![]() |
|
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Cevap için teşekkür ederim Güler abla. Aloe vera bölümüne bakarsan çok sevinirim. Düzenleyen aloe : 03-03-2021 saat 10:16 Neden: cümle ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bitkileriniz resimde hiç fena görünmüyorlar aslında...Alt yapraklarının bazılarını kaybetmekle atlatmışlarsa sorun olmayacaktır bence... Şimdi sıcaklıklar da artıyor zaten... Bence bir iki hafta daha içeride mümkün olduğunca güneş ışığı alan bir yerde tutup sonra alıştırarak, kademeli olarak balkona, ışığa çıkarın derim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Çürüme
Herkese iyi günler. 3 aydır evimin salonunda baktığım eçeveryamın çürümeye başladığını gördüm. Fotoğrafı aşağıdaki gibi. 3 haftada bir suluyordum, en son da bu haftasonu suladım. Sulama miktarım yaklaşık yarım çay bardağı kadar. Acaba su mu az geldi. Neden olmuş olabilir? Toprağını hiç değiştirmedim, salon loş ışığa sahip, arada sırada balkona güneşe çıkarıyordum ama çok da tutmuyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğiniz ilk bakışta fazla sudan çürümüş görünüyor. Bu saksınız altında ya delik olmadığından **** altına konan kabın tekrar tekrar suyu toprağa vermesinden kaynaklanıyor olabilir. Fakat aynı görüntü çiçeğin sulanmasının gerekenden uzun olduğu zamanlarda da olur. Toprak kurur ve çiçeğin kökleri kurumaya başlar. Siz su verirseniz kök görevini yerine getiremez böylece köksüz bitki çürümeye başlar. Sulama her zaman toprağı kontrol ettikten sonra verilmelidir. Çünkü sulama zamanı havanın ısısına göre değişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2021
|
Merhaba benimde bu sukulent turunden var alti yavru dolu ama ustteki yapraklarin bazilari bi değişti rengi acildi beyaza yakın oldu formu bi değişti yapraklari bukuldu yardımcı olabilir misiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|