Göçmen (Arnavut) Biberi
1 Eklenti(ler)
bu biberin adını yöresini veya durumunun normal olup olmadıgini hiç bilmiyorum. catalcada bir dostum ekmiş artık nereden bulduysa tohumunu. bana da verdi tohum almam için. aci ve etli bir biber, boyu yaklaşık 20 cm civarlarinda. bilgisi olan varsa sevinirim.
|
Jalapeno biberler de hasat edilmezse dalında bu hale geliyorlar. Bu biber de tohumluk bırakıldığı için dalında çok durmasından kaynaklanıyor olmalı. Hasat edilmeyen domatesin dalında çatlama yapması gibi.
|
ancak bu biberler epey büyük yaklaşık çarliston kadarlar. jalapenolar da aynı şekil oluyor ama bu inanın derisi bakımından çok daha farklı.
|
Alıntı:
|
Bu Bursa'da Arnavut kökenli halk tarafından yetiştirilen özel bir tür. Derisindeki çatlaklar tür özelliği. Yeşilken de deri çatlak. Akrabamızın Arnavut olan gelini bu biberin Türkiye'de sadece Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini söylemişti, ne kadar doğrudur bilmem ;) Turşusunu mutlaka deneyin, harika oluyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ben manisada yım arkadaşlar bu bibere bizim yöre de göçmen biberi diyorlar. Yukarıda bir arkadaş da arnavut biberi tabirini kullanmış. Demek ki göçmenler tarafından ülkemiz getirilmiş
|
evet aynı biber teşekkür ederim bilgi için. elimde tohum var az da olsa isteyen olursa gelecek sene fide halinde verebilirim.
|
Alıntı:
|
Biz çok severiz bu biberi. Memeleketten çuvalla gelir her sene. Minik minik doğrayıp yine memleketten gelen sucuğumuzla yağda kızartırız pazar sabahları. Canım çekti görünce :) Turşusu da harikadır. Etli bir biber.
|
Geçen seneye kadar bendede vard,tohum olarak ayırmıştım bu sene ekmek için maalesef hepsi ıslanıp küflenmiş.
|
Eşim İnegöllü orada baya bulunuyor. Oldukça acı bir biber türü. Bunu ateşte közleyip yoğurtla karıştırıyorlar güzel oluyor.
Turşusu için suya sirke ve sarımsak ilave ediyorsunuz. Biberleri 3 santim kadar doğrayıp bu suda biraz haşlıyorsunuz. Sonra haşladığınız su ile birlikte kavanoza dolduruyorsunuz. İki üç hafta sonra lezzetle yiyorsunuz ama benim için baya acı oluyor. Midemi kaynatıyor zaman zaman. |
Tursusu icin olcusuyle birlikte tarif veren olursa cok sevinirim.
|
Görüntüsü çok güzel. Tadını kokusunu acısını merak ettim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024