agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler
  • 6 Gönderen syılmaz
  • 4 Gönderen syılmaz
  • 3 Gönderen syılmaz
  • 2 Gönderen limon
  • 3 Gönderen athena -asena
  • 3 Gönderen limon
  • 1 Gönderen limon
  • 1 Gönderen capsaicin
  • 2 Gönderen peyyide
  • 1 Gönderen syılmaz
  • 1 Gönderen K@tip

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2012, 12:18   #1
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alman Çoban Köpeği

Kısmen çeviri olduğu için ufak tefek hatalarım olabilir.
Kaynaklar,
German Shepherd - Wikipedia, the free encyclopedia
Alman çoban köpeği - Vikipedi

Gücü, zekası, yetenekleri ve eğitime yatkınlığı ile tüm dünyada kabul görmüş ve çok sevilen bir tür Alman Çoban Köpeği. Amerikan Köpek Kulübü’ne (American Kennel Club) kayıtlı tüm köpeklerin toplam %4.6’sının (2. sırada) Alman Çoban Köpeği olması türün A.B.D.’de ki popülerliği hakkında fikir verebilir.

Türün ortaya çıkışı
Eski zamanlarda modern Alman çoban köpeğinin atası sayılabilecek bazı çoban köpekleri Almanya’da kullanılmaktaydı, bunlar koyun sürülerini güden, sürüyü tehlikelere karşı koruyan, zeki köpeklerdi.

1899 yılında Max Von Stephanitz isimli ve aynı zamanda veteriner olan bir Alman subayı, katıldığı bir köpek şovunda gördüğü Hektor Linksrhein isimli köpeği satın aldı, bu köpek birkaç nesil seleksiyondan geçirilmiş ve Von Stephanitz’in iş köpeği olacağına inandığı bir köpekti. Köpeği satın aldıktan sonra ismini Horan Von Grafrath olarak değiştiren Von Stephanitz aynı yıl Alman Çoban Köpeği Topluluğu’nu (Verein für Deutsche Schäferhunde) kurmuş ve Horan Von Grafrath bu kulüpçe tanınan ilk alman çobağı köpeği olmuştur.

Standartları
Köpek kulüpleri tarafından ideal boyu 63 cm olarak kabul edilmiştir, dişi ya da erkek oluşuna göre boyu 55-65 cm arasında ağırlığı da 22-40 kg arasında değişebilir. Uzun bir ağız, siyah burun, kahverengi orta büyüklükte gözler, birbirine paralel dik kulaklar, başlıca dış görünüş özellikleridir. Bel kısmının düşük olması yarışmalarda çok önemlidir ama bu köpeğin atalarının böyle bir özelliği yoktu. Tüyler uzun veya kısa olabilir, postu çift katmanlıdır. Uzun tüy resesif gen olduğu için nadir rastlanır. Renk olarak genellikle sarımsı kahverengi ile siyahın karışımı olmakla beraber, tamamen siyah, tamamen beyaz veya ciğer rengi köpeklere de rastlanabilir.

Zekası ve kullanım alanları
Stanley Coren’in yazdığı köpeklerin zekası isimli kitaba göre en zeki 3. türdür, sıralama da Border Collie ve Kaniş’ten sonra gelmektedir. 5 defa tekrarla öğretilen basit bir komuta, ilk emirde uyma oranı %95’tir.

Güçlü burunları sayesinde polis tarafından narkotik ve bomba arama , arama kurtarma, koruma, görme engellilere rehber köpek olarak kullanılabilir. Hatta 1. Dünya savaşı sırasında almanlar tarafından, telefon hattı çekme, mesaj gönderme ve kızılhaç köpeği olarak kullanılmıştır. Bu köpeklere uçaktan paraşütle atlama eğitimi de verilebilir.

Sağlık
Alman Çoban Köpeklerinin, ortalama ömrü 12 yıl civarındadır. 3 hassas noktaları vardır. Kalça çıkığı, mide ve kulaklar. Kalça Çıkığı genelde ebeveynlerden geçer, ameliyat ile düzeltilse bile köpekten tam performans alınamaz. Sindirim sistemleri kısa ve hassastır. Kuru mamanın yanı sıra, barf diyetiyle de (çiğ besin) besleyenler vardır. Kulak düşüklüğü istenmeyen bir durumdur. Genellikle genetiktir. Kulağı düşük köpekler ırk yarışmalarına alınmaz ve üremesi için izin verilmez.

