17-12-2015, 13:23 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yemlik yetiştirme (yabani ot)
Yabani ot yemekleri: Yemlik Bir ay önce bir tüpe, tohum tazeliğini test için ekmiş olduğum tohumlar bu boya ulaştı. Havalar oldukça soğuduğu için içeriye alınacaklar. Başlarına bir şey gelmezse tohuma kaldırıp paylaşma niyetindeyim. Tabii bitki ikinci yılında çiçekleniyormuş, nasıl sabredeceksek artık) |
23-02-2016, 14:01 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Üstteki bitkinin bugünkü hali. Kışı çok rahatlıkla atlattı. 2.yılında çiçekleniyormuş. Ben de hem tohum tazeliğini test etmek hem de''2.yılındasın ona göre'' diyebilmek için geçen yıl ekmiştim))Bir sürpriz yapar da aldanıp tohuma kalkarsa harika olacak. |
30-04-2016, 14:01 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bitkiyi kandırıp çiçeğe zorladığım için utanç duyuyor muyum? Hem de nasıl |
05-05-2016, 13:24 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Nihayet... |
05-05-2016, 16:03 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
|
Tadı kadar çiçeği de güzelmiş. Tebrik ederim. Umarım tohum da alırsınız. Sent from my iPhone using Tapatalk |
07-05-2016, 19:33 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sevgili Muda, yanlış hatırlamıyorsam sizde hem mor hem de sarı çiçekli olan vardı değil mi? Bugün çiçeksiz olanlardan bir iki tanesini kökledim. Köklerinin istiridyeyi andırdığından bahsediyordu yabancı bir site. Ben pek benzetemedim, belki pişince o tadı yakalıyordur. Çiğden köklerin tadı fena sayılmaz hani) |
23-05-2016, 13:55 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Nihayet...Uçmaya hazır tohumlara emellerine ulaşamadan el konuldu)) |
02-06-2016, 13:02 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bitkinin kökleri de sökülüp bu sezon için salsify yetiştiriciliğine noktayı koymuş olduk. Seneye kaldığı yerden devam edeceğiz nasipse. Paylaşıma açacak kadar tohum alabildik mi? Anca onar adet olmak üzere 10 kişiye kadar. |
03-06-2016, 08:16 | #10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
|
Sayın Lonicera, Kökleri sökmenizdeki sebep bir sonraki sezona saklamak mı yoksa kontrolsüz yayılımı engellemek mi? Eğer saklıyorsanız hangi şartlarda saklayacaksınız? |
03-06-2016, 12:23 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Tek sebebi oburluğumdan kaynaklanıyor, hemen yedik zaten başka da bir nedeni yok)) Kökten ziyade yeşil aksamı daha lezzetli geldi bize. |
03-06-2016, 19:08 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
|
kökü nasıl kullanılıyor çok merak ettim çiğ mi yeniyor |
03-06-2016, 19:34 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Biz miktar fazla olmadığı için (desem de hikaye, tamamen üşengeçlikten) havuç gibi olan kökün orta kısmını atıp yanlarını salataya doğradık. Bazıları küçük olmasına rağmen oldukça sertleşmiş bile. Seneye nasip olursa daha fazla ekip çok söylenen şu '' istiridye tadı'' nı alabilme gayretinde olacağız gibi)) |
03-06-2016, 21:02 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
|
benim bahçedede var yapraklarını yiyoruz ama kökünü ilk defa duydum |
|
|