agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği)
(https)




Beğeni Düzeni57Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-07-2010, 21:44   #151
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-07-2010
Şehir: aydın
Mesajlar: 1
merhaba,

Balkon ziraatine ilgim arttıkça saksı, mini sera ihtiyacım da artıyor.
En sevdiklerim toprak saksılar, onları ham alıp, boyuyor, vernikliyoruz çocuklarla ama toprak saksılar çok pahalı.Geçen aylarda mazımın büyük toprak saksısı kırıldı, yenisi 40ytl, çok zoruma gidiyor o parayı saksıya vermek.Sonra sebzeler var, domatesler, çiçekler var.Plastik saksılar, ki evime sokmak bile istemiyorum, 20 ytl civarı.Balkon sebzeciliği konusunda bahsedilmişti, strofor balık kasaları var, onlara 7ytl istiyorlar, muhtemelen bir sezonda dağılacak.

Düşündüm, aklıma pratik bir çözüm geldi, mutlaka uygulayan bir çokları vardır ben yine de anlatayım, belki aklına gelmemiş olanların işine yarar.

Aklıma tahta meyve kasaları geldi.Düşündüm, meyve kasalarına en çok halde ihtiyaç olur, o zaman hal civarında hızar vardır diye kalktım hale gittim, daha kapıdan girmeden, yolun karşısında yan yana 3-4 kasa hızarı dizmişti yüzlerce kasayı.Hepsi kullanılmış kasa, yenisi yokmuş ellerinde.Hurdaları 1ytl, iyi durumda, temiz olanlar 1.5ytl.

Balkonda sebze yetiştireceğimi öğrenen hızarın tasvip etmez mırıldanmaları arasında temizlerinden 5 tane seçip eve getirdim.Boyacıdan da birer küçük kutu beyaz ve bayrak kırmızı boya aldım.



Önce kiri pası gitsin diye tüm kasaları bir kat beyaz boya ile boyadım.



Bir gün bekledikten sonra kuruyan kasaları ikinci kat beyaz ve kırmızı ile boyadım.Tüm kasaları beyaz ve kırmızı boyayacaktım ama eşim ne bu her taraf al al olmuş deyince bazılarını tek beyaz bıraktım
Kasa alırken dikkat etmeniz gereken bir noktayı belirteyim.Dikkat ederseniz ilk resimdeki kasanın yanları 2 kalın parçadan, ikinci resimdeki kasanın kenarları ise 3 ince parçadan çakılmış.Kasa alırken mutlaka 2 kalın parçayla çakılanları tercih edin ki, toprak kaçmasını önlemek için iki yerine bir aralığımız olsun.



Toprağın kasanın aralıklarından akmaması için kalınca bir naylonla, ben sera naylonu kullandım, kasanın içini kapladım.Önce naylonu üst tahta parçalarına içten tutkallamayı düşündüm, sonra suyla temas eden tutkal kendini bırakır hem iş görmez hem de toprağa karışır diye düşünüp, kitapçıdan raptiye alıp, onlarla çakarak sıkıştırdım naylonları.



Uçlarda biriken naylonları içe büküp yeniden raptiye ile çaktım.



Tüm kasalar hazırdı artık, 2 parça stroforu balkonda uygun, güneş gören bir yere serip, kasaları üzerlerine dizdim.Kasalar en alttan metal parçalarla birbirine çakıldığından, bunlar ıslanınca seramiklere pas lekesi bırakmasın diye storofor taban gerekli diye düşünüyorum.

Bu kasaların avantajı kolayca mini seralara da dönüştürülebilmeleri.3 parça sert ve kalın tel kesip, hafif yuvarlatarak kasanın 2 ucuna ve ortasına sıkıştırdım kenarlardan.Sonra uygun boyda sera naylonu kesip, bir ucunu kasanın altına sıkıştırdım, diğer ucunu kasayı üstten aşıp, tellere binecek şekilde diğer kenara alıp, onu da kasanın altına sıkıştırdım ki rüzgardan oynamasın.Kasanın kısa kenarlarındaki naylon uçlarını da toparlayıp, kasanın 2 tahta parçası arasına soktum.Böylece kasayı oynatıp alttan naylonları çekmeden, kenarlardan içeriyi kontrol etme şansım olacak.





5 kasanın toplam maliyeti 15ytl civarında oldu bana, tek bir plastik saksı parası.Canlı renkler ve ahşap malzemenin doğallığı da cabası

Kolay gelsin.



buraya yenı üye oldum arkadşlar güzel bir paylaşım bu ama bunların hic birine gerek yok arkadaşlar kasa kullanmak boyamak ws.. bunlara hıc gerek yok bence eger balkonda ciddi anlamda bir şeyler yetiştirmek ıstıyorsanız size cok pratık bır fıkır wereyım kendım uyguluyorum marketlerden beyaz poşetler alın daha 1/3 bahçe topragı 1/3 yanmıs ahır gubresi 1/3 kum karısımı toprak hazırlayım ne kadar ıhtıyacınız warsa ayarlayın sonra poşetlere doldurun kumları istedıgınız zamn posetlerı baglayın ıstedıgınız zaman açın her türlü bitkiyi sebzeyiyi ve süs bitkilerini yetiştirebilirsiniz alın sıze mını mını çok mını sera saygılarrrr...

z.muhendıs09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 01:55   #152
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
balkonu kapatırsanız evde yaşayanlari nem rahatsız eder

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 23:49   #153
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
mini seralar;
Bu seraları nereden bulabilirim?

sbors Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 13:05   #154
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
Kışın ısıtmayı nasıl yapacaksınız

fencitek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2011, 01:54   #155
Ağaç Dostu
 
fkopar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-05-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 162
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fencitek Mesajı Göster
Kışın ısıtmayı nasıl yapacaksınız
hocam kışın ısıtma konusunda akvaryum ısıtıcıları kullanan varmış. (önceki mesajlardan okuduğum kadarıyla) ben de bu konuyu araştırıyorum.

fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 17:44   #156
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2011
Şehir: Yalova
Mesajlar: 15
Selam,
Yıllardır profesyonel sera imalatçılığı ve sulama sistemleri üzerine çalışan bir aile içinde büyüdüm,şurada gördüm fikirler cidden muhteşem,bayıldım özelliklede ayakabılık diye tahmin ettim malzemeyi seraya çevirmeniz çok güzel olmuş,koç taştan alıp yapan üyenizin serası balkonda uçma ihtimali yüksek.biz onları satışa çıktığı ilk zamanlarda inceledik,oldukca hafif malzemeden yapılmış,balkonda durudurulması çok zor,balkonlara profesyonel sera yaptırmak için baskı yapıyorum, ev içinede küçük masa seraları maydonoz vb bitkilerinizi yetiştirmek maliyeti yüksek tutuğundan bir türlü ikna edemiyorum ancak yok su nereye gidecek.yok nemi mühendisler ayarlayacak,yok ışık ne olacak,havalandırma vs 15 dakika konuşma profesyonel ekip çokta ufak işleri angarya görüyorlar, ilk adımı atırdım sonunda hobi serasına başlattım,bu hafta bahceme bir tane kurduracağım,piyasaya vermeye başladılar,sakalım yok ki dinleteyim...

Bitki Sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 17:55   #157
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2011
Şehir: Yalova
Mesajlar: 15
Teras,balkon,evin içi ve bahçelere kurulacak seralar ve parçalar için bir sürü fikrim var,naylon,polikarbon malzeme içerideki bitkiyi pişiriyor ve güneşi seranın belli yerlerine dağıtmıyor,yurtdışında özel bir malzeme henüz türkiyede yok seranın üst kısmına bu malzemeyi kullanıyorsunuz sonuç muhteşem ne içerde bitki bayılıyor nede en dipteki az güneş alıyor,güneşi her köşeye eşit dağıtıyor. Güneş sensörlü lambalarımızda henüz çok yetersiz **** çok pahalı bu sebeplede maliyetler yükseliyor..

Bitki Sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2011, 19:59   #158
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-11-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 50
Görüdğüm en doğal , ve bir o kadar çok güzel çalışma
tebrik ederim. Ellerinize sağlık.

muratbal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2011, 19:10   #159
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-11-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 9
Tebrikler arkadaşım, istedikten sonra olabileceğini diğer arkadaşlara göstermiş oldun.

thenme95 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 07:57   #160
Yeni Üye
 
ugurcana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 3
Ben de bu işe heves ettim ve bir şeyler denedim. Evin içinde tohum çimlendirme işini yapabileceğim yerim yok, ve Sarıyer'in tepelerinde yaşadığım için, hava (özellikle geceleri) bölge normallerinin altında oluyor. Ben de viyolleri balkona taşıyabilmek için böyle bir çözüm buldum.

Raf olarak Ikea'nın ucuz ürünlerinden biri olan HYLLIS açık raf ünitesini kullandım. Galvanize çelikten yapılmış olması büyük avantaj, fiyatı da hesaplı, 30TL. Çok sağlam bir raf değil, dolayısıyla duvara sabitlemek şart. Önceki gece 3 tarafı naylonla çevrili bir şekilde balkona koymuştum, sabitlemediğim için gece rüzgardan devrilmişti, bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.
Naylonları Karaköy'den aldım. Fazla açıp kapamadan içini görebilmek için tam saydam naylon kullandım, balkonum çok az güneş aldığı için sorun olmayacağını umut ediyorum. 10TL tuttu. Naylonları çift taraflı bant ile yapıştırdım. Önce 3 tarafını ayrı ayrı kapattım, daha sonra 3 tarafı birden tek bir parça ile tekrar kapadım. Sağlamlığına dair şüphelerim vardı fakat şimdilik her şey yolunda görünüyor. Zaman içinde çift taraflı bantlar nem yüzünden açılacaklar mı göreceğiz.
Çimlendirme için suya pek ihtiyaç olmasa da, özellikle tatile giderken acaba torf kuruyacak mı diye endişelenmemek için ufak bir damla sulama sistemi kurdum. Rafın yanına bir kova koyup içini suyla doldurdum, onun içine de akvaryumculardan bulabileceğiniz filtre pompası yerleştirdim. Bu pompaların bir su çekme deliği var, bunu aynen bıraktım, asıl su pompalama deliğini lateks eldivenle kapadım, böylece su çıkışını, eğer yanlış bilmiyorsam normalde hava almak için kullanılan akvaryum hortumu çapındaki minik çıkışa yönlendirdim. Buraya bağladığım akvaryum hortumunu seranın içinde dolaştırdım. Viyol gözlerinin olduğu yerlerde hortumda minik delikler açtım. Motoru da zamanlayıcı prize bağladım. Bu mekanik prizler dijital olanlara göre çok daha kolay kullanımlı geldi bana, günün istediğiniz zamanlarında 15 dakikalık zaman dilimlerinde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Tek dezavantajı elektrik kesilince zaman ayarının durması. Yani elektrikler 2 saat kesilirse, bütün program 2 saat ileri kayıyor. Priz, motor ve hortumun toplam masrafı 50TL civarında.
İlk denemelerimde deliklerden dakikada ortalama 2-3 damla düşüyordu, zamanlayıcı en az 15 dakikalık ayarlanabildiği için toplam yaklaşık 45 damla eder ki, sanırım aslında tohum çimlendirme için biraz fazla bile denebilir.
Bugün kendi halinde bir ısıtma sistemi de eklemeyi planlıyorum. En alt rafa 1.5 litrelik bir pet şişe ve bunun içine de akvaryum su ısıtıcısı yerleştireceğim. Sıcak suyun ve su buharının bu minik seranın iç ısısını yükselteceğini umuyorum.

ugurcana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 08:15   #161
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Kovaya çizgi koyup 15 dakikada ne kadar su eksilttiğine bakın.
Örneğin 3 litre, bunun 2 litresini aslında vermek istemiyorsunuz.
2 litrelik bir kola şişesinin kapağına ve dibine 2 delik delip hortumu giriş ve çıkış olarak bağlayın ve yapıştırın.
Motor suyu basmaya başladıktan sonra önce 2 litresi bu şişeyi doldurarak kalsın ve kalan 1 litresi viyollere gitsin.
15 dakika bittiğinde şişedeki su da kovaya geri döner.
1 litreyi viyole vermiş olursunuz.
Bir de viyollerin altına naylon koyup süzülen suyun bir hortumla kovaya dönmesini sağlayabilirsiniz. rafınızın ömrü uzar.