Bazı Notlar
Alman Çoban Köpeği 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’ya duyulan antipatinin de etkisi ile İngiltere Köpek Kulübü (UK Kennel Club) tarafından Alsatian kurt köpeği olarak adlandırılmıştır. Daha sonra bu adlandırma başka köpek kulüplerince de benimsenmiştir. Böylece bu köpeğe ‘kurt köpeği’ isimli tanımlama eklenmiştir. Daha sonra bu köpeği sevenlerin başarılı bir şekilde yürüttüğü kampanyalar sayesinde ismi İngiltere Köpek Kulübü tarafından da Alman Çoban köpeği olarak kabul edilmiştir.

Alman çoban köpeği’nin ısırma gücü yaklaşık olarak 108 kg.dır. Karşılaştırma yapabilmek için diğer köpeklerden örnekler verelim. Pit bull 107 kg (bu arada bir şehir efsanesi daha yıkılmış oldu), Rottweiler 120-150 kg, Labrador 100 kg. Bir insanın ısırma gücü ise 39 kg.dır.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen syılmaz : 14-07-2012 saat 12:26 Neden: Düzeltme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2012, 12:21   #2
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Siyah renkli Alman Çoban Köpekleri, son fotoğrafta ki köpek henüz 3 aylık bir yavru.

Eklenen Resimler
     
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2012, 12:23   #3
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Son olarak beyaz ve kahverengi renkli alman çoban köpekleri.

Eklenen Resimler
    
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2012, 19:33   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Ben de yaşadıklarımdan eklemeler yapayım.

"Kulakları çok hassastır" Açık kulaklı olduklarından kulak sorunu fazlaca yaşarlar. Mesela bizimkinin senede 2 kere muhakkak kulak akıntısı ve ağrısı olur. Yıkarken dikkat edilmesi haftalık kulaklar spreylenip (serum fizyoliji gibi bir şey köpekler için satılıyor) pamuk veya gazlı bezle derinlemesine temizlenmeli. Kulaklarında sorun olduğunda çok sık kafalarını silkelerler, kulaklarını kısarlar, kaşımaya çalışırlar.

"çoook tüy dökerler" Devamlı tımarlamak gerekir, her tımarda bir çuval tüy çıkarıyorum.

nrkrkmz ve syılmaz beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2012, 22:51   #5
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Bu cinsin sahipleri Sn. Limon gibi kendi deneyimlerini paylaşırsa, nette bulduğumuz bilgilerden daha faydalı olur.

Aşağıda güzel bir video var,

SEALs' Top Dog: German Shepherd - YouTube

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2012, 23:20   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Benim aslanda bu mevsimde çok tüy döküyor sudan da çok korkuyor yıkatmıyor kendini aşağı yukarı 1 senedir de bağlı gezdiremiyorum çok kuvvetli ben 110 kiloyum sürüklüyor beni.

Eklenen Resimler
 
limon, syılmaz ve YeniGine beğendi.
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 01:17   #7
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Şimdi ben de bunu yazacaktım. Çok kuvvetlidirler, hayatınızı kolaylaştırmak için köpeğin ve sahibinin en azından temel itaat eğitimi alması gerek. %100 lider olmalısınız, o sizi değil siz onu yönetmelisiniz yoksa çekilmez olurlar.

Bizim köpeğimiz bu ırkın hassas dedikleri tüm olumsuz özelliklerini taşıyor.
1-Çok cool (muş) eğitimde zorlanınca öyle dediler. Bizden ayrılınca doğduğu çiftlikte bile yemeden içmeden kesilip, bunalıma giriyor.

2-Kulakları çok hassas.

3- Midesi çok hassas. Araba en büyük tehdit unsurumuz, " Hadi arabaya" dediğimizde anında arazi olur. Arabayı karşıdan gorsün salyaları akmaya başlıyor. (Anası da öyleymiş) Yola çıkmadan 1 gün önce yemeği kesiyoruz, yoksa hepimiz için çekilmez oluyor. Kedimiz de arabadan nefret ediyor, daha koyarken miyavlamaya başlıyor, 20 saat yol gitsek 20 saat hiç istisnasız her makamda miyavlar. İkisiyle aynı arabada olduğunuzu düşünün, tam kabus... Arabadan kafasını uzatıp mutlu mutlu giden köpeklere bayılıyorum. Ben camı biraz aralasam bizimki kendini atmaya kalkıyor.

