Begonya'da bit mücadelesi hk.
Merhaba Mine Hanım;
Daha önceki tavsiyelerinizle balkon ve salonda yaklaşık 15 adet sağlıklı bitkim oldu. Tek sorunum en çok sevdiğim 'begonyam'daki' bitler.
Aslında her şey 10 gün öncesine kadar gayet yolundaydı ancak 10 gün önce yapraklarında bit gördüm, hemen akşam Çiçek Coşturan yaprak temizleyici aldım ve uyguladım ertesi gün bir kaç ufak kalıntıya rastlayınca tekrar uyguladım ve bitler temizlendi. Ancak yaklaşık 5 gün önce tekrar bitlenme (ve daha yoğun şekilde) meydana geldi. Bu arada bazı yaprakları ve az miktarda çiçeği kaybettim.
Asıl olan ana bitkiyi kurtarmak diyerek; Kırmızı toz biberli tarifinizden 1/6 oranını uygulayarak bitkiyi temizledim. Bu işlemi Pazartesi günü yaptım, şu anda bit yok ancak bitki genel olarak sağlıklı görünmüyor, 2 veya 3 adet yaprağı kaldı. ayakta duramadığı için orkide çubukları ile destek verdim. Her akşam eve girer girmez kontrol ediyorum ama pek bir değişiklik yok. Öneriniz nedir, özellikle üzerindeki biber kalıntılarını temizlemeli miyim? Ekstra besin v.b vermeli miyim?
Saygılarımla,
|