![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Şimdi geldi kekik suyu ![]() Resmen odayı kekik kokusu sardı, bakalım bundan sonra memnun olacak mıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabinemizde İngiltere vatandaşı olan bakan (eskiden Ekonomiden, Hazine'den Sorumlu Devlet Bakan, şimdilerde Maliye Bakanı) bile var! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Sn denizakvaryumu ben de sizin bionem den memnun olup olmadığınızı merak ediyorum.. Bir kere enekjektörle ölçüp belli bir kaşığı ölçüp yapmak bana daha pratik geldi. Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tüm enerjimi ve vaktimi beyaz topraklara verdiğimden bionem evde kuzu kuzu yatıyor.Bu nedenle bir yorumda bulunamıyorum ![]() Ama haziran sonu itibarıyla atağa geçerim ve evde ne varsa bahçeye dikip bioneme başlarım(kırmızı örümcek-yaprak biti-yaprak kıvrılması-yaprak delinmesi gibi tatlı belalar var). Oğuz Beyin bahçede heykel yeri hazır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan benimde damacana suyu kullandığım oldu ne yalan söyleyeyim. Pet büyük damacanalardan bir adet doldurdum bekletiyorum onu kullanırken ikinci damacanayı doldurup bekletiyorum. Birkaç gün bekleyen su konusunda artık sıkışmıyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
İçime kuşku düşürdünüz şimdi.. Damacanın ağzının açık olmasının yetip yetmeyeceği konusunda cevap bekleyelim.. Yetmiyorsa daha geniş ağızlı bir kap bulmalı.. Bir köşede durması, kullanışı kolay oluyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sudaki klorun uçması için daha geniş ağzı olan bir kap bulmalısınız.Hatta suyu bir kaç kez karıştırıp hava almasını da sağlarsanız çok daha sağlıklı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (eskiden akvaryum için ağzı kapalı kovada 3 günde beklettim balıklara bişi olmadı ama bioneme olurmu bilemem oğuz beyin yorumlarını bekliyoruz) gerçi hep aynı mevzular konuşulduğu için bayıyo olabiliriz ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Bugün buraya yazdığım mesajları ve resimleri ben göremiyorum.yoksa yanlış bir işlem mi yaptım.574 nmaralı mesaj haric. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar bionem uygulanmamış son resimleri burada yayınlıyırum.Önümüzdeki günlerde tekrar bakalım bionemle tanışan bitkilerimizde ne gibi farklılıklar olacak.Hep beraber gözlemlemeyi umuyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=222 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Arkadaşlar ; Bionemi karıştırmak istediğiniz musluk suyunu damacana da ağızı açık 3 gün bekletmeniz yeterli olacaktır. Düzenleyen Oğuz Alper : 04-06-2009 saat 18:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bionem ile hazırladığınız karışımı çok iyi çalkalayarak bitki yapraklarınızın altına , üstüne ve gövdesine güzelce püskürtünüz bu uygulamayı 3 gün ara ile tekrar ettikten sonra 7günde 1 yaprak uygulamasına devam edebilirsiniz. Beyaz Sineklerin yok olduğunu göreceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşımlarınız ve titiz uygulamalarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlerinizi gördüm.Sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileklerimle.Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, Yetiştirileçek mahsül Karpuz. 