agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)




Beğeni Düzeni95Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2023, 19:22   #301
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2023
Şehir: BURSA
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi overseas Mesajı Göster
Muğla/Seydikemer'de, 8 dönüm'de, 3 senelik bursa siyahı kapama bahçemiz var, 60 rakımda, Babadağ'ın hemen arkasındayız. Daha önceki gönderilerimde de bahsetmiştim, hem fidan kaynaklı kayıplar yaşadım, hemde şekil budamalarını yapmadığım için, ağaçlar dikine gidiyor, yanlara taçlanmıyordu.

Geçtiğimiz ilkbaharda, tüm fidanları (büyük olanlarda dahil) 60-80 cm den budadım. İlk başta, üç sıra halinde, 10m x 10m olarak 60 adet dikim yapmıştım. Bu senede aynı sırada aralara, 60 adet fidan daha ekleyerek, fidan sıra üzeri 5 metre, sıra araları 10 metre olacak biçimde, fidan sayısını 120'ye çıkarttım.

Evet, tür Bursa'nın iklim koşullarına mükemmel uyum sağlamış bir tür ancak, Akdeniz bölgesine yakın bölgelerde de artık yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Aydın/Buharkent bölgesinde kurulmuş olan bahçelerde yetiştirilen meyveler, şuan yurt dışına ihraç edililiyor. Akdeniz bölgesi, incirin turfanda getirisi açısından önemli bir bölge. Aydın bölgesel olarak, Bursa'dan 15-20 gün önce hasat olgunluğuna erişmekte, Seydikemer bölgesinde benim dışında bilindik, 5 dönümlük bir bahçe var, verimi gayet iyi. Bunların dışında, Dalaman bölgesinde siyah incir yetiştiriciliğinin yapıldığına dair duyumlar aldım ancak, gidip görebilme fırsatım olmadı.

Kısacası, sulama ve bakımı aksatmazsanız, bölgede incir yetiştiriciliğine elverişli iklim koşullarına sahipse, yatırım anlamında alınabiliecek bir risk bu. Ben araştırırken, benim bulunduğum bölgede yetiştiricilik yapan ve bölgede 10 yaş üstü bursa siyahı ağaçlarını kendime referans aldım.

Bahçenin ve fidanların 3 yıllık, 2 yıllık ve bu sene dikmiş olduğum görselleri aşağıda yolluyorum. Ayrıca, konuyla ilgili yapılmış olan birkaç video linki iletiyorum, hem size hem konuyla ilgili diğer arkadaşlara yardımcı olsun;

-
merhaba marmaris gezimde içmelerde, çoğu evin bahçesinde siyah incir görmüştüm belki oralardan aşı veya fidan elde edebilirsiniz.

sultan1616 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024