![]() |
|
![]() |
#1471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Teşekkür ederim. Inşallah sizin çiçeğinizde düzelir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2017
|
Teşekkürler inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Ağaç Dostu
|
kalanchoe o kadar ilgi isteyen bir bitki degil. Küçücük bir yaprağı toprağa düşse tekrar filizlenir. Dikkat edilecek şey fazla sudan ve güneşten kaçının. Zaten çiçeklenmesi sonbaharda olan bir çiçektir. Çiçekçilerde bulunanlar bir takım evrelerden geçirilip çiçeklendirilmiş olanlardır. Çiçeklenmesi için gece güzdüz farkını anlaması lazımdır çiçeğin. Yani gece uzun gündüz kısa olan zamanda çıçeklenir kalanchoe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Selam arkadaşlar kalanchoe çelikten de yapraktan da çoğaltılıyor yanlız yapraktan cogaltinca o yıl acmiyor. ben sıcaklarda çoğaltma yapıyorum.temmuz sonları bunları ektim çelikten hepsi koklendi soluklar yeni ektiklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Ağaç Dostu
|
Karanlık çıkmış güneşte çektim .Kalanchoe kökü çürüse de yok olmaya başlasa da hatta bir yaprağı dahi kalsa onu köklendirebilirsiniz en ılık yere alın köklenir hemen ve ayrıca yaprakları kızarık gibi ise kırmızı renk **** koyu pembe açar .eğer yaprakları sarımsı yeşilse sarı veya beyaz renk açar.yapraklar yeşilse de acık pembe acık turuncu açar Düzenleyen lenavita : 27-07-2017 saat 11:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Ağaç Dostu
|
ben komşudan bu çiçeği alıp ektim . yanlız kırmızı normal kalanşo oldu sarkıtmammı lazım acaba anlamadım .yani komşununki bildiğin sarkıyordu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2017
|
Kalanchoe lerim ikinciye çiçeklendi
Merhaba ben hayatımda ilk kez canlı çiçek bakıyorum 2 ay öncesinde eşimle balkonumuz için bayhous dan bir sürü çiçek aldık ve hangisi dış bitki hangisi iç birki bakmadan ☺ Ama kalanchoelerim ve vincalarım yeris sevdi sanırım. Üzerindeki çiçekler beyaz hatiç solmuştu ve tomurcular vardı o sırada tatile çıkınca balkondan içeri alıp sadece balkonun bir camını açık bıraktım iyice suladım ve bir tepsiye su doldurup içine koydum sonrada dua ettim inşaallah birşey olmaz diye döndüğümde ilk balkona koştum tüm tomurcuklar açmıştı ☺ Balkonum kuzeydoğu güneş doğuyor ve öğleye kadar güneş alıyorlar ve rüzgarlı bir yerdeler. Yanında fesleğen var diğer saksıda fesleğen kuruduğunda yapraklarını pörsüyor bende ozaman hepsini suluyorum ☺ Birde çiçekli çiçeksiz bitkiler için olan bir bitamin verdim iki kez ayda bir olmak üzere . Bide sürekli seviyorum beşim ilk orkide aldığında bana çpk kızmıştım birdaha canlı çiçek alma dedemiştim oda ısrarla almaya devam etti 🙈 Ve şimdi bir sürü çiçeğim var gözüm gibi baktığım ☺Bu siteyi çiçek aldığımdan beri inceliyorum yorum yapmak istedim 🙈 Birde sorum var çiçekler sokduktan sonra kalan kurumuş yapraklara birşey yapıyormuyuz ? Ben sürekli elinle temizliyorum obları soğrumu yapıyorum ☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2017
|
Buda az önce çektiğim hali kırmızıya bayılıyorum ☺
Kırmızı kızım ☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2017
|
Merhaba! Benim evde kalanchoe tarlam var! Neden öyle dedim, belki fotoğraflar yardımcı olur. Benim kalanchoe enine değil, boyuna gidiyor. Beyaz çiçekli idi kendisi aldığımda, sonra yavaş yavaş döküldü çiçekleri bir daha da tomurcuk vermedi. 2 sene oldu neredeyse alalı. Foruma üye olmadığım zamanlar burada uzayan dallarını kesip toprağa dikebileceğimi öğrendim. O zamandan beri kesip dikiyorum ama daha nereye kadar devam edeceğim? Atmaya kıyamıyorum ama hep boyuna gidiyor. Herkesin bitkisi olduğu yerde pıtır pıtır genişliyor. Hiçbir tomurcuk belirtisi yok. Yapraklar hep küçük. Neyi yanlış yapıyorum? Acaba güneşi mi sevmiyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2017
|
Arkadaşlar benimde kalanşolarım var iki tane ilk aldım çok güzel çiçek açtılar sonra döküp kurumaya başladılar fakat yanlardan tekrar yeşil yeşil ışkında verdi aldığım toprakla duruyordu bide toprağı iyice kendine çekmişti bende o yüzden toprağını değiştirdim değiştirirken çiçek toprağı ile normal bahçeden toprağı karıştırdım ama daha sonra yeşil olan gövdesi bi anda karardı kurudu yeni ışkınları soldu şimdi ne yapmalıyım kendine gelir mi ? Teşekkür ederim şimdiden. Önceki ve sonraki hali; ( Erzurum da yaşıyorum tabi bide) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalonşolar o kadar pahalı değiller. Bir tane yenisini alırsınız. Bunda aynı hatayı yapmazsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2017
|
Kalanşo çiçeklerime yeşil renkte küçük böcekler geldi ne yapmalıyım. Çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum. Zaten bir türlü çiçek açmadı bu sene neden bilemiyorum. Galiba Kalanşo çiçeği yetiştirmede hala acemiyim yardıma ihtiyacim var. Lütfen! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, benim birtane kalanşo çiçeğim var. İki yıldır çiçek açmadı ne yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yükledim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2016
|
Bende olmayan renklerini gorunce dayanamadim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba ben çiçeklere iyi bakamıyorum galiba. ![]() Yine çiçek açmadı yaprakları küçükler ve boya gidiyor. Bu sayfada yazılanları aynısını uyguladım beceremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe çiçekçiden aldığımızda çiçekli olarak satılıyor haliyle. Ama bitkinin çiçekçiden aldığımız haliyle sonradan çiçeklenmiş hali hiç birbirine benzemiyor. Çiçekçiden aldığımız halinin yaprakları daha büyük ve ince, çiçeklerinin sapları daha kısa oluyor. Ama sonradan çiçeklenmiş hali yapraklar topalaklaşıp kalınlaşıyor ve çiçek sapları daha da uzun oluyor. Bunun sebebi nedir? Mesela üstteki resim çiçekçiden alınan alttakilerde evlerde çiçek açan kalanchoe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Alıntı:
Evdeki bitkinizin ışığı bulmak için bir çaba içinde olduğunu düşünüyorum.O ilk aldığınız bitkiler yapay ışıklandırmalar ile çiçeklendirildiği için sizinkilerden farklı görünüyor.Size tavsiyem iyi ışık alan bir yerde yetiştirmeniz olacaktır. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Çiçekleriniz daha fazla güneş ışığı istiyor. Sukulentlerin çoğunun doğal ortamında yoğun güneş aldığı hatırdan çıkarılmamalı... Şekil ve renk olarak gerçek formlarını almaları yeterli güüneş ışığını almalarına bağlı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, birkaç hafta güneşi görüyor.yaprakları daha çok çıkmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Ağaç Dostu
|
İyi geceler Gül ablacım bu bize yapılır mı . ![]() Maşallah çok güzeller sizin eliniz deyipte güzel olmaz mı. Maşallah bütün çiçekleriniz çok güzel .Rabbim size sağlık versin inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Maşallah.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar kalanchoe'larımı budamak istiyorum, fotoğrafta işaretlediğim yerden budasam nasıl olur. Düzenleyen İlknur44 : 14-03-2018 saat 15:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|