![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili bahtiyar bey,karpuzların büyümüş zepzelerde ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu.
|
10.07.2010 Bahçem
Sevgili dostlar:10.07.2010 Cumartesi bu gün bahçeye sevgili hocalarımla bahçedeydik. Bu gün ben ve ablam ağaçları sularken,annemde sebzeleri sulamaya başladı.Annemin yaptığı ilk işse bazı olgunlaşmış sebzeleri toplamak oldu.Çeri domateslerimizden yaklaşık 9-10 adet kızarmıştı.Süs biberlerim gayet güzeller birde su olayını halledebilirsek dahada güzel olacaklar.Sıcaklar 40 dereceye yaklaştı.saat 10'dan sonra açıkta durmak bunaltıyor insanı.Ampül domateslerden tesadüf sonucunda 2 kök dikmişiz.Onlarda bol ürünlü henüz kızarmamışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu.
|
goji berry ilk çiçeklerini açtı
Deşti domateslerden bir kökü çok dikkatimi çekti.Gelecek yıl kesinlikle bunları dikeceğim.Su,bakım derdi hiç yok. ![]() İri çekirdekli beyaz ve siyah ayçekirdeklerimiz olgunlaştı.Tabi bazılarını davetsiz misafirler koparmış vetadına bakmış ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili bahtiyar bey emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Valla daha öncede söyledim yine söylüyorum siz bu kadar su sıkıntısı içinde bunları yapabiliyorsanız yarın su sorununu cözdüğünüzde neler yaparsınız düşünemiyorum bile. Şundan eminim, size çorak bir toprak verilse bile, su olursa siz ve yardımcılarınız, cennet yaparsınız orayı. Herşey gönlünüzce olsun sevgiyle, sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Zafer İnandıklı, sevim4, denizakvaryumu ve sevgili Birol dostlar; Tüm iyi dilek ve temmenileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili denizakvaryumu dostum 244 nolu resimdeki domates evet deşti.En iri türü bu. Saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
İnsanın emeğinin karşılığını alması harika birşey.O davetsiz misafirlerden şikayette haklısınız.Doğru dürüst alıp yeseler sorun yok.kıymetini bilmiyorlar.hele birde ağacı kırmıyorlarmı insan çıldırıyor.Bahçeyi kimseden kıskanmam.Yensin fakat israf adilmesin.Gözünüz aydın goji berry'niz çiçek açmış.Meyvesini yemekte nasip olur inşaallah.Beni'de özendirdiniz!Desti domates tohumu nerden bulabilirim.Sofranız gayet organik.Semiz otu cacığı güzel olur.Bizde yaparız.Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.Davetsiz misafirler için ilerki yıllarda 13 dönümlük araziyi tel örgüyle çevireceğim.İnşallah dediğiniz gibi goji berry'leri hep birlikte tatmak nasip olur.Deşti domateslerin tohumlarını başka yerde bulabilirmisiniz bilmem ama benim deştileri nasip olursa paylaşmayı düşünüyorum. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahtiyar02 dostum;Paylaşımlarınızda beni listenin başına yazarsanız sevinirim. Paylaşımı kaçırmak istemem.Kaçırdığıma çok üzülürüm.Harika bir insansınız.Herşey istediğiniz gibi olsun.İyi insanlar herşeyin iyisini layıktır.Selamlar ,sevgiler.Annenizin ellerinden öperim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bahtiyar Sizde domatlar yenmelik olmuş, ben daha bir tanecik yiyebildim. İkincide kızardı ama, kıyıp kopartamıyorum: ![]() Ellerin dert görmesin afiyetle ye arkadaşım. Annene ablana ve Eşine selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Bizdende sevgiler saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Bir daha kahvaltı yapmadan bu başlığa girersem bin bir çeşit fidan sahibi olayım emi. Neredeyse mide fesadı geçiriyordum. Bahçeniz güzelmiş, elinize sağlık. Bereketiniz eksik olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu.
|
Çok teşekkür eder saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu.
