agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen canannuman
  • 1 Gönderen Uzaylı
  • 1 Gönderen gokcens

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2010, 21:59   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Pirinç Çubukları ( Rice Stick)

Daha önce Japonya da tattığım ve aşık olduğum bir çeşit pirinç makarnası. Size bir sunum hazırladım.

Malzemeler;

Pirinç çubukları, 400 gr lık paketlerde marketlerde satılıyor

Mevsime göre sebzeler,

yeşil biber, 4-5 adet,

domates 500 gr,

sarımsak taze olması tercihimiz, 3-4 dal

taze soğan, 3-4 dal,

kuru soğan bir adet, kuşkonmaz, kapari,

kekik, karabiber, soya sosu, isteğe bağlı her türlü baharat

Suyu az mantarlar ( kestane mantarı, çintar, kuzu göbeği vs )

Surimi, somon ya da alabalık türleri fileto,

bezelye, mısır,


Yapılışı,

2 çorba kaşığı zeytinyağına soğanlar, sarımsaklar, biberler doğranarak yatırılır. 7-8 dk sonra kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir.

Karışıma, baharatlar ilave edilir ve soya sosu eklenir.

Mısır ve bezelye 3 dk boyunca haşlanır.

Daha sonra mısır ve bezelye bir kaşık zeytin yağı ve biraz soya sos ile tava da az çevrilir.

Kestane mantarı ya da diğer az sulu mantarlar 3-4 dikey parçaya bölünerek yağsız tavada su kaybedecek şekilde kavrulur.

Somon ya da alabalık filetoları bir kaşık zeytinyağı, soya sosu çekme karabiber sosu ile beraber çok kısık ateşte 10 dk alt üst pişirilir.

Surimiler ve kuşkonmazlar doğranarak yağsız tava da 3-4 dk kavrulur. Üzerine kapari eklenir ve ayrı bir kaba alınır.

Yemek yenmesine 25 dk kala pirinç çubukları sıcak suya bırakılır. Tarifinde 15 dk bekletilmesi yazılsa da 20 kez denediğimden kasıt söylüyorum, yaklaşık 22-23 dk beklemesinde fayda var.

Süzülen pirinç çubukları çukur bir kaseye alınır. Hazırlanan soslar ayrı kaseler konarak masaya konur.

Sonrasında, tabaklara servis edilen pirinç çubukları istenilen miktarda değişik soslar ve ilave soya sosları ile afiyetle yenir.

Çok besleyici, bizim damak tadımıza çok uygun bir lezzet.

 
Eklenen Resimler
     
Jakin beğendi.

Düzenleyen balbay : 22-04-2010 saat 23:32 Neden: ya da ya da deli oluyorum hala.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 22:04   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Pirinc Çubukları ( Rice Stick )

Diğer resimler,

Eklenen Resimler
     
Jakin beğendi.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 22:09   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Pirinç Çubukları ( Rice Stick )

Resimlere devam,

Eklenen Resimler
     
Jakin beğendi.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 12:00   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 568
Çok iştah açıcı duruyor elinize sağlık.

Jakin beğendi.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 12:30   #5
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Elinize sağlık. Bu pirinç çubuklarını pirinçunu ile erişte yaparak benzetebilirmiyiz diye düşündüm. Olur mu ki?

Jakin beğendi.
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 10:43   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Sayın BALBAY tarif için çok teşekkürler. Gerçi çok zaman olmuş paylaşalı ben yeni gördüm.

Jakin beğendi.
gokcens Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019