![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
![]() Bahçıvanın El Kremi İçindekiler: • 4 ölçü zeytinyağı (light olabilir) • 1 ½ ölçü balmumu • 1 ½ ölçü kakao yağı • 1/2 ölçü lavanta yağı (veya kokusunu beğendiğiniz başka bir yağ) • E vitamini kapsülleri (2-3 tane, ölçünüze göre daha fazla da olabilir.) Yapılışı Kısık ateşte önce kakao yağını ardından içine eklediğiniz balmumlarını eritin. Zeytinyağını da karıştırıp ateşten alın, E vitamini ve kokulu yağı ekleyin. İyice karıştırıp sterilize ettiğiniz kaplara boşaltın. Gerekirse tekrar ısıtabilirsiniz... Özellikle gece yatarken sürerseniz, sabaha elleriniz pamuk gibi olacaktır. Ben vazgeçemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Arkadaşlar, Balmumu eridiğinde sıvılaşır ama soğuduğunda yine katılaşacaktır. Balmumlu tarifler de parafin de kullanılmadığı sürece krem kıvamını sağlamanız bence mümkün olmayacaktır. Belki balmumu yerine katkısız vazalin olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeytinyağını mükemmel koyuluğa eriştiren balmumu. Ben yıllardır kullanıyorum. Tam kıvamında bir krem oluyor. Denemeden bu kadar kesin bir yargıya varmanız ilginç.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok kısık ateşte ısıtınca sorun çıkmadı, böylece benmari usulünü de kullanmaz oldum. Tam tembel işi oldu anlayacağınız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Sevgili Didem, İki dedem de saraçtı benim. Balmumunun yapısını da nasıl davrandığını da gayet iyi biliyorum. Zeytin yağına rağmen balmumu krem kıvamına gelmek için katkı malzemesine ihtiyaç duyar. Bana asla bir şeyi denemeden ile başlayan kelimeler kullanmayınız. Zira denemediğim bir şey hakkında asla ne yazar, ne de konuşurum. Krem den anladığımız biraz farklı oldu sanırım. Resim ile tarifi uygular ve bize gösterirseniz seviniriz. Belki de ben balmumunu hatalı kullanıyor olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|