07-11-2015, 22:50 | #1862 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Maşallah Maşallah sayın heyyamola ateşin, dumanın, salçanın kokusu taa bana kadar geldi. Emeklerinize sağlık, ağız tadıyla tüketin inşallah. Afiyet olsun, seneye de nasip olsun inşallah!.. |
07-11-2015, 23:59 | #1863 |
Ağaç Dostu
|
6 Eylül 2015' den Mor bamya Hemen kartlaşmayan, hasat süresini uzatabileceğiniz bir çeşit Pepino çeşit olsun diye dikilmişti. Üçgen Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) Parmak Acı biber (Sn.TCM paylaşmıştı) |
09-11-2015, 20:19 | #1865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Harika masallah cok guzel meyveler,sebzeler cicekler hepsi...Emeklerinize sağlık,.. |
10-11-2015, 01:25 | #1869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
|
Sizin bahçeyi yeni keşfettim,her şey fevkalade ellerinize sağlık. |
10-11-2015, 18:37 | #1870 |
Ağaç Dostu
|
8 Eylül 2015' den Geçen sene baharda tohumu ekilip, geçtiğimiz yaz 1-2 sefer biçilen Sarımsak Otu kışı olduğu yerde geçirmişti. Kış boyunca kökleri kardeşlenip, bu bahar çok gür bir şekilde yeşillendiler. Bu sezon 5-6 sefer toprak seviyesinden biçilmek suretiyle hasat edildiler. Şimdilerde çiçeklenmeye başladılar. Maniye (Anatohum 2015) Sivilceli Süs kabağı Su Kabakları |
10-11-2015, 20:21 | #1872 |
Ağaç Dostu
|
9 Eylül 2015' den Hasat edilen armutlar, sağdaki iri olanlar Santa Maria Bunu komşu bahçelerden aşılamıştık. Tereyağı tipindeki lezzeti, az kumlu yapısı, karakteristik sapıyla tanımlayabiliriz. Japon armudunu da toplamaya başladık. Üzüm eriğinin hafiften yumuşayanlarının Kaçınılmaz sonu |
10-11-2015, 21:13 | #1874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Sn.heyyamola sormazsam çatlayacagim. Fotoğraflari neden 1 ay gecikmeli yüklüyorsunuz ) |
10-11-2015, 23:09 | #1876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güncel olarak merak edilen konular ve sorular olursa, elimden geldiğince bilebildiğim kadarıyla geciktirmeden onları cevaplamaya çalışırım. |
|
12-11-2015, 22:57 | #1878 |
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Bamyaların en verimli oldukları zaman Hasat ile tüketim arasında geçen süre yarım saat Geceyi aydınlatanlar Bunun hasadını 50 güne kadar uzatmak mümkün... 15 gün önce de hasat edebilirdik. 20 gün daha bekleyip kızarınca veya dalında kuruyuncaya kadar da bekletmek mümkün.. Domates, biber hasadı fazla olursa, konu-komşuya eşe-dosta dağıtılır, kalanlar ince kıyım doğranır, suyu iyice uçuncaya kadar dibine tutturmadan kaynatılıp, kışın tüketilmek üzere derin dondurucuda saklanır. |
12-11-2015, 23:49 | #1879 |
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Üzüm eriği tamamen hasat edilip, gün boyu güneş alan bir yerde 3 gün, sonrasında temiz bir pamuk bez üzerinde 2 gün daha bekletilerek kurutuldu. Bir kısmını deneme amacıyla bu makinede denedik. Kurutma 5-7 saat sürüyor. 30 cm çapında üst-üste yerleştirilen 3 adet tepsi mevcut. Soldaki 3 farklı çeşit sert, sulu, taze tüketime yönelik. Sağda kurutmalık çeşitler; En üstte Mürdüm, ortadaki Taşçıoğlu (yöremize has), altta Üzüm eriği Komşu bahçelerden 3 farklı çeşit armut. Seneye kısmet olursa aşılayıp, envanterimizi zenginleştirmeyi düşünüyoruz. |
13-11-2015, 00:08 | #1880 |
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Yeşil Kabuklu Kış Karpuzu (Sn. birnefestoprak 2012 paylaşımı) Beyaz Cüce Karpuz (Sn. loveforlife 2012 paylaşımı) Deşti Karpuz (Sn. Muda 2014 paylaşımı) Neslini devam ettir diye arkadaşımızdan gelen bir çeşit |
13-11-2015, 00:18 | #1881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sn. heyyamola, kurutma makinasında denedikten sonra memnun kaldınız mı? böyle bir aleti ne zamandır ben de düşünüyordum. Ağız tadıyla tüketmek nasip olsun. |
13-11-2015, 14:04 | #1882 |
Ağaç Dostu
|
Umduğumdan daha iyi kurutuyor. İnce dilimlenmiş elma, armut ile de denedim, güzel sonuç aldım. Lezzet kaybı yaşanmıyor, kışın kurutma yapabiliyorsunuz. Tek seferde az miktarlarda kurutma yapması, kurutmanın 4-7 saat kadar sürmesi dezavantaj gibi gözükse de kurutulmuş gıdaların sevildiği her evde bence bulunması lazım. Satıcısı 199 lira fiyat istemiş, ben de zaten tek kalmış hem de teşhir ürünüymüş diye pazarlık yapıp 180 liraya almıştım. (2015 yılı Ağustos ayında) |
13-11-2015, 17:05 | #1883 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Dün gece sizin makinayı görünce ben de epey araştırma yaptım, sizin kisinin aynısı şu anda 250 Tl. fiyat koymuşlar, siz çok iyi fiyata almışsınız. Ben de kafama koydum profilo bayilerine gidip bir göz atmakta fayda var, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, güle güle iyi günlerde kullanın. |
|
13-11-2015, 18:03 | #1884 |
Ağaç Dostu
|
20 Eylül 2015' den Sn. Muda' nın paylaştığı çekirdekten yetişen Hünnap Tohumdan yetiştirdiğimiz Kağıt çiçeği Yapraklar doğuştan kuru olunca, sonradan solma ihtimalleri yok. Süs amacıyla uzun süre saklanabiliyor. Bu yüzden Ölmez çiçek de deniliyor. Horoz ibiği yıldızların arasından çıkmış. |
13-11-2015, 20:31 | #1885 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekirdekten yetişen hünnap fidanınız çok güzel gelişmiş. Bu yıl aldığım iki tane hünnap fidanı bu büyüklüğe ulaşmamış durumdalar. Saksı içerisinde önceden yetiştirdiğim fidanlar da bu büyüklüğe topraklarını değiştirmediğim için ulaşamadılar. Apartmanın yalıtımı nedeni ile mecburen balkondan alıp içeride misafir ettiğim saksılardan hünnap fidanları bir anda büyümelerine rağmen yeniden balkona alınca bozuldular. İlkbaharla birlikte ölüp ölmedikleri belli olacaklar. Aşılı olarak aldığım iri hünnap fidanlarının bir kısmını dere içine biraz daha fazla toprak var diye dikmiştim. Ancak istediğim gibi gelişme gösteremediler. Muhtemelen yeterli güneş ve suyu alamadılar. Arkadaşlarıma verdiğim hünnap fidanlarından güney yamaca damlama sulama yaparak diken arkadaşımdakiler en iyi gelişim gösterdi. İki tane meyvesi bile oldu. Diğerindeki fidan ikinci yılında en iyi gelişme göstermesine rağmen meyvelerini döktü. İlginç bir bitki. minicik çiçekleri var. Geç çiçeklendiği için don olayından muhtemelen etkilenmiyor. Biraz daha büyüdüğü zaman sizinle aynı rakımda olan yerde ürün yetiştirebilir mi bilemiyorum. Şimdilik deniyoruz. Kurudu dediğim fidanlar bile baharla birlikte canlandılar. Dikemediğim fidanları çukur kazabilirsem toprağını derinleştirip gübreli biraz olsun su tutabilecek bir yere dikebilirsem ürün alma ihtimali olacağını düşünüyorum. Bitki için her ne kadar 800 metre rakım yazılsa da başka bir arkadaşın bir karışlık boydaki bir çelikten köklendirdiği hünnap fidanı 1300 rakımın biraz üzerinde benim dağbağın ilerisindeki yerde kaç yıldır yaşıyor. Bu yıl kestane diktiğim gibi hünnap çekirdeklerini de direk toprağa dikmeyi düşünüyorum. O şekilde daha sağlıklı ve sağlam olarak büyüyorlar. |
|
13-11-2015, 23:39 | #1886 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Muda, Gelişimlerini burada daha detaylı paylaşmıştım. 1 Kasımda yapraklarını döktü. İki saksıdan birisini kış boyunca kapalı balkonumuzda muhafaza etmeyi düşünüyorum. Diğerini 15 Kasımda bahçedeki asıl yerine dikip karşılaştırma yapacağım. Direk toprağa ekemedim, ama illa ki bu yöntemin daha da sağlıklı olacağına inanıyorum. Ayrıca doğal ortamındaki (Aksaray ilinin dağlık bölgeleri) ana bitkinin kök sürgününden geliştirdiği çöğürlerden bir arkadaş getirmişti. Onu da (50 cm boyunda) bahar başında dikmiş ve tutturmuştuk. Bakalım üç silahşörler önümüzdeki bahara ne yapacaklar?.. |
|
|