agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni342Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2011, 20:10   #571
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hezudin külleme ilacı değil. Külleme bir hastalık. Hezudin ise zararlılara karşı insektisit. Belki ne istediğinizi tam olarak anlamamıştır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 20:42   #572
kns
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2010
gayet net anlamıştı aslında zaten çiçekte yanımdaydı.. bende tahmin ettim ve vermedim zaten çiçeğe nasıl seracı bunlar anlamıyorum ben bişeyin doğru olmadığı bile bile verilirmi ya. Çiçekçi olacaklar bide. Teşekkür ederim mine hanım oksijenli sudan bahsetti siteden ir arkadaş ama miktarı hatırlamıyormuş o tarifi öğrenebilirmiyim. Küllenmeye iyi geliyormuş... Bir de bu sodalı tarif afrika menekşesinde uygulanabilir mi?

kns Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2011, 13:47   #573
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Mine Hanım merhaba,

Resimlerden de görüleceği üzere begonyamın yapraklarında asiyah benekler mevcut bunlar nedir? ve nasıl bir tedavi uygulamam gerekir. Ayrıca begonyam hiç çiçek açmadı şuana kadar. Ne yapmam gerekir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Lütfen konuya bakınız http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24557

gugu03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2011, 13:37   #574
Yeni Üye

Lockhead's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Begonya'da bit mücadelesi hk.

Merhaba Mine Hanım;

Daha önceki tavsiyelerinizle balkon ve salonda yaklaşık 15 adet sağlıklı bitkim oldu. Tek sorunum en çok sevdiğim 'begonyam'daki' bitler.

Aslında her şey 10 gün öncesine kadar gayet yolundaydı ancak 10 gün önce yapraklarında bit gördüm, hemen akşam Çiçek Coşturan yaprak temizleyici aldım ve uyguladım ertesi gün bir kaç ufak kalıntıya rastlayınca tekrar uyguladım ve bitler temizlendi. Ancak yaklaşık 5 gün önce tekrar bitlenme (ve daha yoğun şekilde) meydana geldi. Bu arada bazı yaprakları ve az miktarda çiçeği kaybettim.

Asıl olan ana bitkiyi kurtarmak diyerek; Kırmızı toz biberli tarifinizden 1/6 oranını uygulayarak bitkiyi temizledim. Bu işlemi Pazartesi günü yaptım, şu anda bit yok ancak bitki genel olarak sağlıklı görünmüyor, 2 veya 3 adet yaprağı kaldı. ayakta duramadığı için orkide çubukları ile destek verdim. Her akşam eve girer girmez kontrol ediyorum ama pek bir değişiklik yok. Öneriniz nedir, özellikle üzerindeki biber kalıntılarını temizlemeli miyim? Ekstra besin v.b vermeli miyim?

Saygılarımla,

Lockhead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2011, 00:35   #575
Ağaç Dostu

sevgice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2010
Merhaba.Saksılarımın içindekı ve etrafındakileri kaçırmak icin bi formul varmı. Hergun 4 gozlu bi şekilde karıncaları bekleyıp süpürmekden gına geldi. Biraz azaldı sanki.,
Ve bugun acı bişey farkettım sedumlarım yaprak biti ve yeşil bocekler le dolu. Karıncalar dan kurtulmadan bu sineklerden de kurtulamıcakmışız.

Ne yapmalıyım.
Teşekkurler

sevgice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2011, 20:46   #576
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
15 gram fabrika artığı tütün 4 litre su içerisinde bir gün süreyle oda sıcaklığında (yaklaşık 20 derecede) bekletilir. Sonra tülbentten süzülerek elde edilen sıvı ilaç olarak kullanılabilir. Tütün suyu hemen hemen tüm böceklere karşı kullanılabilir. Ancak yaprak bitlerine karşı çok etkili bir ev yapımı ilaç olarak kabul edilebilir.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2011, 22:27   #577
Ağaç Dostu

sevgice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2010
Wink

Sn. Oguzhan 15 gr fabrıka artıgı tutun derken ölçüyü nasıl ayarlıcam.Bana 4 lt degilde daha az lazım. Mesela 750 ml.lık sprey kabına nasıl ayarlamalıyım.
Atıyorum 1 dal sigarayı açıp tütünü 750 mg.su da bekletsem olur mu sizce.Ve dıyelım ılacı hazırladıknasıl uygulamalı.İlaclı su çiçegin topragına gelirse birşey olurmu.İlaclama çiçekde beklicek mi yoksa arkasına durulama yapılacak mı.Detaylı anlatırmısınız.

