Katılıyorum Özcan2007 ye dağ taş zeytinlik, aslını düşüncek olursan çok değil , türkiye ya malını pazarlayamıyor ya da dedikleri gibi gemlik çeşidini'in pazar isteği yok.
Gemlik çeşidinin yüzde beşi ançak dışarıya pazarlanıyor, hep iç pazar, iç pazar stoklar dolu, dışarıdan bu çeşidi istemedikleri söyleniyor, pazarlayamıyormuyuz, yoksa gerçekten sevilmiyormu, açaba hangisi doğru.
Yeni ekeceklere tavsiyem gemlik çeşidi ekmesinler, zira ben sökmeyi düşünüyorum. Düşünüyorum değil sökeceğim, hemde kameralar önünde de anlatacağım.
Çünkü bölgede bir marmara birlik var, birkaç tane de keyfe keder özel sektör var, (keyfi gelirse alıyor gelmezse almıyor) marmara birlik pazarlama yapamadığı için üyede almıyor, zaten bölgeleri ayırmış, bölge dışı zeytini de almıyor,
bölge dışıysan üye hiç kabul etmiyor.
Benim anlıyamadığım çoğu yerde de yazdığım gibi türkiyenin tarım politikaların yanlışlığı hatta olmayışı, Ekim yaparken sana dölüme 250 ytl desdekleme veriyor, meyvanı almıyor, (Pazar bulamıyor) almıycaksan niye destekleme veriyorsun da bunu bana ektiyorsun. İşte biz böyle garip bir ülkeyiz.
Neyse konu dışına çıktım, bu çeşidi ekecek olan önce üye olabilirliğini araştırsın sonra ihracata giden cinsler seçsin. Daha da önemlisi
Zeytin ekilecek alanın iklim şartları çok önemli, Sıcak ve eksi 7 dereceden fazla olan yerlere hiç ekilmemeli.
Saygılarımla
lilium