![]() |
|
![]() |
#2161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2015
|
lekeler oluşunca camdan içeriye aldım ama tabii 2 yıllık orkidelerim 2 yıldır camda duruyorlardı güneş olsa daha önce özellikle yaz aylarında da olmalıydı. bir de fazla sulamadan olabilir diyorum camdan soguk geliyor ve baya soğuk bir kış gecirdik birde fazla su yapmış olabilir. diğer orkidemle dipdibe olmasalar virüs mantar diyeceğim ya da böcek ama bulaşmaması mucize olur. 2. kez çicek açtılar bir kez yaprak çıkardılar ikişer tane birkez saksı değiştirdim. cok sağlıklı görünüyorlar inşallah lekeler geçer. bekleyip göreceğiz ilginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
ben internette baktimda bu büyük ihtimalle ya mantari yadda virüs olabilir Phalaenopsis virus? buda phal fungus ----mantari bir hastalik http://www.flickr.com/photos/2411501...n/photostream/ bende tam anlamadim ama umarim yardimci olma amaciyla resimleri koydum bu linkte yabanci sitede ayni lekeler olan bir orkide var lakin tedavisi nedir bilemiyorum. siz yinede sn praecox hocamiza sorun o size muakak yardimci olur kesin bir cvp vere billir. saygilarimla orkidenizi ayri bir yere koyun diyer orkidelerden uzak tutun . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Ağaç Dostu
|
arkadaslar birsey sorcam gecen tekzenden orkide besini aldim lakin ilk defa böyle birseyle karsilastim icindeki sivi kahve rengi gibi birsey ve cok tuhaf itici bir kokusu var bu normal mi ? bundan önceki aldiklarim böyle degildi ilk defa böyle birseyle karsilastim Toplam azot: %3 fosfor: %6 Potasyum: %6 Fe: % 0.1 Mn: % 0.05 Zn: %0.03 Cu % 0.05 Hülmik / fülvik asit :%5 icindekiler bunlar bilgi veren olursa sevinirim kas yapayim derken göz cikartmayalim ![]() ciceklerime besin vereyim derken ciceklerimden olmayim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Ağaç Dostu
|
Peki bu iyi birsey mi kotu mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Önerisi olan varmı
Arkadaşlar iyi akşamlar orkidenin köklerinde kuruma hissettim ve çıkarıp baktım bu halde sizce ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Ağaç Dostu
|
Saksı harcınızı değiştirin çok nem tutuyor gibi görünüyor.Kökleri suyla temizleyip yeni harca dikin yapraklardan gübrelemeye devam edin aydınlık bir yere saksıyı koyun kendiini toparlamasını bekleyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Ağaç Dostu
|
Kullanabilirsiniz besin olarak iyi görünüyor azotu düşük fosfor ve potasyumu yüksek güzel bir gübre... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2015
|
arkadaşlar merhaba acemi orkide yetiştirici olarak aranıza katıldım ![]() ![]() ![]() ![]() Eklenti 540997 Eklenti 540998 Eklenti 540999 Eklenti 541000 Eklenti 541001 Eklenti 541002 Eklenti 541003 ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Aysegul.aysegul : 15-03-2015 saat 17:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizin çiçekleri artık ömrünü tamamlamış gibi görünüyor.Orkidenin bulunduğu ortam sıcak ise çiçekleri çabucak kötü olabiliyor.Soğuk ortamlarda çiçekler birkaç ay açık kalabiliyor.Çiçekler solup sararmaya başlayınca ve dökülmeler olunca çiçek sapı kurumadıkça kesim yapmayın.orkidenizin saksı kısmının resmini çekerseniz kökleri hakkında da birşeyler söyleyebiliriz.Orkideniz çiçek dökümünden sonra dinlenmeye geçecek bir süre hiç faaliyet olmayacak birkaç ay sonra yeni yaprak çıkartacaktır... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Ağaç Dostu
|
birsey sorcam ben cati katinda kaliyorum ve balkonun üstü komple acikti bizde pergüleyle kapatik üstünü ve simdi pimapen yaaptircaz komple acaba o zaman orkidelerimi balkona koysam soga dayanirlar mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Ağaç Dostu
|
kışın 12-13 derecenin altına düşmezse sıcaklık sıkıntı olmaz ama 10 derecelerin altı sıkıntılı olur.İyi izoleliyse sıcaklık düşmezse orkidelerinizi koyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Merhaba arkadaşlar. Orkidemin köklerinde kuruma başladı. Koklerinin icleri boşalmaya başladı sanki gibi dokunduğumda hissedebiliyorum. Sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Ağaç Dostu
|
Aşırı sulama yapmışsanız çürüme ve kurumalar olabilir.Ayrıca sulama zamanını geçirdiğinizde de kökler canlılığını yitirebilirler.Resim ekleme imkanınız varsa resmini çekin inceleyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Merhaba. Sanırım sorunuma yanlış yerlerde cevap aramışım. phal'im kötü durumda bir bakabilir misiniz. Phalaenopsis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2015
|
merhabalar.orkidenin saksısının şeffaf olması gerekiyor mu. yani köklerinin ışık alması şart mı.(ben böyle biliyorum). yardım ederseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2015
|
acil yardıma ihtiyacım var :(
Merhabalar, il defa orkide sahibi oldum ama şuan kötü durumda ölecek diye korkuyorum. çiçekçiden almıştık üç tane çiçekli dalı vardı çok güzel 2-3 ay çiçekli kaldı yavaş yavaş döküldü çiçekler fakat 1 aydan sonra çiçeklerde pamukçuk denen böcekten oldu sürekli temizledim falan ama çiçekler tamamen bitene kadar devam etti. şuan çiçekler bitti ve bende budamasını yaptım (fotoğraftaki gibi) fakat zamanla alt yapraklar sararmaya pütür pütür olmaya başladı şuan en alttaki iki yaprak fotoğraftakinden çok çok daha fazla sarı sapsarı yani ve hemen üstteki yapraklarda biraz cansızlaştı ama hala yeşil... birde yeşil yapraklardan biri orta çizgi hattında sarı bölgeler oluşmaya başladı fotodaki gibi... çiçeğim ölüyor mu ne yapmam lazım cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2015
|
devamı
bir fotoğraf daha kalmıştı onuda ekledim ama bunları bir hafta önce çekmiştim yükleyememiştim şuan alttakiler sapsarı yani... köklerdede bazı yerleri çürümüş gibi görünüyor o üstteki iki yaprakta aşağı doğru eğildi hala canlılar ama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizi cam kenarına aydınlık fakat direk güneş almayan,akşamları hafif esinti alabileceği bir yere koyun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben orkidelerimde şeffaf kullanıyorum.Köklerde bir sıkıntı olduğunda daha erken fark edebiliyorsunuz.Ve orkidenizin sulama zamanının gelip gelmediğini köklere bakarak anlayabiliyosunuz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2015
|
Orkide
merhaba yaklaşık 3 ay önce bu orkide hediye gelmişti ve çok güzel mor çiçekleri vardı. hepsi döküldü ve şuanda resimdeki gibi, bu konuda acemi olduğum için bir anda nasıl böyle oldu anlayamdım. Eski haline döndürebilir miyim dersiniz? Sizce sorun nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2015
|
![]() Çok teşekür ederim munendis57 aydınlattığınız için.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2015
|
Merhaba orkidemin çiçek açan dalı sarardı ve yeşil yapraklarından iki tanesi sarardı döküldü peki bu sararan çiçek dalını budamalımıyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2015
|
merhaba arkadaşlar.benim orkidemde de beyaz küçük böcekler var.kökleri çürüyen diğer orkidemden kalan toprağını kullandım.sanırım ondan böceklendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Orkidemin tomurcukları açmadan buruşup sararıyor, iki orkidemde bu şekilde oldu ve tomurcukları açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
orkidenizin resmini çekebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Çiçek sapının sararması normal kabul edilebilir.Hatta bir yaprağında fakat, köklerde sıkıntılar oluşmuş ise acilen orkidenizi gözden geçirmeniz gerek.Çiçek sapı dibe kadar kurumuşsa dipten kesersiniz.Eğer tamamen kurumadıysa kuru yerin altından kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, resim yüklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.Küçük böcekler zararsız da olabilir.Görmek gerek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|