Merhaba,
Forumunuzda yeniyim ve gerçekten bu sorunun cevabını bulabilmek oldukça fazla konuyu okudum ama bulamadım. Sorum biberlerimdeki yeşil yaprak bitleriyle ilgili. İlk başta un gibi olanlardan vardı, onlardan kurtuldum şimdi de yeşiller var. Ama benim sorunum şu, ben bu forumu keşfetmeden önce gidip çiçekçiden ilaç almıştım ve 2 kere onu uygulamıştım. Ancak ben bu biberleri 2 yaşındaki kızım dalından koparıp yesin diye yetiştiriyorum. Şimdi o ilaç yüzünden biberlerim zehirli yani ilaçlı çıkar mı onu merak ediyorum. Ben ilacı uyguladığımda çiçek açmak üzere tomurcuklar vardı ve onların üzerine sıkmak durumunda kaldım çünkü bütün bitler ordaydı. Bitkileri sökmeli miyim? Hadi onları söktüm diyelim yeni biber ekerken toprağı da değiştirmeli miyim? Sonuçta toprağa da nüfuz etmiştir o ilaç. İlacın adını ne yazık ki veremiyorum çünkü üzerinde markası yazmıyor sadece sadece süs bitkileri için haşere sprayi yazıyor. (Çiçekçiye biber dedim ama bunu verdi yine de) Bildiğimiz sinek ilacı gibi kokuyor. Bi daha arap sabunundan şaşarsam 2 olsun! Eve giderken hemen arap sabunu alıcam 1 koli!
|