5 dönüm (5000m2) açık alan, Sulama biçimi damlama, İlaçlama tankı 100 litre. Muhtemel zaralı kırmızı örümçek, külleme. Kullanılmış toprak altı gübre DAP. Fidan aşamasından olgunluk aşamasına kadar uygulacak gübreleme takvimini belirler misiniz? Bir litre bionem ile fidan aşamasında olgunluk olgunluk aşamasına kadar, kaç Domates fidanı yaparaktan gübreleme yapılabilir. Yukarıdaki işlemler sürerken, kırmızı örümçek ve külleme ortaya çıkarsa gübreleme takvimi ve gübreleme sayısı değişeçekmi? Ayrıca, 4 dönüm salatalık, 1 dönüm kabak, 1 dönüm domates (sırık değil), Gübreleme takvimi nasıl olaçaktır. Bu 3 mahsul aynı anda aynı noktadan damlama ile gübrelenebilir mi? Teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Bey; Karpuz : Dikim yapılıp can suları verildikten sonra damlamadan dönüme 2 lt Bionem kısa su programı ile ( 10dk da emdirilecek ) 1. kök uygulaması yapılır. 1 hafta sonra ikinci kök uygulaması ve son olarak 2.kök uygulamasından 15 gün sonra 3.kök uygulaması yapılır ve kök uygulamamız sona erer. Yaprak uygulaması 1.kök uygulaması yapıldığında başlanacak 100Lt suya 1/2 lt Bionem yaprakların altına üstüne püskürtülerek uygulanır bu uygulama hasat zamanına kadar 1 er hafta ara ile devam edilir. Salatalık , domates ve kabak ta da aynı uygulama geçerlidir.Aynı anda aynı dozajları uygulayabilirsiniz. Yaprak uygulaması su harcama miktarı sizin ilacı atış şeklinize göre değişir. İlk dikimlerde fidanlarınız ufak olduğundan çok su harcamassınız , fidanlar geliştikçe su miktarıda artar. Yukarıda bahsettiğim uygulamaların arasına npk ve izelement vermeyi ihmal etmeyiniz. Nematod , kök çürüklüğü , köklendirici , beyaz sinek , kırmızı örümcek ve külleme ilaçları kullanmanıza gerek yoktur. Uygulama esnasında kırmızı örümcek veya külleme görüldüğünde uygulama periyodumuzu değiştirmeden devam ediniz.Zararlılar zarar eşiğinin altında kalacaklardır. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, verdiğiniz bilgiler için teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak Biti Sorunu
Oğuz Bey, Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz. Hemen hemen haftada 3-4 kere de balkonumda bitkilerimi yakından gözlemler, incelerim. Dün akşam ise hayretler içinde kaldığım bir şey gerçekleşti: İrkilerek gördüm ki, 15 cm boyuna ulaşmış biber fidemin bir büyük yaprağının üzerinde onlarca yeşil renkte yaprak biti vardı. Bir kaç tanesi tam ergin boya gelmiş, bir düzine larva ve bir o kadar da larvadan çıkmış yavru yeşil yaprak bitleri. Yaprağın altını çevirdim, orada ağırlıkla larvalar vardı. Panikle bitkinin diğer kısımlarını da kontrol edip, hemen o bit sarmış yaprağı gövdeden ayırıp imha ettim. Bitkinin diğer kısımlarında ağır bir durum yoktu, akan suyun altında güzelce mekanik temizleme yaptım. Aklımın almadığı bir şey var: Bionem uyguluyor olmama karşın, belki bir veya birkaç gün içinde böyle bölgesel ve yoğun bir oluşum nasıl olabildi? Balkondaki diğer bitkilerimi de kontrol ettim, onlara bulaşan bir şey yoktu Allahtan! Elimde akarisit vardı ama o biber dahil hiçbirine uygulamadım. Vaktim olmadığından henüz Bionem de uygulayamadım o vaka üzerine. Neden olmuş olabilir? Ne dersiniz? Bir de, Bionem'i uygularken, güneş altında olmaması, belli ısı aralığında uygulanması veya akşam gün batımı sonrası uygulanmaması gibi uygulama şartlarımız var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Bir soruda ben sorayım ![]() Oğuz Bey; Bionemi Salı günü uyguladım, dediğiniz üzere 3 günde bir uygulayacaktım fakat bugün hava yağışlı olmasından dolayı uygulama yapamayacağım. Ne yapmam gerekir, tavsiyenizi alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Sn.lerdemir; Diğer bitkilerinizde olmamasına çok sevindim. Bionemi püskürtürken her 30 sn de bir çalkalayarak uygularsanız daha etkili olacaktır. Sabah serinliği veya akşam serinliğinde uygulamaların yapılmasını öneriyoruz.