View Single Post
Eski 15-11-2006, 10:45   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)

Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)

Minik yuvarlak patatesler (beppe) kabuklarıyla beraber çok güzel yıkanır. Sonra bir güvece konur (yayvan bir çelik tencerede de olabiliyor

Güvece bolca zeytinyağı ve tuz konur. Kapağı kapatılır. Ocağa sürülür. Hiç kapak açılmadan orta ateşte güveç sık sık silkelenir (kalkıtılır). Bu karıştırma yerine geçer. Patatesler suyunu salar ve çeker, kızarır. Kabukları da çıtır çıtır olur.

Pişince tabağa alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bir kaşık da güveçteki pişme yağından alınarak yoğurdun üzerine eklenir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön