12-09-2013, 00:15 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
Göçmen (Arnavut) Biberi
bu biberin adını yöresini veya durumunun normal olup olmadıgini hiç bilmiyorum. catalcada bir dostum ekmiş artık nereden bulduysa tohumunu. bana da verdi tohum almam için. aci ve etli bir biber, boyu yaklaşık 20 cm civarlarinda. bilgisi olan varsa sevinirim. Düzenleyen kuzen38 : 12-09-2013 saat 00:22 Neden: foto problemi |
12-09-2013, 09:03 | #2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Jalapeno biberler de hasat edilmezse dalında bu hale geliyorlar. Bu biber de tohumluk bırakıldığı için dalında çok durmasından kaynaklanıyor olmalı. Hasat edilmeyen domatesin dalında çatlama yapması gibi. |
20-10-2013, 22:04 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
ancak bu biberler epey büyük yaklaşık çarliston kadarlar. jalapenolar da aynı şekil oluyor ama bu inanın derisi bakımından çok daha farklı. |
20-10-2013, 22:12 | #4 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
|
|
20-10-2013, 22:48 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Bu Bursa'da Arnavut kökenli halk tarafından yetiştirilen özel bir tür. Derisindeki çatlaklar tür özelliği. Yeşilken de deri çatlak. Akrabamızın Arnavut olan gelini bu biberin Türkiye'de sadece Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini söylemişti, ne kadar doğrudur bilmem Turşusunu mutlaka deneyin, harika oluyor... |
20-10-2013, 23:05 | #7 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
|
|
21-10-2013, 19:28 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2013
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 21
|
ben manisada yım arkadaşlar bu bibere bizim yöre de göçmen biberi diyorlar. Yukarıda bir arkadaş da arnavut biberi tabirini kullanmış. Demek ki göçmenler tarafından ülkemiz getirilmiş |
21-10-2013, 23:21 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
|
evet aynı biber teşekkür ederim bilgi için. elimde tohum var az da olsa isteyen olursa gelecek sene fide halinde verebilirim. |
18-04-2014, 14:20 | #10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2014
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
|
kuzen38 merhaba elinizde çim **** tohum varmı acaba bu sene bahçemize ekmek istiyoruz... |
19-04-2014, 10:16 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
|
Biz çok severiz bu biberi. Memeleketten çuvalla gelir her sene. Minik minik doğrayıp yine memleketten gelen sucuğumuzla yağda kızartırız pazar sabahları. Canım çekti görünce Turşusu da harikadır. Etli bir biber. |
21-04-2014, 09:00 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2012
Şehir: YOZGAT
Mesajlar: 196
|
Geçen seneye kadar bendede vard,tohum olarak ayırmıştım bu sene ekmek için maalesef hepsi ıslanıp küflenmiş. |
22-04-2014, 16:00 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Eşim İnegöllü orada baya bulunuyor. Oldukça acı bir biber türü. Bunu ateşte közleyip yoğurtla karıştırıyorlar güzel oluyor. Turşusu için suya sirke ve sarımsak ilave ediyorsunuz. Biberleri 3 santim kadar doğrayıp bu suda biraz haşlıyorsunuz. Sonra haşladığınız su ile birlikte kavanoza dolduruyorsunuz. İki üç hafta sonra lezzetle yiyorsunuz ama benim için baya acı oluyor. Midemi kaynatıyor zaman zaman. |
23-04-2014, 07:48 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Tursusu icin olcusuyle birlikte tarif veren olursa cok sevinirim. |
26-09-2021, 22:42 | #15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2021
Şehir: sivas
Mesajlar: 7
|
Görüntüsü çok güzel. Tadını kokusunu acısını merak ettim. |
|
|