![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)
Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ) Minik yuvarlak patatesler (beppe) kabuklarıyla beraber çok güzel yıkanır. Sonra bir güvece konur (yayvan bir çelik tencerede de olabiliyor ![]() Güvece bolca zeytinyağı ve tuz konur. Kapağı kapatılır. Ocağa sürülür. Hiç kapak açılmadan orta ateşte güveç sık sık silkelenir (kalkıtılır). Bu karıştırma yerine geçer. Patatesler suyunu salar ve çeker, kızarır. Kabukları da çıtır çıtır olur. Pişince tabağa alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bir kaşık da güveçteki pişme yağından alınarak yoğurdun üzerine eklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|