View Single Post
Eski 22-04-2010, 22:59   #1
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Pirinç Çubukları ( Rice Stick)

Daha önce Japonya da tattığım ve aşık olduğum bir çeşit pirinç makarnası. Size bir sunum hazırladım.

Malzemeler;

Pirinç çubukları, 400 gr lık paketlerde marketlerde satılıyor

Mevsime göre sebzeler,

yeşil biber, 4-5 adet,

domates 500 gr,

sarımsak taze olması tercihimiz, 3-4 dal

taze soğan, 3-4 dal,

kuru soğan bir adet, kuşkonmaz, kapari,

kekik, karabiber, soya sosu, isteğe bağlı her türlü baharat

Suyu az mantarlar ( kestane mantarı, çintar, kuzu göbeği vs )

Surimi, somon ya da alabalık türleri fileto,

bezelye, mısır,


Yapılışı,

2 çorba kaşığı zeytinyağına soğanlar, sarımsaklar, biberler doğranarak yatırılır. 7-8 dk sonra kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir.

Karışıma, baharatlar ilave edilir ve soya sosu eklenir.

Mısır ve bezelye 3 dk boyunca haşlanır.

Daha sonra mısır ve bezelye bir kaşık zeytin yağı ve biraz soya sos ile tava da az çevrilir.

Kestane mantarı ya da diğer az sulu mantarlar 3-4 dikey parçaya bölünerek yağsız tavada su kaybedecek şekilde kavrulur.

Somon ya da alabalık filetoları bir kaşık zeytinyağı, soya sosu çekme karabiber sosu ile beraber çok kısık ateşte 10 dk alt üst pişirilir.

Surimiler ve kuşkonmazlar doğranarak yağsız tava da 3-4 dk kavrulur. Üzerine kapari eklenir ve ayrı bir kaba alınır.

Yemek yenmesine 25 dk kala pirinç çubukları sıcak suya bırakılır. Tarifinde 15 dk bekletilmesi yazılsa da 20 kez denediğimden kasıt söylüyorum, yaklaşık 22-23 dk beklemesinde fayda var.

Süzülen pirinç çubukları çukur bir kaseye alınır. Hazırlanan soslar ayrı kaseler konarak masaya konur.

Sonrasında, tabaklara servis edilen pirinç çubukları istenilen miktarda değişik soslar ve ilave soya sosları ile afiyetle yenir.

Çok besleyici, bizim damak tadımıza çok uygun bir lezzet.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen balbay : 23-04-2010 saat 00:32 Neden: ya da ya da deli oluyorum hala.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön