agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Mine Pakkaner
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2011, 22:12   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Renkli Makarnalar (ıspanaklı, pancarlı vb)

Lazanyadan su böreği

Lazanya almak için dışarı çıkmaya üşenip, (tembellik başa bela) kendim yaptım

Bu ıspanaklısı... 5 kat bana yeter

Name:  ysb1.jpg
Views: 1684
Size:  48.3 KB

Name:  ysb2.jpg
Views: 1533
Size:  55.2 KB

Balkabaklı ve pancarlısı için malzemeler...

Name:  ysb3.jpg
Views: 1574
Size:  57.4 KB

 
kasap.94 ve Pusarık beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 22:59   #2
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Aman Allah' ım şimdi tembellik bu mu oluyor? Lütfen nasıl yaptın anlatır mısın? )))

gulcingiller beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 15:19   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
2 yumurta
Yarım kilo ıspanağın sadece sapları
Aldığı kadar un
Tuz

Ispanakları birkaç dakika haşlayıp, bıçakla çok ince kıy ya da doğrayıcıdan geçir.
Suyunu iyice sık, tüm malzemeyi karıştır. Sert bir hamur olsun. Yarım saat kadar dinlendir. Açebileceğin büyüklükte parçalar koparıp, 1-2 mm inceliğinde aç.
Tümünü bitirince kesme işini yapabilirsin. Erişte yaparken üst üste konup kesileceği için tavlanması (biraz kurumaya başlaması) önemlidir ama bunlar tek tek kesildiği için sorun değil...

Büyüklükleri aynı olsun, nasıl keseyim derken, bir kenara ayırdığım plastik kestane şekeri ambalajı buldum. Yapısı çok uygundu, kurabiye kalıbı gibi kullanararak lazanyaları kesebildim.

Artan parçaların büyüklerini erişte gibi, daha küçüklerini de çorbalık olarak kesip kurutabilirsin.

Not: Bu malzeme ile 18 yaprak yaptım. Bir pişirimlik erişte ve 2 pişirimlik çorbalık çıktı.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 15:46   #4
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Eline sağlık Tarifini verebileceğin, bir yerlere not aldığın, ya da bir yerlerden baktığın bir tarif değildir bu mutlaka. Yeni yaptığın için hatırladığın, deneysel ve muhteşem yemeklerinden birisi sadece...

Yılbaşında "malikane"de bana ikram ettiğin, hani iki parça halindeki, biri düz, diğeri halka biçimli olan, ikisi birleştiğinde oluşan minik havuzun ortasına reçel koyup yediğim o güzel şeyin tarifini hatırlamıyorsun mesela... Ben ona takılmış durumdayım. Tarçınlıydı hatta...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 15:54   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Mine'nin Lazanyadan su böreği konusu üzerine aklıma geldi... Renkli makarnayı biliyordum ama işi su böreğine kadar uzatmak aklıma gelmemişti

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 20:03   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Ben de kızımdan yeni bir şey öğrendim. O da bir Amerikan mecmuasından alıntılamış.

Ispanak Plakalı Lazanya olmalı adı.

Ispanaklı plakaları önce tuzlu sıcak suda kısa bir müddet yumuşat.
Sonra buradan çıkartarak hemen soğuk suda dinlendir.
Daha sonra sularını çekmesi için kâğıt havlu üzerinde dinlendir.

Payrex bir kaba kıymalı sosdan bir miktar koy, üzerine lazanya plâkalarını kabın dışına sarkacak şekilde bir sıra döşe.
Plakaların üzerine tekrardan kıymalı sosdan döşe
Üzerine beşamel sosu ince bir şekilde yay.
Ve mozzarella ile permesan peynirinden azıcık rendele.
Tekrar bir sıra lazanya plakalarından döşe, beşamel sos ve peynirden sonra ve kap dışına sarkıttıklarınızı da içeri kıvır.
Eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek, alimımyum folya kapatarak 180° ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra folyayı kaldırarak bir 12-15 dakika daha kızartarak servis yapabilirsiniz.

Name:  lazanya2.jpg
Views: 2905
Size:  52.8 KB

kasap.94 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 18:14   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Aman Allah' ım şimdi tembellik bu mu oluyor? Lütfen nasıl yaptın anlatır mısın? )))


Sevgili Mine Hanım, ya bunlara ne dersiniz?

Bayram şekeri değil, renkli erişteler. Hepsi de sayın malina mamulâtı.

Bir de renkli fiyonklar var, bayılırsınız. Onları da Bu Gün Ne Pişirelim başlığına koymuştum.

Name:  P4190216 (600 x 450).jpg
Views: 1688
Size:  49.2 KB

Name:  P4190217 (600 x 450).jpg
Views: 2834
Size:  54.1 KB

Name:  P4190218 (600 x 450).jpg
Views: 2305
Size:  48.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 19:47   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Pişmiş hallerini de görmek isteriz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 22:57   #9
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Çok güzeller,elinize sağlık...

Bu yaz ablamla erişte yaptık, besleyici olsun derken yumurtayı fazla kaçırmışız, biraz sert oldu, ama yinede güzeldi...

Bu renklilere bayıldım, en kısa zamanda yapılacak listemde...

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 19:24   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Pişmiş hallerini de görmek isteriz
Tabii sevgili malina, en kısa zamanda yapacağım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 11:16   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 568
Çok güzeller ellerinize sağlık her tarif birbirinden çekici ama şu renkli makarnalar tam çocukların sevdiği gibi olabilir tez zamanda yapmaya çalışacağım.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2012, 20:05   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-10-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 226
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Mine Hanım, ya bunlara ne dersiniz?

Bayram şekeri değil, renkli erişteler. Hepsi de sayın malina mamulâtı.

Bir de renkli fiyonklar var, bayılırsınız. Onları da Bu Gün Ne Pişirelim başlığına koymuştum.


Eğer İstanbul toplantısında Sn. malina'dan bu renkli şeritleri tatmamız için bir imkan olacaksa, uçarak gekiyorum bilesiniz

Pusarık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2013, 10:18   #13
Ağaçsever
 
nihal_es's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 86
Galeri: 23
Bunlarda benim ev yapımı ıspanaklı makarnalarım ..

Eklenen Resimler
 
nihal_es Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019