26-03-2010, 23:14 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
Cassabanana (Sicana odorifera)
Selamlar. Arkadaşlar, aldığım 4 adet cassabanana tohumunun dördünü de çimlendirdim. Şu an 3. gerçek yapraklanma aşamasındalar. Kaç gündür netten araştırmama rağmen cassabanananın bu aşamadan sonraki bakımı, yetiştirilmesi konusunda bir bilgiye rastlamadım. Bilgisi olan ya da daha önce tecrübesi olan arkadaşlar varsa, deneyimlerini paylaşmasını, bilgilendirmelerini rica ediyorum. Ya da yabancı dili iyi olup, yabancı sitelerde bulacağı doyurucu bilgileri buraya aktarırsa, minnettar kalırım. Saygılar. Düzenleyen gece : 10-10-2010 saat 23:03 Neden: Tümü büyük harf olan başlığın ilk sözcüğü ile metindeki italik işaretlenen imla düzeltmeleri yapıldı. |
28-03-2010, 23:27 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
Sayın siniroluyorum; erken ekimlerde ilk senesinde meyve veriyormuş. Türkiye'nin hiç bir yerinde çok yıllık yaşayamazmış. Kışın sera ortamında bile yaşayamamış, onun için ev ortamında erken ekim yaptım meyve alabilirsem tek yıllık olmalarına razıyım. Şimdilik çok hızlı ve sağlıklı büyüyorlar. Bu aşamadan sonra, nem ve güneş ihtiyaçlarının ne derecede oldukları, saksıda yetiştireceğim için besin takviyelerinin ne ve nasıl olması gerektiği, Siirt'in aşırı yaz sıcaklarında dışarıya nasıl konuşlandıracağım, geceleri içeri almam gerekiyor mu vs. gibi bilgiler lazım. Birkaç yerde gördüğüm kadarı ile Türkiye'de daha meyvelendiren olamamış. Doğru bilgilere ulaşabilirsem, başaracağımı umuyorum... Düzenleyen gece : 10-10-2010 saat 23:09 Neden: En temel imla hataları düzeltilip, italik ile işaretlendi. |
10-04-2010, 22:04 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
Bir arkadaşı araya sokarak brezilyadan üreticisine sordurttum..başka arkadaşlara lazım olur diye özet olarak buraya yazayım..CASSABANANA lar kabak gillerden..sıcağı çok seven bol güneş ve su isteyen 15 metreye kadar boy atabilen çok yıllık ama ilk senesindede meyve veren asma gibi tırmanıcı bir bitkidir....meyveleri kokulu..serin bir yerde muhafaza edlirse hoş kokusunu kaybetmeden ve formu bozulmadan uzun süre kapalı ortamlarda doğal oda kokusu olarak kullanılır.. çiğ olarak yenildiği gibi çorbası yapılır,güveçlerde kullanılır.. bir ara resimlerini çeker burda yayınlarım..saygılar.. |
26-04-2010, 00:19 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
2 tanesi pencerenin önünde olduğu için 2 metreyi geçtiler tutnmaları için diktiğim sırığı aşıp sürgünlerini duvara yapıştırarak ilerliyor...camdan uzak diğer ikisi yarım metre bile olamadılar..havalar az daha ısınsın dışarı çıkartacağım... |
25-06-2011, 14:37 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
|
Sayin Beymen, Cassabanalar ne durumda sizde? Ben de tohum bulmaya calisiyorum. |
20-01-2012, 18:32 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
sayın istcallst. bu yıl dışarıya ektim. öğleden sonrasına kadar güneş görmeyen bir yere ekmiştim. çok güzel yeşerdi damı da aştı sapı kalınlaştı dipten odunsu hale geldi ama çiçek açmadı malesef. sanırım 2 sensinde meyve veriyor. aşırı soğuklar gelince kurudu.. kolay çimlenen,arsız,çabuk boy atan bir bitki.. yeterki istediği hava koşulunu sağlayın..eziyetsiz yetiştirebilirsiniz.. |
10-03-2013, 10:20 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 118
|
PlantFiles: Detailed information on Cassabanana Sicana odorifera bu sitede cassabanana nın USDA Zone 4a: to -34.4 °C kadar dayanabilcegi yazıyor. Sanırım siirtte -34 ün üzerinde bir soğuk var. Yoksa ülkemizin cogu bölgesinde yetişebilecek bir meyve olmalı. |
19-03-2013, 21:20 | #10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
|
Alıntı:
benim köy kışları siirtin diğer bölgelerine göre nisbeten daha sıcak geçiyor..ortalama -1 -2 C lerden aşağı çok nadir ve ksıa süreli düşer.. buna rağmen benimkiler her sene ölüyor.. saygılar.. |
|
13-03-2016, 13:17 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
|
Cassabanana=Sicana Odorifera=Parfümlü Sarmaşık Kabak
Cassabanana; Subtropik bölgede Zone 10a-10b ve 11 de dışarıda hiç ölmeden yetişir.Diğer bölgelerde her sene ilkbaharda tohumdan yetiştirmek gerekir. Evin içinde saksıda da yetiştirilebilir.Çiçekleri ve meyvesi çok güzel ve hayli kokuludur.Hatta ;olgunlaşan meyvelerinden birini evin içine alıp koyunca, doğal bir oda parfümü olarak,ev günlerce misler gibi kokar.. Tohumdan yetişir. 1 gece oda sıcaklığındaki suda tohumu bekletin ve sonra dikin.Tohum 1 ayda yeşerir.. Bitki çok kolay gelişir ve boylanır.Bir ağaç altına ektiğinizde kolaylıkla ağaca sardırabilirsiniz.Kendi haline bıraktığınızda 15 m.ye kadar boylanabilir. Meyve olgunlaşmadan evvel bir sebze gibi yemeklerde kullanılabilir. Olgunlaştığındaysa, çekirdekleri çıkarılıp buharda pişirildikten sonra tatlılarda,pastalarda ,tartlarda ve içeceklerde kullanılabilir.Çok hoş, tatlı tropik bir tadı vardır. Çiçekleri kokulu olduğundan arıları çeker.. Tüm bitki tıbbi amaçlı tedavide kullanılır.Yaprakları,çiçeklerinden elde edilen tentürü vs. |
13-03-2016, 20:07 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
|
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
13-03-2016, 23:00 | #13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın Gardenias; Eklediğiniz fotoğraflar Cassabanana (Sicana odorifera) ait değil... Cassabanana'nın diğer ismi Melocotondur.. Eklediğim resimler Cassabanana aittir. |
|
17-03-2016, 18:46 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
|
Çekirdekleri ve yaprakları zehirlidir.. Yapraklarına haşereler ve uçan böcekler konduğunda böceklerin ayaklarını paralize ederek haşere ve sinek kontrolu de sağlar.. (Meyvasını yerken çekirdekler mutlaka ayıklanmalıdır.) |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|