4-Sudan, yıkanmaktan, denize girmekten (çok durgun deniz hariç) nefret ediyor. Ama kumlarda yuvarlanmaya bayılıyor. Denize de kandırarak sokuyoruz. ( topu önce alçağa atarak mesafeyi arttırıyoruz)

5-Atılan topu almaya bayılır ama asla geri getirmez. (oğlum küçükken peşinden koşuyordu o da top oyunu öyle sanıyor, bu konuda suç onda değil bizde) Fakat top saklamaca ve bulmaca oyununda süperdir, acaip sever bulmayı, hiç şaşmaz, muhakkak bulur.

Yani bizim Max ırkın defolarının hepsini barındıyor.

Fakat gözlerinizin taa içine öyle bir bakışı vardır ki akan sular durur.
Tehlikede olduğunuzu hissetsin, en soğuk sulara hiç düşünmeden atlar.
O bahçedeyken çok rahat uyursunuz, çok sıkı bir korumadır.
Bir kaç yıl beraberlikten sonra artık konuşarak değil bakışarak anlaşırsınız.
Üzerine başka köpek sevemezsiniz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 01:24   #8
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu ırk gereksiz havlamaz. Havlıyorsa muhakkak bir sebebi vardır.

İri görünüşünüşe aldanıp çok yemek yer sanmayın. Oldukça az yer, sıcaklarda iştahı iyice azalır.

Sıcakları hiç sevmez ama karlı soğuk havalarla arası çok iyidir.

Sıcaklarda kol ve bacak araları isilik olabilir.

athena -asena beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 01:27   #9
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
ÇOK MU ÇOK GÜZEL ......... Valla bilemedim (Köpek mi, hayvan mı, şeker mi, tatlı mı, yavru mu) ne desem bunlara?? Amaa gerçekten HARİKALAR...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 08:11   #10
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Köpekleri çok ama çok seviyorum. Fakat ömürleri çok kısa. O kadar akıllı, o kadar gelişmiş bir canlının ortalama 8-10 sene ömrü olması kabul edilemez geliyor bana. Olmamalı, kabul edemiyorum resmen. Sırf bu yüzden yıllardır istesem de alamıyorum. Yıllar önce ölen muhabbet kuşumun üzüntüsü dahi hala yüreğimi buruklatırken, oğlum gibi olacak köpeğim ölse heralde aklımı yitirirdim, hiç bana göre değil. Keşke şöyle 100 sene falan yaşasalardı.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 08:11   #11
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Sıcaklarda kol ve bacak araları isilik olabilir.
Ben onların isiliklerini yerim

limon beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 09:40   #12
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Benim Rex'im alem vallahi. Irkının özelliklerine uyuyor mu uymuyor mu ben pek karar veremedim
İki buçuk aylıkken aldık, herşeyimiz oldu ama gelin görün ki çok zor bir arkadaş. "Evlere şenlik" derler ya aynen öyle.
6 aylıkken temel itaat eğitimine gitti. Eğitiminin zor olduğunu çok şımarttığımızı söylediler. Yapı itibariyle fazlasıyla hareketli, duyuları çok açık, herşeye tepkili. Bir görseniz inanamazsınız. Veterinerimiz bile bizi tebrik etti Rex'e bu kadar tahammül gösterdiğimiz için
1. Araba demeyin bayılıyor ama tüm yolculuk boyunca dışarıdaki herşeye havlayıp kendini bir pencereden bir pencereye atıyor. Onunla yolculuk bir kabusa dönüştü
2. Tüm plastik kapları, terlikleri, ayakkabıları, çiçekleri... yiyor. Bulunduğu ortamı bomboş bırakıyoruz. Plastiği yiyor diye metal kapla yiyecek veriyoruz yemeğini. Metal kabı yerden yere atıp sürekli kaba havlıyor.
3. Kürek, çapa, kazma ve hortum türü şeylere antipatisi var. Onlarla kavga ediyor, saatlerce bağırıp havlıyor.
4. Suya bayılıyor, bir banyo yaptırıyoruz ki onun en tatlı anları. Hatta nerde sulu bir ortam görse kendini suya atıveriyor.
5. Bizi çok seviyor, öpüyor, kokluyor. Tüm insanlarla arası çok iyi, fazlasıyla da yılışık Ama hayvanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
6. Çok atik, kıvrak bizi mındır mındır oynatıyor. Tam bir oyun köpeği.
7. Obur, ne bulsa yiyor. Kuru mama veriyoruz, yetinmiyor. Verdiğimiz yemeklerin hepsini ayrım yapmadan yiyor. Karpuzu bile
8. Koruma özelliğini henüz keşfedemedim ama onu görenler zaten tırsıyor.
9.Çok zeki, çok şirin, sadık, sevecen, güçlü...
10. Öyle derin bakıyor ki insanın içi eriyor.
Rex yaramaz falan ama onu çok seviyoruz.

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 09:45   #13
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Rin Tin Tin'in hayat hikayesi

Kaynak: Alman Kurdu - Alman Çoban Köpeği - German Shepherd Dog - Alman Çoban Köpeğinin Tarihçesi

Savaşın sonlarına doğru 1918 yılında Amerikan Hava Kuvvetlerinde görevli onbaşı Lee Duncon, Fransa sokaklarını gezerken bir ambarın köşesinde beş adet yavrusuyla birlikte bir anne farketti. Kendisi son derece koyu bir hayvansever olan Duncon bu yavrulardan ikisini aldı ve geri kalan üç tanesini anneye bıraktı. Diğer yavrulara ise Fransız askerler sahip çıktı. Lee Duncon bu yavrulara Nannette ve Rin-Tin-Tin adını vererek bir efsanenin başlamasına öncülük etti. Nannette ilerki yıllarda bir hastalık sonucu yaşamını yitirdi. Rin-Tin-Tin ise bir film yıldızı olarak yaşamını sürdürdü. Son derece zeki olan bu köpek Warner Bross film şirketi tarafından keşfedildi. Şirket Lee Duncon ile sözleşme yaparak Rin-Tin-Tin' e haftada 1000 Dolar maaş bağladı ve 100.000 dolar karşılığı sigorta etti.

Rin-Tin-Tin 24 ayrı filmde başrol oynayarak ırkın tanınmasında oldukça önemli bir pay sahibi oldu. Rin-Tin-Tin 8 Ağustos 1932 yılında 14 yaşındayken öldü. Bu gün de Rin-Tin-Tin'i Red Kit'in dostu Düldül'ün belalısı olarak izlemekteyiz. Rin-Tin-Tin kariyerinin doruğunda iken haftada 20.000 adet mektup aldığınıda burada belirtelim.

Resmi web sitesi,

The Official Rin Tin Tin Web Page

peyyide beğendi.

Düzenleyen syılmaz : 15-07-2012 saat 09:48 Neden: Düzenleme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 22:09   #14
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alman sınıfı - Amerikan sınıfı (German Lines - American Lines) Alman çoban köpekleri

Satılık köpek ilanlarına baktığımda, hakiki düşük belli alman çoban köpeği gibi ibareleri sıkça görmekteyim. Alman çoban köpeklerinde moda olan bel düşüklüğü konusunun aslını astarını araştırmak istedim.

Bulduğum yabancı bir kaynaktan özet olarak bir kısmını çevirdim, çeviri hatalarım olabilir.

--------

Alman sınıfı ile Amerikan sınıfı (sınıftan kasıt bu ülkelerde yetiştirilmiş, soy ıslahı bu ülkelerin köpek yetiştiricilerinin tercihine göre yapılmış manasındadır) Alman çoban köpekleri arasında ki farkları inceleyelim.

Alman sınıfı köpekler, Amerikan sınıfı köpeklere oranla azıcık daha iridir, renkleri Amerikan sınıfı köpeklere göre daha koyu olma eğilimindedir. Dış görünüşte ki asıl dikkat çekici fark ise köpeklerin duruşudur. Alman sınıfı köpeklerin arka kısımları birazcık daha düzdür, Amerikan sınıfında ise baştan başlayıp, kuyruk sokumuna kadar daha net düşürek devam eden bir açı gözükür. Aynı zamanda kalça eklemleri de daha keskin açılara sahiptir. Bu özellikleri ile Amerikan sınıfı köpekler Almanya'da göreceğiniz Alman çoban köpeklerinden görünüş olarak farklıdır.

