agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2010, 23:59   #1081
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?
B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.

Daha dün sizin bu konudaki hassasiyetinizi bildiğim için Türkiye'deki sayılı tadıcılardan bir arkadaş zeytin yağı numunesi verdim ki B5A lı zeytinde ne gibi değişmeler var görelim diye analiz sonucunu sizinle özel mesajla paylaşırım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 00:02   #1082
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dragut Mesajı Göster
Selahattin bey,
burada sözkonusu olan mikroplazmanın açıklaması " Hücre çeperi bulunmayan, çok pleomorf, bakteri filtrelerinden geçebilen Gram negatif,sporsuz, hareketsiz, genellikle fakültatif anaerop mikroorganizmalardır " diye kabul edilirse, EM de aynı sınıf ürünler arasındadır. Sayın Hüseyin Ovak bu karışmı dünyada ilk defa kendileri uyguladı demekle bir nevi hırsızlık yapmış olmuyormu. Ben zıraatçi değilim, Yaban hayvanları üretimi üzerine doktora yapmış biri olarak konuyu birazda olsa biliyorum. B5A, EM veya başka bir ürünüde pazarlamak gibi bir çabamda yoktur. Sadece verilen yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
B5A yı hiç kullanmadım ama EM i uzun yıllar yurtdışında kullandığım için konuyu çok iyi biliyor ve kenarından, köşesinden birşeyleri cımbızlamadığımı bilmenizi istiyorum.
Saygılarımla
Sayın Dragut size ne desem boş. En iyisi BMR Tarım merkezini arayarak benim tavsiye ettiğimi söyleyin size numune göndersinler EM ile karşılıklı deneyin olmaz mı? Onlar gödnermezlerse bana mesaj atın söz ben size kendi kullandığımdan numune göndereceğim.

Eski 04-03-2010, 00:21   #1083
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
B5A Bulgaristan'dan aldığı Bakteriyel Gübre Ruhsatı ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.
Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 00:26   #1084
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli Mesajı Göster
Sayın Selahattin Bey,
yukarıda b5A Toplatılıyor olarak yayınlanan mesajı izah edebilir mi en azından biz kullanıcıların rahatlaması açısından?
Bu durum zaten ana sayfada bir duyuru ile açıklandı B5A nın tümüyle toplatılması söz konusu değildir öyle olsa direkt ruhsat iptal edilirdi oysa böyle bir durum söz konusu değildir. Söz konusu durum etiket tescilinde beyan edilen %25 organik maddenin denetim numunesi alınmasında % 22 çıkmasından kaynaklanmaktadır ve bu numune 004 numaralı partiye ait ve toplatılma kararı doğrudur ve bu 004 numaralı partiye aittir ve tüm Türkiye'de sadece 004 numaralı parti için toplatılma kararı alınmıştır ve yine tüm Türkiye'de 004 numaralı partiden dolayı toplanan B5A miktarı 28 litredir, o da bayilerin elinde kalan satılmayan ve uygunsuz koşullarda muhafaza edilmiş ürünler. B5A uygnsuz koşullarda saklandığında içeriği değişebilir ancak etki mekanizması gereği etkisinde bir azalma olmaz aksine artma olur.

Mog isimli üyemiz resmi bir belgeyi suç işleyerek elde ettiği halde yine suç işleyerek halka açmış ve bunuda kendisine zarar gelmemesi hesabıyla bir blog üyesi üzerinden yayınlıyor, resmi bir belgeyi yayınlaması bir kenara bu belgenin ifşasınada ön ayak oluyor ve yine 5651 sayılı kanun gereği yaptığı işin suç teşkil ettiğini biliyordur umarım zaten bu kanun gereği onun gerekli takipleri yapılmış IP numaraları bir yerlerde kayıtlıdır sadece bir dilekçeye bakar. Ayrıca Antalya Tarım İl Müdürlüğünde gübre denetleme görevinde çalışan yetkilileride (yani bu belgeyi elde ettiği kişileri) ayrıca resmi bir belgeyi bu tarz insanların eline vermesi ile ilgili bir soruşturmaya ittiğinin de farkındadır umarım. Bu konuyla ilgili yarın Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayıp görevlilere buradaki belgeyi söyleyeceğim bakalım bu arkadaş ne yapacak.