Öğlen uygulandığında güneş bakterimizi olumsuz etkiliyor. Bir anda okadar yaprak bitinin oluşması bana da ilginç geldi.Uygulama periyodunu 3güne bire çekerseniz sevinirim. Tekrar haberleşiriz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Balıkçıserdar; Hava yağışlı ise ilk açtığı gün uygulayabilirsiniz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Teşekkür ederim.Hemen ekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar söylemeyi unuttuğum önemli bir detay da Bionem şişesini veya hazırladığınız karışımı direk güneşe maruz bırakmamanız önemle duyurulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba ;Bionemi kullanan ağaçlar net üyelerinin yazmış oldukları yorumlar. Teşekkür ederim Sn.Ayine- i esma :Selamlar. 50 kadar saksının içindeki tüm çiçeklerin rahatı çok yerinde gibi görünüyor. Sıklemende hâlâ o minik böceklerden olmasına rağmen, sağlıklı, çiçekli ve tohum gönderilmiş durumda. 3 saksı olan Açelyalar yeni yeni sürgünleriyle çok sanatlı görünüyor. Ölmek üzere olan Yeni ginenin üzeri çiçek ve tomurcukla dolu. En müthiş değişiklikte mum çiçeği yapraklarında. Kocaman, parlak ve koyu yeşiller...Her saksıyı anlatırsam yazmakla bitmeyecek. Yani bionemden inşaallah çok memnun kaldık. Selametler dilerim. Sn.Güneyerer: İnanılmaz bir şey üç günde bir türlü büyümeyen fidelerim ,kabarmaya minik yapraklar vermeye başladı..gerçekten hızla büyümeye başladı..bunun üzerine bahcemde ne varsa kullanmaya başladım yapraktan kökten .yama yaptığım çim tohumlarına her şeye uyguladım..sürekli kekik kokuyorum..dört adet ladin fidanlarıma bile uyguladım..hepsi gayet iyi..hepsinin yanakları al al ,sağlıklı tosuncuk gibi görunüyorlar şaka bu yana hakikaten fark edilir gelişmeler var..Alper bey teşekkur ederim. Sn.Feriha :Ben de son bir resim paylaşayım yarın karalahana hasatı var..Artık oldukça irileştiler ve sağlıklı bir şekilde bir sorun yaşamadan tam yemelik oldular. Yenilebilecek kalitede ilk sebze yetiştirme deneyimim oldu ve bionem sayesinde sorun yaşamadım. Teşekkür ederim Oğuz bey. Sn.Güneyerer: Alper bey,salatalık fidelerime de uygulamıştım.bugun onları bahceye dikmek için dikkatlice çıkarıyorduk ki o da ne ,bir kök yapmış inanılmazdı .fideciden aldıklarım da minicik kök vardı .benimkiler beşer kez turlamışlar.ben bu arada domates fidelerime cok fazla kullandım galiba 25 fideden 7 tanesi aynı gün yandı..kalansağlar bizimdir dedik moral bozmadık ama kalanlar harika görunuyorlar ingiliz lordları gibi tepeten tepeden etrafı süzüyorlar yarında onları dikecegiz behhh beh behhh nidalarıyla (kökleri görünce cıkardığımız ses) ya şimdi ben bu gazla çimleredemi versem diye düşünüyorum nedersiniz hocam uygunmudur? Sn.20horoz: oğuz beyle görüştükten sonra bugünkü asma kontrolunde asmaların artık çiçeğe girmek üzere olduğunu gördüm.Bunuda sizleri fotograflayayım istedim .Bir tane asmamızı feda ettik bu arada yine zaten biyolojik kontrol için bütün asmalarım feda oldu ama herhalde ben bundan büyük zevk duyarak çiçek başlangıcındada bionem uyguladım ve dediğiniz gibi oğuz bey asmanın bir tanesini boy abdestini aldırdım . Bakarsınız bir hafta sonra çiçekten çıkamaz derhal cenaze namazını kıldırırım. Bu asmadaki külleme hastalığı sadece bir