agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni542Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2011, 06:58   #331
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Aşağıdaki resimdeki (zeytin) gibi sisleme moduyla uygulandıkça her türlü inert toz, yani kendisi dışındaki maddelerle kimyasal etkileşime girmeyen tozlar, iddia edildiği fotosentezi engellemez. (En azından internet medyasında bununla ilgili bir çalışmaya rastlamadım. Umarım bununla ilgili bir döküman bulabilirim. Sadece bir bölümüne ulaşabildiğim ücretli bir döküman metrekareye 5-10 gr lık tozun etkileyebildiğini söylüyor. Orada da 1 ile 10 mikron arası parçacıklardan söz ediyor. (The effect of dust on photosynthesis and its significance for roadside plants, J. R. Thompson*, P. W. Mueller, W. Flückiger† and A. J. Rutter))

Uygulama yaparken ilaç atma ekimanlarınızı kesinlikle sisleme modunda çalışıtırın ve uzaktan atınız. Güzel bir örnek, aşağıdaki resimdeki gibi yapılan uygulamadır.

Name:  DSC05905_1.jpg
Views: 2548
Size:  62.6 KB

İşte size ispatı. Uygulama sonrası filiz gelişimi devam etmiş. Üstelik burada "işe yaramaz" ve "ancak toprak düzenleyici olabilecek" bir ürün kullanılmış.

Name:  _DSC0025.jpg
Views: 2336
Size:  62.6 KB


Düzenleyen acemi_caylak : 02-07-2011 saat 09:00
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 07:33   #332
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
İngilizcesi iyi olan arkadaşlar, lütfen Raynox adlı ürünü iyi incelesinler. Bulabilirlerse Washington State Üniversitesi'nden Dr. Larry Schrader'in Engelhard ile tartışmalarını okusunlar. Onun öncülük ettiği Raynox adlı ürün Evaporatif Soğutma ile birlikte kullanıldığında meyvede güneş yanıklığını %100'e yakın oranda engelliyor. Oysa bildiğiniz gibi, sadece kaolin uygulamasında bu oran %50'lerin altında.

Evaporatif soğutma büyük bahçelerde çok maliyetli bir işlem. Ancak kapama bahçelerde Türkiye'de de uygulayanlar var.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 10:26   #333
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Konuyu ilgiyle takip ediyorum. Daha önce yerli üretim için Sn Ensar Bey'e ve Sn Acemi Çaylak'a teşekkürlerimi de bildirmiştim.

Meyvelitepe'nin deneylerini ve uyarılarını da mutlaka ciddiye almamız gerekiyor. Kaolin konusunda asıl işi gören malzemenin yapraklar üzerindeki mineral film tabakası olduğu anlaşılıyor. Aslında çok uzun uzadıya tartışmak ya da bu durumu makro resimler yayınlayarak beyazlığa bakarak ispatlamak bana pek doğru gelmiyor. (Makro resimlerde 2 mikronluk bir tabakayı göremezsiniz).

Bugün taramalı elektron mikroskobunda (Scanning Electron Microscope, SEM) her türlü yüzeydeki mikron düzeyindeki film tabakalarını görebiliyor ve resimlerini çekebiliyoruz. Bu mikroskop, Tübitak'ta var. Ayrıca, Muğla Üniversitesinde de var. Bu mikroskopların uzmanı olan bir arkadaşım da Muğla Üniversitesinde Doçent. Bence, bu bilim kurumlarına gönderilecek bir kaç yaprak numunesiyle sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Saygılar.


Düzenleyen Dogasever : 02-07-2011 saat 10:27 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 11:24   #334
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Dün akşam burada yıldırım fırtınası oldu, her şey kesildi. Anlaşılan bu başlıkta da satıcı fırtınası olmuş. Birden aklıma b5a, roa vs. tartışmaları da geldi nedense.

Her neyse. Şimdi bahçede işim var. Söylenmiş şeyleri de tekrarlamaya gerek görmüyorum.

Şimdilik sadece şu 315gr meselesi açıklansın. Neden para verip ürün satın alacak kişiler yanıltılmaya çalışılmış? Bu böyle değil dendiğinde neden alelacele siteden silindi. Yalan yakalandığı için mi? Neden satılmaya çalışılmaya çalışılan ürünün hiç bir belgesi yok, bir öyle bir böyle deniyor. Rafine değil dediğim için hukuki sorumluluk altına bile girermişim. Sen ne zaman dedin, resmen ilan ettin ki bu ürün rafinedir diye? Resmen ilan ettiğin, bu ürünün bir litresinin 315 gr olduğuydu, o da yalan çıktı. Var mı bununla ilgili hukuki bir sorumluluğum? Benim yoksa senin mi var yoksa? Bir satıcı olarak, ürününü rahat satmak maksadıyla tüketiciye yanıltıcı bilgi verdin. Bunun için özür dileyip maddi hataydı, şöyle telafi ederiz de demedin. Doğru mu?

Yayınladığım tabloda "formül" bölümünde (a) dip notuyla yazılı, varsa analiz raporuna göre yoksa söylenene veya söylenmeye göre diye. Yalan söylemenin türlü yolu var. Bir şeyi söylemeyerek de yalan söylenir. Çok önemli olduğu halde ürün spekleri ile ilgili bir şeyi söylememiş, resmen ilan etmemişseniz, o özellik yoktur. Bu kadar basit. Aksi olsaydı, bu yerli ürünümüzü şöyle rafine ettik, böyle kalsine ettik diye beynimiz yıkanmış olurdu.

Ha, bir de merak ettiğim bir şey var, parçacık boyutu meselesi. Parçacık dağılım raporu gören oldu mu? Rapor yok ama %50'si < mikron deniyor. Bununu iyi göstermek için de literatür yaratılıyor. Rica etsem hangi kaynakta;
"Engelhard ve ARS uzmanlarının görüşüne ve yaptıkları testlere göre, diğer sektörlerde de kullanılan kalsine kaolin %90’dan fazla saf kaolin içermek, %50’den fazlası 2 microndan düşük çapta öğütülmüş olmak ve beyazlık derecesinin %85’ten büyük olması koşuluyla tarımda da kullanılabilir." (kaynak sessiz bahçe blogu) Bunun bir yalan olmadığının burada gösterilmesinden memnuniyet duyarım.

Üstelik de bu söz o beğenilmeyen D.M.Glenn'in ekibinin söylediği/yazdığı birşey gibi aktarılmış. Biraz komik değil mi? Üstelik ikide, bir yazdığınız şeylerin hepsinin literatüre dayandığını belirtiyorsunuz.

Açıkçası ürünü göklere çıkarılmadı diye satıcı hırçınlıklarıyla kaybedecek zaman yok. Böyle bir uygulama için olması gereken asgari özellikleri #318 nolu mesajda yazdım. Bu ürününüz uygun mu, o halde getirin analiz raporlarını vs. Değilse hiç kurcalamayın. Burada bu teknolojinin etkileri, nasıl kullanılacak, ne işe yarayacak, başka ne gibi fonksiyonları var onları tartışalım. Bakın ortada uygun ya da değil bir sürü ürün var. Var mı bir tane daha bu hırçınlıklara giren.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 12:39   #335
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Doğasever,

Kalibrasyonu Meyvelitepe tarafından yapılmış bir Bahçıvanla renk analizi yapacaksınız ama diğer taraftan elektron mikroskobu ile yüzey kalınlığı ölçeceksini. Beş gün süren sedimantasyon birdenbire bir saatte çökecek sizde buna inanacaksınız.

Biz renk ayrımında ölçü değil bahçıvan kullanırken siz neler den bahsediyorsunuz!

Neymiş ben kalsine kaolin dememşim böyle yalan söylüyormuşum.Ben isanları birşey söylemeden kandırıyormuşum.

Sunguardın web sitesinden aynen kopyalama

Bitkilerin güneş yanıklığı hasarları, sıcaklık stresi bozuklukları ve zararlı haşere saldırılarından korunmasını sağlayan gözenekli, beyaz, ince koruyucu bir tabaka ile yekpare bitki yüzeyinin kaplanması işlemidir.

Uygulamanın mantığı, sıcak yaz mevsimi boyunca güneşin yakıcı ve kavurucu sıcaklarında etkili ışınlarını yansıtarak koruma sağlayan ve bitkiyi serin tutan hafif, havadar, beyaz bir elbise giydirilmesidir.

İnce örtü kaplama teknolojisinde, kaplama materyali olarak hazırlanan süspansiyon normal bir sprey aletiyle (çeşitli büyüklüklerde atomizer ve pülverizatör ilaçlama aletleri) bitki üzerini kaplayacak şekilde püskürtülür. Uygulamanın tam ve etkili fayda sağlayabilmesi için bitki üzerinde esaslı bir koruyucu örtü tabakası oluşmalıdır. Örtü kaplama işlemi, haşere saldırıları ve aşırı sıcaklar başlamadan önce yapılmalıdır.

UYGULAMA ZAMANI, DOZLAR VE METOD :

Yumuşak çekirdekli meyveler, nar, üzüm, muz, zeytin ve sert kabuklu meyvelerde ilk uygulama; Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında tam doz ( % 5’lik süspansiyon: 100 lt suya 5 Kg Sunguard-WP ) diğer uygulamalar ise 2 veya 3 hafta aralıklarla yarım doz ( % 2,5’luk süspansiyon: 100 lt suya 2,5 Kg Sunguard-WP) şeklindedir. Her türlü spreyleme aleti kullanılarak bitkinin dallar, yapraklar ve meyveleri yekpare beyaz örtüyle kaplanır. Uygulamalar hasat dönemine 2 hafta kala kadar yapılabilir.

Sert çekirdekli meyvelerde ise meyve çapı 0,5-1 cm olunca tek tam doz uygulanır. Hasattan 2 hafta sonra yapılacak yaz budamasını takiben hemen yarım doz uygulanır. 2 veya 3 hafta sonra bir yarım doz daha uygulanır.

Hasat sonrası yapılan uygulamalar, gelecek yılda ağaçların daha verimli ve kaliteli ürün vermesinde belirgin etki gösterecektir. Özellikle sıcaklık stresi bozuklukları minimum düzeye düşecektir. Kiraz ve erik de ikizlenme, mahmuz ve derin sutre bozuklukları önlenebilecektir.

Sebzelerde; Baklagiller, domates, salatalık, biber, kavun, karpuz, balkabağı vd. bitkilerde ilk uygulama çiçeklenmeyi takiben yarım doz ( % 2,5’luk süspansiyon) olarak yapılır. Hava sıcaklıklarına göre ikinci bir uygulama yapılabilir.

Havaların serin ve yağışlı olması durumunda uygulama aralıkları uzatılabilir.

SUNGUARD – WP uygulamasıyla;

Güneş yanıklığı hasarına karşı koruma sağlar,
Bitkiyi serin tutarak sıcaklık stresi bozukluklarını önler,
Fotosentezi % 30 oranında artırarak bitkilerin daha iyi beslenmesini sağlar,
Yaprakların daha canlı, güçlü ve düzgün olmasını sağlar,
Meyve ve sebzelerde daha iyi renklenme, daha iri ve düzgün şekil oluşturur,
Zararlı haşereleri kovucu etkisi sayesinde haşere saldırı ve hasarlarına karşı koruma sağlar,
Hidrofobik özelliği sayesinde erken sonbahar donlarına karşı koruma sağlar,
.


SUNGUARD – WP uygulaması ;

Yüksek hava sıcaklıkları altında bitkinin kanopi sıcaklığını düşürür.
Meyve yüzeyi üzerinde yüksek ısı oluşumunu önler. Dolayısıyla kabuk yüzeyinde renk değşimi, kabul altında ise kızışma meydana gelmez.
Bitkinin yaprak ve meyvelerini serin tutarak sıcaklık ve su stresi oluşmasını önler.
Fotosentezi artırarak bitkinin besin alımını düzenler. Fotosentezin %30 oranında arttığı yapılan ölçümlerde belirlenmiştir.
Bitkinin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar ve metabolizma aktivitesini
düzenler. Dış etkilere karşı direnci artırır. Dallarda kırılma ve meyve dökülmesini önler.
Zararlı haşereleri kovucu ve uzaklaştırıcı özelliği nedeniyle Meyve sineği, trips, psilla, bit, güve ve afid gibi böcek hasarlarına karşı koruma sağlar.
Meyvelerin renkleri canlı, Brix değeri yüksek, düzgün şekilli, standart irilik ve peklikte yarasız, passız, lekesiz, çatlaksız ve güneş yanıksız olmasını sağlar.



KULLANIM ÖNCESİ UYARILAR

Gözü tahriş eder, göz ile temasından sakının. Nefes yollarını tahriş eder, toz halinde nefes alırken dikkat edin.
Hasat zamanı meyve ve sebzeler toplanırken toz maskesi ve gözlük kullanılması önerilir.
Göz ile temasında bol su ile yıkayınız, Daha fazla bilgi için malzeme güvenlik formuna bakınız.
KULLANMA TALİMATI

Bu ürünü kullanmadan önce kullanım talimatını dikkatle okuyunuz.

I. GENEL BİLGİ

Sunguard-WP, fidanlık, sera ve bahçelerde bitkileri güneş yanıklığından ve sıcaklık stresinden korumada etkili ince örtü tabakası yapıcı mineral bazlı bir koruyucu maddedir. Sunguard-WP ağaçlara uygulandığında yüzeyinde beyaz- kuru bir tabaka oluşur. Güneş ışınlarının bitkiler üzerinde etkili ve sıcaklık streslerinin oluştuğu dönemlerde ağaç üzerini kaplayan yekpare ve düzgün tabaka bir olmalıdır. Sunguard-WP hasat gününe kadar uygulanabilir. Sunguard-WP bitkiyi serin tuttuğu için hasatın olgunlaşma süresi 3 ile 7 gün arası uzayabilir.

a) Karıştırma talimatı;

Karıştırıcılı püskürtme tankları için;

1. Sunguard WP’yi karıştırma tankındaki suya yavaşça ekleyin ve karıştırmanın aktif olduğuna emin olun. Püskürtme tankının hızlı karıştırıcılı olanı tercih edilmelidir. Eğer püskürtme tankında karıştırıcı yoksa , ön karıştırma tankı kullanılması gereklidir . Eğer karıştırma sepeti varsa sirkülasyon pompası ile Sunguard WP yi karıştırın , yoksa çok yavaş Sunguard-WP ekleyerek sirkülasyon pompasını çalıştırın. Yoksa iyi çözülmeyen Sunguard WP pompanın filtrelerinde tıkanmalara sebep olabilir.

2. Böcek ilaçlarını ve diğer katkıları karıştırma tankına Sunguard WP süspansüyonu hazırladıktan sonra ekleyiniz.

3. Tanktaki sıvı bitene kadar karıştırmaya devam ediniz.

4. Uygulamanın sonunda nozulların fışkırtma uçlarını suyla yıkayınız. Süzgeçleri belirli aralıklarla temizleyiniz.

Karıştırması olmayan püskürtme tankları için, elde veya sırta taşınabilen tanklarda;

1. Her 1 lt su içine 25-50 gr Sunguard WP yi karıştırma için kullan. Püskürtme tankında karıştırmak zor gelirse , aşağıdaki şekilde önceden karıştırın.

2. Karıştırma yapabileceğiniz su dolu kovada istenilen doz için gerekli Sunguard WP yi azar azar ekleyerek karıştırın ve süspansüyonu kazırlayın.

3. Su dolu kapalı kapta Sunguard WP li karışımı 30 saniye kadar çalkalayınız.

4. Tanktaki sıvı bitene kadar karıştırmaya devam ediniz.

b. Uyuşabilirlik;

Birçok böcek ilaçları, yayıcılar ve diğer katkılar Sunguard WP ile kolaylıkla uyuşabilir. Ancak emin olmak için karıştırma yapmadan önce küçük bir kapta fiziksel ve biyolojik uyumluluğunu test edebilirsiniz. Test karışımında çökme var mı ? film oluşumunu etkiliyor mu ? veya viskositesini artırıyor mu ? Bu gibi uyumsuzlukları önceden tespit edebilirsiniz.

Oluşacak film tabakasının beyaz olması gereklidir. Karıştırma tankında daha önce yağ ve benzeri maddelerin kullanılmış olması film tabakasının rengini değiştirebilir. Sunguard WP ile birlikte kükürt kullanmanız gerekirse, suda çözünebilir kükürt kullanınız. Element kükürtün Sunguard WP ile kullanılması önerilmez.

c. Genel uygulama rehberi;

Oranlar : Eğer aksi belirtilmişse 100 lt su içinde 2.5 ile 5 kg Sunguard WP kullanılmalıdır. Yeterli miktarda kaplama yapabilecek süspansüyon hazırlanmalı ve bitkilerin yüzeyi kuruyken uygulama yapılmalıdır.

Yoğun yağışlardan veya sert rüzgarlardan etkilenen koruyucu örtü tabakaları en kısa zamanda yeniden uygulama yapılarak yeterli örtü tabakası olması sağlanmalıdır.

Ağaç yapraklarının kuruluğu: Yapraklarda damlacık halindeki ıslaklık örtü tabakasının yetersiz olmasına sebep olur.

Çok sıcak ve kuru şartlarda: Bu şartlarda karışımdaki su miktarını artırınız.

Püskürtme metodu: Hava basınçlı , yüksek basınçlı el tabancası vb. gibi püskürtme metodu en uygun olanıdır. Verilen oranlardaki Sunguard WP karışımının akış hızı suya yakındır.

Örtü tabakasının gözle muayenesi iyi bir kaplama yapıldığını en iyi gözlem şeklidir.

Çok fazla sulama veya çok serin hava koşullarında Sunguard WP uygulaması yapmayınız.

Bitkilerin gövdelerindeki temizlenmesi zor gözenekli yüzeylerine ve diğer kıymetli yüzeylere uygulama yapılması önerilmez.

Ağaç bitkileri için uygulama rehberi: Ağacın yüzeyini kaplayacak kadar hesaplanan hacimdeki Sunguard WP hava basınçlı tabanca ile uygulaması yapılmalıdır.

10 x Ağaç yüksekliği (m) x Ağaç genişliği (m)

Ağaç sırası hacmi Hesaplaması = ------------------------------------------------------------

Ağaçlar arasındaki boşluk (m)

Sulu püskürtme:

İyi bir kaplamanın olması için fazla miktarda su ile püskürtme yapılmalıdır.
Ağaç üzeri bir tente ile kaplanarak püskürtülmesi daha etkili örtü tabakası olmasını sağlar
Kullanılacak su miktarı tecrübeye göre veya hesaplama ile tespit edilmelidir.
Suya eklenecek Sunguard WP tablodan kontrol edilmelidir.
Sulu püskürtme hacmi: Bir hektar için sulu püskürtme hacmi aşağıdaki şekilde hesaplanır;

Sulu püskürtme hacmi = (Ağacın gövde hacmi ) x (Püskürtme hacim faktörü)

(not: Püskürtme hacim faktörü 125 )

Konsantre püskürtme ;

Konsantre püskürtme yapabilecek püskürtme aleti kullanınız.

Tespit ettiğiniz su hacmine göre püskürtme aletini ayarlayın.

Aşağıdaki hacim hesabına göre karıştırma oranını belirleyin.

Konsantre püskürtme hacmi hesaplama örneği;

i) Yukarıdaki hesaplama ile “sulu püskürtme hacmi” tespit edilir. Örnek:1500 L/ha

ii) Konsantre püskürtme hacmini seçiniz. (örnek : 750 L/ha)

iii) Konsantrasyon faktörü : 2X dir. ( 1500 /750 =2)

iv) Eğer sulandırma oranı 5kg/100 lt ise, konsantre sulu hacim 2 x 5 , yani 10 kg /100 lt olarak hesaplayınız.

d) Mahsul sonu yıkama ve paketleme

Mahsulün direk yıkanması önerilmez çünkü ürün üzerinde ince tabaka halinde kalan Sunguard WP ürünün olgunlaşmasına engel olmaz. Ürün üzerinde kabuk olduğu için kolaylıkla temizlenebilir.

Erken sezon için mahsulün markete sunulması için yıkanması önerilir. Birçok kalıntı paketleme hattında fırça veya basınçlı su ile temizlenir.

İlk defa kullananlar küçük bir uygulama ile ürünlerin üzerinde kalıntı yeterli miktarda gideriliyor mu diye kontrol etmelidir.

Bazı ürünlerde, Sunguard WP ın beyaz tabakası yıkama veya fırçalamadan sonra da görünebilir. Bu durumda paketleme hattındaki temizleme iyileştirilmelidir. Yüksek basınçlı nozul , nozul tipi, uzun saçaklı fırçalar, sıcak su, daldırma tanklarında daha uzun süre bekletme, farklı fırçalama tiplerini kullanma, Fırça dönme sisteminde yeni ayarlama vs. gibi uygulamalar ile iyileştirme yapılabilir.

Potansiyel alıcılar veya yetkili otoritelerce kabul edilen deterjan katkılı taze ürün yıkama hatlarında örtü tabakası çok daha kolay uzaklaştırılır.

Özel ihraç veya organik tarım ürünlerinde waks (mum) kullanılması kesinlikle önerilmez.