İnanıyorumki bu belgeyle ilgili resmi bir yaptırım gelmeden önce Antalya Tarım İl Müdürlüğü elemanları bu konu hakkında bir tedbir alacaklardır. Tabi olayın belge üzerinden farklı gösterilmesi konusuda ayrı bir muamma. Daha enteresanı forumla oyun oynar gibi birlerine isim vererek mesajlar göndermeler komedi, sadece komedi. Bu komedinin konusu benimle ya da B5A ile ilgili değildir.

Bu başlıkta bir takım gübre isimlerinin geçmiş olması B5A dan değil aksine bir takım iddilardan ya da kişilerin buraya taşımasından kaynaklanmaktadır. Benim bir mesajımda birisine saldırdığımı veya suçladığımı göremezsiniz ve tabi Hüseyin OVAK'ında. Dikkat edilirse 89,125 gibi bir okunma rakaımına ulaşmış ve tartışılmasını isteyen başka bir gübre daha yok, iddia edenlerin başlıklaına bakınız. İşleri güçleri mevsimsel olarak giriş yapıp çirkinlik yaratmak. Ve beni tanıyanlar çirkinlikklerin içerisinde olmayacağımı bilir bu B5A bile olsa. Benim her zaman bir savım var ve yine iddia ediyorum B5A ya yan gözle bakan herkes ya kendi ürünüyle karşılıklı denesin görsün veya alsın denesin o kendisini ifade edecektir zaten ben bunu şu anda savunuyorsam gübrenin bana karşı kendisini ispatlamış olmasından kaynaklanmaktadır yoksa daha başka gübrelerle de irtibatım vardır.

Bu arada görülen o ki toplatılma kararı birilerine zil takıp oynattırıyor onlar için resmi belgeli konuşmak adına bakanlığa müracaat edildi toplatılma kararı konusunda bakanlığın firmaya vereceği yazıyı aldığımızda burada yayınlayacağım.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 04-03-2010 saat 01:00
Eski 04-03-2010, 00:30   #1085
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim.
Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu.
Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR
Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü.
B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor.

Eski 04-03-2010, 00:36   #1086
Ağaç Dostu

Alıntı:
Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede (Bakteriyel Gübre Ruhsatı) okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

Sevgili MeyveliTepe linkte Türkçeleştirilmiş hali vardır, ruhsat esas olduğundan beyan edilen içerik budur bunun dışındaki şeyler için bilgi sahibi değilim maalesef.

Eski 04-03-2010, 03:23   #1087
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor.
Sabahattin Bey,

Dikkat ederseniz MOG ile ilgili tartışmalara girmedim. Sadece bu kadar tartışılan bir ürünün içeriği nedir, ruhsatı var mıdır diye sitenizi incelerken dikkatimi çekti. Buradan yola çıkarak basit bir soru sordum. Soruyu sorma zamanı (bu tartışmanın ortasında) belki yanlış olabilir.
Nasıl Sn. Mog'un bütün cavapları polemiğe yönelikse. Sizinde benim soruma cevabınız, tamamen polemiğe yönelik. Ürününüzün son hali çevreyi yeşertecek kadar güzel olabilir. Tıpkı kimyasal gübreler gibi. Ama üretim aşamalarında neler gerçekleşiyor, hangi atıklar oluşuyor bilmiyoruz.
Tıpkı ürününüzün içeriğinde bile netleşmeyen durumlar olduğu gibi.
Çünkü orada da garip bir durum var. Ürününüz "Organik Gübre" tescilli. Kesinlikle "Mikrobiyal Gübre" değil. Daha önce sadece Eskişehir'de toplatıldı demiştiniz, şimdi de Antalya'da toplatılmış.
Cevaplar açık ve net olduğu sürece inandırıcı olabilir. Buyrun gösterin arıtma tesisiniz olduğunu.
Siz cevap vermeyecekseniz ben firmanıza mail ile zaten soracağım. Aldığım veya alamadığım cevabıda burada paylaşırım.

