agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni379Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2011, 13:46   #601
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
bide 10 tane saksıda 1 adet meyva verdi oda 15 cm oldu diğerleri çiçek veriyor ve kuruyorr

merhabalar ben de 2 gündür siteyi takip etmekteyim..ben debalkonda salatalık yetiştirmeye heveslendim ve rırrattan aldığım salatalıkları ektimm kimi 30 cmm oldu kimi 100 sm kadar fideler oldu ilk çiçek verene kadar çok güzel gidiyordu çç ilk çiçeklerden sonra siyah bit gibi bişeler bulaş tı ve tüm yaprakları sardı .. forumlarda arapsabunu uygulamasını yaptım böceklerden kurtardım ama salatalık 1 .5 cm olunca büzülüp kuruyorlar yaprakları kuruyor çok hevesliydimm üstler iyi altlardan meyveler başlıyor kurumaya 5 10 tane resim çektim burda acılen paylaşmak istiyorumm hergeçen gün kötüye gidiyor acil yardım lazım teşekkürler

Eklenen Resimler
     
atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 14:11   #602
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
az önce baktığımda saksıda salatalıkların yanında ekili birtanede biber fidesi vardı ne yazıkki onunda çiçeklerinin düştüğünü gördümm nerde yanlış yaptım halaa anlamışş değilim tek şüpelendiğim komşum bahçesi için hazırladığı hayvan gübresi şerbeti verdi onu bolca dökmüştümm ondan olabilirmi acabaa.

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 16:51   #603
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 3
Dostum salataları için üzüldüm doğrusu,ama henüz cevap veren yok ben de bekliyorum bir yanıt almak için ama cevap veren yok ne yazık ki.Ama acizane senin salatalıkların için bir kaç şey söyleyeceğim,bu sararmalar saksılarının küçük oluşu ve bir saksıya birden çok fidedn ekmenden kaynaklanmış olabilir.Şerbeti de çok verdiysen yakmış olabilir,bol bol sula bence belki kurtarırsın.Ama dediğim gibi saksıların çok ufak,ayrıca içine bir taneden fazla fide dikmişsin.Sanırım bundan kaynaklanıyor,yine de uzmanlar daha iyi bilirler,sağlıcakla kal..

mfcmfc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 20:31   #604
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Nihayet bu sene kendi yetiştirdiğim salatalıklarımı yiyebildim. Ama bir sorunumuz var. Benim salatalıklarıma kırmızı örümcek dadanmış durumda. Meyve tutumu gitgide azaldı.

Name:  P7010014.jpg
Views: 9130
Size:  23.7 KB

Name:  P7010195.jpg
Views: 8464
Size:  44.4 KB

Name:  P7010015.jpg
Views: 8903
Size:  27.6 KB

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 06:52   #605
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
saol mfcmfc dostumm sanırım şerbet fazla geldi birde o balkondaki 8 tane saksıya yarım kilo arap sabunuyla yaprak biti için fısfısla sıktım böcekler gitti ama dediğim gibi her geçen gün allttaki meeyveler tek tek kuruyorr dediğin gibi cevap bekliyoz ben sürekli aktif bir site zannettim yoksa hiç yazmazdımm saksılara sık oluşu o derece meyve çürütmez çünkü aynı şekilde eken arkadaşlarım var onlarda sorun yok sadece meyvesi az oluyormuşş .. bakalımm artık seneye daha tecrubeli olup burda yardım bekleyenler farklı yerlerdede bekleyenlere yardımcı oluruzz umarımm sende sağlıcakla kal ..

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 21:16   #606
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Sevgili, atilla saraç. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Salatalıklarınız gübrelemeden dolayı zarar görmüş olsalardı bu halde olmazlardı. Salatalıklar çok hassastırlar. Eğer gübre ağır gelmiş olsaydı bitkinizi kaybederdiniz. Sizin sorununuz daha çok bir zararlı tahribatına benziyor. Çok büyük bir ihtimâlle başınıza bela olan bu zararlı kırmızı örümcek. Çünkü; bitkinizin yaprağının birinin üzerinde küçük küçük, nokta şeklinde izler gördüm. Birde yaprakların şekli bozulmuş ve içe kıvrılmaya başlamış durumdalar. Kırmızı örümcek tüm bu bahsettiğim zararları yapar. Bitkinin özsuyunu emerek beslenirler. Önce yapraklarda küçük küçük nokta şeklinde izler belirir ve daha sonra bu izler birleşerek yaprak sararır ve dökülür. Bitki alt yapraklarından başlayarak yukarıya doğru yavaş yavaş yapraklarını döker ve meyve tutumu çok azalır. Mesela şu anda benim balkonuma da dadanmış vaziyetteler. Biraz yaprak dökülmesine ve meyve tutumunun azalmasına sebep oldular. Birçok çiçeği burnunda salatalıklarım kurudu. Bu zararlıyla mücadele etmenin yolu akarisit kullanmak. Ben bu hafta Neemazal uygulaması yapacağım salatalıklarıma. Bir yandan da ROA adında bir mikrobiyal ürün kullanıyorum. Bu şekilde mücadeleye devam ediyorum. Birde salatalıklara yaprak bitleri bol miktarda musallat oluyorlar. Buna da dikkat etmek ve kontrol altına almak lazım. Öncelikle biz zararlıyı tespit edelim daha sonra ne yapacağımıza hep beraber karar veririz. Salatalık gübreyi sever fakat gübreleme yaparken aşırıya kaçmamaya özen gösterin, aksi taktirde bitkinizi yakabilirsiniz. Salatalıklarınızın yapraklarını çok iyi kontrol edin. Özellikle altlarına bakın. Yaprakların üzerinde nokta şeklinde lekeler var mı? Veya yaprakların altında bir zararlı? Birde size bir sorum daha olacak. Salatalıklarınızı hiç susuz bıraktığınız oldu mu? Çünkü; yaprakların bazıları sanki bir lâre susuz kalmış ve hemen sulanıp tekrar kurtarılmış gibiler. Yani yaprakların bir kısmı sıcaktan kavrulmuş gibi. Tüm bu soruların cavabını alırsak, kafamızda genel bir çözüm oluşmuş olur. Umarım salatalıklarınızı kurtarırsınız.

Bu arada bir önceki sayfada cevap alamamaktan yakınıp, aynı mesajınızı tekrar tekrar alıntı yapıp durumunuzu bildirmişsiniz. Fakat inanın bunu yapmanıza hiç gerek yok. Zaten üyelerimiz başlıkları aktif biçimde takip ediyorlar. Tekrar tekrar alıntı yapıp, ekstradan e-posta adresleri vs... vermeniz durumunda cevap alamayabilirsiniz. Çünkü; agaclar.net ve üyeleri forum düzenine çok bağlıdırlar. Lütfen bu sözlerimi birer uyarı olarak algılayın, yanlış anlamayın. Forum kurallarına buradan ulaşabilirsiniz. Forumda bulundukça ilerleyen zamanlarda sizde bu durumu fark edecek ve düzenin nasıl sağlandığını çok iyi anlayacaksınız.

İlk başlarda hepimiz zorlanabiliyoruz fakat daha sonra buranın bu kadar düzenli olmasının sebebinin kurallara çok hassasiyet gösterilmesinden geçtiğini anlıyoruz.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 00:31   #607
Ağaçsever
 
ahmetihsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Bolu
Mesajlar: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetihsan Mesajı Göster
Salatalıklarımın son durumu işte böyle!!! Sararan bir yaprak var. Normal mi? Neden kaynaklanıyor olabilir? Salatalığın kıvrık olması cinsinden midir? Yoksa eksik birşeyler mi var? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Yardım lütfen!!! resimlerde açıklamalar da yapmıştım.. Yorumlarınızı bekliyorum!!...

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 09:25   #608
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
emre ilhan kardeşimm öncelikle bende sana teşekkür ediyoruum açıklamaların içinn . çok acilen bi çare bulmam gerektiği için mail adresi vermek istedim çünkü inanın her geçen gün kötüye gidiyorlardı bide alıntının ne olduğunu bile şuan anlamış değilimm.. susuz bırakmış olabilirsiniz demişsin tam tesii susuz bırakmadımm .. yapraklar bitlenmişti arapsabunuyla bitleri öldürdümm ..dün kurumaya giden 2 fideyi sktüğümde kökün toprakla olan seviyesinde çürüdüğünü gördüm.. gübrelemeden dolayı yanmış olsa yanan fide nasıl bi şekil alır .

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 22:38   #609
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Alıntıdan kastım şu mesajınızda ki durum.

Salatalıklarınıza gelince;

Gübrelemeden yanan fide şu mesajda ki gibi olur. Fakat bitki yanmasa da, toprağa fazla verilen gübre veya fazla yapılan sulama bitkinin kök boğazının(bahsettiğiniz tam toprağın yüzeyinde ki bölge) çürümesine neden olabilir. Gördüğüm kadarıyla salatalıklarınızı torfa ekmişsiniz. Torf su tutma kapasitesi çok yüksek bir ürün. Yani suyu fazla kaçırmış olma ihtimâliniz artıyor bu durumda. Ne sıklıkta ve ne kadar sulama yapıyorsunuz salatalıklarınıza? Diğer bir ihtimâl ise viral(virüslerin yarattığı) bir hastalık olabilir. Fakat son seçeneğin ihtimâli diğerlerine göre daha düşük. Belirttiğim mesajda ki bitkiye benzer bir durum yaşadınız mı salatalıklarınızda?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 10:06   #610
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
*** öncelikle bahsettiğin mesajdan bahsedeyim arkadaşın dediği gibi devamlı gübre kullanmadımm ilk ektiğimde bor denen gübreden serptim saksılara .. ama şuda bi gerçekk hergün nerdeyse 2 kere suladım güneş vurduğunda yaprakların büzüştüğünü gördük çe suladım ve saksının toprağını kuru gördükçe suladım .. sanırım bu yanlış bi olay .. ama çiçek açana kadar hiç bir sorun yoktu yapraklarda birtane leke dahi yoktu .. yapraklar ı yeşilimsi hareketsiz çok küçük bit sarana kadar ve giderek kompile bulaştıı bende yarım kilo arap sabunu 2 litre suya karıştırdımm içine sirke sarmısak ve sıvı yağ ilave ederek püskürttüm bit denen illetlerden kurtardım sonrasında da yavaş yavaş çıkan meyvelerin kuruduğunu gördüm ... örnek verdiğin mesajdaki bitkiyle ne derece aynı kuruma olduğunu kıyaslayamıyorumm çün kü o farklı bitki olduğundan pek anlayamadımm .... yanlış sulama veya yanlış bakım olabilirr .. önemli olan bundan sonra ne yapmam ben şu dakkadan sonra ne yapmam lazımm teşekkürler şimdiden

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 10:45   #611
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
****** yeni çektiğim resimleri paylaşmak istedim köklerde çürümeler oluşmuşş hemen hemen hepsinde var(toprakla olan seviyede) çürüme olan yerleri nasıl iyilrştiririm tşkkürler şimdiden

Eklenen Resimler
     
atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 13:24   #612
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Hala pazarlarda çiçekçilerde salatalık, domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, pırasa, lahana fidesi satıyorlar. Sorduğum zaman tabii olur burası İstanbul vakti var daha diyorlar.
Hatta bir demet kuru, bir demet daha yaş, ama canlı yapıda pırasa vardı. Yaşlı amca müşterileri için bunlar bilmiyorlar kızım o malda benim bu malda benim, kuruyacak pırasa, sopa gibi olacak öyle ekilecek dedi. Bu yaş olanlar kuruyacak. Bu kuru olanlar bile 15 gün daha kurusun gölgede dedi. Ben alayım yaşları kurutayım dedim olmaz onlar fenni gübreli ölür gider kurutamazsın dedi. Ben de amcayı dinledim kuru pırasaları aldım. Ancak 15 gün sonra ekme imkanım var diye domat ve biber vs. almadım.
Şimdi sorum şu olacak amca ne demek istedi pırasalar kurumalı derken? Hakikatende hıyar, domates, biber fideleri kıyamet gibi satılıyor. Ben anlamam ama acaba hiç mi anlayan yok hep alıyorlar. Yoksa hakikaten hıyar, domates vs. bu tarihten itibaren yetişirmi?

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 13:24   #613
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Bu arada lahana ve pırasa daha yeni çıkmış sanırım.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:30   #614
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
balkonda salatalık yetiştiriciliği

arkdaslar bir süre once fide şeklinde aldıgım salatalık fidelerim baya büyüdü cok fazla sayıda çiçek verdi ama meyve vermeden çiçekleri döküyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla



bmutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:42   #615
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-03-2011
Şehir: tekirdag
Mesajlar: 25
Sayın bmutlu, leğenin altında drenaj delikleri var değil mi? Ayrıca sulamasını nasıl yapıyorsunuz? Çok ulama yaparsanız dökülmesi çok normal.

dogaci59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:44   #616
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus)

Sorunuzu bu başlıkta sormalısınız.Yeni konu açmanıza gerek yok,ayrıca önceki sayfalardaki bilgileri okuyarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.Kolay gelsin.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:56   #617
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogaci59 Mesajı Göster
Sayın bmutlu, leğenin altında drenaj delikleri var değil mi? Ayrıca sulamasını nasıl yapıyorsunuz? Çok ulama yaparsanız dökülmesi çok normal.
evet var altına delikler ustune hava alması ıcın cakıl tasları doldutdum bir sıra sonra toprak once cok mutlu oldum cok cicek verdi diye dokulmaye baslayınca hayal kırıklığı oldu

bmutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 22:51   #618
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Adana'da yetişir. Biz burada çok ılıman kış geçiriyoruz. Salatalık fidesi de yaklaşık 45 günde meyve verdiğine göre. Bol bol yenir.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 23:02   #619
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Sevgili atilla saraç; şu durumda yapacağınız pek birşey yok gibi görünüyor. Salatalıklarınızın koltuk sürgünleri varsa onları kesip, torfa dikip yeni fideler elde edebilirsiniz. Ya da yeni fide alıp vakit kaybetmeden dikebilirsiniz. Ben salatalıklarımı hergün sabah kalktığımda topraklarının üzeri nemlenecek kadar suluyorum. Öğlen güneşi üzerlerine gelince yaprakları güneşten yanmayacak derecede hep soluyor. Fakat akşam serinliği olunca bitkiler rahatlıyor. Ertesi sabahta tekrar suladığım için güne hazır oluyorlar. Kısacası günde bir sefer toprağı nemlenecek kadar sulama yeterlidir. Saksının ısınmaması için, saksının bulunduğu yer biraz gölge olursa problem olmuyor. Mesela benim fidelerin saksıları balkon perdesinin arkasında. Yarın fotoğraf çekip yüklerim. Siz birkaç sorunu beraber yaşamışsınız. Bit, kök çürüklüğü, fazla gübreleme vs... ama asıl sebep yaptığınız uygulamalarda hep aşırıya kaçmanız olmuş. Mesela gübrelemeyi fazla kaçırmışsınız, bitkiye gereğinden fazla su vermişsiniz, birde bit dadanınca arapsabununa boğmuşsunuz. Bu arada ilk senelerde bu tarz şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Mesela ben geçen sene tavana kadar uzayan salatalık fideleri yetiştirdim fakat 1 tane bile meyvesinden yiyemedim. Kolay gelsin.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 11:32   #620
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
sevgili emre ilhan; bende sana katılıyorumm sanırım bu sene emekler boşa gitmiş gibi görünüyorr yavaş yavaşş fideleri sökmeye başladım yinede bir ümit diye bekliyorum açıkçası bu ****** ilk olduğundan bilinç siiz olduğumuzdan normaldır acemilik dönemi diyelimm .. ben sulama konusunda yanlış yapmışımm farkındayı m sizin yöntemiiz gibi sulama yapacam bundan sonra ki ekimde . birde anlamadığım konu :koltuk sürgünleri nedir torfa dikmek ne demek anlamadımm ama onları d a bi araştırayımm dediğini de deneyeyim olmassa yeni fide alayım almasına da zamanı geçmedimi ekmek içinn ben bunları tohumdan elde ettim .. teşekkür bilgiler için.. hayırlı cumalarr ..

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 13:54   #621
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Şu anda fide bulup dikerseniz, sonbahara doğru meyvelerini yersiniz. Ama zaman kaybetmemeniz lâzım. Tohumdan yetiştirmek için artık geç.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 15:13   #622
IMP
Ağaçsever
 
IMP's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 43
arkadaşlar, benim salatalıklarım henüz 30 cm kadar oldular, ancak üzerlerinde 20 30 tane çiçek var, acaba bitkinin büyümesi için çiçeklerini koparmalı mıyım, yoksa boyu çok önemli değil mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

IMP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 22:02   #623
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Bence hiç karışmayın. Eğer meyvelerini besleyemezse kendisi atıyor zaten. Çok zeki.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2011, 02:50   #624
IMP
Ağaçsever
 
IMP's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 43
öyle tabii, ama vakit israfı olur meyveleri besleyemez de atarsa, yazık meyvelere de,
benim fikrim acaba çiçekten önce kendisini iyice geliştirmesini sağlasam,
sonra kaç meyve verirse versin besleyememe sorunu olmasın.
işe yarar mı sizce?

