![]() |
|
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Fazla sevilmez ve yenmez de ondan. Aslında geleneksel olarak Güney sebzesidir. Özellikle Louisiana'nın Cajun mutfağında, ki bence Kuzey Amerika'nın en önemli yöresel mutfaklarından biri, yahnilerde önemli bir yeri var. Buralarda sıklıkla kızartması yapılır. Pazara gelen müşteri genelde yapış yapış olmasından şikayet ediyor. Limonlu suya yatırsa bu sorun da kalmayacak ki yatırılmasa ne olur. Pek bir pişirme işlemi/hazırlık gerektirmediğinden çabukça tüketilen sebzeler daha çok satıldığı için, bunların fiyatları daha yüksektir. Yoksa nemli ve sıcak geçen yazları kulaklarımızdan bamya fışkıracak kadar üretmemiz mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|