agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2007, 13:03   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Yağlar hakkında...

Almanyada gördügüm ve acayibime giden yaglar,
üzüm cekirdegi yagi,
cöre otu yagi,
susam yagi,
kabakcekirdegi yagi,
bir arkadasin da yazdigi eterik demlenmis zeytinyaglari
kekikli, sarmisakli, kirmizi biberli vb. hazir siselenmis ve satisa sunulmus yaglar.

Bu tür yaglarin kullanimi susam haric pisirmeden tüketim yönünde, susam ise wog tencerede uzak dogu mutfaginda kullaniliyor.. Afiyet olsun.
erhan62

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2007, 11:34   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Aslında yağ deyip geçmemek lazım.Bu yağlar her derde deva.Susam yağı insana enerji verir.Ayrıca bir kaçı yağı birleştirerek vücuduna sürersen zayıflaya bilirsin (kendimden biliyorum)

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2007, 09:14   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan_17 Mesajı Göster
Aslında yağ deyip geçmemek lazım.Bu yağlar her derde deva.Susam yağı insana enerji verir.Ayrıca bir kaçı yağı birleştirerek vücuduna sürersen zayıflaya bilirsin (kendimden biliyorum)

valla ben bunlari yersem durum kötü oluyor tam tersi sismanliyorum.. sürme isi ayri desem,,, onu denemedim ama hanim salataya bazen sürüyor haaa mesela ceviz yagini unuttum.. veya findik yagi.. bunlar marketlerde satiliyor normal yag reyonunda.. bu arada zayiflama konusunda bilgi varsa dinlemeye hazirim..
erhan

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 14:45   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili erhan62. Zaten bu yağları yemiyeceksin. Melisa yağı,susam yağı vs. yağları karıştırıp vücuduna süreceksin ve naylon ile vücudunu saracaksın. Bu işlemleri yaptıktan sonra 1.5-2 saat boyunca spor yapıcaksın.Sonra duşa girip yağ karışımını sürdüğün yerlerini sıkı bir şekilde ovalayarak temizleyeceksin. Böylece o kısımdaki yağ hücrelerin parçalanarak yok olucak.Bu tarif şuan yanımda değil ama en kısa zamanda sana iletirim.SAYGILARIMLA

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 15:32   #5
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sercanı bu konularda dinlemek lazım, tecrübesi çok

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 15:33   #6
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Kabakçekirdeği yağının yüzüne sürüp kırışıklıklarının yok olduğuna inan bir hekim hanım arkadaşım var.. Ne derece etkili olduğunu bilemiyorum..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 15:46   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili billur hanım. Bence etkili olur. Çünkü tüm yağlar güzellik amaçlı kullanılıyor. Bence bi denemek lazım

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 15:48   #8
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Ardıç (Wachol-Derbeere) Yağı

Ardıç yağı, baharat ve meyve kokulu %100 oranlı bir yağdır. Ardıç yağı, ardıç meyvelerinin buharla damıtma usulüyle ve sonradan arıtılarak elde edilir. İçeriğindeki aktif maddeler pinen, kamfen kadein, terpineol, borneol, ardıç yağı kafuru sayesinde vücuttan toksinlerin, ürik asit ve fazla suyun atılmasında etkilidir. Damla hastalıklarında kullanılabilir. Kozmetikte ve dermotolojide yağlı ciltlerin, sivilcelerin ve kabarcıkların tedavisi için kullanılır, aynı zaman cildi temizleyen bir etki yapar. Meditasyon yağı olarak da kullanılır.



Çay Ağacı (Manuka Kanuka) Yağı

Dezenfekte edici özelliğe sahip, iltihaba karşı güçlü bir üründür. Ciltte oluşan mantar, siğil, egzama, kaşıntı, iltihap ve tahrişi önler. Haşarat sokmasında oluşan ödemi yok eder.

Yara, yanık ve problemli ciltlerde iyileştirici etkiye sahiptir. Herpes ve ürogenital hastalıklarda, basur ve kuşak likeni durumlarında etkilidir. Nepolazma oluşumunu önler. Diş çürüğü, diş eti iltihabı ve kariyes durumunda etkilidir. Saçları güçlendirir, pedikülöz tedavisinde oldukça etkilidir.



Biberiye (Rosmarin) Yağı

Hafızayı güçlendirici özelliği ile bilinir. Saç çıkartıcı ve kepeği giderici bir etkiye sahiptir. Yağlı ciltler için etkilidir. Biberiye yağı ile hazırlanmış aroma banyosu yorgunluğu giderir. Vücuttan toksinlerin atılmasında etkili olur. Cildi gençleştirir ve canlılık sağlar.



