11-12-2009, 22:12 | #1 |
Moderatör
|
Karnabahar Graten
Karnabahar yemeklerine Karnabahar graten ile devam edelim mi? Hele hele bu karnabaharı kendiniz yetiştirmişseniz tadı da daha başka oluyor. Malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar beşamel sos : 50 gr tereyağ veya margarin, 50 gr un (1 kahve fincanı kadar) 1.5 su bardağı süt, 1 fincan rende kaşar peynir daha sonrası için 3 fincan kaşar peynir, 50 gr tereyağ. Önce çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharları güzelce yıkayıp kaynamakta olan az tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp hemen çıkartın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra yukarıdaki tarife göre beşamel sos hazırlayın; Yağı tencereye koyarak eritin, unu ilave edin ve biraz kavurun daha sonra sıcak haldeki sütü yavaş yavaş yedirin ve hızla çırpın. Koyuca bir sos elde edeceksiniz buna ayırdığınız 50 gr tereyağını da yedirin az miktarda tuz ve karabiber katın, bir fincan rende kaşarı da ilave edin. Koyuca bir beşamel sos yapmış oluyorsunuz. Bu sostan bir miktarını ayırın(üzerine koymak için) Karnabahar çiçeklerini bu sosa iyice bulayarak payrex bir kaba döşeyin. Daha sonra ayırdığınız sosu biraz daha sütle yumuşatın ve payrex döşediğiniz karnabaharların üzerine yayın. Rendelenmiş 3 fincan kadar kaşar peynirini de üstüne serpiştirdikten sonra biraz kırmızı pul biber ekerek kızgın fırına sürün. Peynir eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz olmuştur, sıcak sıcak servis yapın. Çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar haşlanacak. |
11-03-2010, 15:43 | #6 |
Ağaç Dostu
|
ben televizyonda gördüğüm bir tarifi uyguladım karnabahar gratene (bu arada graten her yemeğe uygulanabilir bir pişirme yöntemiymiş Bakınız Bir pişirme yöntemi: Graten - yaptığım beşamel sosta un ve yağ aynı ölçüdeydi (yukarıdaki tarifteki gibi) - sosun içine kaşar peyniri ve jambon ekledim (jambonları ince/ ince doğradım) - tüm sosu haşlanmış karnabaharın üstüne döküp, en üstüne blendırdan geçirdiğim etimekleri serptim ve fırına verdim ben karnabahar ile beşamel sosunun arasına yine dayanamayıp acısos döktüm azıcık acıseverlere duyurulur |
11-03-2010, 22:27 | #8 |
agaclar.net
|
Bilgisayar başından kalkıp, mutfakta takılmaya başlamış |
11-03-2010, 22:34 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Ben de haşladığım karnabaharlara, ayrı yerde hazırladığım; zeytinyağ, soğan, yeşil biber, kıyma, domates salçası sosunu pişirip, ilave edip, harmanlayıp, kaşarlı beşamel sosu üstüne döküyorum, fırında pembeleştiriyorum |
12-03-2010, 07:36 | #10 |
Ağaç Dostu
|
ya ben yumurtayı bile zor kırardım şimdi düştüğüm hallere bakın, etrafımdakiler evrim geçirdiğimi söylüyorlar mali doğru söylüyor valla aslında mutfakta bilgisayar olsa ne güzel olur, online bağlantı da kurabilirdim belki düşünsenize artık en sevdiğim animasyon film ratatouille son zamanlardaki favori filmim julie ve julia (seyretmeyenler için bahsederim bir ara) en sevdiğim tv programı home tv'nin yemek programları kimse beni anlamıyor not: evde az karnabahar kaldı, bu kıymalı tarifi de tuttum, hemen deneyim mmmmm.... |
12-03-2010, 08:20 | #11 |
Moderatör
|
Bizler bu gidişle sanal ortamda da olsa bir yemek yarışması tertipleyeceğiz gibi görünüyor... Sayın backyard, inanın ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmezdim. Merak işte zamanla neler öğreniyorsunuz neler. Şimdi ben de canımın en sıkıldığı anda kendimi mutfağa atar, onu dener bunu yapar oyalanırım. Etrafımızdakiler yemeklerimi ve sunuşumu beğenirler. |
08-04-2011, 11:58 | #12 |
agaclar.net
|
Öznur Hanım tam yazacaktım baktım ki arkadaşımız vermiş tarifi. Yalnız ben haşlanmış karnıbaharı kıymalı yemeğini yapar gibi salça, karabiber,ağız tadına göre acı biber, tuz, soğan kıyma ile bir iki tıkırdatıp tepsiye öyle döküyorum. Böylece malzeme hiç baygın olmuyor. Tarifi burada; Karnabahar Graten Üzerine kaşar rendelemiyorum. Kızarmaya başladığı zaman, fırından çıkmasına yakın evde bayat ekmek varsa makineden iri çekip üzerine ilave ediyorum. Onlar da tıkır tıkır hoşumuza gidiyor. |
16-04-2012, 15:57 | #13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
Şehir: Tokat
Mesajlar: 68
|
Gratenin her türlüsünü seviyorum ama krema, kaşar vs derken biraz kalorili oluyor maalesef. Ama tadı şahane. |
|
|