yaprakta vardı ama külleme hastalığını kurumaya yüz tuttugunu ayrıca başka hiç bir yerinde rastlamadım.Bunu özellikle belirteyim kimsenin aklında şüphe kalmasın .Ayrıca bunu niye çiçekteyken bionem uyguladığımı sorarsanız bu asma karantina altında hem külleme ilerliyebilecekmi çünkü halen küllemeli yaprak üzerinde hem çiçekteyken attım .Acaba çiçeğe zarar verecekmi.Ayrıca sizi kutlarım oğuz bey başarınızdan dolayı. Sn.Bgozcan : 2008 Mart ayından itibaren açık alanda örtü üzerinde yetiştirdiğim çileklerime 3 defa topraktan damlama sulama ile, 5 defa yapraktan Bionem uygulaması yaptım. Gerekli bakımları (kol kesme, kuru yaprakları koparma, erken açıp donan çiçekleri koparma, fide dipleri ve sedde aralarındaki otların koparılması) zamanında yaptım. Ekdeki fotoğraflarda görüldüğü gibi hastalıksız sağlıklı çilekler yetiştirmekteyim. Küf, kırmızı örümcek, yaprak biti, külleme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Meyve üzerindeyken bile kalıntı bırakmayan Bionem kullanabilmem bana hasatta büyük kolaylık ve iç huzuru sağlıyor. Bionemin kullanılması ve çilek yetiştiriciliği konusunda özverili, içten yardımlarından dolayı Alper YEĞİN’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sn.Meyvelitepe:Arkadaşlar, ben bu ürünü gerek ruhsatta belirtilen, gerek ilacın içerdiği bakteri hakkında yabancı kaynaklı makalelerde gördüğüm etkilere göre kullandım. Her ne kadar Oğuz bey muhtelif mesajlarında böcek, sinek, larva vb. zararlılara karşı etkilerinden söz etmiş ise de benim böyle bir beklentim olmadı. Uzun sözün kısası Bionem'i zararlı mantarlara karşı koruyucu olarak kullandım. Etkisi konusunda da çok net bir şey söyleyemem. Ağaçlarımda böyle bir mantar hastalığına henüz rastlamadım (şeftali fidanlarındaki yaprak kıvırcıklığı hariç. Onu da hastalık fazla ilerlemeden bakır içerikli ve organik sertifikalı başka bir ilaçla durdurdum). Bu yüzden Bionem'in etkisini tam olarak söyleyebilmek bu aşamada benim için çok kolay değil. Ağaçlarımda mantar türü şeyler zaten yoktu. Bionem gelmesini engelledi mi, yoksa zaten olmayacak mıydı bu anlamda yeterli deney sonucuna sahip değilim. Kırmızı örümcekte de henüz deneyebilmiş değilim. Fakat onu ölçmem de zor olacak. Köklenme konusunda da bir etki ölçebilmiş değilim. Zira, köklenme, çimlenme gibi bitki gelişimlerinde, toprak, nem, ısı vb. durumlar esas etkiyi yaratıyorlar. Böyle bir durumda uygulanan veya uygulanmayan Bionem'i ölçmek benim için kolay değil. Bunun için çok detaylı kontrol ortamları oluşturmak gerekir. Sn.İklimsiz: Kırmızı örümcek bana pek uğramıyor fakat beyaz sineklerle çok sıkı arkadaşız. Bionemi henüz bir kez uyguladım, pazartesi ikinci uygulamayı yapacağım.Bir haftada gözlemlediğim hem sayıları azaldı, hem de daha uyuşuklar sanki.Bionemin kekik kokusu çok hoş, belirtmeden geçemeyeceğim Sn.Koyuyeşil : Bahçemde ve balkonumda her sene başıma dert olan kırmızı örümceklerle bu yaz pek karşılaşmıyorum. Açıkçası bionemi 4 kez uyguladım henüz. Sadece 2 adet örümcek gördüm, onları da elle ortadan kaldırdım. Güllerimde ve oya ağacımda hafif bir külleme var, bu hafta sonu bionem uygulayacağım. Bitkilerim genel olarak oldukça sağlıklı görünüyorlar. İlk etapta özellikle gül filizlerine musallat olan yeşil bitleri nisbeten azalttı, tamamen ortadan kaybolmaları için daha sık bir uygulama yapmak gerekiyor sanırım. Sn.20horoz: syn oğuz bey bugün için gelip ziyaret edip bağların burdaki durumunu görüp benimle tanıtığınız için teşekkür ederim.Bence bu işin en güzel tarafı teşisi yerinde koymak ona göre tedbir almaktır sizde bunu başardınız .Verdiğiniz ürün üzerinde bana samimiyet göstermiş oldunuz. Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa Sn.gilan: Bahçede mantari bir sorun görünmüyor. Her yaz frambuazlarımda olur, bakalım bu sene olacak mı. Vişne ağacına bu sene insektisit atmadım, vişneler olduğunda göreceğiz Komşumun sınır çalılarında bolca mantar vardı 2 senedir, onlara uyguladım, mantar oldukça azaldı. Ortancalarımda külleme benzeri birşey vardı, geçti. Red robin domates fideciklerimde Bionem'in köklendirme etkisini test ediyorum. Henüz 1cm boyundalar şaşırtma yaparken sonuçları paylaşırım.Gül bitlerinde hiç düzenli uygulamadığım için başarılı olamadım ama şimdi 3 gün aralıklı uygulamaları deneyeceğim. Özellikle reçellik güle ilaç atmak istemiyorum çünkü. Sn.Lerdemir: Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım. Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim. Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim. Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi. Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim.Şimdilik gözlemlerim bunlar. Sn.Güneyerer: Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz ..sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı.. damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var.çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı? en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok.bu bile bahçıvanı ikna edemedi.bahcıvan bionemi söyle bir koklayıp''Abla yaw ,bunda mikrop falan yok bu kekik suyu,böcekler kokuyu duyunca toz oluyorlar sonra geri geliyorlar ,böyle herşeye inanma allahsen dedi ve gitti.Herhalde aralarında konuşup tuaf olduğuma karar verdilerki bir haftada işe aldığım iki bahcıvanda başlamadan vazgeçtiler..Eşim ne yapıyorsun sen bu adamlar kaçıyor diyor Valla bir şey yapmıyorum organik tarım yapıyorum sadece diyorum..bilmiyorki, sümüklü böcek ilacı bile kullanmayıp(toprakta kalıp zarar veriyor diye)bahcıvanla beraber yüzlerce topladığımızı. Sn.Feriha: Beyaz sineklerin ele geçirdiği Physalis bitkimde birkaç binonem uygulamasıyla iyi sonuc aldım. Birkaç yaprağı mahvetmişlerdi yok oldular. Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız.. Sn.Lerdemir: Bionem'i balkondaki saksılarım için tavsiye ettiğiniz ölçülerde düzenli olarak kullanıyorum biliyorsunuz. Hemen hemen haftada 3-4 kere de balkonumda bitkilerimi yakından gözlemler, incelerim. Dün akşam ise hayretler içinde kaldığım bir şey gerçekleşti: İrkilerek gördüm ki, 15 cm boyuna ulaşmış biber fidemin bir büyük yaprağının üzerinde onlarca yeşil renkte yaprak biti vardı. Bir kaç tanesi tam ergin boya gelmiş, bir düzine larva ve bir o kadar da larvadan çıkmış yavru yeşil yaprak bitleri. Yaprağın altını çevirdim, orada ağırlıkla larvalar vardı. Panikle bitkinin diğer kısımlarını da kontrol edip, hemen o bit sarmış yaprağı gövdeden ayırıp imha ettim. Bitkinin diğer kısımlarında ağır bir durum yoktu, akan suyun altında güzelce mekanik temizleme yaptım. Düzenleyen Oğuz Alper : 06-06-2009 saat 02:21 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Aşırı doz Bionem'den yanmış olabileceğini düşündüğüm ceviz fidanımın yapraklarının fotğraflarını istemiştiniz. Az önce çekip hazırladım. Bionem haricinde bir nedeni de olabilir gibime geliyor. Bir bakın bakalım: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|