Teşekkurler...

Düzenleyen sevgice : 05-06-2011 saat 23:10 Neden: Acıklama duzeltıldı
sevgice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 15:19   #578
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-06-2011
Merhaba,
Forumunuzda yeniyim ve gerçekten bu sorunun cevabını bulabilmek oldukça fazla konuyu okudum ama bulamadım. Sorum biberlerimdeki yeşil yaprak bitleriyle ilgili. İlk başta un gibi olanlardan vardı, onlardan kurtuldum şimdi de yeşiller var. Ama benim sorunum şu, ben bu forumu keşfetmeden önce gidip çiçekçiden ilaç almıştım ve 2 kere onu uygulamıştım. Ancak ben bu biberleri 2 yaşındaki kızım dalından koparıp yesin diye yetiştiriyorum. Şimdi o ilaç yüzünden biberlerim zehirli yani ilaçlı çıkar mı onu merak ediyorum. Ben ilacı uyguladığımda çiçek açmak üzere tomurcuklar vardı ve onların üzerine sıkmak durumunda kaldım çünkü bütün bitler ordaydı. Bitkileri sökmeli miyim? Hadi onları söktüm diyelim yeni biber ekerken toprağı da değiştirmeli miyim? Sonuçta toprağa da nüfuz etmiştir o ilaç. İlacın adını ne yazık ki veremiyorum çünkü üzerinde markası yazmıyor sadece sadece süs bitkileri için haşere sprayi yazıyor. (Çiçekçiye biber dedim ama bunu verdi yine de) Bildiğimiz sinek ilacı gibi kokuyor. Bi daha arap sabunundan şaşarsam 2 olsun! Eve giderken hemen arap sabunu alıcam 1 koli!

handeninbalkonu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 22:11   #579
Yeni Üye

feryat's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2011
Bilgiler için teşekkürler,hemen uygulamaya başlayacağım.

feryat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 17:45   #580
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Selam
Ben pes ettim
Artık kimyasal ilaç kullanmak zorunda kaldım
Çevremde ki komşu bahçelerinde domatesler hep kara pas denen hastalığa yakalandı banada az da olsa bulaştı. Kimyasala geçtim bir kısmı bulaşmamış. Bakalım ne kadar kurtarabileceğim
Yağmurun fazla olması bizi perişan etti. Serada olanlar sağlam kaldı. Çünkü ıslanmadılar. Serayı biraz daha büyütüp ihtiyaca cevap verecek duruma getirmenin zamanı geldi demek....
Fırsattan istifade eden fideciler fiyatları 2 ye 3 e katladılar

Bir tecrube daha edindim Kendime yedek ayırmalıydım.......

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2011, 20:56   #581
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Merhaba Mine hanim. 507 nolu mesajinizda yazdiginiz domateste kalsiyum eksikligi icin yumurta kabugu tozunu hazirladim fakat hangi donemde uygulayacagimi bilmedigim icin henuz kullanmadim. Su anda bazilari cicekte bazilarinda ise meyve, cicek hic yok simdi uygulayabilirmiyim? Ve bu tozu baska hangi sebzelerde kullanabilirim? Tesekkurler

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 16:54   #582
Yeni Üye

feryat's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2011
Merhaba Mine hanım, balkonumda bir sandavillam var yavaşta olsa boyu uzuyor ama çok cılız, yapraklarına baktım kırmızımsı dalgalar var (renk olarak),böceklenme yok,sonra bu renk yayılıp yaprağı kurutuyor, acaba bunun için ne yapmam lazım. Teşekkürler, iyi günler...

feryat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 19:27   #583
Yeni Üye

erguvan_71's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2010
Merhaba balkonumda ve odamda mum çiçeği, yalancı melisa, ful yasemin, maydanoz ve nane var. Çiçeklerim oldukça iyi fakat dünden beri birer tane odamda yürüyen 1-2 cm boyunda açık yeşil dolgun 2 kurt gördüm ve imha ettim. Çiçeklerimden hangisinde keşfedemedim ancak mum çiçeğimin 1- 2 yaprağının bir kısmının yenmiş olduğunu gördüm. Sizce ne yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

erguvan_71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 13:12   #584
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2008
Sayın arkadaşlar.

Daha önce şeftali ağacında clok hastalığı ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Ona devamen yazmak istedim.

Bulunduğum bölgede biraz araştırınca tüm ağaçların aynı durumda olduğunu gözlemledim. Çiftçilere de sordum. Sorunun havalarda olduğunu bunun için yapılacak fazla bişey olmadığını söylediler. Şu anda ağaçlar eski kıvrılmış yapraklarını döktü tamamen. Sağlıklı yapraklar geldi yerine. Tabii yapraklar biraz seyrek ama olsun. En azından ağaçlar kurtuldu.

Ayrıca bir şey daha öğrendim. Çoğunuz biliyorsunuzdur. Çok soğuk olan günlerde özellikle şeftali gibi ağaçların etrafına tenekelerde ateş yakıp ağacın soğuması-üşümesi engelleniyormuş. Gerçi bu yıl çok uzun süre hava ısınmadığı için hergün bunu yapmanın zor olduğunu söylediler. Ancak bir iki gün çok soğuk olduğu günlerde uyguladıklarını yoksa uzun süreli bir kaç haftalık soğuk günlerde bunu yapmanın zor olduğunu söylediler.

Sizlerle paylaşmak istedim.

Düzenleyen sinasi6 : 01-07-2011 saat 10:00
sinasi6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 08:53   #585
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2008
Mine Pakkaner e size teşekkür ederim malina gercekten güzel bilgiler

shaitan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 22:45   #586
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2011
iyi geceler, birkaç haftadır bizimle birlikte yaşayan bonsaimizin toprağını kürdanla küçük küçük karıştırırken karşıma davetsiz misafirlerimiz çıktı. konunun ilk beş altı sayfayı okuyup pes ettiğim için sormam gerektiğini düşündüm. bu nedenle daha önce bir açıklama yapıldı ve gözden kaçırdıysam, peşinen özür dilerim. toprağın içinde kanatlı ve oldukça küçük (bazıları yavru olduğu için beyaz zemin üzerinde bile zor görünen) kanatlı, uzun ince vücut formunda... dokunulduğunda zıplayan (bit olduklarına inanmak için yeterli bir kanıt mıdır bilmiyorum?) canlılar var. fotoğraflamak imkansız, ancak mikroskopla anlaşılır büyüklüğe ulaşırlar. ışık gördüklerinde toprağın altına kaçıyorlar, o kadar çoklar ki telaşlanmamak elde değil... konu hakkında yardıma ihtiyacım var, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

brahmbal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2011, 01:03   #587
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili brahmbal, tariflerinize göre beyaz sinek mücadelesi yapmanız gerekiyor bu başlıkta arayınız varsa beyaz sinek mücadelesini uygulayınız.

Mekanik bir mücadele şeklide ben söyleyeceğim:

Genellikle bitki etrafında olan bu sinekler iç mekandaysa saksısını balkona veya bahceye taşıyınız ve saksının dip kısmındaki delikleri tıkayınız ve saksıyı suyla doldurunuz ve bir saat kadar bu şekilde bekletiniz saksı toprağındaki canlılar havasız kalıp kaçacaklardır, bitmesine yakın da bir kaç defa yaprakları pülverize yıkayınız ve sineklerin kaçışmasını sağlayınız uzaklaştıklarından emin olunca bitkinizi içeri alınız. Eğer bitkiniz zaten dışardaysa ilaçlama tavsiyelerine uyunuz.

bd2002tr beğendi.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 28-12-2011 saat 08:15
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 14:43   #588
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2011
benim balkonumdaki kayısı fidanında kahverengi koşnil var bol miktarda ve yaprakları parlak yapışık bir hal aldı ne yapabilirim,teşekkür ederim.

m.şimşek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 21:44   #589
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Kahverengi koşnil bizim ağaçlarda da görülmekte (limon incir), nasıl bir uygulama yapmalıyız? Tabi ki ev yapımı ilaçlar kapsamında.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2011, 19:00   #590
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-11-2010
Merhaba arkadaşlar,
Ben yeni lithops tohumları aldım. Ancak ekmeden önce toprağı mantar ilacı ile sulayınız diyor. Acaba mantara karşı çiçekler için kullanılan ev yapımı ilaçları toprağa uygulayabilir miyim? Sadece oksijenli su karışımı yeterli olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim..

luludi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 10:28   #591
Yeni Üye

pbilgic's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
balkonumda domates yetiştiriyorum. şu an fide halindeler. bir sorun olursa bu ilaçları kesinlikle uygulayacam. ve sonuçları da yazarım.
umarım sorun olmaz

pbilgic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 13:53   #592
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2011
Merhaba Mine hanım
tesbih ağacı tohumlarını ezdim ilk sayfadaki oranlarda hazırladım ama yoğurt gibi bir karışım oldu sulandırayım mı biraz yoksa pompa ile sıkmam zor olacak deliklerini tıkar

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2011, 01:41   #593
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2011
Angry Yaprak koruma ve parlaklığı sağlamak

Kış aylarında yediğiniz portakalların kabuklarını atmayın arkadaşlar.Önce doğrayın iyice ezip suyunu yapraklı bitkilerinize sıkabilirsiniz.Hem beslemiş hem de parlatmış olursunuz.
Ayrıca kaynattığımız yumurtaların suyunuda topraklarına dökebilirsiniz.Yıkadığımız ıspanak suyunu da atmayın ,biriken ıspanak tortu ve bu yeşil suyu gübre olarak kullanabilirsiniz.Görün bakın kışın bile ne kadar canlanacaklar...

sekerziyafe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 16:00   #594
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bu yukarıda verdiğim tarifi, hasta olmayan bitkilerinize de ayda bir kez uygulayabilirsiniz.
1lt su için verdiğiniz tarif 1 ay dayanır mı acaba ? Bir de 4 aylık filizlerimde kullansam bir sorun olur mu ?
Teşekkürler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 06:36   #595
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Mine Hanım. peki saydığınız seçenekler içindeki en yakın ihtimal azot eksikliği gibi onu nasıl çözebiliriz acaba.
azot eksıklıgını nasıl gıderebılırız ve bu sararmalar uc yapraklarda varsa ne yapmalıyız damarları yesıl dıger yerler sarı ve cıcegımız tomurcuklanıyor ama acmıyor,tomurcuk bır ıkı ay oyle duruyor. tomurcuklandıktan sonra ne yapmalıyım suyunu azaltmalımıyım veya ne yapmalıyım,bu soyledıklerım gardenya ıcın

hafızogulları Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 07:24   #596
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın hafızoğulları,
Gardenia jasminoides (Gardenya) sayfası sizin için daha yararlı olacaktır, ama bitkinin ana sorunu toprağının asidik olmaması (pH:3,5 gibi olmalı) ve Fe gereksinimidir. İsterseniz önce bunlardan başlayın.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 08:25   #597
Yeni Üye

fe derken demırden mı bahsedıyoruz

Eski 10-03-2012, 08:26   #598
Yeni Üye

bırde ben bunun toprıgında kum falan yok calı topragı,cam topragı ve koyun gubresı kullandım.bunların ne gıbı etkısı olur

Eski 10-03-2012, 08:35   #599
Yeni Üye

asıdık olmaması derken de asıtlı mı olması gerekıyor topragın demır eksılıgı varsa nasıl gecırırız
tabıkı dogal yollarla nasıl verımlı oluruz

Eski 10-03-2012, 08:48   #600
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hafızogulları sorunuz http://www.agaclar.net/forum/923211-post877.htm başlığında cevaplandı.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025