IMP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2011, 09:44   #625
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Ben sizin yerinizde olsam herşeyi kendi dengesine bırakırım. Dışarıdan müdahale edince düzen bozulabiliyor. Vakit israfı olmaz. Bitki meyvesini besleyemediği taktirde 2-3 gün içerisinde sararıp dökülüyor.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 00:10   #626
Ağaçsever
 
ahmetihsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Bolu
Mesajlar: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Ben sizin yerinizde olsam herşeyi kendi dengesine bırakırım. Dışarıdan müdahale edince düzen bozulabiliyor. Vakit israfı olmaz. Bitki meyvesini besleyemediği taktirde 2-3 gün içerisinde sararıp dökülüyor.
Sn Emre İlhan; çiçekler meyveye dönüşüp küçük meyveler göründükten sonra gelişmesi durup kuruyorsa bunun nedeni ne olabilir?? Yapraklarda ve gövdede bir problem yok, böceklenme yok!!!.

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 09:47   #627
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Meyve dökülmesi, tutmamasının sebepleri;

Besin eksikliği, çok sulamadan dolayı meyve boğulması, aşırı derecede havasız ve sıcak ortam, fungal(mantari) etmenler, kırmızı örümcek gibi zararlılar. Bunlardan dolayı meyve sararıp dökülebilir. Ben birçok salatalığı kaybettim bu sebepten dolayı. Kırmızı örümceği kontrol altına almaya çalışıyorum. Birde besin eksikliği olduğunu düşünüyorum, gübreleme yapacağım.

Name:  Salatalık5.jpg
Views: 9405
Size:  27.3 KB
İşin açığı doğal yoldan beceremedim ben bu işi. Doğal denge o denli bozulmuş ki. Kimyasal kullanmazsan olmaz diyor âdeta. Yarın sabah 4-6-8 kimyasal gübreleme yapacağım. Durumu hep beraber takip edip, tecrübe ederiz artık. Bu arada fotoğraf bana aittir, alıntı zannetmeyesiniz.

akikem beğendi.

Düzenleyen Emre İlhan : 11-07-2011 saat 16:02 Neden: Fotoğraf, bilgi ekleme
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2011, 00:37   #628
Ağaçsever
 
ahmetihsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Bolu
Mesajlar: 70
Teşekkürler Sn.Emre İlhan; forumda okumuştum. Hıyar suyu sever bol su ister diye, bende iki günde bir suladım. Sanırım meyve boğulması oldu Artık üç dört günde bir sulayacağım. Zaten iki kök var. Her birine iki su bardağı su veriyorum. Toprağın yüzünün kuruduğunu gördüğümde bu iki günde bir oluyor tekrar suluyordum. Artık biraz daha geçiktirmem gerekecek anlalışılan. Sayın Emre İlhan kimyasal gübre kullanmamaya çalışacağım. Kurumuş koyun gübresinden her kök için ne kadar vermeliyim? Bunun belli bir miktarı var mı? Göz kararı mı serpiştireceğiz?? Şu anda çok güzel çiçekleniyor. Çiçekler açıyor meyvelenme başlıyor küçükken sararıp kuruyor meyveler dediğim gibi..Bir tane meyve büyümeye başladı oda kıvrık parmak gibi dala yakın bölümü şişik, çiçek tarafı kıvrık. ) Hayvansal gübreleme yöntemini de lütfen biraz detaylı açıklarsanız memnun olacağım. Teşekkürler.

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2011, 09:22   #629
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Buraya bakınız.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 15:58   #630
Yeni Üye
 
atilla saraç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 12
arkadaşlar hiç meyve vermiyecek diye düşünmüştüm .. ama tek tek vermeye başladı fakat hepsinde şekil bozukluğu var bide erken koparmadımmı kuruyorlar tam oluşmadan koparmak zorunda kalıyorum yinede ilk deneyimime ve bunca hastalıklara rağmen veyvelerden az da olsa yemeye başladıkk..

Eklenen Resimler
    
atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024