agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2006, 10:45   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)

Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)

Minik yuvarlak patatesler (beppe) kabuklarıyla beraber çok güzel yıkanır. Sonra bir güvece konur (yayvan bir çelik tencerede de olabiliyor

Güvece bolca zeytinyağı ve tuz konur. Kapağı kapatılır. Ocağa sürülür. Hiç kapak açılmadan orta ateşte güveç sık sık silkelenir (kalkıtılır). Bu karıştırma yerine geçer. Patatesler suyunu salar ve çeker, kızarır. Kabukları da çıtır çıtır olur.

Pişince tabağa alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bir kaşık da güveçteki pişme yağından alınarak yoğurdun üzerine eklenir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2006, 10:51   #2
Ağaç Dostu
 
bahcıvan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 541
Ben beppe kalkıtması istiyorumm Yemeğin kokusun u aldım sitede peşinizdeyim

bahcıvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2006, 11:07   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Mine beni canevimden vurdun. Rahmetli Top ninem Birgi de hep yapardı bunu bana Kendi gitti ogüzelim avlu bahçesi kaldı yadigar ne haldedir bilemiyorum,aklım hep orada.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024