Bazı insanlar Amerikan sınıfı köpeklerin bu görüntüsünü daha güzel bulsa da, bazı insanlar bunun bir zevk meselesi olamayacağını, sağlık meselesi olacağını düşünmektedir. Çünkü bu görünüş Alman Çoban Köpeği'nin doğasında yoktur ve bu şekilde üretilmesi onun kalça çıkıklığı gibi bir sağlık sorununa daha yatkın olmasına sebep olmaktadır. Alman sınıfı köpeklerde kalça çıkıklığı problemine daha az rastlanmaktadır.

Mizaç bu köpek türü için çok önemlidir. Alman çoban köpekleri çok iyi bir aile köpeği, çok sosyal bir köpek aynı zamanda çok koruyucu bir köpektir. Amerikan sınıfı köpeklerin bel düşüklüğüne göre seçilip, üretilmesi iş yapabilme yeteneğinin azalmasına sebep olmaktadır.

Amerikan sınıfı köpekler alman çoban köpeğinin asıl amacı olan iş yapabilme kabiliyetine göre seçilip üretilmemekte, köpek şovunu kazanma, güzel olma gibi kriterlerle seçilip üretilmektedir.

1. fotoğraf Alman sınıfı
2. fotoğraf Amerikan sınıfı

Kaynak: The German Shepherd Dog: December 2009

Bu yazının devamı niteliğinde ki 'İş Sınıfı' ve 'Şov sınıfı' alman çoban köpekleri hakkında ki yazının özetini hazırlar hazırlamaz ekleyeceğim.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen syılmaz : 10-08-2012 saat 00:04 Neden: İlave yazı
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 22:38   #15
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
İş sınıfı - Şov sınıfı Alman Çoban Köpekleri

Aynı kaynaktan şov sınıfı ile iş sınıfı alman çoban köpekleri arasında ki farkların özetini aktarıyorum, çeviri hatam olabilir.

Not: Anladığım kadarı ile şov sınıfı köpekler hem Amerikan hem Alman sınıfı köpekler olabilir. Sınıflandırmayı, şov sınıfı = amerikan sınıfı, iş sınıfı = alman sınıfı olarak kabul etmeyin.

-------------------

Şov sınıfı köpekler, ırkın kabul edilen dış görünüş standartlarına daha uygundur. İş sınıfı köpeklerde ise fiziksel özelliklerden çok, işine meyilli olup olmadığı önemlidir.

Şov kanından gelen türünün iyi örneği olan bir alman çoban köpeği çarpıcı bir güzelliğe sahiptir. Düşük bir bele, tırıslı bir yürüyüşe (ne demek bilmiyorum ), daha yumuşak bir ses tonuna sahipti. Renk olarak siyah-kızıl renkler (sırt siyah, göğüs kızıl) baskındır.

Şov sınıfı köpeklere bir kaç örnek.

Eklenen Resimler
    
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 23:17   #16
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
İş sınıfı - Şov sınıfı köpekler (devam)

Alman SV sisteminde köpeklerin dış görünüşleri kadar iş yapabilme yeteneklerine de dikkat edilmektedir. Bütün damızlık köpekler, cesaret ve dayanıklılık testlerinden geçmektedir ve kalça sağlığı sertifikasına sahiptir. Bu sayede iyi bir şov köpeği aynı zamanda iyi bir koruma, aile, hizmet köpeği olabilir.

Buna rağmen şov kanından gelen çok sayıda köpeğin enerji düzeyi ve sinir yapıları gerçek koruma köpeklerinden düşüktür. Bu köpeklerin enerji düzeyleri ve sinir yapıları onları iş sınıfı köpeklerden ayırır.

İş sınıfı köpekler görünümlerinden ziyade iş yapma kapasitelerine göre seçilip üretildiğinden dış görünüş olarak çok çeşitlilik gösterir. Güçlü ve atletik olmalarına karşın şov köpekleri gibi daha rafine bir görünüme sahip değillerdi.

