agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2011, 18:49   #151
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Bodrum'dayım,ege yemekleri ağırllıkta oluyor.

Kuzu etli şevketi bostan,
Turp otu salatası,
pilav,eşliğinde taze portakal suyu.
Sevgili hozat harikasınız.Bizim oralara gitmişsinizHem de en sevdiğim yemekler yapmışsınız,ellerinize sağlık,afiyet olsun.Benim için de yermisiniz biraz

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 18:51   #152
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Merhaba Guler hanim
Enginar cok guzel gozukuyor ellerinize saglik. Cok sevdigim bir sebzedir. Ama ben sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 18:56   #153
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Yemegimi yazmayi unutmusum
Salatalik ve domates esliginde pirasali carsaf boregi,ayran.
Cocuklar icinse brokoli corbasi.

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 19:07   #154
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün.

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten
Üzerine de doğumgünü pastası )

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 19:19   #155
Ağaçsever
 
yeşil sevdalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün: Mantar çorbası -Kestaneli pilav - Kabak graten .
Üzerine de doğumgünü pastası )
Oh oh afiyet olsun
Oğlunuzun da doğum günü kutlu olsun, Allah bağışlasın

yeşil sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 23:50   #156
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün.

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten
Üzerine de doğumgünü pastası )
Ellerinize sağlık. Oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun. Mantar çorbasına benim oğlum da bayılır. Ben de sıraya alıyorum

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 02:01   #157
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Dun
Mucver
Somon baligi
lahana salatasi

bugun
Fava
Baba Gannush (yogurlu,tahinli, kozlenmis patlican)
Misir ekmegi
Firinda tavuklu patates

Yarin
Ben soya soslu tofu ve mantar pisirmek istiyor
ama esim baska birsey pisirecekmis, ona birakiyorum.

Akkiz (sevketi bostan, akdiken) burada bulabilirmiyim, yetistirebilirmiyim diye cok ugrastim ama olmadi. Pisirenlere afiyet olsun...
Hepinizin eline saglik bu arada

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 09:24   #158
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Eser İlhan ben de oğlunuzun doğum gününü kutlarım.

Yemekler müthiş.
Bizde de adettir, doğum günlerinde en sevilenler pişer, ama olmazsa olmazı Çerkez Tavuğudur.

Mantar çorbası benim de yapılacaklar listesine girdi.

Alıntı:
sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.
Enginar yemekleri bölümüne yazdım:

http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=30


Düzenleyen malina : 13-04-2011 saat 10:48 Neden: yazı taşınıp, adresi verildi
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 09:34   #159
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Sevgili yeşil sevdalısı, sevgili Mine Hanım, sevgili Güler Hanım iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Mantar çorbası için de şimdiden afiyet olsun

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 10:32   #160
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün.

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten
Üzerine de doğumgünü pastası )
Oglunuzun dogum gunu kutlu olsun. Allah sevdikleriyle birlikte hayirli uzun omurler versin.
Mantar corbasini bizde de ben cok severim. Alisveris listesine yazayim unutmadan Ellerinize saglik

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 10:47   #161
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Enginar pişirmeyle ilgili bilgileri taşıdım:
Enginar Yemekleri

Arkadaşlar buraya sadece yemek isimlerini yazın. Enginar pişirecek kişi gider Enginar Yemekleri başlığına bakar, buraya bakmaz ki

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 11:38   #162
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Sayin Guler hanimin yaptigi enfes gorunumlu enginari burada gormesem inanin unutmus gitmistim. Malum Turkiye'de semt pazarlarinda mevsimi geldikce gormek mumkun, burada ise gozden irak olan agizdan da irak oluveriyor Acikcasi resmi gorunce arastirmak yerine gercek yapan kisiye sormak daha cazip geldi

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 12:15   #163
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Ben de tam bunu diyorum
Kendinize müslüman olmayın, başkalarına da fayda sağlayacak biçimde düşünmeliyiz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 12:20   #164
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Konunun üzerinden zaman geçti ama derin dondurucuya aklına eseni koyanlardanım.. Artan yemeklerden tutun da kuru-taze sebzeler, meyvelere kadar.. Tek cesaret edemediğim yiyecek BALIK.. Pişirip dondurucuya attıktan sonra istediği zaman ısıtıp yiyenleri duyuyorum..Çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 15:18   #165
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Mısır unlu Mercan balığı kızartma,
Marul-roka salatası,
Tahin helvası.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 15:38   #166
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Mantar corbasi,
Firinda besamel soslu, tavuklu ispanak (sarimsakli yogurtla harika oluyor)
Makarna

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 17:14   #167
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ben de tam bunu diyorum
Kendinize müslüman olmayın, başkalarına da fayda sağlayacak biçimde düşünmeliyiz
Sayın malina, suç bende. Arkadaşların bir suçu yok. Onlar sordular, ben de boş bulundum ve cevabını burada yazdım.

Haklısınız, özür dilerim.

Bu arada ıspanaklı plakalardan almadığıma pişman oldum, çok güzel bir şey öğrendim. Eğer varsa o plakalardan rica edeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 17:46   #168
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Elbasan tavası,
salata,
zeytinyağlı enginar dolması.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 17:52   #169
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Konunun üzerinden zaman geçti ama derin dondurucuya aklına eseni koyanlardanım.. Artan yemeklerden tutun da kuru-taze sebzeler, meyvelere kadar.. Tek cesaret edemediğim yiyecek BALIK.. Pişirip dondurucuya attıktan sonra istediği zaman ısıtıp yiyenleri duyuyorum..Çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum
Sevgili selis balığı çiğ olarak bir kaç gün dondurucuda bekletebilirim ama pişmiş olarak hem lezzet hem de sağlık açısından uygun olacağını düşünmüyorum

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 18:43   #170
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
-Kıymalı Sultani Bezelye
-Şehriyeli pirinç pilavı
-Ev yapımı yoğurtla cacık
-İç baklalı zeytinyağlı enginar
-Meyvesi çok bol, çilekli limon aromalı pasta

Pazara gitmeyi çok severim. Size haftalık pazar raporu yazayım. Tazecik sebzeler, otlar, meyveler... Hele yöresel pazarların keyfi bambaşka olur. Çeşit çeşit peynirler, bizim tarafta (Ege tarafında) zeytinyağlar-zeytinler, bahçeden yeni sökülmüş yeşillikler... Şu sıra bizim pazara çiçekçiler ve tohumcular da gelmeye başladı. Tohumları çay bardağıyla ölçerek veriyorlar.

Dün pazarda en çok satılan ürünler Enginar, İç Bakla, Çilekti. Sultani Bezelye bu hafta tezgahlardaydı. Taze baklanın son günleriymiş diyorlar. (Ben Onların yalancısıyım) Kaşık Marullar bu hafta çok güzeldi.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 19:41   #171
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın malina, suç bende. Arkadaşların bir suçu yok. Onlar sordular, ben de boş bulundum ve cevabını burada yazdım.

Haklısınız, özür dilerim.

Bu arada ıspanaklı plakalardan almadığıma pişman oldum, çok güzel bir şey öğrendim. Eğer varsa o plakalardan rica edeceğim.
Bence sizin tek sucunuz harika gorunumlu enginar yapmaniz. Gorunumlu diyorum lezzetini tatmadigim icin ama eminim lezzetide goruntusu kadar guzeldir. Hepimizin aklini basindan aldi enginar

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 21:17   #172
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bugün idare ettik.

Yarın ne pişirmeli, ne pişirmeli diye kafa yordum. Ve işin kolayına kaçtım.

Kıymalı taze patates
Pirinç Pilavı
Öncesinde de ya mantar çorbası ya da yayla çorbası.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 23:00   #173
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Ekşili köfte
Yumurtalı ıspanak
Taze soğan ve yoğurt
Domates ve kekikli makarna
Sütlaç

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 23:06   #174
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Avakadolu enginar pişiren yok mu?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 01:42   #175
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Avakadolu enginar...
Hiç duymadım, yemedim. Sen yapıyorsan tarif etsene.

Ben de bunları pişirdim;
Tarhana çorbası,
Fırında sebzeli beşamelli tavuk,
Sade pirinç pilavı,
Zeytinyağlı semizotu boranisi,
Meyveli krema.

Ayrıca 3 kilo sütten de yoğurt mayaladım. Arkadaşımın çiftliğinden 5 kilo günlük süt gelmişti. Yoğurt ve krema yaparak değerlendirdim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 04:14   #176
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Koftenin yanina ne yapsam diyordum ki Limon'un listesi imdadima yetisti.
Izgara kofte
Cacik
Sehriyeli pirinc pilavi.

Fava'yi bir orduya yetecek kadar yapmisim hala bitmedi.

Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? Buradakiler tatli bezelye diye geciyor, tadi nerdeyse misir gibi. Zeytinyagli yemegini yaptigimda tadi yakismiyor.

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 06:09   #177
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Dün akşam, ıspanak yatağında, hindi kuşbaşı sote. Makarna ile servis yaptım.
Çok beğenildi.
(bildiğimiz ıspanak yemeği ama yağsız, kıymasız)

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 09:09   #178
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Arkadaşlar, bahsettiğiniz yemekler, başlığımızda tarif edilmemişse yazmanız gerekir. Boşu boşuna ağzımız sulanmasın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 12:26   #179
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Meyveli krema tarifi burada

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 13:51   #180
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Avakadolu Enginar tarifi burada

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025