agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-12-2009, 22:12   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Karnabahar Graten

Karnabahar yemeklerine Karnabahar graten ile devam edelim mi?
Hele hele bu karnabaharı kendiniz yetiştirmişseniz tadı da daha başka oluyor.

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar

beşamel sos :
50 gr tereyağ veya margarin,
50 gr un (1 kahve fincanı kadar)
1.5 su bardağı süt,
1 fincan rende kaşar peynir

daha sonrası için 3 fincan kaşar peynir,
50 gr tereyağ.

Önce çiçek çiçek ayırdığınız karnabaharları güzelce yıkayıp kaynamakta olan az tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp hemen çıkartın ve soğumasını bekleyin.

Daha sonra yukarıdaki tarife göre beşamel sos hazırlayın;
Yağı tencereye koyarak eritin, unu ilave edin ve biraz kavurun daha sonra sıcak haldeki sütü yavaş yavaş yedirin ve hızla çırpın. Koyuca bir sos elde edeceksiniz buna ayırdığınız 50 gr tereyağını da yedirin az miktarda tuz ve karabiber katın, bir fincan rende kaşarı da ilave edin.
Koyuca bir beşamel sos yapmış oluyorsunuz. Bu sostan bir miktarını ayırın(üzerine koymak için)

Karnabahar çiçeklerini bu sosa iyice bulayarak payrex bir kaba döşeyin. Daha sonra ayırdığınız sosu biraz daha sütle yumuşatın ve payrex döşediğiniz karnabaharların üzerine yayın.
Rendelenmiş 3 fincan kadar kaşar peynirini de üstüne serpiştirdikten sonra biraz kırmızı pul biber ekerek kızgın fırına sürün.

Peynir eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz olmuştur, sıcak sıcak servis yapın.

Çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar haşlanacak.

Name:  PC112660 (600 x 450).jpg
Views: 4100
Size:  60.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2009, 22:14   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Haşlanan karnabaharlar beşamel sosa bulanıp payrex kaba döşenecek ve üzerine tekrardan daha sıvı haldeki beşamel sos dökülecek.

Name:  PC112661 (600 x 450).jpg
Views: 3867
Size:  34.4 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2009, 22:16   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip, biraz da kırmızı pul biber eklenip kızgın fırına sürülecek.

Name:  PC112665 (600 x 450).jpg
Views: 4983
Size:  68.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2009, 22:18   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Penirler eriyip de üstü kızarmaya başladığında Karnabahar Grateniniz hazır, AFİYET OLSUN.

Name:  PC112666 (600 x 450).jpg
Views: 4288
Size:  40.1 KB

mandalinci beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 00:04   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Ellerinize sağlık. Çok nefis olmalı, en kısa zamanda denemem gerekiyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 15:43   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
ben televizyonda gördüğüm bir tarifi uyguladım karnabahar gratene
(bu arada graten her yemeğe uygulanabilir bir pişirme yöntemiymiş
Bakınız Bir pişirme yöntemi: Graten

- yaptığım beşamel sosta un ve yağ aynı ölçüdeydi (yukarıdaki tarifteki gibi)
- sosun içine kaşar peyniri ve jambon ekledim (jambonları ince/ ince doğradım)
- tüm sosu haşlanmış karnabaharın üstüne döküp, en üstüne blendırdan geçirdiğim etimekleri serptim ve fırına verdim

ben karnabahar ile beşamel sosunun arasına yine dayanamayıp acısos döktüm azıcık acıseverlere duyurulur

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 21:49   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın backyard, yemeğe ve mutfağa biraz meraklıyız galiba.
Sizden güzel tarifler alabileceğiz gibi görünüyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 22:27   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bilgisayar başından kalkıp, mutfakta takılmaya başlamış

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 22:34   #9
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Ben de haşladığım karnabaharlara, ayrı yerde hazırladığım; zeytinyağ, soğan, yeşil biber, kıyma, domates salçası sosunu pişirip, ilave edip, harmanlayıp, kaşarlı beşamel sosu üstüne döküyorum, fırında pembeleştiriyorum

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2010, 07:36   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
ya ben yumurtayı bile zor kırardım
şimdi düştüğüm hallere bakın, etrafımdakiler evrim geçirdiğimi söylüyorlar
mali doğru söylüyor valla
aslında mutfakta bilgisayar olsa ne güzel olur, online bağlantı da kurabilirdim belki
düşünsenize artık en sevdiğim animasyon film ratatouille
son zamanlardaki favori filmim julie ve julia (seyretmeyenler için bahsederim bir ara)
en sevdiğim tv programı home tv'nin yemek programları
kimse beni anlamıyor
not: evde az karnabahar kaldı, bu kıymalı tarifi de tuttum, hemen deneyim
mmmmm....

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2010, 08:20   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bizler bu gidişle sanal ortamda da olsa bir yemek yarışması tertipleyeceğiz gibi görünüyor...

Sayın backyard, inanın ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmezdim. Merak işte zamanla neler öğreniyorsunuz neler.
Şimdi ben de canımın en sıkıldığı anda kendimi mutfağa atar, onu dener bunu yapar oyalanırım.
Etrafımızdakiler yemeklerimi ve sunuşumu beğenirler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 11:58   #12
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oznur Mesajı Göster
...bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?
Öznur Hanım tam yazacaktım baktım ki arkadaşımız vermiş tarifi. Yalnız ben haşlanmış karnıbaharı kıymalı yemeğini yapar gibi salça, karabiber,ağız tadına göre acı biber, tuz, soğan kıyma ile bir iki tıkırdatıp tepsiye öyle döküyorum. Böylece malzeme hiç baygın olmuyor. Tarifi burada;
Karnabahar Graten

Üzerine kaşar rendelemiyorum. Kızarmaya başladığı zaman, fırından çıkmasına yakın evde bayat ekmek varsa makineden iri çekip üzerine ilave ediyorum. Onlar da tıkır tıkır hoşumuza gidiyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 15:57   #13
Ağaçsever
 
mutter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2012
Şehir: Tokat
Mesajlar: 68
Gratenin her türlüsünü seviyorum ama krema, kaşar vs derken biraz kalorili oluyor maalesef. Ama tadı şahane.

mutter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024