Kapari / Gebereotu
1 Eklenti(ler)
Merhaba Ziraatçi .Kapari Meyve reçelini merak ettim.Tarifi nasıl.Karpuzlar yeşil hamkenmi yoksa olgunlaşınca mı yapılıyor.bilgi verirseniz sevinirim.
Eklenti 24821 |
Bursadaki gıda fuarına gittiğimde görmüştüm kapariyi çok ilginç bir tadı vardı. Bize kapari ile ilgili bir tanıtım broşürü vermişlerdi orda vardı kapari ile ilgili ilginç yemek terifleri.
|
Sebo17 teşekkür ederim.Yemek tariflerini ve salataları biliyorum.Ama reçelini ilk defa duydum.
|
Sevgili Elfogi ben elimde olan yemek tariflerini yazacağım mutfak bölümüne. Elimde olan katalogta kapari reçelinin faydalarıda yazıyor bunları ekliyeceğim mutfak bölümündeki konuya...
|
Sağol Sebo .Bekliyorum....
|
Sevgili Elfogi
Geçen yıl Antalya Fuarında bakmıştım kapari reçelinin tadına.Ama nasıl yapıldığını şu anda biliyorum diyemem.Ancak karpuzların yeşil iken toplandığı kesin.Vaktimiz çok dardı.Daha sonra da fırsatım olmadı.Ama kesinlikle araştıracak ve cevap vereceğim. |
Teşekkür ederim.Sabırla bekliyecem..Ben biraz baktım bulamadım.
|
Alıntı:
Günlerdir kapari reçelinin tarifini bulmaya çalışıyorum ama sır gibi saklıyorlar.Sadece fiyatlarını söylüyorlar,ama yapılşını bir türlü söylemiyorlar ama eninde sonunda bulacağım.Hiç bulamazsam kendim yaparak deneyeceğim.Eşim gıda teknikeri.Onunla karar verdik bu işi mutlaka çözeceğiz. |
İnsanlarımız niye bilgilerini saklıyorlar anlayamıyorum.
|
Bu gün 10 adet kapari fidanım geldi..Nisanın başlarında dikeceğim yerlerine inşallah..
Tutarsa seneye kapariler benden;) bende nette çok aradım..Sonunda bulacağız tarifi :cool: |
Geçenlerde ben de farklı bir tat arayışıyla bir kavanoz kapari almıştım. Hala buzdolabımda duruyor. Çok kötü bir tatı var. Damak tadıma hiç uygun değil. Keskin tadı her türlü salatada kendini belli ediyor. Salatalarda ve çorbalarda çok az miktarda kullanılırsa belki bir kaç tanesi tadını hissettirmeden yenebiliyior. Ama dediğim gibi acayip kötü bir tadı var.
Bu bitkinin meyvesini (tomurcuklarını) ülkemizde tüketen var mı? Dahası severek tüketen var mı? |
Alıntı:
Tabii, kaparilerden de isteriz.:) :) |
Alıntı:
. |
Bence güzel dağişik bir aroması var.Patates salatası ile güzel oluyor.
|
Sayın Ziraatçi sabrınıza hayranım.Siz bu gidişle çözersiniz.Ben kaparileri olamsını bekliyecem .Kendim deniyecem.Normal reçel nasıl yapılıyorsa bir deneriz.
|
Alıntı:
Evet biz severek tüketiyoruz. |
Alıntı:
Ben de kaparinin olmasını bekleyeceğim için sabretmem lazım.Burda bir acılık söz konusu.Önemli olan o acılığın giderilmesi.Kapari için özel bir yöntem var mı?Onu bilmiyoruz.Acılık olmasa reçel yapmak zor değil.Materyal oluncaya kadar araştıracağız.Kapari olunca kendimiz de deneyeceğiz.Şu anda elimizde kalmadığı için deneyemiyoruz.Piyasadan da almak istemiyorum.Biz doğadan topluyoruz kapariyi.Turşusunu yaparak tüketiyoruz. |
Acılığı tuzla gideriliyor.Ama sonra tuzlu bir reçel nasıl olur bilemiyorum.:)
Sezon bir gelsin toplar deneriz. |
Ben de sezonu bekliyorum zaten.Ama o zamana kadar da birşey bulabilirsem payalşırız.
|
Alıntı:
Tomurcukları suya koyuyorsunuz sonra bu suyu acısı çıkana kadar hergün değiştiriyorsunuz. Yalnız bu arada diriliğini yitirtmeyin. Sürekli elinizle kontrol edin. Acı suyu çıkınca salamura yapıyorum, demek salamura yapmadan reçel yapılıyor diye düşünüyorum. |
Bu mesajları konuyu dağıtmaması amacıyla taşıyacağım :)
|
Mine Hanım Teşekkür ederiz.
Sezon gelsin denerim.Sonrada denememi burda anlatırım..:) |
Alıntı:
Hava güzel olunca, yakında olan fidanlıkta buldum kendimi.. iki zeytin ve şimşir aldım..Şimdilik balkonda keyif sürecekler.. Esnaf abimin, bozukluğu olmayınca 1 ytl ye 2 adet sümbül verdi.. Keşke sümbüllerin hepsini alsaydım.. Salon harika kokuyor.. |
Sayın aer Efendim çok çok teşekkür ederim.
Size, fidanlarınıza, çiçeklerinize sağlık ve esenlik diliyorum. Sevgilerimle. |
Forumda bir başka Kapari daha var bu normal bir durum mu acaba?
|
Yıllar önce yabani incir reçeli yapımını görmüştüm. Yabani incirin acılığını almak için önce kaynatıp süzülmüş, sonra mavi renkli bir madde( doğru hatırlıyorsam göztaşı dedikleri) koyup 1-2 saat kadar bekletmişlerdi. Ve ardından bol su ile yıkanıp normal reçel yapım işlemine tabi tutmuşlardı..
Kapari içinde aynı yöntem olabilir mi acaba :confused: |
Bu sene enteresan biçimde tarlanın her tarafında kapariler ortaya çıktı. Belki de ayrık otları ve diğer yabani otlar kuraklığa tahammül edemedikleri için kapariler yeşerme olanağı buldular. 50-60 kök kadar varlar. Tatil dönüşü keşfettiğim için meyveler olgunlaşmış durumdaydı. Dolayısıyla topladıklarım zeytin büyüklüğünde, hatta bazıları biraz daha büyük.
İnternetin altını üstüne getirdim (desem biraz abartmış olurum) yine de kapari meyvesinden neler yapıldığına dair açık bir tarife rastlamadım. Devlet sırrı gibi korunuyor. Hatta bir yurttaşımız dünyada ilk kez reçelini kendisi yaptığı için patentini bile almış, kutlarız kendisini. (Kimbilir, belki de herkez yapıp yiyebilse daha çok yaygınlaşacak ve daha çok satacak.) Sitenin birinden yemek tariflerini buldum ama yemeklere hangi biçimde konacağına dair açık bir bilgi yok. Bir yerde %20 oranda salamura yapabileceğimiz yazıyordu. Yani beşte bir oranda tuzu kastediyor sanırım. Belki de bir hata yaptım çeşme suyu kullandım, herhalde kaynamış su daha doğru olacaktı. Şu anda bir haftadan beri kavanozların içindeler. Bir tanesi açıp baktım, kırmızımtırak ve kurumakta olan yemiş görünümünde. Sonucu sizlere bildireceğim. Bu hafta toplayacaklarım konusunda her türlü öneriye açığım. Sevgiyle kalın |
Ben geçen sene topladığım kaparileri kalın kayatuzunda 15 gün beklettin.Renkleri koyu yeşil olunca sirkeli suda salamura yaptım.Yarı su yarı sirke.
|
Selamlar
Geçenlerde şarküteriden kapari reçeli aldım. Severek tüketiyoruz. |
Dün akşam salamura yaptığım kapari kavanozunu açtım ve yemek yanında tadı nasıl oluyor diye bir tanesini kestim. Kaparilerim biraz iri olduğu için çekirdekleri havyar görünümündeydi, onları bıçağın ucuyla sıyırdım ve bordo rengindeki etli kabuğunu yedim.
Hızımı alamadım dört tane daha yedim. Kızıma da verdim tadını yadırgamadı. Eşim merak etmediği için onu kendi haline bıraktım. Neme lazım hemen biter miter. :) Sonuç, bu hafta sonu tarladaki tüm kapariler son ferdine kadar toplanacak ve çevrelerindeki böğürtlen vs. gibi yabancı otlar temizlenecek. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024