Düzenleyen acemi_caylak : 04-03-2010 saat 07:43
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 08:08   #1088
Ağaç Dostu

Sayın acemi_caylak, denetlemede sorunlu çıkan parti ürünü mal tescile uymadığı için tüm Türkiye'de toplatılıyor bunun nesini anlamıyorsunuz bilemiyorum size durumu anlatmakta zorlanıyorum o nedenle siz en iyisi firmaya sorunuz.

Eski 04-03-2010, 12:46   #1089
Ağaç Dostu

Firmadan aradım öğrendim ama açıkçası artık zoruma giden bir şey var, böyle linç eder gibi vay orasını beğenmedim vay burasını beğenmedim der gibi sorunun üzerinde zehir olduğunu yazılı ürünleri alıp rahatlıkla kullandığı halde B5A nın herşeyini sorgulayanları özelliklede iğrenç bir şekilde saldırılar yapıldığı zamanlarda bende sorgulamaya başladım üstelik bu insanlar B5A yı kullanmamışlar ve belliki kullanmayacaklarda ama açıkçası nereye varmaya çalıştıkları konusunu anlayabilmiş değilim Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyuı tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha uğramayan üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.

Ya hu kardeşim Tarım Bakanlığından ruhsat alırken çevre atık sistemleri için onay almadan ruhsat verilmiyor, Belediyeden atıkla ilgili izin almadan ruhsat verilmiyor, Çevre İl mÜdürlüğünden izin alınmadan ruhsat yine verilmiyor. Bence bu tür sorular uğraşılmaz direkt belediyeye sorulur çevre il müdürlüğüne sorulur. Erinmeden gidilir Gaziantep belediyesine filan şahsın ya da firmanın atık belgesi varmıdır ruhsat almışmıdır sorar benden cevap alsan neye yarar inanmadığın ve inanmayacağın belli inanmasanda başka soru gelecek senin aklına sorunun sonu yokki yeterki ikna olma.

Bu cümleleri şunun için kurdum BMR Tarım sadece netten değil gerçek hayatta da resmi olarakta özel olarakta oldukça gözlem altında sırf yerli bir gübre olduğu için. Sadece benim yönettiğim 3 adet tez çalışması var daha farklı illerde farklı tez çalışmaları var bunu firma istiyor. Bunu yapan başka bir gübre yok bir defa, gelin karşılıklı deneyekllim o da yok. Bazı ters kişilerde ise adeta sen ne yaparsan yap kardeşim ben beğenmeyeceğim der gibi tavırlar var. Bu başlıkta sorulmayan soru kalmamış açıklanmayan belge kalmamış daha gelmiş çevre atık belgesi soruluyor, üstelik organize sanayinin kokusunu olaya katarak.

Evet B5A nın üretiminde deşarj ürün çıkmadığına dair Çevre İl Müdürlüğünden, Belediyeden ruhsatı vardır ve bu gerçek bir beyandır inanılmıyorsa gider fabrikayı gezersiniz ikamet şehrinizdedir GSM (Gayrı Sıhhi Müessese) rushatı ile atıksız üretim söz konusudur.

Düzenleyen Sevilay : 04-03-2010 saat 15:58
Eski 04-03-2010, 13:20   #1090
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyu tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.
Dünden bu yana üye olup mesaj yazanları kastediyorsan, hepsi de Mog... Yeni üyelik alıp yazıyor. Mesajlarını silip, banlıyoruz.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 14:17   #1091
Ağaç Dostu

Bende Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayarak yayınladıkları bu resmi belge ile ilgili haklarında suç duyurusunda bulundum ayrıca firma toplatma yazısı ile ilgili bakanlıktan bir yazı alacak onuda burada yayınlayacağım. İnsanların B5A yı şikayet etmeleri kadar benimde yapılanlarla ilgili hakkımı aramaya hakkım var, artık resmiyetle ve işledikleri suçlarla uğraşsın dursunlar. İlginiz için ayrıca teşekkür ediyorum ama bu son olmayacak bunuda biliyoruz çünki aynı kişiler hortlayıp hortlayıp duruyorlar.

Eski 04-03-2010, 14:57   #1092
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Sabahattin Bey,

Açık bir forumda yazıyorsanız bu tür sorulara katlanmanız gerekir diye düşünüyorum. Ama madem bu kadar problem oldu sorumu geri alıyorum.
Buyrun siz devam edin.

acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 15:14   #1093
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sayın Selahattin Yılmaz,
Sizi çok iyi anlıyorum,bu ürünü kullanan biri olarak bahçemdeki süs bitkilerinde olumlu gelişmeler tespit ediyorum her geçen gün güllerimdeki sürgünler epey güçlü ve hızlı büyüyorlar.Clematisler bile bu üründen sonra daha çok coştu..Yalnız benim tereddüd ettiğim şey bu toplatılan 0004 seri nolu üründen bana da verilip verilmediği çünkü b5A Gübremin kabı ezik ve oldukça eski gibi görünüyordu elden bana teslim eden arkadaş sadece kirli olduğunu ve ezildiğini söylese de son kullanma tarihi:20.11.2010 olarak yazıyordu.Umarım toplatılan seriden değildir ürünüm

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 15:44   #1094
Ağaç Dostu

Tüm ürün zaten piyasadan toplatıldı, sizde olmasnının imkanı yok şu andaki tüm ürünler taze geliyor satılacak miktar kadar geliyor bayilere ve satıldıkça yenisi geliyor.

Eski 04-03-2010, 16:00   #1095
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Selahattiin Bey ben gönderdiğiniz ürünü denedim fotografladım. Ayrıca sitemziin uzunca süredir üyesiyim... Buradan menekşe severlere bu ürünü menekşelerinde gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini iletmek istiyorum...

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 16:08   #1096
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Selahattin bey,
Son zamanlarda şöyle bir şey söyleniyor. Deniyor ki, mevsim boyu bir üründe muhtelif pestisitler kullanılsa bile, hasattan 10 gün önce b5a kullanılırsa pestisit kalıntıları yok olur, kalıntı analizlerinde mutlaka temiz çıkar. Böyle bir şey duydunuz mu, siz ne dersiniz?

Eski 04-03-2010, 16:56   #1097
Ağaç Dostu

Duymadım bizzat şahit oldum. Bu durumun farkına varılmasına çiftçiler ön ayak oldu aslında ve sistemin devamını ve özelliği farkeden ise Hüseyin OVAK oldu bu işi sistemli olarak ortaya koyan ise Niğde bayisi Eyüp Sami EGE bey oldu.

Durum şundan ibaret; özellikle çileklerde hiç kimyasal gübre ya da ilaç kullanılmasa dahi değişik kalıntı maddelerine rastlandığını biliyoruz çünki çilek böyle bir bitki, B5A kullanılan çileklerde gerek iyi tarım uygulamalarında ve gerekse ihracaat çileklerinde yapılan analzilerde kalıntı çıkmaması dikkat çekti sonrasında Hüseyin OVAK ve Eyüp Bey sistemli ve kontrollü bir şekilde ilaçlama yapılan ve aynı zamanda kuralına uygun B5A kulanılan seralarda, sebzeliklerde ve meyve bahcelereinde ve çok değişik ürünlerde kalıntı analizleri yaptılar ve farklar ortaya çıktı. Zamanla Eyüp beyin yaptığı denemelerde -ki kendisi Ziraat Yüksek MÜhendisi'dir ve aynı zamanda ilaç bayisidir- ilaç kullanıldıktan en az 10 gün sonra **** daha fazla süre sonra kullanmak kaydıyla B5A kullanıldığında sebzelerde 10-15 gün meyvelerde ise 30 günde kalıntıyı sıfırladığı görüldü. Bu durumun söylem olması çok hızlı gerçekleşti ancak ruhsat olmadığından firma hakkında şikayetler oldu yine şu an durum ruhsatlandırma aşamasındadır.

Eyüp bey yaptığı denemelerde 1, 2, 4 ve 10 kat ilaç dozlarıyla kalıntı yapıp ve yine 12 ayrı ilacı karıştırarak denemeler yaptı kalıntı İntertek firmasının Manisa'daki laboratuvarında analizler yaptırarak belirlendi ve süreçler doğru işlediğinde emoral değer değil sıfır kalıntı olduğu görüldü. Bu konuyla ilgili bende bir bilimsel araştırmayı akademik düzeyde yönlendirerek bizzat görmeye ve tescillemeye çalışıyorum sonuçları ayrıca zaten buradan açıklarım. Burada mekanizma şu şekilde işliyor görüldü: Enzimatik ve sitolojik sistemle ilacın etken maddeleri paramparça oluyor ve elemet element ayrılıyor ve aslında zehir olan o element bir besin maddesine dönüşüyor. Tıpkı CO2 (Karbondioksit) de olduğu gibi elementleri C (Karbon), O (Oksijen), O (Oksijen) olarak ayırıyor o zaman karbon ve oksijen birer besin maddesi olarak yapı maddesine dönüşüyor ortamdan eriyor kayboluyor.

Bu iddianın en güzel örneği Erdek'te yapılan kurşun analizi örneğinde mevcut, bizzat Marmarabirliğin yaptırdığı analizlerde üretim alanlarında karşı kıyılardaki petrol rafinerisi nedeniyle problem olan kurşun kalıntısı zeytinliğin B5A kullanılan yerinde 0,38 iken B5A kullanılmayan bahcede ise 1,05 olarak belirlendi ve B5A kullanılan yerdeki örnek B5A kullanıldıktan 20 gün sonra alınmıştı, deniyor ki 30 gün olsa oda olmayacaktır. Bu analiz örneklerini Maramarabirliğin resmi evrakı şeklinde dileyene gönderebilirim. Ayrıca diğer analizlerde var ancak firmanın kendi analiz sonuçları olduğundan keyfe keder inanmama imkanı var yinede dileyene gödnerebilirim.

Şunu söylemeliyim ki zamanla BMR Tarımın agaclar.netteki resmi sözcüsü olmamda en büyük etken bir mühendis olarak beni ikna edici olaylar ve süreçlerle karşılaşmam aksi takdirde burada imajımı zedeleyecek işlere girişmem ve bunu göze de almam.

Eski 04-03-2010, 19:40   #1098
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Organik gübrelerin, mikrobiyal gübrelerin gelişmesine çok seviniyorum. Keşke hızla yayılsa. Ama yaratılan kargaşa da üzücü doğrusu. Bu durumda yayılması zaman alacak gibi.
Olması gereken, marka rekabeti değil, organik ve mikrobiyal ürünlerin ön plana çıkarılmasıdır. Hızla yayılmasına çalışılmasıdır.
Eğer bir rekabet olacaksa, zehir ve diğer zararlı ürünleri üretenlerle olmalıdır.

bozon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 20:53   #1099
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Duymadım bizzat şahit oldum. Bu durumun farkına varılmasına çiftçiler ön ayak oldu aslında ve sistemin devamını ve özelliği farkeden ise Hüseyin OVAK oldu bu işi sistemli olarak ortaya koyan ise Niğde bayisi Eyüp Sami EGE bey oldu.

.
Gerçekten inanılmaz.

Eğer bu duruma ruhsat alınırsa Dünyada bir ilk olur.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 21:04   #1100
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Bu iddianın en güzel örneği Erdek'te yapılan kurşun analizi örneğinde mevcut, bizzat Marmarabirliğin yaptırdığı analizlerde üretim alanlarında karşı kıyılardaki petrol rafinerisi nedeniyle problem olan kurşun kalıntısı zeytinliğin B5A kullanılan yerinde 0,38 iken B5A kullanılmayan bahcede ise 1,05 olarak belirlendi ve B5A kullanılan yerdeki örnek B5A kullanıldıktan 20 gün sonra alınmıştı, deniyor ki 30 gün olsa oda olmayacaktır.
Selahattin bey, kurşun neye dönüşmüş, belli midir?

Eski 04-03-2010, 21:11   #1101
Ağaç Dostu

B5A'nın bir çok özelliğinin farkına varılmasında çiftçilerden gelen sonuçlar etkili oluyor. Hatta kullanım klavuzunun aksine kendisine göre bir kullanım programı yapıp az başarılı olunan noktalarda bile çok memnuniyet verici sonuçlar alanlar var.

Geçenlerde şu sitedeki ziyaretçi defterine yazan bayan aradı isim vermeyeyim burayı takip ettiğini biliyorum bu başarısızlığa itilen insanın emeklerini kurtarmış ve daha onlarcası. Ben BMR Tarımın çok bir şey yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum onlar sadece işi iyi organize etsinler yeter, çünki B5A nın etkileriyle herşeyi yaptığına şahit oluyorum. Bazen öyle müjdeler alıyorumki koltuklarım kabarıyor, geçen yıl iki adet çiftçim borcunu ödedi ve bunlar sadece benim bildiklerim sevincimden ne yapacağımı bilmiyorum. Bazende öyle şeyler duyuyorum ki insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Aslında ben ne desem boş devletin bu ürünü toptan alıp ovalara yaylalara atması lazımki kimyasalların öldürdüğü topraklar çiftçiye maliyet getirmeden düzelsin.

Aslında B5A tek ürün değil çok enteresan ve farklı alanlarda teknolojisi aynı ürünleride var ancak firmanın kendi startejisidir bunları açıklamak bana düşmez ama inanıyorumki BMR Tarım o ürünleri piyasaya sürse sadece ülkemizde değil dünyada devrim yaratır.

Ruhsatlandırma konusundaki en büyük sorun B5A nın hiçbir yönetmeliğin tarfine uymayan yapısı ne bakanlık B5A için yönetmelik değiştirir nede b5a formülünü açığa çıkarır. Ne diyeyim ara yol bulunacak ruhsatlandırmada. İşte zaten ruhsatlandırmada en küçük beyana aykırı bir durum olsa toplatılıyor. Benim gördüğüm B5A nın bu durmdan daha güçlü çıkacağı yönündedir.

Eski 04-03-2010, 21:13   #1102
Ağaç Dostu

Alıntı:
Selahattin bey, kurşun neye dönüşmüş, belli midir?
Vallahi henüz kimse bunu çözemedi ya bitki bünyesine almıyor, ya bünyesinden bir şekilde atıyor ama en iyisi Hüseyin OVAK'ın savı bakteriler yedi diyor . Ama işin esası meyve, yaprak ve odunsu doku analizleri yaıldığında ortaya çıkar diye düşünüyorum. Dediğim ibi bu konu üzerinde geniş kapsamlı araştırmalar başladı devamıda gelecek ama maliyetli işler olduğundan zaman alacak.

Eski 04-03-2010, 21:20   #1103
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
İntertek firmasının Manisa'daki laboratuvarında analizler yaptırarak belirlendi ve süreçler doğru işlediğinde emoral değer değil sıfır kalıntı olduğu görüldü
Şu analiz raporu sonuçlarını biz de bir görebilseydik ne iyi olurdu.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 21:23   #1104
Ağaç Dostu

Aşağıda görülebilir sığdırabilmek için küçültme yapmak zorunda kaldım umarım okunabilir.

Yalnız analiz sonuçları aynı tarladan alındığı için baharda alınan analiz ve sonbaharda yapılan analiz sonuçları var. Baharda çıkan 1,05 değeri sonbaharda aynı bahcede 0,38 çıkmış. Toprak analizide aşağıda. Fakat b5a nın kullanılmadığı yerlerdeki sonbahar analiz sonuçları elimde yok beyan olarak ise 1 den aşağı çıkmadığı yönünde mühendis arkadaşdan bilgi alındı, çevre bahcelerin analizleri elimizde yok bu durum bir eksiklik gibi görülüyor ancak çevre tarlaların analiz sonuçları B5A ile ilgili olmadığında temin etme şansımız yok olsa bile açıklamamız izne tabi olur. Bu durumda dileyen için yetkili mühendis arkadaşla irtibat kurmak isteyenler için özel mesajla telefon numarası vermem mümkün.

Name:  marmara birlik raporu 1 (Medium).jpg
Views: 3749
Size:  35.6 KB

Name:  marmara birlik raporu 3 (Medium).jpg
Views: 3075
Size:  34.5 KB

Name:  marmara birlik raporu 2 (Medium).jpg
Views: 1648
Size:  66.0 KB

Name:  marmara birlik raporu 4 (Medium).jpg
Views: 3926
Size:  60.1 KB

Eski 04-03-2010, 21:55   #1105
Ağaç Dostu

Toplatma kararı hakkında Bakanlıktan BMR Tarıma verilen yazı ektedir.