Genellikle siyah ağırlıklı renklere sahip olsalarda, çeşitli renkleri de barındırabilirler, yalnız beyaz olmazlar.

İş sınıfı köpeklere örnekler.

Kaynak: The German Shepherd Dog: The German Shepherd Dog- Show Lines and Working Lines

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen syılmaz : 09-08-2012 saat 23:20 Neden: İlave yazı
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 23:21   #17
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Vakit buldukça bu cins hakkında paylaşım yapmaya devam edeceğim.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 14:04   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-08-2005
Şehir: istanbul
Mesajlar: 47
Sayın syılmaz,

Hektor düşük kalçamıydı?İnternette bulduğum resimler beni mi yanıltıyor?

Eklenen Resimler
 
galanth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 16:15   #19
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Sn. Galanth, düşük bel sonradan şov yarışmaları için ortaya çıkartılmış bir özellik, bu cinsin atası düşük belli değildi. Ayrıca iş sınıfı alman çoban köpekleri hâlâ şov sınıfı köpekler gibi düşük belli değildir. Sizin eklediğiniz fotoğrafta ki köpekte düşük belli değil.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 16:34   #20
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Hektor da kim diyenler için

Hektor (Hektor Linksrhein satın alındıktan sonra adı Horand von Grafrath olarak değiştirilmiştir) ilk soy kayıtlı Alman çoban köpeğidir. (Alman çoban köpeği soy ağacının ilk üyesidir)

Kaynak : Wikipedia

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 16:37   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-08-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 8
Paylaşım için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

Her canlı gibi, her köpek de kendince güzel ve özeldir. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Ama ben Kangal köpeğini çok seviyorum. Belki Sivaslı olduğum içindir.

Bu arada, herkesin bayramını kutlar, büyüklerimin ellerinden öperim.

Saygılarımla.

syılmaz beğendi.
K@tip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 00:22   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186


Düzenleyen lodos_ : 25-02-2013 saat 21:34
lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 00:25   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Düşük belli olanlar ne yazıkki arazide çok atraksiyonlu olmuyorlar hareketleri düz bellilere göre daha az sışramaları daha kısa oluyor.
düz belliler çok daha çevik ve seriler

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 22:48   #24
Ağaçsever
 
eko35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2012
Şehir: izmir tire
Mesajlar: 30
Galeri: 3
Name:  IMG_4979.jpg
Views: 6782
Size:  43.0 KB

arkadaşlar buda benim koçum Haydut kızımda var Boncuk onun resmini daha sonra yüklerim.benim çocuklar 6 aylık oldular hala kulakları dikmediler oyun oynarken birbirinin kulaklarını çok ısırıyorlar kırılmış olabilirmi?

eko35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 12:23   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-04-2013
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2
Gerçekten mükkemmel yaratıklar...

Fairmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2013, 19:49   #26
Ağaçsever
 
eko35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2012
Şehir: izmir tire
Mesajlar: 30
Galeri: 3
arkadaşlar benim kurtlar 6 ay 10 günlük oldular kulakları dikmeye başladılar.

Eklenen Resimler
 
eko35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 13:34   #27
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: Mersin / Adana
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Sn. Galanth, düşük bel sonradan şov yarışmaları için ortaya çıkartılmış bir özellik, bu cinsin atası düşük belli değildi. Ayrıca iş sınıfı alman çoban köpekleri hâlâ şov sınıfı köpekler gibi düşük belli değildir. Sizin eklediğiniz fotoğrafta ki köpekte düşük belli değil.
Söylediğinizle ilgili güvenilir bir kaynak var mı? Uluslararası kennel clublar ırkların fiziksel özelliklerini tanımlayan kuruluşlardır. Bu kuruluşların tamamında Alman çoban köpekleri düşük belli olarak tanımlanırlar. Ayrıca bir köpek cinsinin şov için ayrı, iş için ayrı üretildiğini ilk kez sizden duyuyorum.

fozada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2013, 22:13   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186


Resimdeki köpek 60 günlük
Köpekler küçükken çok oyun oynarlar bu sırada kulakları zarar görür dikleşmesi gecikir.
Ancak 6 ay çok uzun süre dikleşmesi gerekirdi çoktan


Düzenleyen lodos_ : 08-12-2013 saat 22:14 Neden: düzen
lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024