agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2015, 14:46   #121
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Merhabalar,

Bugün İlçe tarım müdürüyle görüştüm. Bana neden organik tarıma ya da iyi tarım uygulamalarına geçmiyorsun? diye sordu. Bende acemilikle " ilaç atmıyorum ki" dedim. Çok güldü. Öyle olmuyor, öncelikle başvuru yapacaksın, arazin incelenecek ve 2 sene içinde kurallara uyarsan, yetiştirdiklerin organik olarak sertifikalanacak dedi, ve bana organik ilaç ile organik gübre listesi verdi.

Bu işe başvurursam ne getirisi, ne götürüsü olur? İlaç ve gübrelerin normallerine göre pahalı olması elbette anlaşılır bir durum. Ancak pazarlamada bir fark yaratmayacaksa bunun anlamı kalmaz sanırım. Bu durumu müdüre sorduğumda, "büyük şehirlerde organik pazarlara götürebilirsen kazanç elde edersin" dedi.

Son bir soru; Bahar başında ağaçlar uyanmadan bordo bulamacı atmayı düşünüyordum. Organik tarıma başvurursam, ne atmalıyım? bordo bulamacı organik tarımda kabul ediliyor mu? Sanırım bakırlı ürünler bu kapsama girmez, yanılıyor muyum?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 16:17   #122
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bordo bulamacı belli sınırlar içinde kabul ediliyor.

tarku beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 15:00   #123
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-10-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 17
organik tarımla ilgili bir çok yazıyı okumama ve araştırmama rağmen aradığımı bulamadım, forumda bana yardımcı olabilecek birisi olabilirmi diyerek yazıyorum bu yazıyı umarım yanlış bir yerde değilim. Ben organik mantar üretimi yapmak için organik olarak üretilmiş buğday samanı arıyorum nerden temin edeceğimi bilenler varsa verecekleri bilgi için şimdiden teşekkür ederim saygılar

Aspire07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2016, 23:10   #124
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aspire07 Mesajı Göster
organik tarımla ilgili bir çok yazıyı okumama ve araştırmama rağmen aradığımı bulamadım, forumda bana yardımcı olabilecek birisi olabilirmi diyerek yazıyorum bu yazıyı umarım yanlış bir yerde değilim. Ben organik mantar üretimi yapmak için organik olarak üretilmiş buğday samanı arıyorum nerden temin edeceğimi bilenler varsa verecekleri bilgi için şimdiden teşekkür ederim saygılar
epey zaman olmuş son mesajınızdan itibaren. geçen zamanla öğrendiğiniz bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Ben de yeni araştırmalar var mı diye bakıyorum ama deneyimleyenlerin paylaştıkları çok faydalı oluyor.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2016, 00:54   #125
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Organik Tarımda Mekanizasyon

Değerli arkadaşlar,
Forumda yeni sayılırım. Organik tarım ile ilgili başlıkların hepsini okudum. Ancak organik tarımda kullanabileceğimiz mekanizasyon ile ilgili herhangi bir bilgiye ratlayamadım. Okuduğum yerli ve yabancı kaynaklarda uzun vadede çapa vb yöntemlerle toprağı işlemenin sakıncalı olduğu belirtilmiş. Ziraat mühendisi arkadaşlarımdan da bu bilgiyi doğruladım. Bir süre sonra toprağın alt kademelerinde çapa yatağı denen sert bir tabaka oluştuğundan bahsettiler.
Benim asıl öğrenmek istediğim konu organik tarım yapmak için (2HA) gibi orta büyüklükte bir arazi için elektrikli/şarjlı çapa makinesi var mıdır? İnternette gördüklerim bahçe tipi makineler. Önerileri olan varsa çok sevinirim.

Saygılarımla,

m_yildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2020, 12:42   #126
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Türkiye Tarım Haritası veya Verileri

Forumda yeniyim arkadaşlar. Bir mesaj atmadan konu açamama durumumuz varmış bende konuyu alakalı gördüğüm yere mesaj olarak yazayım dedim eğer buradan cevap alamazsam hem mesajımı atmış olurum konu açabilirim yok cevap alabilirsem de boşa konu açmış olmam diyerek bu mesajı atıyorum.
Türkiye'de hangi bölgede şehirde ilçede vs.(en küçük birimi neyse artık) ne üretilir(ekilir biçilir) buna varana kadar gösteren bi tarım haritası var mı ya da herhangi bir data da olabilir bununla alakalı. Yardımcı olursanız çok sevinirim özelden de yazabilirsiniz, bu konunun devamına da yazabilirsiniz alıntılayarak.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

roronoazoro321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
armutlu, organik, tarım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024