![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Fazla sevilmez ve yenmez de ondan. Aslında geleneksel olarak Güney sebzesidir. Özellikle Louisiana'nın Cajun mutfağında, ki bence Kuzey Amerika'nın en önemli yöresel mutfaklarından biri, yahnilerde önemli bir yeri var. Buralarda sıklıkla kızartması yapılır. Pazara gelen müşteri genelde yapış yapış olmasından şikayet ediyor. Limonlu suya yatırsa bu sorun da kalmayacak ki yatırılmasa ne olur. Pek bir pişirme işlemi/hazırlık gerektirmediğinden çabukça tüketilen sebzeler daha çok satıldığı için, bunların fiyatları daha yüksektir. Yoksa nemli ve sıcak geçen yazları kulaklarımızdan bamya fışkıracak kadar üretmemiz mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Evet, pişirmesini bilmiyorlar. Dediğim gibi çiğ yenen bir sebze olmadığı için kolaya kaçacakları sebzeleri daha çok alırlar. Bu, bölgesel bir sorun. Maalesef ülkenin bu bölgesindeki insanların çoğu sebze tüketimi konusunda düşük eğitime sahip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|