- Labada Sarması
- yabani kuşkonmaz
- Gelincik Otu Karıştırması
- Hoskuran
- yumurtalı sekerci boyası
- çakşır yemegi
- Isırganotu çorbası
- Arapsaçı (yabani rezene, wild fennel ) yemekleri
- Hardal otu
- Çiriş
- Fırında Çırpma
- Sedir Filizi Sosu-Nevzuhur Bir Lezzet
- Yabani kuşkonmaz (Asparagus, Avronez, Acı Filiz Sarmaşık)
- Zeytinyağlı yabani pırasa (körmen)
- sakarca (sütlücen) kızartması
- Karahindiba (Dandelion)
- Piğnar Kökü
- Ispıt (galdirik, kaldırık) Yemekleri
- Pinpin, Bıyık (Yabani bezelye)
- Kişniş Kavurması
- Ravend (Ravend-i Hindi, Ravendiyye, Işgın, Rheum, Rhubarb, Rhubarbe)
- Madımak
- Meyan kökü
- Eğşi otu
- Yemlik
- efelek (labada) yemekleri
- Kuzu kulağı, Acıgıcı
- kaymacık (Opopanax hispidus) sarıot veya kaymakotu
- Hodan (Ispıt, Kaldirik, Zılbırık, Zembil çiçeği)
- Şevketi bostan
- Kazayağı
- Kuzu Gevreği, Çokus, Çoban Kavalı
- Yılan yastığı
- Yenebilen Yabani Bitkiler (Ot Yemekleri)