Kekik (Thymian) Yağı

İltihaba olan mükemmel etkisi ve antiseptik özelliği ile bilinir. Kekik yağı ile hazırlanmış aroma banyosu kan basıncını yükseltir, kan dolaşımını uyarır, vücuttan toksinlerin atılmasında etkili olur. Adet sancılarının giderilmesinde etkilidir. Güçlü bir antiseptik olarak yaraları iyileştirir, cilt hastalıklarında (dermatit, egzama, uyuz, mantar vb.) etkilidir. Kozmetik alanında saçların güçlendirilmesi, tırnak yapısının iyileşmesi için kullanılır. Cildi tahriş etmez. Çocuklarda da kullanılabilir.



Lavanta (Lavendel) Yağı

Cilt tedavisi, akne, mantar, ağrıları azaltma, yara ve yanıkların iyileşmesi için antiseptik olarak kullanılır.

Lavanta yağı ile hazırlanmış aroma banyosu; uykusuzluk, sinirlilik, depresyon ve stres hallerinde etkilidir. Özellikle; nane yağı, biberiye yağı, limon yağıyla birlikte hazırlanmış aroma banyosu vücuttan toksinlerin atılmasında etkilidir. Ayak banyosu; yorgunluğu alır, koku ve ter oluşumunu önler. Çamaşırların güzel kokmasını sağlar. Sivrisineklerden korunmak için kullanılır.



Limon (Zitrone) Yağı

Bağışıklığı güçlendiren etkisiyle bilinir. Toksinlerin vücuttan hızla atılmasını sağlar. Kas ağrıları ve baş ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Problemli cilt tedavilerinde sıkça kullanılır; pigment lekelerini beyazlatır, tırnakları güçlendirir. Parodontoz, çürük ve stomatit hastalıklarına karşı koruyucu olarak kullanılabilir. Dişleri beyazlatır. Dikkatin yoğunluk derecesini arttırmada etkilidir.



Limonlu Melisa (Zitronen Melisse) Yağı

Limonlu melisa (oğul otu) bir nane çeşididir. Melisa bitkilerinin çiçeği ve yapraklarından buharla damıtma usulüyle elde edilen %100 oranlı bir yağdır.

Melisa yağı insanların psiko-emosyonel yapısını etkileyici bir özelliğe sahiptir. Sakinleştirici özelliğiyle; depresyonu ve melankoliyi uzaklaştırır. Uykuyu düzenler, hafızayı güçlendirir.



Misketli Adaçayı (Muskateller) Yağı

Misketli Adaçayı bitkilerinin çiçeği ve yapraklarından buharla damıtma usulüyle elde edilen %100 oranlı bir yağdır. Yağ, tiyon (%41 - %61), borneol (%7 - %15), sineol, kamfara gibi aktif bileşenler içermektedir. Yağın sahip olduğu özel aroma; sinir sistemini uyarır ve dengeler. Uykusuzluğu, halsizliği ve depresyonu giderir. Hafıza fonksiyonlarının gelişimine önemli etkilerde bulunur. Beyin faaliyetlerini aktifleştirerek zihinsel ve fiziksel çalışma gücünü arttırır.



Okaliptus (Eukalyptus) Yağı

Antibakteriyel ve antiseptik özelliği ile bilinir. Yara, yanık ve soğuk vurmasından sonra cildi dezenfekte etmek için kullanılır. Ağrıları azaltıcı etkiye sahiptir. Kozmetik alanında cildi aknelerden temizlemek için kullanılır. Nefesi ferahlatmak için ve/veya bulunduğunuz atmosferi ferahlatmak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca; sivrisinekleri uzaklaştırmak ve ısırıklarının etkisini azaltmak için de kullanabilirsiniz.



Paçuli (Patchouli) Yağı

Dünya’da en çok talep gören ürünler arasında yer almaktadır. Paçuli yağı, paçuli yapraklarının buharla damıtma usulüyle elde edilir. Kök nüanslı ağaç ve ot aromasına sahiptir. Paçuli yağı sinir sistemi fonksiyonlarında etkilidir. Sinirleri yatıştırıcı özelliğe, sakinleştirici özelliğe ve sevgi ortamını oluşturan bir etkiye sahiptir. Doku problemlerinde dokunun yenilenmesi sürecini hızlandıran bir etki yapar. İştahı sınırlar, dolayısıyla zayıflamak isteyenler için ideal bir yağdır. Aynı zamanda, vücut sıvısının fazlasının vücutta kalmasını engeller.