II. GÜNEŞ YANIĞINI ÖNLEME VE SICAKLIK STRESİNİ AZALTMA İÇİN KULLANIM

Sunguard WP bitkinin gücünü ve verimliliğini artırır.
Sunguard WP bitkinin gövde sıcaklığını düşürerek serin tutar. Sıcaklık ve susuzluk stresini azaltır.
Sunguard WP meyvenin rengini iyileştirir, Brix değerini artırır, yüzeyinin düzgün ve şekilli olmasını sağlar.
Güneş yanıklığını önleme uygulaması ; Güneşin yakıcı zararı oluşmadan önce, 10 -30 Haziran döneminde (havaların yağışlı ve serin gitmesi durumunda 15-30 Temmuz’a kadar ) ağacın meyvesine, yaprağına, dallarına ve gövdesine uygulanmalıdır. Önce tam doz, daha sonra 10 -15 gün içinde yarım doz uygulanır. Sıcakların şiddetine göre 2-3 hafta ara ile daha sonra diğer uygulamalar yarım doz kullanılır. İyi ve etkili bir örtü tabakasının oluşması için 10 gün ara ile iki tam doz, 15-20 gün aralar ile 3 veya 4 yarım doz uygulama yapılması önerilir.

Kullanıldığı Bitkiler, Kullanım Dozu, Kullanım zamanı ve şekli :

Bitkiler

Oran

Öneriler

Bodur elma, bodur armut, ayva, nar, muz, kivi, incir narenciye, zeytin, Trabzon hurması

Tam doz: %5 lik süspansüyon
(5 Kg/100 Lt)

İlk uygulama
50kg/ha

½ doz:% 2,5 luk süspansüyon
(2,5 Kg/100 Lt)

daha sonraki uygulamalar
25 kg/ha

Hazırlanan süspansüyon ağaçlar üzerine yekpare püskürtülür. Püskürtme işlemi sonucu beyaz ince bir örtü tabakası oluşumu sağlanır.

İlk uygulama güneş ışınlarının hasar yapıcı etkilerinin başladığı 10-30 Haziran döneminde,

( Havaların serin ve yağışlı olması durumunda 15-30 Temmuz’a kadar) tam doz yapılır. Etkili bir örtü tabakası oluşumu için 10 gün ara ile bir tam doz daha önerilir. Diğer uygulamalar 2-3 hafta ara ile yarım (½) doz olarak uygulanır.

Sert çekirdekli meyvelerde hasat sonrası bitkileri serin tutmak ve dinlenme dönemini stressiz geçirmesi için 2-3 defa yarım doz olarak uygulanır.

Ceviz, badem, fındık, kestane, Antep fıstığı,

Kayısı, kiraz, erik, şeftali, nektarin

Domates, salatalık, biber, balkabağı , kavun, karpuz, enginar

İlk uygulama sebzelerin 3-4 cm büyüklüğe erişmesiyle yapılır. Mevsim sıcaklığına ve bitkinin hacmine göre su miktarını artırınız. Bitki yüzeyindeki koruyucu örtü tabakasının kaplamasına göre 10-15 gün aralıkla uygulamayı tekrarlayınız. Hasat gününe 7 gün kalıncaya kadar uygulama tekrar edilebilir.

III. ÜRÜN DEPOLAMA VE ATIKLAR :

Kuru ve nemsiz yerde depolanmalıdır. Atık ürün ve paketler çevre kurallarına uygun olarak atılır. Su kaynaklarını ve çevreyi kirletmez.

.



Bu alıntıda kim kalsine ve de rafine kaolin ya da içerik ile ilgili bir bilgi vermiş? Ben göremedim ama Meyvelitepe Kesin görüyor ve hissediyordur. o yüzden bu ürünle ilgili bir soru sormak ihtiyacıda yoktur.

Belki de şakacıktan sormamıştır aslında zaten sormuştur ama bizim haberimiz yoktur.

Gelelim SURROUNDA onunla ilgili bröşürde aşağıda.


Surround® WP
Diğer tarım ilaçları

Bu gruptaki diğer ürünler

VİNTERVAŞ
Pix®
QL AGRI 35
Arama


İlpaş İlaç Tohum Fidan Üretim ve Pazarlama AŞ

Adres: Şehreküstü Cad., Yüksel Gökdelen Pasajı, No:27/30, Bursa, Turkey.
Tel: +90 224 224 04 02 - 220 14 20
Faks: +90 224 220 09 60
E-posta: ilpas@ilpas.com
Etken madde: %95 Saf Kaolin

Formülasyon Şekli: WP (Isıtılabilir Toz)

Kullanıldığı Bitkiler ve Uygulama Şekli
Bitki adı Kullanım dozu Kullanma şekli ve dönemi
Bodur elma, Bodur armut, Ayva, Nar, Muz, Kivi, İncir, Narenciye, Zeytin, Trabzon hurması
Tam doz %5'lik süspansiyon (5 kg/100 lt)

İlk uygulama 50 kg/ha

1/2 doz: %2.5'lik süspansiyon (2,5 kg/100 lt)

Daha sonraki uygulamalar 25 kg/ha

Hazırlanan süspansiyon ağaçlar üzerine yekpare püskürtülür. Püskürtme işlemi sonucu beyaz ince bir örtü tabakası oluşumu sağlanır.
İlk uygulama güneş ışınlarının hasar yapıcı etkilerinin başladığı 10-30 Haziran döneminde. (Havaların serin ve yağışlı olması durumunda 1-5 Temmuza kadar) tam doz yapılır. Etkili bir örtü tabakası oluşumu için 10 gün ara ile bir tam doz daha önerilir. Diğer uygulamalar 2-3 hafta ara ile yarım (1/2) doz olarak uygulanır. Sert çekirdekli meyvelerde hasat sonrası bitkileri serin tutmak ve stressiz bir dinlenme dönemi sağlamak için 2-3 defa yarım doz olarak uygulanır.
Ceviz, Badem, Fındık, Kestane, Antep fıstığı
Kayısı, Kiraz, Erik, Şeftali, Nektarin
Domates, Salatalık, Biber, Balkabağı, Kavun, Karpuz, Enginar İlk uygulama sebzelerin 3-4 cm büyüklüğe erişmesiyle yapılır. Mevsim sıcaklığına ve bitkinin hacmine göre su miktarını artırınız. Bitki yüzeyindeki koruyucu örtü tabakasının kaplamasına göre 10-15 gün aralıkla uygulamayı tekrarlayınız. Hasat gününe 7 gün kalıncaya kadar uygulama tekrar edilebilir.
Karışabilirlik Durumu: Surround® WP insektisit ve yaprak gübreleriyle karıştırılabilir. Her zaman ilaçlama tankına öncelikle Surround® WP girmelidir.

Kullanım Şekli: Bodur elma, bodur armut, ayva, nar, muz, kivi, incir, narenciye, zeytin, Trabzon hurması / Ceviz, badem, fındık, kestane, antep fıstığı / Kayısı, kiraz, erik, şeftali, nektarin: Hazırlanan süspansiyon ağaçlar üzerine yekpare püskürtülür. Püskürtme işlemi sonucu beyaz ince bir örtü tabakası oluşumu sağlanır.
İlk uygulama güneş ışınlarının hasar yapıcı etkilerinin başladığı 10-30 Haziran döneminde. (Havaların serin ve yağışlı olması durumunda 1-5 Temmuza kadar) tam doz yapılır. Etkili bir örtü tabakası oluşumu için 10 gün ara ile bir tam doz daha önerilir. Diğer uygulamalar 2-3 hafta ara ile yarım (1/2) doz olarak uygulanır. Sert çekirdekli meyvelerde hasat sonrası bitkileri serin tutmak ve stressiz bir dinlenme dönemi sağlamak için 2-3 defa yarım doz olarak uygulanır.
Domates, salatalık, biber, balkabağı, kavun, karpuz, enginar: İlk uygulama sebzelerin 3-4 cm büyüklüğe erişmesiyle yapılır. Mevsim sıcaklığına ve bitkinin hacmine göre su miktarını artırınız. Bitki yüzeyindeki koruyucu örtü tabakasının kaplamasına göre 10-15 gün aralıkla uygulamayı tekrarlayınız. Hasat gününe 7 gün kalıncaya kadar uygulama tekrar edilebilir.

Kullanırken Dikkat Edilecek Noktalar:

Patlak veya delik torbalardan dökülen atık ürün ve paketler çevre kurallarına uygun olarak atılır.
Boş torba ve paketler çevre kurallarına uygun olarak imha edilir.
Depolama Durumu: Kuru ve nemsiz yerde depolanmalıdır. Torbalarda yırtık ve delik olduğunda tozunu solumamak gereklidir, mümkünse tozları depolama yerinden temizlemek gerekir.

Firma Beyanı: Bu ürünün kullanılmasına ilişkin etiketteki tavsiyeler, uzmanların bu konularda yaptığı araştırmalar ve tarla uygulamalarının sonucunu yansıtmaktadır. Verilen tavsiyelerin, doğru ve güvenilir olduğuna kanaat getirilerek, önerildiği gibi kullanılması şarttır. Bununla beraber, ürünün kullanımı ile ilgili doğabilecek tüm risklerin ortadan kaldırılması olanaksızdır. Bunlar, hava şartları, başka mamulllerin mevcudiyeti, ya da kullanım hataları gibi bitkide ve üründe hasar, etkisizlik ve istenmeyen sonuçlar doğurabilen ve BASF firmasının kontrolü dışında kalan faktörler olabilir. Bu tür riskler kullanıcıya ait olacaktır. BASF firması sadece adı geçen ürünün, etiketinde yazılı kimyasal özelliklere uygunluğunu garanti eder ve ürün, kullanım talimatına uyulduğunda, yukarıda bahsedilen riskler dışında kullanım amacına uygundur.

Kullanıldığı bazı bitkiler

Elma, Karpuz, Kavun, Erik, Kiraz, Armut, Şeftali, Kayısı, Zeytin, Salatalık (hıyar), Turunçgiller (Narenciye), Domates, Enginar, Ceviz, Balkabağı, Fındık, Antep fıstığı, Kestane

Teknik belgeler

Belge Dil Anahtar sözcükler
Surround® WP Türkçe BASF
Ambalaj

12.5 KG X 1



Bana bu broşürde nerede KALSİNE KAOLİN kelimesinin geçtiğini BİRİLERİ göstersin lütfen.


Sayın meyvelitepe üç yıldır Kaolin kullandığını ve artık bu işi değerlendirebildiğini bildirmişti.

Şu sorumada her halde cevap hemen gelir

Sayın Meyvelitepe üç yılda kaç ton Sunguard ya da Surround kullandınız ?

NAŞİNİZİN GÖVDESİNİ KAPLARKEN DİBİNDEKİ KOCA KABAĞIN BİLE FARKINA VARAMAMIŞSINIZ. !!! Yoksa bu da başka bir şaka mı?



Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 13:35   #336
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Uygulama yaparken ilaç atma ekimanlarınızı kesinlikle sisleme modunda çalışıtırın ve uzaktan atınız.
Bunu belirtmeliyim.
Ben uygulamada ve yayınlamış olduğum 313 teki mesajımdaki resimlerde üstte yazıldığı şekilde uygulama yapmadım, ilaçlamalardaki gibi direk ağaça yaprağa püskürterek verdim, rüzgarlı bir havada attım.
Yanlış uygulamayı resim yayınlıyarak yanlış bir şeyler vermek kullanılan hangi ürün olursa olsun ürüne haksızlık etmek istemem, bundan dolayı bunu belirtme ihtiyacı duydum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 19:41   #337
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Ensar
Hangi parametre olursa olsun ölçmek için bilimsel yöntemler kullanılmadığı sürece insanları hiçbir şeye ikna etmek mümkün değildir. Ki bazen bilimsel yöntemlerle ölçülmüş parmatrelere bile inanmayan bir toplumda yaşıyoruz. Ama birileri kalkıp da, son derece soyut şeyler söyleyince millet top yekün ardından da gidiyor. Bu başka bir konu tabii ki.
Sn Ensar, benim önerdiğim yöntemin son derece basit olduğunu bir malzemeci olarak siz de çok iyi biliyorsunuz. Gönderin TÜBİTAK'a 2 adet kaplanmış yaprak, film kalınlığını ölçüp resimleyip size geri yollasınlar. Siz de buradan yayınlayın ve tartışma bitsin.

Yalnız bu arada, benim literatürde yaptığım küçük bir araştırmaya göre, kalsine edilmiş kaolinin film stabilitesinin daha iyi olduğu belirtiliyor. Selamlar.

guneydefne beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 21:21   #338
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ensar
Sayın Meyvelitepe üç yılda kaç ton Sunguard ya da Surround kullandınız ?

NAŞİNİZİN GÖVDESİNİ KAPLARKEN DİBİNDEKİ KOCA KABAĞIN BİLE FARKINA VARAMAMIŞSINIZ. !!! Yoksa bu da başka bir şaka mı?
Ensar bey, Belki sizin gibi atalarınızdan itibaren, ezelden beri değil, topu topu 3 senedir kullanıyorum. Bir litresine bazen 290 gr, bazen 315 gr denen, ama tartıldığında 580gr gelen ürünleri ayırd edecek kadar kullanmışımdır. Şimdi diyeceksiniz ki, nerede 315gr? Yurdumun yerli satıcıları önce yazar sonra yakalandık diye siler Neyseki müşteri görmez, görse de bir anlamı yoktur nasılsa. 4-5 kere sordum yanıt yok, onun yerine başka şeylerden bahsettiniz. Sessiz potansiyel müşterileriniz merak ediyor.

Kabağa gelince, niye meraklandınız bilmem.
Name:  kabak.jpg
Views: 2279
Size:  54.9 KB

Bugün itibarıyla 8-10 tane olmuşlar. Toprak işlemesini bırakmış olsam bile diğerlerini yolmam gerekecek.

Name:  kavun.jpg
Views: 2486
Size:  56.7 KB

Bu da kabuk vs. mutfak atıklarını attığım çukurun dibinde bir korsan kavun. Resimde belli olmuyor, hemen arkasında 2-3 tane altın çilek, bir de patates tesbit ettim bugün. Daha çok resimlerini çekmezle bitmez

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 21:49   #339
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sevgili Lilium, gayretleriniz takdire şayan, Ensar bey de hemen öne sürmüştü zaten ben de yanıt vermiştim, bu ikinci baskı oldu. Geçen seneki, ticari olmayan arkadaşlar arasında denenen, geliştirme potansiyeli olan kaolin çalışmasıydı. Dikkat edersen, muhtemelen nemdir diye ürünün ağır olduğunu vurgulamışım, saflığının önemini belirtmişim (pek öyle görünmediğinden). Taze bir hevesle başlayan birileri için dozunda ve anlayana önemli bir eleştiri. Üzerine gidilmesi beklenirdi.

Bu arada, Tabloya gri yazdım diye renk konusunda çok yazıldı. Grinin siyahtan itibaren binlerce tonu tonu var. Kabul ediyorum çok muğlak kaldı. 3 numarayı "Kirli beyaz - gri tonda", 4 numarayı "Kirli Beyaz sarı tonda", 6 numarayı da "Kirli Beyaz koyu sarı tonda" olarak düzeltiyorum.

Tabloda 3 numaranın renk durumunu "Açık Yeşil" olarak belirtmişim. Altındaki açıklamada da açık yeşil = Olabilir (sapmalı) notu var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 22:37   #340
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
İngilizcesi iyi olan arkadaşlar, lütfen Raynox adlı ürünü iyi incelesinler. Bulabilirlerse Washington State Üniversitesi'nden Dr. Larry Schrader'in Engelhard ile tartışmalarını okusunlar. Onun öncülük ettiği Raynox adlı ürün Evaporatif Soğutma ile birlikte kullanıldığında meyvede güneş yanıklığını %100'e yakın oranda engelliyor. Oysa bildiğiniz gibi, sadece kaolin uygulamasında bu oran %50'lerin altında.

Evaporatif soğutma büyük bahçelerde çok maliyetli bir işlem. Ancak kapama bahçelerde Türkiye'de de uygulayanlar var.
Sn.acem_caylak, ikide bir söylüyorum, tabii ki başka ürünler var. #224 nolu mesajda yazmıştım. Ne maksatla tekrarlıyorsunuz? Başka ürünler de var diye mi? Sattığınız ürün raynox'a benziyor diye mi?

Ben de tekrarlıyayım, Raynox ciddi bir ürün. Tek fonksiyonlu olmasına rağmen farklı bir mantığı, malzemesi ve teknolojisi var. Meyvalar wax ile kaplandığı için her ne kadar OMRI listesinde yok ise de UV ve IR ışınlarından korumada önemli bir yeri var. Fotosentez ve pestisit özellikleri çok belli değil.

Geçen gün, hiç yazmadığı halde bu başlığı iyi takip eden, zaman zaman özel mesajlarla bilgi alış verişi yaptığımız bir arkadaşımız ilginç bir bilgi paylaştı. Nefes alan elastiki cam kaplama. İlk bakışta nasıl olur ki, diye düşünüyor insan. Neden olmasın ki? Bence müthiş bir geliştirme. Arkasında yüksek teknoloji ve ar-ge var. Tarımda kullanımı olur mu olmaz mı bilmiyorum. Bir bağda denenmiş ve olumlu olmuş. Elbette, çozülmesi, denenmesi ve yanıtlanması gereken çok soru var. Heyecan verici.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 23:13   #341
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Birde aşağıdaki sözlere bakalım.

Zeytin hastalık ve zararlıları ile doğal mücadele – 299 Nolu Mesaj – 15 Mart 2010'da yayımlanmış.

Hadi Surround'u anladık. OMRI sertifikası var. Ya Sunguard ve Sabry Kaolin'in test belgeleri neden yayımlanmıyor. Meyvelitepe "bana gönderdiler" diyor.
Bunu anlamadım. Sadece Meyvelitepe sizler adına nasıl karar verebilir?
Meyvelitepe tescil kurumu mu? Neden bu belgeler sadece adı geçen üründen isteniyor? Meyvelitepe bu yetkiyi nerden alıyor?
Ne diyeyim biraz komik oldu. Bunu söyleyen bir satıcı. Sattığı ürünün özelliklerini yayınlamayan, sorulduğunda cevap vermeyen, tüketicinin sorduğunu görmezlikten gelen, ben sordum diye ilk defa burada benim ürünüm %95 kaolindir deyip ürünün sitesine bilgi koyan ama 315gr diyen, epey müddet sonra yahu bu 315 gr değil dendiğinde de hiç cevap vermeden alelacele sitede yazılı olanları silen mi soruyor başka ürünlerin analizlerini?

Ben tüketiciyim, aldığım ya da alsam mı diye düşündüğüm bir şeyin ne olduğunu sorarım. Satıcının tüketiciden belge sorduğu da burada görüldü.

Neden bu telaş? Ne olduğu belli, özellikleri iyi ve fiyatı çok ucuz yeni bir rakip çıktı diye mi? "Biz çok ucuzuz, kimse pahalı ürünlere mahküm değil, yerli malıyız, memleket ekonomisi, hem çevreci olcan hem pahalı satcan" gibi pazarlama söylemleri yıkıldı, aslında ürünün çok pahalı olduğu, ne olduğu da belli olmadığı için mi?

Bu arada Sunguard'da OMRI listesinde. AT-80'in de analiz sonuçları sitesinde zaten yayınlanmış durumda (ben sordum diye değil - yalan da çıkmadı). Elimde hem AT-80'in hem de Sunguard'ın ayrıca yazılı içerik ve analiz deklerasyonları da var. Önce sizinkini bir görelim, sonra belki yayınlarım.

Ensar bey, ben boroşürlere bakmam pek. Doğrulayacak başka yayınlar ararım.

Alıntı:
Surround Crop Protectant

Surround protects plants three ways to promote higher yields and more-marketable fruits and vegetables. First, the calcined kaolin particle film of Surround protects fruit against direct sunburn and heat stress damage. Surround can reduce sunburn losses by up to 50%. Second, Surround promotes plant health, which leads to more efficient photosynthesis and higher yields under extreme light and heat growing conditions. And third, carefully timed treatments of Surround reduce insect activity and can delay or even eliminate the need to apply conventional insecticides later. For organic growers, the insect suppression properties of Surround provides a valuable tool in managing insect populations

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 23:19   #342
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sevgili doğasever, o SEM picture'lardan bazıları #249 nolu mesajda var. Ensar bey görmek istememiştir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 23:28   #343
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Meyvelitepe,

Analiz yapmaya yetkili sertifikanız var var mı? Nasıl bir ürüne kalsine ve rafine değil dersiniz? Hadi "gözü gezi" anladıkta "arpacık" nerden çıktı? Yani rafine olmadığını nasıl analdınız? Elinizde bizim bilmediğimiz ilahi güçler mi var? Hani şu metali ayırt edebilen üstün yetenekli shirbazlar gibi!

Bu sözü söylemenin hukuki bir sorumluluk yüklediğini de biliyor musunuz?
Kilosuna iki lira verip aldığının ne olduğunu anlamaya çalışan müşterinin mi sertifikaya ihtiyacı var?

Tabloya iyi bakın ne demiş. Varsa belge yoksa söylenen ve söylenmeyene göre diyor. Size sordum, cevap verdiniz mi? Sonrasında kanserojen serbest silika kristallerinden bahsettim, bir yazının içinde de "iyi soru, var mı" diye yine sordum, cevap verdiniz mi? Hayır, yani söylemediniz. Daha ne bekliyorsunuz? Hala iyi soru. Sattığınız ürünün içinde serbest silika kristalleri var mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 23:43   #344
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Meyvelitepe,

Engelhard'ın (Dikkatli okurlar bu yazıda da vurguladığım gibi patent kurumunun bile, bu konudaki tutumu tartışmalı) ve onlarla birlikte çalışan ARS uzmanlarının dışında bağımsız bilim adamlarının (yani Engelhard'ın finanse etmediği bilim adamlarının) parçacık büyüklüğünün önemini gösteren bir dökümanı var mı?
Bakın o verdiğiniz linkte aşağıdaki paragrafı yazmışsınız.

Alıntı:
Engelhard ve ARS uzmanlarının görüşüne ve yaptıkları testlere göre, diğer sektörlerde de kullanılan kalsine kaolin %90’dan fazla saf kaolin içermek, %50’den fazlası 2 microndan düşük çapta öğütülmüş olmak ve beyazlık derecesinin %85’ten büyük olması koşuluyla tarımda da kullanılabilir.
.

Ne gerek var başka bilim adamlarına? Siz zaten o beğenmediğiniz bilim adamlarına söyletmişsiniz değil mi? Şimdi neden başka bilim adamı arıyorsunuz? Bunun adı nedir, söylermisiniz? Bu paragrafla kimi yanıltmaya çalıştınız?

Şimdi, tartışmalı diye nitelemeye çalıştığınız adamlara dayanmaya çalışmışsınız, niye?

Eminim çok aradınız şu mikron meselesinde sattığınız ürüne uyacak bir şey ama yok. Bu teknolojiyle bir çok ülkeden çok fazla deney ve makale var. Hepsi bağımsız, çoğunluğunun ARS ile bile alakası yok. Fakat ne yazık ki denemelerinde hepsi de Surround ya da M97 formülasyonu kullanmışlar. Ne diyelim, bu bilim adamlarının da hepsi satılmış, arada bir sunshader kullanmamışlar.

(Bu arada, hayatım boyunca hiç kullanmadığım, sadece bir kez satın aldığım, muhtemelen de bir daha satın almayacağım bir markadan bu kadar çok bahsetmek zorunda kalmam tuhaf)

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 23:53   #345
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Bu cümleyi söylenmemiş mi varsayalım. Sayın Meyvelitepe hep bilimsel takıldığını söylüyor. Bilmeyenler için, Elrepho beyazlık ölçümünde kullanılan bir spektrofotometre olup, Meyvelitepe'nin bahçıvanından daha iyi test eder.
Bir zamanlar OMO reklamı vardı. İki çarşafı yanyana asıp, beyazın daha beyazı var derlerdi. Gözleri de biraz bozuktur ama bizim bahçevan beyazı ayırıyor. %95'likleri hemen tanımladı. İşin gerçeği, yanyana gören herkes tanımlar. Bozulacak bir şey yok.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 00:37   #346
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Klasik Meyvelitepe taktiği, hani ortalık karışınca hemen toparlamaya çalışan büyük "kurtarıcı". Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir. İnsanlar resimleri yayımladıkça gerçekler ortaya çıkacak, bundan dolayı resim eklemeyin diyor. Elinde adı geçen üründen bulunanlar lütfen resimleri eklesinler ki, ak koyun kara koyun belli olsun.
Ne diyeyim, yine bir meyvelitepe taktiği uygulayalım. Ağaçlar beyaza iyi boyanmış mı, muhteşem olmuş, işte böyle olur, vs. Bunlar önemli değil, önemli olan nasıl bir film oluyor demiştim, sb'ye uymadı.

Peki, uygulama yapılmış yaprak resimleri görelim biraz da.

Altı tane örnek uygulamamız var. Ürünler ve numaraların öncekilerle hiç alakası yok, her şey tamamen farklı.

Uygulamaların hepsi sis gibi atıldı. Hiç yıkamaca yok. Önce hemen uygulama sonrası resimleri, sonra tam bir saat sonrasını, daha sonra da iki saat sonrasını yayınlayacağım.

Bu seferki biraz bulmacalı olsun. Hangisi, hangi ürünle yapıldı tahminleri rica edeceğim.

Name:  Bir.jpg
Views: 3110
Size:  65.3 KB
Name:  Iki.jpg
Views: 2157
Size:  60.9 KB
Name:  Uc.jpg
Views: 2108
Size:  50.8 KB
Name:  Dort.jpg
Views: 2148
Size:  51.8 KB
Name:  Bes.jpg
Views: 2217
Size:  69.8 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 00:38   #347
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Name:  Alti.jpg
Views: 2509
Size:  60.4 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 00:39   #348
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Name:  bir_saat.jpg
Views: 2032
Size:  26.5 KB

Bir saat sonraki durum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 00:48   #349
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Name:  iki_saat.jpg
Views: 2346
Size:  52.3 KB

Bu da iki saat sonraki durum.

Ben hangisi nedir bildiğim için tahminde bulunmuyorum. Ancak kendimce uygulama güzelliği açısından, en güzelden başlayarak ilk üç için bir sıralama yapayım.

1 Numara çok güzel örttü
3 Numara mükemmel dağıldı
5 numara da oldukça iyi görünüyor.

Sizlerden hem tahmin, hem de beğeni sırasını bekliyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 01:27   #350
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Dün gece burada dehşet bir yıldırım fırtınası olduğunu her şeyin kesildiğini yazmıştım. Bu esnada yaklaşık yarım saat son yıllarda gördüğüm en sert ve çok su bırakan yağışlardan biri de de oldu. Sabah bahçedeki el arabasının 2/3'ü su doluydu.

Sabah ilk iş zarar tesbiti için turlamak oldu. Sebze adalarında hiç zarar yoktu. Sebze adası dışına ekili dikili şeylerde mil dolmuş olduğunu gördüm. Epey bir çapa, mil kırma işi çıktı. Zeytinlerde tüm kuruyan çiçek taç yaprakları inmiş, zayıf taneler de inmiş, geriye zaten kalacak olanlar pırıl pırıl kalmış. Burada da bir sorun yok. Toprak su akışlarını iyi ayarlamışız, zaten bahçeyi sürme, çapalama işi yapmamıştık. Yarılan, kaybedilen toprak vs. yok.

Akşam üzeri, uygulamalı yaprak resimlerini çektikten sonra bir de naşileri ve zeytinleri kaolin kaplamaları açısından kontrol etmek istedim. Naşiler 14 gün önce AT-80 ile kaplandı. Zeytinler 3 hafta önce, çiçek öncesi sunguard ile.
Name:  nasi_yaprak2.jpg
Views: 2235
Size:  45.1 KB
Name:  nasi_yaprak1.jpg
Views: 2171
Size:  45.8 KB
Name:  zeytin1.jpg
Views: 2513
Size:  50.9 KB
Name:  zeytin2.jpg
Views: 2193
Size:  51.9 KB
Name:  zeytin3.jpg
Views: 2175
Size:  52.5 KB

Naşi ve zeytin yapraklarında uygulamadan sonra çıkan ve kaplamasız yapraklar rahatça görülebiliyor. Bu da uygulamanın üzerinden geçen zamanın ispatı. Hiç taç yaprak kalmamış zeytin taneleri de bu günü gösteriyor.

En alttaki resmi büyüteç altında çektim. Kaplamalı bir yaprak ve kaplamasız yeni sürgün.


Düzenleyen MeyveliTepe : 03-07-2011 saat 01:58
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 01:38   #351
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Name:  elma_yapragi.jpg
Views: 2723
Size:  43.5 KB

Bu bir SEM görüntüsü. Üstte 20 mikronluk cetveli görüyorsunuz, ona göre diğer büyüklükleri kıyaslayabilirsiniz.

Görüntü, elma yaprağının üst yüzeyini gösteriyor. Elma yaprağının üst yüzeyinde stoma bulunmaz, dümdüzdür. Stomalar altta. Onlara ait bir SEM daha önce yayınlamıştım.

Görüntü yine o pek de sevimli (!) olmayan, taraflı vs. bilim adamından (D.M.Glenn, Puterka). Ne yapsın adam, oturup icat etmiş bunu.

Başka icatları da var. Tam o konuda bilgi şey edecektim ki, araya fırtınalar girdi

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 01:55   #352
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bu arada AT-80 kullanacak arkadaşlara yardımcı olması için Sn.Zeytinlibahçe ile bir başlangıç ölçüsü hazırladık. Bunu yaparken ürünün serbest yoğunluğunu ve <2 mikron parçacık dağılımını göz önüne aldık.

Mevsimin ilk uygulamasında 100 litre suya, 5 kilo veya 16 litre AT-80
Devamındaki tamamlama uygulamalarında 100 litre suya 2.5 kilo veya 8 litre AT-80
Tüm uygulamalarda yayıcı-yapıştırıcı olarak 100 litreye 50ml NU-FILM-17


Yayıcı yapıştırıcı için başka organik alternatifler var mı bakılacak. Bu konuda önerisi olan arkadaşlar varsa hep birlikte araştırabiliriz.

Yukarıdaki ölçüleri ürün üzerinde daha fazla deneyim kazandıkça değiştirmek mümkün olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 10:06   #353
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Bilirsiniz bazı mumlar yatsıya kadar yanar.

Aşağıdaki resim, bizim kaolin değil. Hangisi olduğunu Meyvelitepe'nin bahçıvanına sormak lazım

Name:  DSC05917.jpg
Views: 2474
Size:  56.1 KB

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 10:22   #354
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Buda bizim sedimentasyon testi. Hani bazılarının hacimleri fazla olduğu için dibe çökelme fazla olması gerekmiyor mu? Solüsyonlar %3 lük. Bardakların 4 saat sonraki hali. Çökelme 5 gün sürmemiş hayret!

3 Numara SunShader, 4 numara Meyvelitepe'nin önerdiği ürünlerden en iyilerden biri, ancak Sabry kaolin değil. Diğerleri incelediğimiz yaklaşık 10'un üzerindeki ürünlerden biri. Hani Meyvelitepe'ye uysun diye 6 tanesini aldık. Marka adı vermek, hukuki sorumluluk gerektirdiği için ürün adı vermiyorum.

Name:  _DSC0009.jpg
Views: 2615
Size:  35.6 KB

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 10:41   #355
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bir cevap vermiştim, sildim.

Burada laf dalaşına gerek yok. Bir satıcı olarak getirin analiz raporlarınızı yeter.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 10:43   #356
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Eklenti 230496

Bu da iki saat sonraki durum.

Ben hangisi nedir bildiğim için tahminde bulunmuyorum. Ancak kendimce uygulama güzelliği açısından, en güzelden başlayarak ilk üç için bir sıralama yapayım.

1 Numara çok güzel örttü
3 Numara mükemmel dağıldı
5 numara da oldukça iyi görünüyor.

Sizlerden hem tahmin, hem de beğeni sırasını bekliyorum.
Biraz heyecan katalım. En az 4 uygulamanın ne ile yapıldığını bilene, kendisinde olmayan 20 çeşit evladiyelik tohum göndereceğim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 12:01   #357
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bir cevap vermiştim, sildim.

Burada laf dalaşına gerek yok. Bir satıcı olarak getirin analiz raporlarınızı yeter.
Sizde Sabry kaolin ve Sunguardın analizini getirin.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 12:56   #358
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu arada Sunguard'da OMRI listesinde. AT-80'in de analiz sonuçları sitesinde zaten yayınlanmış durumda (ben sordum diye değil - yalan da çıkmadı). Elimde hem AT-80'in hem de Sunguard'ın ayrıca yazılı içerik ve analiz deklerasyonları da var. Önce sizinkini bir görelim, sonra belki yayınlarım.
Mum olayına tekrar dönelim ve Don Aluisi kimmiş öğrenelim. Burada gösterilen sertifika ve üretici firma 51 yıldır Amerika'da Kaliforniya'da kaolin üreten Don Aluisi. Öyküsüne, okyanus ötesine uzanarak, daha ayrıntılı girecektik zaten. Kısaca bu yazıda sözetmiştik. Aşağıda benim blogumdaki o bölümü olduğu gibi alıyorum.


"Oysa bırakalım diğer ürünleri, kaolin bile Kaliforniya’da Don Aluisi tarafından Sun Guard adıyla üretilmekte, satılmakta ve çeşitli meyve ve sebzeler ile cevizde 46 (haberin yazıldığı tarihte 46 yıldır, şu anda 51 yıl) yıldır kullanılmaktadır. Bu ürün Kaliforniya’da Kaliforniya Üniversitesi’nde uzman Davis tarafından çeşitli bitki ve Granny Smith türü elmalarda denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmış. 1964’te Aluisi, ürününe Sıcaklık Kontrol Spreyi (Temperature-Control Spray) olarak patent almış ve ürünün ana maddesi Silsyum Dioksit olarak tescil edilmiş. Ancak patenti 17 yıl sonra geçerliliğini yitirmiş. Onun söylediğine göre bugün sattığı ürün temel olarak kaolinden oluşmakla birlikte içine bir miktar diğer maddelerden de katmış. Bugüne kadar bu ürün sadece Kaliforniya’da satılmış. “Çünkü ancak bu kadarını yapabiliyordum” diyor Aluisi. Şimdilerde ürününün Washintonda da satılması için bazı haklarını devretmiş. Garpitir ki Engelhard bu kişiye karşı hiçbir dava açmamış."

Yani Meyvelitepe'nin söz ettiği ve hep örnek verdiği Surround'dan önce kaolin zaten tarımda kullanılıyormuş. Ortada başkasının lisansının bize Sunguard diye gösterilmesi gibi garip bir durum söz konusu. Kimmiş Roa'cılara benzeyenler görülsün.

İşte Mister Glenn'in öyküsü de buydu. Ayrıntısı gelecek biraz zaman!

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 17:06   #359
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sizde Sabry kaolin ve Sunguardın analizini getirin.
Sn. acemi_caylak,

Israrla sabry kaolin şeklindeki ifadenizden rahatsız oluyoruz. Biz kaolin ithalatçısı bir firmayız. Portföyümüzde en az 10 çeşit farklı özelliklerde kaolin var. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bahsedilen kaolin AT-80 KALSİNE KAOLİN dir. sabry kaolin değil. Lütfen bizi tartışmaların içine çekmeyin. İsteyen herkes web sayfamızda ilgili ürünün analizini bulabilir. Gizli değildir. www.avsmineral.com

Ayrıca bizden ürün alan herkes palet üzerinde yazan batch numarasına göre o batch e ait spesifik analiz raporunu da alabilir. Ürünümüz ISO belgeli bir ÇİN firması tarafından üretilmekte ve 11 yıldır Türkiye de farklı sektörlerde (buna kozmetik de dahil) kullanılmaktadır.

Lütfen bizim ticari ürünümüzü menşei, üreticisi ve içeriği belli olmayan ürünler ile karşılaştırmayınız. Ne ile kıyaslandığımızı bilmek bizim de hakkımızdır.

Saygılarımızla

Sabry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 18:03   #360
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
İlginç bir sayfa. Tabii ki için içinde olmadığımız için, sadece takip edebiliyoruz ve cevaplarınızı okuyoruz. Sonunu çok merak ediyorum.
Hepinize selamlar.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024