![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Evet; Süt ağacı olmadan olmaz dedim sağolsun arkadaşım 2 adet getirdi verdi.Bende sizlerle paylaşmak istedim.Ama maalesef getirdiğinde üzerinde gördüğünüz lekeler vardı (hala daha var). Kök kısmı susuz du diktikten 2 gün sonra biraz su verdim şimdi gelişmesine bakacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Buyrun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Süt ağacını bende çok seviyorum.Çekinerek, eli açık çiçek sever bir arkadaştan çelik istiyorum minicik bir dalda olsa verirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Binbir zahmet ve utanıp sıkılarak istediğim trigona çeliğimi bir türlü yaşatamadım maalesef. Çok istediğim bir türdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Arkadaşlar,benim iki ayrı çelikten yetiştirdiğim trigonaların 15 gün önce saksısını değiştirdim ve küçük çelik tamamen yumuşamış,.Saksı çok küçük olduğu için değiştirmek zorunda kaldım acaba ölmesindeki neden bu olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Üç güzel süt ağacı bir hafta böyle kaldıktan sonra,bugün ilk sulamasını yapıyorum.Umarım tutarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
trigonamm..
buda benim trigonam.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Kendilerini yaklaşık 3 yıl önce 5-6 cmlik daldan şimdi bu hale geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Bir komşumuzun süt ağacı o kadar büyüdü ki tavana değen boynu eğilip tavana paralel şekilde uzamaya devam ediyor. Gün boyu güneş aldığı için üzerindeki sürgünlerin haddi hesabı yok. Ondan aldığım ufak bir sürgün hala aynı boyda ve incecik. Benimkinin de öyle olmasını çok isterdim ama maalesef evim güneş almadığı için bu mümkün değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bernachyn; Benim evimde Kuzeye bakıyor,üstelik sitede oturduğum için salon dışındaki tüm pencereler yan bloğa bakıyor,dolasıyla güneş hiç mi hiç almıyor.Ben bitkimi hep aynı pencere önünde tuttum,ordan güneş değil ama ışık alması onu bu hale getirdi,birde ben üzerine çok düşmyorum açıkçası biraz kendi halinde uzuyor,3 yıl içinde sadece saksısını bir boy büyüttüm o kadar.Tabii güneşi görse ne hale gelecek düşnemiyorum.Umarım senin bitkinde bol bol yavru verir ve boy atar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
ya arkadaşlar bende istiyorum bundan yaaa. denizlide birkaç evin penceresinde kocaman kocaman görüyorum. kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bakıp da gidiyorum. vallah billah eğer biri bir dal bundan göndermesse gürkan abinin evine gidip çalıp gelcem birini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Haziran ayında yani bundan 4 ay önce boyunun 43 cm olduğunu yazmıştım,şimdi ise tam 67 cm..4 ayda b kadar fark atarsa 4 yıl sonra ne hale gelecek çok merak ediyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Çok dallı gelişmesi görüntüsünü güzelleştirmiş Sayın Crocus Şen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız,yaklaşık 3 ay önce taşındım,yeni evim bol güneş alıyor haliyle bitkilerime özellikle süt ağacıma yaradı durmadan dallanıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bende aldım,bende aldım...!!!bu güzel kaktus sukkulent arası güzellikten.. ![]() ![]() insan aradığı çiçeği bulunca nasılda seviniyor...bir dostuna rastlar gibi... sıcak sevdiğini biliyorum sadece bu kırmızı dostun,kalorifer üstünü de severmi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler,didem akay hanım,daha bugün buldum ama hemen alıştım ona evime gelen her çiçeği okşar severim ben,bazen gizli gizli konuşuyorum onlarla... orkidelerim hep tomurcukla cevap verir bana,bu yeni dostun çiçeği varmı acaba...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2009
|
Benim Süt Ağacı
Bu da benim sütağacım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah. Yerini çok sevmiş olmalı, çok sağlıklı görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili almanyalı, güle güle yetiştirin Euphorbia'nızı. Bakıyorum yavaş yavaş sizi de sukulent, kaktüs sayınız artıyor ![]() Kaloriferli ortamda toprak hızlı kuruyacaktır, sulamak gerekecektir Euphorbia'yı ama çok sık sulamayın. Daha evvel konuşmuştuk; gün aşırı suluyorum demiştiniz kaktüsünüz için aman o kadar bol su vermeyin çürür. Çiçeklenmeyen bir tür ama yapraklarının güzelliği de yeter diye düşünüyorum. Bir ara fotoğrafını da yüklerseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkürler selenn hanım, Neden bilmem sütun kaktusler,sukkulentler özellikle kırmızıya dönük renklere doğru yöneliyorum,pithaya yetiştirmeyi düşünüyorum,çiçeği çok güzel görünüyor,meyvesini daha önce yemiştim meyve vermesede olur yeterki açsın.. bu da benim minik ![]() büyüyüp kocaman olacak inşallah... söylediğiniz gibi evin ılık olan kalanchoe'lerinde çok sevdiği yatak odasına koydum diğer kaktusle beraber haftada bir yarım çay bardağı şu versem olur değil mi? birde saksı değiştirmek için erken mi? hemen değiştireyim mi? satıcı bu konuda bişey demedi,sadece benzer bir kaktus gösterip bak büyüyünce böyle olacak ılık su ver hep dedi.şimdiden teşekkürler sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili almanyalı çok güzel hatta Euphorbiaların yaprak güzeli bence ![]() Bendeki Almanya'dayken sürekli yeşil yapraklıydı, İstanbul'da hem hızla büyüdü, hem de yapraklar kızardı. Mümkün olduğunca aydınlık bir yerde dursun saksısı sevgili almanyalı. Bu arada fiyatı da oldukça cazipmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Aldığım yerde bbütün kaktusler çok ucuzdu,fakat ben tohum ve çiçek soğanı ararken kaktus bölümünü son anda gördüm, hemen gözüme kırmızı oluşu çarptı başka kırmızı yoktu ama mavi pembe sarı gri her renk yuvarlak kaktus vardı, Bu hafta tekrar gitmeyi düşünüyorum sütun kaktus almaya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Merhaba. Benim de bugün bir süt ağacım oldu. Boyu bir metreden biraz daha fazla, ama hiç sürgün vermemiş. Forumdaki güzel dallı budaklı ağaçları görünce özendim ![]() Orta boy bir saksıda kendisi. Acaba biraz dallanması için ne yapmak gerekir? Saksısını mı değiştirmeli, tepesinden kesmeli mi biraz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Budandıkları yerden yeni dal oluşturuyorlar sevgili liquid moon. Bazen de dipten yeni gövde oluşturuyorlar. Şayet üstten kesmeyi düşünürseniz bahar aylarında yapın bu işlemi bence. Şuanda dinlenme dönemindeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Biz türkiye olarak bu kadar zenginmiyiz? Sayın almanyalının mesajında ki rakamı görünce vaybe dedim burda satılan fiyatıyla fark daglar kadar ![]() 2 Yıl önce almıştım şimdi muhteşem güzelikte kızardıkca kızarıyor . Euphorbia lacta da yaprak cıkarıyormu . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
sn almanyalı, türkiye'ye gelirseniz birkaç tane de yanınızda getirin, üzerine kar koyup bize satın ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
teşekkürler selenn. baharı bekleyeceğim o halde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
bende süt agacım olsun istiyorum, çok yere baktım malesef bulamadım.. nerde ; hangi aylarda bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|