Roma Rezenesi (Fenchel) Yağı

Rezene ve tatlı dereotu eski zamanlardan beri bilinen, ömrü uzattığı, insanlara kuvvet verdiği ve ruhları kovduğuna inanılan bir bitkidir.

Rezene yağı, tohumlarının buharla damıtılması yoluyla elde edilir. Baharatlı, tatlı bir kokuya sahiptir. İçeriğindeki anetol, pinen, fellandren, kamfen, fenhol, limenol gibi aktif maddeler sayesinde vücutta etki yapar. Vücudu temizleme özelliği vardır. Çok yemek yiyen ve alkol kullanan kişilerin vücudundaki zararlı madde ve toksinlerin hızla vücuttan atılmasını sağlar.



Sardunya (Geranium) Yağı

Sardunya bitkilerinin tüm kısımlarından buharla damıtma usulüyle elde edilen, tedavi özelliği eskiden beri bilinen mükemmel bir yağdır. Taze ve sıcak gül kokusuna sahiptir. Heraniyel, sitronellal, mentol, sitral, heraniliglinat vb. aktif bileşenler içerir. İçerdiği aktif bileşenler sayesinde tedavi edici etkiler yaratır. Sinir sistemini etkileyerek rahatsızlık ve depresyonu ortadan kaldırır, moral ve motivasyonu yükseltir. Düşünme fonksiyonlarını kuvvetlendirir.



Tatlı Fesleğen (Basilikum) Yağı

Tatlı fesleğen yağının tedavi edici özelliği eskiden beri bilinmektedir. İçeriğindeki linalool, metilsalvikol, evgenol, alfa ve beta santanel, pinen ve osimen aktif bileşenleri sayesinde tedavi edici etkiye sahiptir. Tatlı fesleğen eter yağı, bitkilerin çiçek ve yapraklarının buharla damıtma usulüyle elde edilir. Kuvvetli taze baharat ve tatlı bir kokuya sahiptir. Sinir sistemi fonksiyonlarını düzenler. Moral ve motivasyonu yükseltir, şuuru aydınlatır. Sakinleştirici etki yapar. Yorgunluğu, heyecanı, depresyon ve başağrılarını giderir.



Tatlı Portakal (Orange Süss) Yağı

Antiseptik özelliğinin yanında güçlü bir sakinleştirici olarak bilinir. Depresyon, sinirsel gerginlik durumlarında ve korku gibi durumlarda iyileştirici etkiye sahiptir. Çocukların sinir sistemine olumlu etki yapar. Güçlü bir konsantrasyon artırıcıdır. Tansiyon düşürmek için kullanılabilir. Portakal yağı ile hazırlanmış aroma banyosu; uykusuzluk (özellikle lavanta yağı ile birlikte) ve selülite karşı etkilidir. Dahili kullanımda toksinlerin vücuttan hızla atılmasını sağlar, fazla kiloların verilmesinde etkilidir. Kozmetik alanında yüze canlılık ve parlaklık kazandırmak için ve kuru ciltlerde sıkça kullanılmaktadır.



Yasemin (Jasmine) Yağı

Dünyanın en pahalı yağlarından biri olan yasemin yağı, jojoba yağı ile birlikte sunulmaktadır. Zeytin yağı ile çiçeklerin buharla damıtma usulüyle elde edilmektedir. Yasmonindol, benzilasetat, linalol, linalilasetat, metilantranilat vb. çok değerli aktif bileşenler içerir. İçerdiği aktif bileşenler sayesinde vücutta bir takım etkiler yaratır. İçeriğinin %90’ını jojoba yağı oluşturmaktadır. Yağın içeriğinde %10 oranında bulunan yasemin, sinir sisteminin fonksiyonlarını düzenler. Beyin faaliyetlerini olumlu etkiler, depresyonu ve umursamazlığı giderir. Güven ve olumluluk hissi verir. Adet öncesi sendromunda, adet düzensizliğinin giderilmesinde ve kadın hastalıklarında etkilidir, doğum sancılarını giderici etkiye sahiptir. İçerdiği Kurabiye yağı ile erotik nüanslı aromaya sahiptir.



Ylang Ylang (Extra) Yağı

Ylang ylang bitkilerinin yapraklarından buharla damıtma usulüyle elde edilen, afrodizyak özelliği ile bilinen özel bir yağdır. Yağ, içerdiği heraniyol, nerol, terpineol, limonem, linaliyasetat, ilangol, linalool, evgenol sayesinde etki yapar. Ylang ylang yağı; yasemin, ve gardeni nüanslı bir tat ve baharat kokuludur. Yağ, ıtır yerine de kullanılabilir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 15:48   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Aslında bu yağ karışımını sebo arkadaşımında kullanması lazım

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 16:13   #10
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Sevgili Sercan, sebo'nun güzelleşmek için yağa ihtiyacı yok ki, onun doğal yakışıklılığı yeter..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 16:14   #11
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Sayın Selahattin Yılmaz hocamıza, yağlar konusunda bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ederiz..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 16:44   #12
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Ben halimden memnunun yahu, billur ablacığım iltifatın için çok teşekkür ederim..

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2007, 19:21   #13
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Bence o sercanın kendi yakışıklılğı, insan kardeş olunca yakışıklıklarıda aynı oluyor

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2007, 19:28   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili sebo kardeşim,iltifatların için çok teşekkür ederim. Yalnız biraz Türkçe'ne dikkat edersen sevinirim. Unutma özel isimlerin baş harfleri büyük olur

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2007, 19:30   #15
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Karzimaları çizik yakışıklılar bu tür muhabbetlerinizi kahvede yapın olur mu?

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 08:09   #16
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İki ay kadar önce portakalın kabuğunu rendeleyip, cam kavanozun içindeki saf sızma zeytinyağında 45 gün, güneş altında beklettim. Sonra tülbenti bir kaç kat yapıp süzdüm ve cam bir şişeye koydum. Hem elime sürüyorum, hem de kendi yaptığım zararsız camsil ve oda spreyinin içerisinde kullanıyorum. Eve neşeli bir koku siniyor.

Şu anda gül ve papatyalarım da yağın içinde gün sayıyorlar. Lavanta çiçeklerinden de yararlanmayı düşünüyorum.

Benim yaptıklarım, keyif almak amacıyla, amatörce ve aromatik kullanıma yönelik. Satılanlar elbette doğru tekniklerle yapılmıştır.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2007, 13:51   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
yaglar hknda

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Ardıç (Wachol-Derbeere) Yağı

Sayin dostum,
Yaglar hakkindaki gercek ve detayli bilgi eklentiniz icin tsk ederim. Bildiginiz gibi toplumda kulaktan dolma eski bilgilerin yenilerle yer degistirmesi icin zamana ihtiyac var. O zamani da galiba gencler yaratacak. Iyi dileklerim ile..

Erhan

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2007, 13:56   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
yemek konusu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan_17 Mesajı Göster
Sevgili erhan62. Zaten bu yağları yemiyeceksin. Melisa yağı,susam yağı vs. yağları karıştırıp vücuduna süreceksin ve naylon ile vücudunu saracaksın. Bu işlemleri yaptıktan sonra 1.5-2 saat boyunca spor yapıcaksın.Sonra duşa girip yağ karışımını sürdüğün yerlerini sıkı bir şekilde ovalayarak temizleyeceksin. Böylece o kısımdaki yağ hücrelerin parçalanarak yok olucak.Bu tarif şuan yanımda değil ama en kısa zamanda sana iletirim.SAYGILARIMLA
Bu konuda yanlis olan bir sey var.. Burdakiler (Almanya) bu yaglarla besleniyor. Emin olarak yaziyorum ki bu tür yaglari sadece beslenmek amacli kullaniyorlar makyaj veya güzellik maksatli olarak kimse kullanmaz buna cok eminim. Susam yagi icinde pisen soya filizleri Tvlere konu oluyor.. Cok yag tüketimi sagliksiz diye konular yapiliyor.. Ama zayiflik var ise bari ben de deneyeyim, desenize yemesen zaten zayiflarsin......

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2009, 18:45   #19
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Galeri: 4
bu konuya benim de bir katkım olsun; hergün iki kaşınıza da bir damlayı aşmamak üzere susam yağı sürün bu uygulamaya 2 ay devam edin gür kaşlara sahip olmak isteyenlere duyrulur.Bunu bir dergide okumuştum birkaç gün denedim sonra boşverdim sonucu bilmiyorum ama yan etkisi de olmadı benden söylemesi...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2009, 18:51   #20
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Galeri: 4
Akadaşlar ben de yosun yağını merak ediyorum bir arkadaşım göbeğini eritmek için bunu uygulamış ve başarılı olmuş şöyle yapmış:yağı iyice yedirerek göbeğine sürmüş streç filmle iyice sarmış.Ben de yapacağım ama burada yosunyağını bulamıyorum(bir noktayı unutmuşum kokusu çok berbatmış)

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024