mrduran beğendi.
kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 15:15   #162
Yeni Üye
 
ugurcana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
Kovaya çizgi koyup 15 dakikada ne kadar su eksilttiğine bakın.
Örneğin 3 litre, bunun 2 litresini aslında vermek istemiyorsunuz.
2 litrelik bir kola şişesinin kapağına ve dibine 2 delik delip hortumu giriş ve çıkış olarak bağlayın ve yapıştırın.
Motor suyu basmaya başladıktan sonra önce 2 litresi bu şişeyi doldurarak kalsın ve kalan 1 litresi viyollere gitsin.
15 dakika bittiğinde şişedeki su da kovaya geri döner.
1 litreyi viyole vermiş olursunuz.
Bir de viyollerin altına naylon koyup süzülen suyun bir hortumla kovaya dönmesini sağlayabilirsiniz. rafınızın ömrü uzar.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, çok işe yaradılar. Dediğiniz gibi kovayı işaretledim, yarım litreden biraz daha az bir su eksiltti ki sanırım toplam 57 göz viyol için bu makul bir rakam. Fakat eğer suyun fazla gelmesi söz konusu olursa kesinlikle işe yarayacak bir yöntem. Rafların altına naylon koyma önerinizi de uygulamaya çalışacağım.

Bu arada en alt rafa 1.5 lt su dolu pet şişe içinde 200W'lık akvaryum ısıtıcısı koydum. Dışarıda hava serin olmasına rağmen seranın içi oldukça sıcak. Üstelik buharlaşma sayesinde nem oranı da yüksek ki çimlenme aşamasında muhtemelen faydalı olacaktır.

ugurcana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2012, 18:56   #163
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
Smile sera kuran yer antalya da dır

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba,

Polyester teller kullanılarak kurulan seralar var, özellikle Deltex marka teller öne çıkmış galiba bu alanda.Bağcılıkta da kullanılıyormuş bu polyester teller.

Bu şekilde sera kuran ve malzemesini tedarik eden profesyonel firmalara ulaşmam gerekiyor, bilgisi olan var mı acaba?

Teşekkürler,
Antalya da bu işin uzmanı sera kuranlar vardır.

iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2012, 20:44   #164
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Tekzen-Sera

Tekzen'e sera gelmis,ama cok pahali geldi bana.
4 Katli Portatif Sera

Eminonu'nde bunlari uygun fiyata bulamaz miyiz acaba?
Yazin Migros'larin bazilarinda da 2 katli serayi 42 liraya satiyorlardi.2 tane aldim.Bir tane de 4 katli var.Bir internet sitesinden 90 lira civarina almistim.Tabii,malzemesine gore pahali;ama benim gibi beceriksizler icin ideal. Bana yetecek gibi gorunuyor,umarim yanilmam.

mrduran beğendi.
Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 16:43   #165
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
ben bu işi balkonda değil de (çünkü kışın ankara çok soğuk oluyor ısıtma problemli olacak) kullanmadığımız küvette yapmayı düşünüyorum. şimdilik yurtdışından 60 ledli 6 adet ampul satın aldım. seranın içini alüminyum folyo gibi yansıtıcı bir şeyle kaplayınca daha kuvvetli olacaktır. akvaryum ısıtıcısı yardımıyla da iç sıcaklığı 30 derece civarında tutmaya çalışıcam.
en büyük sorun sulama gibi görünüyor.
sistem küvetin üzerinde olduğu için su kaynağı çok yakın ama çeşmeye takılan sulama zamanlayıcısı tarzı birşey işimi görür mü sizce?
elbette bu kadar pahalı birşey düşünmüyorum ama küvet çeşmesinden su çekmem çok kolay olacak ama asıl konu bunu belli zamanlarda seranın içindeki saksılara uygun miktarda göndermek.
fikirlere açığım.

mrduran beğendi.
civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2012, 21:16   #166
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
Thumbs down karbon filim ısıtıcısı daha uygun olur

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti Mesajı Göster
ben bu işi balkonda değil de (çünkü kışın ankara çok soğuk oluyor ısıtma problemli olacak) kullanmadığımız küvette yapmayı düşünüyorum. şimdilik yurtdışından 60 ledli 6 adet ampul satın aldım. seranın içini alüminyum folyo gibi yansıtıcı bir şeyle kaplayınca daha kuvvetli olacaktır. akvaryum ısıtıcısı yardımıyla da iç sıcaklığı 30 derece civarında tutmaya çalışıcam.
en büyük sorun sulama gibi görünüyor.
sistem küvetin üzerinde olduğu için su kaynağı çok yakın ama çeşmeye takılan sulama zamanlayıcısı tarzı birşey işimi görür mü sizce?
elbette bu kadar pahalı birşey düşünmüyorum ama küvet çeşmesinden su çekmem çok kolay olacak ama asıl konu bunu belli zamanlarda seranın içindeki saksılara uygun miktarda göndermek.
fikirlere açığım.
Karbon Film Isıtıcı |Halı&Parke Altı Isıtma | Cami Isıtma Sistemleri|Carbonic Heat sitesinden sera için en ekonomik ısıtıcı alabilirsin akvaryum ısıtıcısından daha az maliyetle sürekli ısıtabilirsiniz diye ümit ediyorum siz bu verdiğim siteden görüşün bu ürün istanbulda üretiliyor sanırım ekonomik ve iyi ısıtır siz alırsanız bizide bilgilendirin inşallah.

mrduran beğendi.
iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2012, 21:25   #167
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
Thumbs down karbon film ısıstıcı daha ekonomikdir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fkopar Mesajı Göster
hocam kışın ısıtma konusunda akvaryum ısıtıcıları kullanan varmış. (önceki mesajlardan okuduğum kadarıyla) ben de bu konuyu araştırıyorum.
Karbon Film Isıtıcı |Halı&Parke Altı Isıtma | Cami Isıtma Sistemleri|Carbonic Heat buradan bakabilirsiniz

YeniBON beğendi.
iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2012, 13:12   #168
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iyibirinsan Mesajı Göster
maliyeti ne acaba bunun bir de sitede önce insanı sonra havayı ısıtır demişler. nasıl oluyor ki?

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2012, 20:23   #169
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
siteye yazarak sorabilirsiniz çok iyi bir sistemdir sera için olanlarıda vardır.siteye sorun gayet iyi insanlardır güzel açıklayıcı cevap veriyorlar benim tavsiyem olduğunu siteye yazabilirsiniz.

iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 19:24   #170
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: iskenderun
Mesajlar: 61
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.

mavisakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 11:50   #171
Ağaç Dostu
 
kokett's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
UCUZ BAHÇE BALKON SERASI 4 KATLI + ÜCRETSİZ KARGO - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 129431316

Arkadaşlar merhaba,

ilk sayfadaki ikea raf fikri, kullanan oldu mu ahşaplar dış mekana dayanıklı mı acaba? Etrafına naylon örtü de ayarlamak gerekiyor tabi.
Bir de linkte yolladığım sera var. Benim evim 7. kat ve etraf çok boş. O yüzden bayağı bi hava akımına maruz kalıcaklar. Linkteki seradan kullanan varsa ne kadar dayanıklı oldugunu söyleyebilir mi? Sadece kaktüslerimi düzenlemek için kullanacağım bu arada. Çeşme tatili dönüşümde Ünal Kaktüse uğradım her yerimiz kaktüs oldu

YeniBON beğendi.
kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 18:28   #172
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 134
havalandırma şarttır

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisakal Mesajı Göster
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.
Havalandırma şarttır.
Benim bildiğim kadar büyük seralardan örnekleme yaparak cevaplandırmak gerekirse büyük seraların üst kapalı kısmın yaklaşık yüze yirmisi kadar alanın açık kalması gerekiyor.Buna göre sizde kıyaslama yapmanızda fayda vardır.
Gün ışığı özelliği veren florasanlar bu tür iş için daha uygundur.
Ayrıca yetiştireceğiniz ürüne 35 cm yakınlıkda led ışıkları ile yaklaşık 5-6 renkli led ışığı ayarlayabilirsiniz veye hazır led lambaları denemenizde fayda vardır.çünkü daha az enerji harcarsınız günde 16 saat ışık yeterlidir.Başarılar dilerim.Isıtma içinde ortalama 18 derece iç ısısı yeterlidir.Birde serum hortumları ile toprağın ihtiyacına göre sulama sistemi kurabilirsiniz.

YeniBON beğendi.
iyibirinsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024