Name:  tarım bakanlığı yazısı.jpg
Views: 1871
Size:  73.6 KB

Eski 05-03-2010, 16:00   #1106
Ağaçsever

Bahar Erdem's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Galeri: 6
Selahattin bey bu test olayını nasıl yapacağız. Eğer elimdeki ürün hala iş görüyorsa çok mutlu olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bahar Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-03-2010, 22:12   #1107
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
Yalnız analiz sonuçları aynı tarladan alındığı için baharda alınan analiz ve sonbaharda yapılan analiz sonuçları var. Baharda çıkan 1,05 değeri sonbaharda aynı bahcede 0,38 çıkmış. Toprak analizide aşağıda. Fakat b5a nın kullanılmadığı yerlerdeki sonbahar analiz sonuçları elimde yok beyan olarak ise 1 den aşağı çıkmadığı yönünde mühendis arkadaşdan bilgi alındı, çevre bahcelerin analizleri elimizde yok bu durum bir eksiklik gibi görülüyor ancak çevre tarlaların analiz sonuçları B5A ile ilgili olmadığında temin etme şansımız yok olsa bile açıklamamız izne tabi olur. Bu durumda dileyen için yetkili mühendis arkadaşla irtibat kurmak isteyenler için özel mesajla telefon numarası vermem mümkün.
Selahattin Hocam,

Bu durumda kurşunun yok olduğu yönündeki iddianız havada kalmış oluyor sanırım.

Ayrıca geçmişe yönelik analiz sonuçlarından başka, referans bitkilerinden de analiz raporları gerekir ki, bizler tüm şartlar aynı olduğu durumlarda b5alı ve b5asız bitkileri kıyaslayabilelim.

Sizin dürüst olduğunuzdan şüphem yok fakat, iddianızı kanıtlayabilmeniz için bilimsel ve yazılı veriler gerekli.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-03-2010, 22:16   #1108
Ağaç Dostu

Buradaki en büyük sorun ilk olarak denemelerin bilmsel prosedürlere uymadan sistemli yapılmamasından kaynaklanıyor (deneme deseni mantığıyla değilde stadart analiz yorumlamasıyla) sadece normal analiz sonuçları ve çevrede ki alanlarda yapılan analizleri açıklama yetkisi sahibinden başka kimsede yok çünki kendi belgenizi yayınlayabiliyorsunuz ama yan tarlanızdaki analiz sonucunu yayınlayamıyorsunuz beyan ile hareket ediyorsunuz. Bu düşünceleri benimde aklıma gelmedi değil ama bizzat gördüğümden endişem yok.

Sevgili Todor haklılığın bir kenara bu konuda ne desek ispatlamadan boş olacak o nedenle bilimsel verileri de ancak veriler değerlendirildiğinde buradan açıklarız sorular da o zaman cevap bulur.

Eski 09-03-2010, 20:57   #1109
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Selahattin Hocam,

Bu durumda kurşunun yok olduğu yönündeki iddianız havada kalmış oluyor sanırım.
Aslında havada kalmış değil Toprak Tv de B5A reklamlarında Balıkesir Erdek'te yapılan çekimlerde mühendis bizzat bahsediyor. Seyredenler bilirler orada bahsi geçen analiz sonucu bu sonuç. Şimdi burada videoyu yayınlamak (ki elimde var) **** olayın peşine düşmek ayrı bir gayret gerektiriyor. Herkese tek tek cevap vermektense firmanın kalıntı için ruhsatlandırmak üzere çalışmalara başladığı yeni çıkacak ürününü beklemek en makulu geliyor. Ne konuşsak luzumsuz polemiklere meydan verecek o nedenle ben bu konuda susayım ruhsat **** belgelerle konuşayım en iyisi.

Eski 09-03-2010, 21:11   #1110
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Selahattin hocam,
Naçizane bir konuda uyarıda bulunmak isterim. Kalıntıları, molekül, element ayırmadan zararlı kimyasalları yok ediyor demek büyük bir idda.

Bu iddiayı gerçekten bilimsel veriler, kontrollü üç yıllık deneyler, bir yığın analiz vb. olmadan açıklamak bile çok büyük bir sorumluluk olsa gerek. Size geçen gün o soruyu sordum. Açıkçası beklentim, bir itidal yanıtıydı.

Bakın, bu günlerde çevrede şöyle bir pazarlama şekli otomatik olarak oluştu. "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" deniyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu takdir edersiniz.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025