|
Kuyu açtırmaya başladık
Merhaba dostlar. 29.07.2010 Perşembe saat 08 de kuyuyu kazacak firmayla yapılan anlaşma gereği bahçeye gittik.Araç geldi ancak işçiler ancak saat 16,30 civarında tarlaya gelebildiler.İşçilerin suriye asıllı olduklarını öğrendim.Haliyle suriyeden ülkemizde çalışmaya gelmişler. işin ilginç yanı ise Türkçe bilmedikleri ancak kürtçe konuşmaları sayesinde gayet rahat anlaşıyoruz.Bu gün 08 civarında darbeli sondaj sistemiyle metresini Kuyuya konulacak kılıf dahil 45,00tl anlaştık.Sondaj firması Ş.Urfa'ya bağlı sürüç ilçesinden Ali usta.Kuyu yerini tespitte Ali ustanın abisi V Şeklinde bir tel yardımıyla bizim bakır telle baktığımız aynı noktayı işaretledi. Uygulama yöntemini ilk kez görüyorum.Özellikle bu gün aşırı sıcakların altında çalıştığımız için berbat bir durumdaydık.Sadece çay ve soğuk su içiyoruz ekipçe.Ben ve traktörcü Abdulbaki ustayla beraber yaklaşık 5km uzaklıktaki sulama kanalından romorkleri dönüşümlü benim 1",lik su motorumla yarım saatte doldurup geliyoruz.Denize gitmemize gerek kalmadı Aşırı sıcaklardan zaten bronzlaştık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
20 metre ve hala su yok. Birden çocukluğumu hatırladım. Ustalar evimize dinamo bağlamak için, küçük boru çakmaya başlamışlardı (o zamanlar el ile çevirip, çakılıyordu), daha 5. metreye gelmeden, su'ya ulaşılmıştı. Yine tarlalar'da, 3.lük-4.lük diye tabir edilen borular kullanılan artezyenler için kazıldığın'da, en fazla 5-6-7 metre'de bol su'ya kavuşuluyordu. Son iki yıl bol yağışlı olması nedeniyle, her halde yine bu kadar yakın mesafe'de su vardır. Gerçi her bölgenin kendine has yapısı var. Henüz hiç kaya'ya rastlamadık, hep toprak çıktı diye yazmışsın. Yeraltının kayaç olmaması (daha doğrusu, kayaç yapının derin'de olması) belki suyun derinler'de olmasına neden oluyordur. Sevgili bahtiyar, umarım daha fazla derine inmeye gerek kalmadan su'ya kavuşursun. Çünki inilen her metre, maliyeti arttırır. Bol su'ya kavuşman dileği ile kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Suyu arayan üyemiz bahtiyar02'ye ve çalışanlara kolay gelsin diyor, suya tez ulaşmalarını diliyorum. Bu sıcaklarda çalışan herkese kolaylıklar diliyor, selam gönderiyorum. gece kuyunuz, hayırlı, bereketli olsun diyen forum kişisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Kolay gelsin sevgili bahtiyar02 Yeterli suya en kısa metrede ve zamanda ulaşırsın inşallah. Havaların sıcak toprağın çok kuru olması işinizi biraz zorlaştırıyor sanırım. Bolsulu günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Kolay gelsin sayın Bahtiyar , en kısa zamanda suya ulaşmanızı diliyorum. Saygılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bahtiyar bey kolay gelsin. Kuyunuz hayırlı uğurlu olsun.Tez zamanda suya kavuşursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Selam Bahtıyar bey. Öncelikle hayırlı, bol sulu, derin olmayan iyi bir kaynak rasgetire Allah. V şeklinde bir araç ile çalıda olabiliyor. Bazısı bakır tel kullanıyor. Arazide gezip ileri doğru tuttukları o alet sallanınca burada dıyorlar.Derinliği tespit edemiyorlar ama. Bu nasıl iştir anlamadım. Hayırlı olsun tekrar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu.
|
Sonunda kuyu sondajı bitti
Merhaba sevgili dostlar; Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Su kuyusunu kazdırmanın bu kadar stresli ve yorucu olacağını hiç tahmin etmezdim. Üç gün ve gece tarlada yattım kaldım.traktör yardımıyla romorkla sürekli su taşıyoruz.İnanın sevgili dostlar insanın aklına yemek hiç gelmiyor.Su motorumun yardımıyla 3-4 km uzaklıktaki sulama kanalından su alıp geliyoruz.Tralalardan geçip dere bayır aşıyoruz.Sürekli dua ediyorum bir kaza çıkmasın diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|