl kullanılmalı.

Yukarıda belirttiğim sistem içerisinde bulunan canlılara bir zararı olurmu. Örneğin içerisinde bulunan Tubifex, Gammarus, Daphnia gibi canlılara bir zararı bulunuyor mu? Zira bu canlıların zarar görmemesi ve hatta üremesi gerekmektedir.

EM1 gubresini EMA ya evriltirken kullanılan melas v.b malzemeler bu fermantasyon sürecinde mikrobiyolojik canlılar tarafından tamamen tüketiliyor mu? İş bu haldeyken ve dolayısıyla şekerli bir sıvı haline gelen bu ürün sisteme ek şeker ilavesiyle karşı karşıyamı bırakıyor.

Sanırım ülkemizde bulunmuyor, şayet bilginiz var ise EM4 gübresi nedir, ülkemizde bu gübrenin muadili varmıdır.

Yanıt alabilirsem memnun olurum, şimdiden çok teşekkür ederim.

Dogasever 13-08-2020 21:41

Ömer bey çok teşekkür ederim. Ben de memnun oldum. Sagolsunlar adminler yardımcı oldular ve hesabıma kavuştum tekrar.
Bu postu yıllar önce ben Dogasever rümuzuyla açmıştım. Türkiye için çok faydalı olduğuna inanıyorum.
En azından şimdi artık bizim ülkemize özgü YERLI FAYDALI MİKROORGANİZMALARI Türkiye'de üretiyoruz. www.fermant.org
Herkese selamlar

erfeser 26-11-2020 10:14

Fiyat Bilgisi
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EM Agriton (Mesaj 1585571)
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine

Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır.

1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL
1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL
1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL
1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL

Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.)

+90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr
+90 850 304 02 44
+90 232 332 02 44
Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR
www.agriton.eu
ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır

5 litrelik EMFPE ve 5 litrelik EM5 fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz?

erfeser 26-11-2020 10:16

Deneme
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever (Mesaj 1594028)
Ömer bey çok teşekkür ederim. Ben de memnun oldum. Sagolsunlar adminler yardımcı oldular ve hesabıma kavuştum tekrar.
Bu postu yıllar önce ben Dogasever rümuzuyla açmıştım. Türkiye için çok faydalı olduğuna inanıyorum.
En azından şimdi artık bizim ülkemize özgü YERLI FAYDALI MİKROORGANİZMALARI Türkiye'de üretiyoruz. www.fermant.org
Herkese selamlar

Sayın Dogasever öncelikle hayırlı olsun. Sizden de bağda yapraktan kullanım için ürün ve fiyat bilgisi alabilir miyim?

Aida 05-04-2022 17:19

Merhaba, EM konusunda 1,5 yıldır yazan olmamış. Büyük bir zeytinlikte budama sonrası yaklaşık 2500 ağaç için kullanmayı düşündüm. EM Aktif ve EM5 ile EMPFE kullanmam önerildi. Sadece bu yıl Nisan ayında ve zeytin sineği zamanı öncesinde kullanırsam sonuç alabilir miyim? 30 bin lira civarında çıkan maliyet düşündürdü beni. 400 ltlik Tarala şebeke suyu, bazen sondaj kuyusundan çıkan su ile uygulama yapacağım. Broşürlerde klorsuz su kullanılması ve hasat zamanına kadar 20-25 gün ara ile uygulanması gerekir diyor. Kafam karıştı. Zeytinlikte EM deneyimi ve önerisi olan yazabilirse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.

halcur 11-06-2022 07:55

Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim.
Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar:
1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl?
2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim?
3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim?
4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim?
5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim?
8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı?

Teşekkürler

MeyveliTepe 11-06-2022 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1616227)
Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim.
Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar:
1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl?
2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim?
3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim?
4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim?
5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim?
7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim?
8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı?

Teşekkürler

1. EMA neticede bir bakteri karışımı olduğu için çoğaltabilirsiniz ama çoğalmış hali bakteri türlerini orijinaliyle aynı oranda içermeyecektir. LAB'lar fazla çoğalırken fototrofik bakteriler ya hiç ya da çok az çoğalacaktır.

2. Kompoze gübre ile EMA'yı karıştırabilirsiniz. Önemli olan karıştırdığınız meteryalde anti bakteriyel bir içerik olmamasıdır.

3. Evet, karştırabilirsiniz

5. Gülleci bulamacı (kalsiyum polisülfat) her ne kadar fungusit özellikleri taşısa da mikrobiyal içerikle karıştırmamanız önerilir.

6. Evet (kaolinin saf kaolinit olması gerekir - piyasada kaolin diye satılan bazı ham karışık malzemelerin etkisi bilinmiyor)

7. Evet

8. Delfin ile saf olmak şartıyla kaolini karıştırabilirsiniz. Gülleci bulamacı ile delfin'i yan yana getirmemekte fayda var.

halcur 11-06-2022 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1616230)
1. EMA neticede bir bakteri karışımı olduğu için çoğaltabilirsiniz ama çoğalmış hali bakteri türlerini orijinaliyle aynı oranda içermeyecektir. LAB'lar fazla çoğalırken fototrofik bakteriler ya hiç ya da çok az çoğalacaktır.

2. Kompoze gübre ile EMA'yı karıştırabilirsiniz. Önemli olan karıştırdığınız meteryalde anti bakteriyel bir içerik olmamasıdır.

3. Evet, karştırabilirsiniz

5. Gülleci bulamacı (kalsiyum polisülfat) her ne kadar fungusit özellikleri taşısa da mikrobiyal içerikle karıştırmamanız önerilir.

6. Evet (kaolinin saf kaolinit olması gerekir - piyasada kaolin diye satılan bazı ham karışık malzemelerin etkisi bilinmiyor)

7. Evet

8. Delfin ile saf olmak şartıyla kaolini karıştırabilirsiniz. Gülleci bulamacı ile delfin'i yan yana getirmemekte fayda var.

Çok makbule geçti, teşekkürler. Devamlı göümün önünde olsun diye cevabınızı kendi sayfama da taşıyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024