View Single Post
Eski 30-07-2010, 22:58   #261
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Kuyu açtırmaya başladık

Merhaba dostlar.
29.07.2010 Perşembe saat 08 de kuyuyu kazacak firmayla yapılan anlaşma gereği bahçeye gittik.Araç geldi ancak işçiler ancak saat 16,30 civarında tarlaya gelebildiler.İşçilerin suriye asıllı olduklarını öğrendim.Haliyle suriyeden ülkemizde çalışmaya gelmişler. işin ilginç yanı ise Türkçe bilmedikleri ancak kürtçe konuşmaları sayesinde gayet rahat anlaşıyoruz.Bu gün 08 civarında darbeli sondaj sistemiyle metresini Kuyuya konulacak kılıf dahil 45,00tl anlaştık.Sondaj firması Ş.Urfa'ya bağlı sürüç ilçesinden Ali usta.Kuyu yerini tespitte Ali ustanın abisi V Şeklinde bir tel yardımıyla bizim bakır telle baktığımız aynı noktayı işaretledi. Uygulama yöntemini ilk kez görüyorum.Özellikle bu gün aşırı sıcakların altında çalıştığımız için berbat bir durumdaydık.Sadece çay ve soğuk su içiyoruz ekipçe.Ben ve traktörcü Abdulbaki ustayla beraber yaklaşık 5km uzaklıktaki sulama kanalından romorkleri dönüşümlü benim 1",lik su motorumla yarım saatte doldurup geliyoruz.Denize gitmemize gerek kalmadı Aşırı sıcaklardan zaten bronzlaştık Saat 20 civarında vardığımız derinlik 20 metre.Bir romork su kuyu derinleştikçe daha kısa süreli yetiyor.şimdilik gelişmeler iyi.20 Metre tamamen toprak çıktı henüz kaya veya diğer formasyonlara denk gelmedik.Kırılmazsanız gelişmelerin resimlerini sizlerle ancak bir iki gün içerisinde paylaşacağım.Neden derseniz inanın ayaklarıma kara sular indi sankiİnşallah suyu buluruzda yorgunluğumuzu unutur yerini seviniriz.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön