![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Beykoz İş Okulu
Hafif düzeyde zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü okulumuza İTO aracılığı ile sera yapılacaktır . Seramız zihinsel engelli gençlerimizi sadece rehabilite etmenin ve doğa bilincini vermesinin ötesinde onları bu sahada iş edindirebilmeyi de hedeflemektedir. Bu noktada atölye sürecinin planlanması ve uygulanması sürecinde bize yardımcı olabilecek gerek ücretli, gerekse gönüllü eğitmenlere ihtiyacımız var. İstanbulda yaşayan ve bu yetkinlikte olan üyelerinizi bununla ilgili olarak bilgilendirebilirseniz, agaclar net ailesi olarak sürecimize ciddi katkı sağlamış olursunuz ... Duyarlı olacağınıza inanıyor teşekkür ediyorum BEYKOZ İŞ OKULU 0216 413 88 38 Ahmet Kılıçaslan ilginize teşekkür ediyorum ..yarın uygun bir fotograf makinasıyla okula gelip bahçeyi, bahçede bulunan bitkileri ve seranın yapılması öngürelen yeri fotograflıyarak paylaşacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
beykoz iş okulu bahçe fotografları
devamıda var elimden geldiğince çekmeye çalıştım ..ama sanırım bunu bile bir bilenin yapması daha sağlıklı olacaktı..olmadı ben tavsiyelerinizle ögrenirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Psyderta, bahçenin genel planını ekleme imkanınız var mı? Kabaca, elle çizim bile fikir verebilir. Böylece alanların büyüklüğü, konumu ve güneş alma durumu belli olabilir. Yönü de belirtmek gerekecek. Bu arada bahçede neler istendiğine dair (Oyun alanı, sebze bahçesi, çiçeklik, dinlenme alanı, tören alanı,.... gibi.) fikirlerinizi de yazabilirsiniz, arkadaşlar da kendi fikirlerini eklerler, uzmanlardan tavsiye alırsak çok iyi olur. Şimdiden kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
google map aracılığı ile birşeyler koymaya çalışıyorum sanırım okul bahçesindeki çizgileri net olan basketbol sahası fikir verecektir....okul tepede kendisini gölgede bırakacak herhangi bir yapı yok ..panaromik bogaz manzaralı ...bahçeden baktıgımızda güneş 4 leventten batar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Evet sera okul bahçe yazdıgımız bölümün 6\1 i kadar bir alanda olacak ölçüleri 6x12 m alümünyum iskelet üzerine tek cam (buna müdahale etme şansımız olmadı) ..öğleden sonra sadece okulun arkasında kalan duvar dibi gölge oda 1 m genişiliğinde 20 metre uzunlugunda bir bölüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Hasan Tahsin İş Okulu'ndaki gibi daha çok kaktüs-sukukent mi düşünüyorsunuz? Çilek, böğürtlen, ahudu gibi yetiştirmesi nispeten kolay ve kıymetli meyveleri de çocuklar-gençler çok sever diye düşüyorum, ekilen-dikilen bir şeyden ürün almanın keyfi bambaşka. Biraz sebze de fena olmaz, domates, biber gibi yaz sebzelerinin fide dikimlerine az zaman kaldı. Altyapı oluştuktan sonra bitki temini kısmında herkes elinden gelen desteği verecektir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Limon'un yenebilen bitkiler ben de katılıyorum. Daha sonra plan netleşir ama yanlardaki dar alanlara süs ağaçları, çalıları yanında erik, kiraz gibi meyve ağaçları da dikilebilir. Okulardaki sebze, çilek alanları için sebze adaları Sebze bahçesi hazırlama iyi fikir olabilir. Hem görünüş, hem planlama ve bölme açısından iyi, araları mıcır olursa okula da çamur getirmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Her ne kadar İstanbul dışında olsam da, elimden geleni yapmak isterim. Sebze yetiştirecekseniz fide ayırma zamanı çilek gönderebilirim. Tabi farklı sebze fideleri de. Çabalarınızdan dolayı kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kurulacak olan seranızda, bahçe süs bitkilerinin üretim aşamalarını öğretmeye ve üretilen bitkilere pazar bulmaya veya firmamız (Nilüfer Peyzaj) bünyesinde tüketmek için satın almaya yardımcı oluruz. Bu çalışma ortamı içersinde bahçenin peyzaj tasarım ve düzenlemesinede yardımcı olmak bizleri mutlu eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
sayın psyderta: yukarıda arkasdaşlarında belirttiği gibi biz da okulumuzda planladığınız uygulamaya benzer çalışmalar yapıyoruz.. Sayfadan hasan tahsin iş okulu tarım atölyesi diye arattırabilirsiniz. konu ile ilgili bilgi paylaşımı için irtibata geçerseniz yapılacak çalışmalar şeğitmen temini vs. konularda yardımcı olabiliriz. ayrıca milli eğitim bakanlığının okullar halka açılsın projesi kapsamında bahçenizi halka çabilir hem onlara uygulama alanı sağlamış hemde gördüğüm kadarıyla büyük olan toprak alanınızı daha kontrollü kullanmış olursunuz. biz izmirde bunu planlıyoruz eğer yeterli katılım olursa.. hatta ağaçlar net üyelerini okulumuza davet edip bu konuda bir populasyon oluşturmaya çalışıyoruz.. arasanız daha ayrıntılı konuşuruz diye düşünüyorum.. selamlar.. 05053579993 adem erhan hasan tahsin iş okulu tarım teknolojisi öğretmeni |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Hocam çok teşekkürler ..birkaç gündür il dışındaydım ...sizin ve forumun diger üyelerinin ilgi alakalarına teşekkür ediyorum ..gün içinde size telefondan ulaşacağım mutlaka ...En başından ifade ettiğim üzere en büyük problemimiz tüm bu sürecin planlanması.bu noktada sizlerin bize kaynak olabilecek model olabilecek materyallere sahip olduğunuzu umuyorum ... bahçemizde şuan var olan gelişi güzel büyümüş olan bitkilerin isimlerini bile bilmiyorken ve bu yeterlilikte bir yardım alamıyorken devamını çok yönlü bir şekilde planlamak oldukça güç..nerden başlanacağını bilirsek ona göre nasıld evam edebileceğimizde netleşir diye düşünüyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Okulu yerinde görmek isteyen ve değerli fikirlerini bizimle paylaşmak isteyen herkesi haftasonlarıda dahil okula getirebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Su problemimizin oldugunu sanmıyorum .okul içerisinden bahçeye bir şebeke bağlantısı yapılabilir diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
seramız bitti (bilmiyorum artık takip eden varmı oldukça uzun sürdü ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
|
sera bitti
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
seramızda yaptıgımız belli başlı uygulamaları ve bugün gelinen noktayı da paylaşmak istedim[ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
resim eklemeyi yine başaramıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |